21-08-2007, 17:08
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Allah Her Dua'yı Kabul Etmiyor !!!!!!
Yuh Ebeladl Yuh sana;
Sana başka söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum. Senin gibi armutları, böyle Melih amcamlar bol bol kandırır. Allah dediğin varlığı, lambadan çıkan cine benzettin galiba. Sana şu ana kadar gelmiş geçmiş en büyük dahi olan Albert EİNSTEİN ve şu an yaşayan dahi olan STEPHEN HAWKİNG (Oxford'da halen fizik profesörüdür) sözleriyle ile yanıt vereyim istersen;
*"Var olan her şeyin uyumlu bir birlikteliğinde ortaya çıkan Tanrı’ya evet ;ama insanların günlük işleriyle ilgilenen, cezalandırıcı veya mükafatlandırıcı Tanrı’ya hayır”.
Ben daha çok Spinoza’nın panteistik -Tanrı her yerdedir- anlayışına inanıyorum. Ve bu bakış açıma da ‘din’ diyorum; hem bilimle hem de rasyonel düşünceyle uyumlu bir din”. Ve daha da önemlisi; insanın, davranışlarını, bu büyük gücün yarattığı insan aklıyla yönlendirebileceğine, buna da doğru eğitimle ulaşılabileceğine inanır. Hemen ‘ateist’ damgası yer."
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Albert EİNSTEİN
"Başlangıçta bu kurallar Tanrı tarafından gelmiş olabilir; ama o zamandan itibaren O evreni kendi kuralları içinde gelişmesine bırakmıştır ve artık karışmamaktadır gibi görünmektedir."
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Stephen HAWKİNG
NOT; Anlayabildiysen EBEDALL beyfendi;
* * * Rahmetli Einsten amcam diyorki, İnsanlarda akıl vardır. Aklını kullanarak, doğadaki karşılaştıkları sorunları rahatlıkla çözebilir. Dua'ya gerek yok diyor anladıysan.
* * *Hawking amcamda, zaten var olan kanunlar var ve herşey bu kanunlarla yürümektedir. Diyor; Yani yine diyor ki; eğer dünyada bir taşı havaya kaldırırsan ona bir potansiyel enerji yüklersin, taşı bıraktığında taş daima yere düşer. Taşın yere düşmemesi için, yerçekimini kaldırman gerekir bu da UZAY'da çekimsiz ortamda söz konusudur diyor.
*Birşey daha söyleyeyim. Einsten, Alman kökenli ve ABD vatandaşı olarak ölmüştür. Hawking bir ingilizdir. Tanrı herhalde onları duymuyor mu nedir? TV seyrediyorsan Dünya'da 181 ülke vardır ve en gelişmiş ilk 7 ülke içersinde; ABD, İngiltere ve Almanya bulunmaktadır. AAAA ne tesadüf;
Türkiye'nin yerini söyleyeyim mi ben sana 181 ülke içerisinde - en az gelişmiş 50 ülke içerisine girmektedir. Biz ne tesadüfse üçüncü dünya ülkesiyiz. Avrupanın en fakir ve en az gelişmiş ülkesiyiz. Bu arada bu en az gelişmiş 50 ülkenin çoğunluğunu da müslüman ülkeler oluşturmaktadır.
NE diyeyim. Senden Türkiye'de o kadar çok var ki? Gelişmez bu ülke...
|

21-08-2007, 18:26
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın ebeladl;
Zaten yazılardan hiçbirşey anlamayacağını biliyordum. Yine hiçbirşey anlamamışsın vermişsin yaygarayı, senin gibileri biz çok gördük. Hemen de sahiplenmişsin benim dinim diye, Senin dininle falan uğraşan yok. Biz burada özgür düşüncelerimizi söyleriz.
Bu arada benim ırkım senin dikkatini çekmiş galiba. Ben Türk oğlu Türk'üm. Onu'da söyleyim.Senin dediğin gibi doğan çocuklar müslüman olmuyor. Benim annem hem Türk hem de müslümandır ve beş vakit namaz kılar. Ben bildiğim kadarıyla 4 kuşaktır Eskişehir'liyim. Ailem de Eskişehir'in köylerinden gelmedir. Anladın kardeşim. Bu arada bir Türk vatandaşı olarak, askerliğimi de Ankara'da yaptım. Öyle atıp atıp da tutma lütfen.
Osmanlı Osmanlı diye övündüğün armutların bu kadar güçlü olmasının sebebi, bütün dünyanın din kisvesi altında uyuyan bir toplum olmasından kaynaklanmaktadır. Herhalde Tarih'te çağları okumuşsundur. Orta Çağ diye bahsedilen, Osmanlı'nın en gelişmiş (Fatih Sultan Mehmet'in yaşadığı) dönemine rastlar ne tesadüfse ve o çağ bütün tarihçiler tarafından karanlık çağ olarak nitelendirilir. Çünkü, o dönemde senin gibi armutların çokluğundan dolayıdır, bilimle uğraşanların hepsini bir güzel zehirlemişlerdir.
1781 Fransız ihtilalinden sonra, Avrupa'da aydınlanma devri başlamış ve dini bir kenara bırakarak bilimde ilelemeyi seçmişlerdir ki, bilimdeki en büyük buluşlar son 200 yılda atılmıştır. O dönemde Osmanlı ne yapmıştır. Ayran Budalası gibi ağzını açmış, Lale devrinde Laleler yetişiyor diye, uyumaya şarkı söylemeye, haremlerde dolaşmaya devam etimiştir. Boncuklu Deli İbrahim'lerde, küçük yaşta padişahlarda başa geçmiştir.
Sen, şu an çoğaltılması yasaklanan ( Padişahları ne tesadüfse peygamberler gibi dokunulması tabu olan ), İstanbul Kanatlarımın Altında - Filmini seyretmişsindir herhlade. Orada, Osmanlı'nın ne halde olduğu, IV. Murat'ın senin bildiğin gibi ve bize lanse edilen CİHAN ÜNAL olmadığını, biseksüel olduğunu, Hezanfer Ahmet Çelebi'nin o dönemde yaşadığını (Galileo dönemine dek gelmektedir), Gelileo'nun "Dünya dönüyor deyip, engizisyonda yargılandıktan sonra, ölmemek için -ben yalnış söyledim. Aslında dünya dönmüyor, incilde yazdığı gibi dünya yuvarlak değil düzdür" deyişini soysuzluk olarak eleştirdiğini, yaptığı hesaplamalar ve kadavra incelemeleri sonucunda, kendisine kuşlara benzer bir kanat yapıp, galata kulesine çıkıp, boğazı bir baştan bir başa geçtiğini, bütün insanların hayran kaldığını. Armut IV. MURAT'da işin içinden çıkamayıp, Ünlü Din Ulemalarına (Senin gibi armutlara) danıştığını ve Din Ulema Başkanı "Padişahım, Bu çelebi Allah'a şirk koşmuştur. Halkı da kandırmıştır. Kendini haşa Padişah ve Allah'tan üstün kılarak sizin üstünüzde uçmuştur. Bu bir şirktir. Boynu vurula" demesini biliyorlardı.
Daha sonra armut IV. Murat bir emirle Çelebî'yi yakalatıp, tövbe ettirip, sürgün emri vermiş, Çelebi'de sürgünde hastalanarak ölmüştür. İşte senin Osmanlı dediğin armutlar. Bilime nasıl bakıyorlardı.
Ülke'deki bütün hatunları gözden geçirip, padişahın gözüne hoş gelenleri Harem'ine atıp, sayısı belli olmayan yüzlerce çocuk doğurttuktan sonra, beğenmediklerini vezirleriyle evlendirdiklerini de biliyoruz.
Tamamıyla bir monarşi sistemiyle yürüyen, emre karşı gelenleri bir dudak ağzı ile astıran, padişahları da biliriz. eğer Müze gezme adetin varsa (pek sanmıyorum ama), T.C. İŞ Bankası
'nın açtığı ve "Osmanlı ve Ölüm" isimli sergisini fırsat bulursan gezmeni salık veririm. En son, İstanbul-Karaköydeydi.... Orada Osmanlı'nın kafa kesmelerle ünlü bir imparatorluk olduğunu da anlarsın. Avrupa boşu boşuna bize BARBAR demedi.
ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN TÜTMEZ
|

21-08-2007, 18:28
|
|
Üye
|
|
|
|
pasam suyun bitmesi ilahi değil,siyasi...o uyuz *akp belediye baskanı melih gökçek,1 sene önceden biliyordu bunun böyle olacağını...yumurta kapıya gelince mi aklına geldi.
|

21-08-2007, 20:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu başlıkta yazılanları okuyunca ben kendi adıma utandım. Biraz edeb yahuuu.
Not: Eğer üyelerimiz forum kurallarını okumuyorlarsa dert değil; öğretiriz.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

21-08-2007, 21:11
|
|
Üye
|
|
|
|
Ya siz ne kadar ilginç insanlarsınız.
Sen benim atama armut gibi sözler kullanamazsınız.
Kutsal değerlerimle dalga geç.
Türk oğlu Türküm diyen beyefendi aynı ırka ait olduğumuz Macarların durumu gibi olmuşlardır.
Irkta bir ortaklık vardır.Irktakiler birbirlerini severler.Yoksa bak Macarlarla aramızda nasıl bir ortaklık var. Acaba var mı?
Ama diğer müslüman Türklere bak değerlerimiz hala korunuyor.
Türk'üm demek tarihine sahip çıkmaktır.Onların barbar olduğunu kabul etmek değildir.
Sen atanı eleştirebilirsin ama ona sövmeye armut demeye ahkkın yoktur.
Osmanlı aydınlattı Dünya'yı ilimle.
Ben matematikçiyim matematikte cebirde bir çok buluşu Müslüman İlim Adamları yaptı.
Ulemaya öyle hakaret etme.
Birde benim atalarıma saygısızlık etme.
Eğer yanlışlıkları varsa onu söyle.
Birde benle şöyle dalga geçiyorsun. "ne tesadüfse ..."
Ya sen kainatı tesadüflere bağlayan adam bu acaba garip mi geldi sana.
Osmanlı medeniyetinin Batıyı aydınlatması ile ilgili kitaplara da ulaşabilirsin.
|

21-08-2007, 22:37
|
 |
Üye
|
|
|
|
abi ben de ankarada yaşıyorum *melih gökceke oy verenler hep isyan halindeler keşke belediye seçimnleri şimdi olsada bu sahtekar riyakar dönek başkandan kurtulsak adam 15 senedir başkan hala bir şey oldumu suçu kendi üzerine ltmıyor ya kendinden *önceki yönetimin yada devlet kurumlarını suçluyor bu su kesintisinde de böyle oldu önce dsi suçladı sonra vantandaşları oda tutmadı suyu fazla kullanıyor diğerek diğer belediyeleri suçladı sonun da kıvırırken kıvrıken köşeye sıkıştı suçunu kabul etti
Putların,Kabenin istediği: Kölelik
Çanların,ezanların dilediği:Kölelik
Mihraptı,kiliseydi,tesbihti, salipti:
Nedir hepsinin özlediği: Kölelik
hayyam
http://agnostik.forumup.com/
|

22-08-2007, 11:25
|
 |
Üye
|
|
|
|
EDEBALL BEYFENDİ;
Yönetim tarafından uygun bulunmadığı için silinmiş bir yazınız var. Orada vermişiniz yaygarayı, sizi ilgilendirmeyen konulara girmişsiniz. Ben de size uygun bir dille yanıtımı verdim. Benim ırkımla ilgili yazdıklarınız çok hoşmu da benden saygı bekliyorsunuz?
|

22-08-2007, 12:18
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ebeladl";p="´isimli üyeden Alıntı
Ama diğer müslüman Türklere bak değerlerimiz hala korunuyor.
Türk'üm demek tarihine sahip çıkmaktır.Onların barbar olduğunu kabul etmek değildir.
Osmanlı aydınlattı Dünya'yı ilimle.
|
Sevgili ebeladl kardeş,
Arkadaşımız özgür_beyin'in beylik bir sözü vardır ve ben onu pek yerinde bulurum.
"Sorun *cahil *olman *değil,kendini *alim *sanman!"
Bence bu söz sen ve senin gibiler için söylenmiş olmalı. Yanlış anlama bu bir hakaret değil, kendini geliştirmen, ahlakiliği benimsemen için bir düstur gibi algıla bence...
Hele bir söyle bakalım: "Atam" dediğin Acem soylu Osmanlı nasıl Türk oluyor? Hadi "Türk" diyelim; 600 küsür sene neden hiç bir Türk soylu şahsiyet pay-ı taht'a tutunamıyor? Neden "soyum" dediğin kavmin anaçları hep Hıristiyan -ki şu durumda ırk bu dine daha yakın oluyor.-
Eğer Osmanlı Türk ise Orta Asya ve Anadolu'daki onlarca Türk Beyliği'ni kim yok etti?
Esir ve parçalanmış Türk Beylikleri'nin 'Harem'e bile sokulmayan kızları hangi badirelerden geçiyordu? Sultanların bu kızlardan doğma çocuklarını hangi akîbetler bekliyordu? Saray yönetim kademesi neden 'Devşirmeler'den oluşuyordu?
Önce bunları bir çöz, ama sakın rutin ağızla gelme; iyice araştır.
(Çünkü söyleyeceklerini tahmin edebiliyorum. Sende asırlarca bozulmuş bir ırkı Fatih'in sözde anasıyla ya da istisnai Karamanoğlu'yla düzeltmeye çalışma!) *
Sevgiler...
|

22-08-2007, 12:27
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
15 yıldır her ay kesintisiz dağıtılan koli koli erzak, bedava ekmek, daha da ötesi bedava çorba.. Halk bunlara isyan etemz tabi ki  ama iş susuzluğu gelince isyan etmek geliyor akıllara.. Yani kişisel çıkar meselesi.
Bir bilgisayarın tüm parçalarının üretilmesi için harcanan su mitarı sizce ne kadardır?
tamı tamına 100 ton.
Bir bilgisayar fabrikasının dakiada bir bilgisayar ürettiği hesaplanınca bu suların nereye gittiği görülecektir.
Peki ya bir arabanın tüm parçalarının üretimi için harcanan su ne kadardır?
Tamı tamına 338 ton. Bir araba fabrikası ne kadar araç üretiyor yıllık bilmiyorum ama bilen varsa hesap eylesin lütfen..
Su tasarrufuymuş.. Bir insan yılda 140 ton su tasarruz edebiliyormuş ne güzel!
Bir insan bir yıl su tasarruf etsin bir bilgisayar bu suyu 1.4 dakikada tüketsin...
Her dua kabul olur mu bilmiyorum ama olsa da duadan en fazla nasibi alan kapitalistler oluyor 
Hadi yağmur duasına.. Bir araba daha üretilebilinsin diye!..
|

22-08-2007, 13:34
|
|
|
Yıllar önce lise takımındayken futbol da *final maçına çıkıyorduk Rakip bizden o kadar güçlüydü ki kesin yenilecektik. Dua ettim, Allah'ım eğer bu maçı kazanırsak benim ömrümü maçtan hemen sonra al dedim.
O heyecanla maça çıktık. Ben tam 3 gol attım ve şampiyon olduk. Herkes beni havalarda uçururken düştümü bana bir sızı? Yav ben ne yaptım diye. Bu sefer de başladım mı Allah'ım demin ettiğim duayı ne olur kabul etme diye. Bugün bile hem güler hem hüzünlenirim o halimi anımsadıkça.
Sonra anladım ki, Kainat ve insan sadece isteklere uygunluk ile yönetilemez. Mutlak idare başını ve sonunu bilmek ile olabilir ancak. Bu nedenle çoğu zaman edilen duaların o anı kurtamak olduğu düşünülürse, her edilen dua kabul edilmiş olsaydı insan kendi duası ile kendini mahvf ederdi.
Dua kavramını hiç kabul etmeyenler ise bunu insanın içsel motivesi olarak açıklamaya çalışırlar. Aslında anlatılanların pekte birbirinden farkı yoktur. Birisi mutlak gücü Allah'a verirken, diğeri o gücü kendi elinde kabul eder.
Dua başlığını okuyunca yazamadan edemedim.
Selamlar
ED.
|