Allah razı olsun senden ölümün hiç bukadar yakın olabileceğini düşünmemiştim. Aslında her insan öleceğini biliyor ama malesef bukadar yakın olduğunu hatta şuan ölebileceklerini düşündüklerini sanmıyorum başta zaten ben düşünmemiştim. Fakat senin sayende bunu bana hatırlattın tekrar Allah senden razı olsun.
"mb.sana bütün malzemeleri verdik diyelim gözü nasıl planlarsın"
Boşa konuşmayalım.Bütün malzemeleri ve o zamanki koşulları veremezsin.Bunların tesadüfen nasıl olabileceğini açıklamıştım.Tekrar tartışmayalım.Evren ile ilgili başka örnekler verirsen tartışmaya devam edebiliriz ancak bu sözlerle bir yere varamayız.
Bir Ömer HAYYAM da benden
Dünyada akla değer veren yok madem
Aklı az olanın parası çok madem
Getir şu şarabı, alsın aklımızı
Belki böyle beğenir bizi elalem! Ömer HAYYAM
Evet o ihtimalide düşündüm ancak ölümden sonra yaşam varsa bile ki bana göre yok bu dinlerin anlattığından çok farklıdır.
Sana bazı yerlerde katılıyorum.Bu deünyada önemli olan şerfli,onurlu ve mutlu bir hayat yaşamak,elimizden geldiğince insanların iyiliğini sağlamaktır.Hayat çok kısa.Bunu iyi değerlendirmeliyiz.Başkalarına zarar vermedikçe güzel şeyleri kendimize haram etmemeliyiz.
demişsin
peki neden? neden şerefli, onurlu olmak, mutlu bir hayat yaşamak, insanların iyiliğini sağlamak tüm bunlar neden gerekli, niçin iyi olmalısın bu yaptıklarının bir karşılığı olmalı değilmi yaşarız ve ölürüz bitti bukadar mı yani neden ozaman dünyaya gelmişiz Allah bizi neden yaratmış peki?
23/115- "Bizim, sizi boş bir amaç uğruna yarattığımızı ve gerçekten Biz'e döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sanmıştınız?"
"niçin iyi olmalısın bu yaptıklarının bir karşılığı olmalı değilmi "
İşte fark burda.Müslümanların çoğu bir iyiliği karşılık bekleyerek yepıyorlar.Belki o kişiden değil ama allahtan karşılığını bekliyorlar.Sağlıksız bir ruh hali.
Evet müslümanlar sadece Allah'tan karşılık beklerler, sadece Allah'tan yardım dilerler, Allah'tan başka kimsenin rızasını da gözetmezler, ama insanlar herzaman Allah'a şirk koşarak çıkar için yaşarlar.
24/38- Çünkü Allah, yaptıklarının en güzeliyle karşılık verecek ve onlara Kendi fazlından arttıracaktır. Allah, dilediğini hesapsız rızıklandırır.
25/57- De ki: "Ben buna karşılık, Rabbine doğru bir yol tutmayı dileyen (insanlar olmanız) dışında sizden bir ücret istemiyorum."
25/75- İşte onlar, sabretmelerine karşılık (cennetin en gözde yerinde) odalarla ödüllendirilirler ve orda esenlik dileği ve selamla karşılanırlar.
26/109- "Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum; ücretim yalnızca alemlerin Rabbine aittir."
Sonuçta bir çıkar ilişkisi bu.Ama inançsız olan insanlar insana insan olduğu için değer veririler.Bir iyilik yaparken vicdanlarını dinleyerek bunu yaparlar.Öbür tarafta kendilerini bekleyen huriler için değil.Farkı anladınmı.
Vicdan nedir? peki; Bir insan durup dururken ben vicdanlı bir insan olucam deyip buna kendi kendine mi karar vermiştir. Vicdan Allah'ın ilhamıdır. Gözle görülen, duyulan, dokunulan ve insanın yapabileceği birşey değil ,bir histir...
Vicdanda insanı hayvandan ayıran özelliklerdendir.Gerçi bazı hayvanlarda vicdanlı va sadık olabilir.Yani herşeyi olduğu gibi vicdan konusunuda allaha yüklemeniz gerekmez.İnsanın zamanla gelişen organları,düşüncesi,zekası gibi duygularıda gelişmiştir.Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.