13-09-2008, 00:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
Birazda ayetleri tartışalım, güncelliyorum.
|

13-09-2008, 12:49
|
|
Üye
|
|
|
|
Sorular bana değil, geçtiği surelerde kimlere sorulduğu belli, Muhammedin yaşadığı zman ve çevrede başka tanrılara inananlara..
Bu soruların çoğu, ona değil bir başka tanrıya yada güce inananlara sorulmuş sorular, yani herhangi bire inancı olanı korkutup, ona inanmaktan vazgeçin bana inanın demeye yönelik sorular, HİÇBİR TANRIYA İNANMAYANLARA GÖRE İSE. anlamsız ve ispatsız sorular.
Sorduğu sorularda Allahın ben yaptım dediği şeyleri, gerçekten kendisini yaptığını ispat etmesi gerekirken, yapmadın diyenlerden ispat bekliyor..
1. ayete cevabım.. hadi bir ölüyü diriltte görelim, inanalım (burda spermin içinden diriltiyo ya diyen olursa güler yere yatarım, )
2. Canlılar hiçbir zman ölüden "yada ölü" doğmazlar, Canlı organizmalardan canlı organizmalara geçerek ve bölünerek çoğalan bir yaşam formuyla gelişirler.
3. nerden bilicem bildiğini bana ispat etmiyorsun ki..
4.Allaha inanmadığım için onun katından ahit gelmesini beklememe gerek yok cehennemde yok diyorum.. varmı aksini ispat eden?
5 (Çok çelişkili ve bu zman hiç uymayan bir soru)valla ben atalarımın dediklerinden ders alırım. Ama beynim var aklım var ve öğreniyorum.. onların dediklerine hiç uymam zaten uysam allaha inanırdım.. 
6. Hiçbir din aramıyorum, saolasın almiym, Hee.. unutmadan mezarda da olmıycam çünkü ben şimdiden cesedimi tıp fakültesine bağışladım, öğrenciler hayat kurtarmayı öğreneckeler üzerimde
7. Çalışıp kazanıyoz be işte ne olsun, ekmek elden su gölden yaşamıyor, bedelini ödüyoruz
8.. öff sıkıldım... ARKADAŞ O KADARZ AHMET ETMİŞ KOYMUŞ CEVAPLIYAYIM DEDİM AMA..Hakikaten çok sıkıcı ve anlamsız sorular ve bende mecburen anlamsız cevaplar veriyorum . okuyanda sıkılacak..
|

13-09-2008, 14:26
|
 |
Üye
|
|
|
|
4.Allaha inanmadığım için onun katından ahit gelmesini beklememe gerek yok cehennemde yok diyorum.. varmı aksini ispat eden?
Nerden biliyorsun olmadığını,,ölüp de aksini ispat eden mi var sana_? Varsa bilelim biz de rahatlayalım...
Az felsefe insanı Tanrıtanımazlığa, derinlemesine felsefe de Tanrı'ya götürür. Bacon
|

13-09-2008, 14:56
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bu sorular zaten Allah inancı olan insanları hedef alıp köşeye sıkıştırmaya yönelik sorular. Ve O dönemin insanının aklına hitap ediyor.
Bugünün insanı için Kuranın getirdiği yaratılışa yönelik açıklama ve yorumlar fazla basit.
Örnek: Gökte boşlukta duran kuşlara bakmadılar mı? Onları havada Allahtan başka tutan nedir ? (16-79) Tamam da nasıl havada düşmeden durabiliyor. Bunun izahı yapılıyor mu yoksa bu bir iddiadan mı ibaret ?
İnsanlık artık her hayret ettiği ve izah edemediği şeyi Allahın (Yada başka Tanrıların)kudretiyle izah etmeyi bıraktı.
Günümüz insanı için kuşların uçmasında (bilimsel olarak) hayret edilecek bir nokta yok insan kendisi de uçabilir
|

13-09-2008, 15:17
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
ensareo´isimli üyeden Alıntı
heyhat heyhat...nereye gidiyorsunuz?bu gibi söz oyunlarıyla birşey yaptığınızı mı zannediyorsunuz,yaptık zannederseniz ancak kendinize zararı dokunur kimseye değil..Bunlar inceliktir;ama sizde nerde anlamak onu..Şeytana bile mühlet veren Allah(c.c) elbette sizede mühlet veriyor..
Bu sorular Allah(c.c) haşa bilmediğinden değil,insanların akıllarını zorluyor ve düşünmelerini sağlıyor;ama siz düşünmeden sadece içi boş bir laf ediyorsunuz;cevabınız yok..
Yok yoksa siz sorulara cevap vermeden mi birşeyler öğreniyorsunuz?tabiri caizse sana soru soran öğretmenine de "cevabını bilmiyormusun bana neden soruyorsun"de..alırsın sıfırı oturursun sırana...Ahıretteki sıfırı aldığınızda ise durumunuz daha vahim..
|
Ben de yıllarca öğretmenlik yaptım. Eğer öğrencilerime zırt-pırt "Ben herşeyi bilirim, herşeye gücüm yeter, ezelden ebede öğretmenlik yapacağım, başım sonum yok, sizin içinizde sakladığınızı da, açığa vurduğunuzu da bilirim, bildiğiniz herşeyi bana borçlusunuz..." gibi ukalalıklar sergileseydim, "Sınavda bir yanlış cevap verin hele, derse bir geç kalın hele, sınıfta bir uyuyakalın hele, dersten sıkılıp araya bir espri atın hele, verdiğim ödevi bir yapmayın hele, benim bildiğim ve verdiğimin dışında bir fikir ileri sürün hele... sizi sürüm sürüm süründürürüm, sıfır alırsınız, sittinsene okulu bitiremezsiniz..." gibi gerizekalı gözdağları verseydim, "Eşşekler, akılsızlar, hayvanlar, domuzlar..." gibi hakaretler etseydim, o öğrencilerin değil bana saygı duyup dersime devam etmelerini ve sınavda başarı sergilemelerini sağlamak, "Hass..tir ordan lan! Sana da senin gibi hocaya da başlarım. Al atını, seveyim tımarını. Ne Şam'ın şekeri, ne arabın zekeri. Dersini de almıyorum, okulunu da okumuyorum" demesini ve ilk ÖSS'ye tekrar girmesini dahi engelleyemezdim.
Sen öğretmenle karşılaştırıyorsun; çok ahlaksız, bilgisiz, terbiyesiz öğretmen gördüm ama o boyutta bir tane olsun rastlamadım. Aslında bir tanesine rastladım da, orası bana kalsın...
|

13-09-2008, 17:32
|
|
Üye
|
|
|
|
kenny´isimli üyeden Alıntı
Nerden biliyorsun olmadığını,,ölüp de aksini ispat eden mi var sana_? Varsa bilelim biz de rahatlayalım...
|
tanrı o kitabı benden önce yazmış.. benim olmadığını değil, onun olduğunu ispat etmesi gerekir. önce.. var diyen göstermeli.. yok dmek zaten yok dmektir.. YANİ..olmayan bişey gösterilemez..
|

13-09-2008, 20:21
|
|
Üye
|
|
|
|
carl sagan'in alinti yapmanin yeridir saniyorum
garajimda agzindan ates püskürten bir ejderha var diyorum. heyecanla "göster" diyorsunuz. garajima götürüyorum ve "aha orda" diyorum. siz hiç bir sey göremiyorsunuz, "e hani nerde?" diyorsunuz. "ah, söylemeyi unuttum, bu ejderha görünmez" diyorum. "tamam o zaman" diyorsunuz, "yere biraz un serpelim, bari ayak izlerini görürüz." serpiyoruz unu yere ve bekliyoruz, hiç bir sey olmuyor. "tabii ki ayak izlerini göremeyiz" diyorum, "çünkü bu ejderha uçuyor." siz gaza geliyorsunuz, elinize bir sprey boya alip ortaliga püskürtmeye basliyorsunuz, ejderhanin orada olup olmadigini anlamak için. boya duvarlardan baska hiç bir seyi boyamiyor. "sprey boya tabii ki ise yaramaz" diyorum, "çünkü bu ejderha casper gibi bi sey, cisimler onun içinden geçer." siz kosup bi kizilötesi kamera getiriyorsunuz, o da hiç bir sey göstermiyor. "tabii ki göstermez" diyorum ben, "bu ejderha isi yaymiyor ki."
denediginiz hiç bir test ejderhanin varligini ortaya çikarmiyor, ama ben hepsine bi açiklama getiriyorum. simdi bu ejderha var midir yok mudur? ne yoklugu ne de varligi direk olarak ispatlanmis degildir, ama varolmasi için hiç bir sebep (varolduguna dair bir isaret ya da kanit) olmadigi için yok demek çok daha akla yakindir. evet, garajimda (ya da ayni mantikla hemen yanibasimda, tuvaletimde, mutfagimda, akm'nin önünde, empire state'in tepesinde, kiçimda, ...) anlatilan özelliklere sahip bir ejderha olabilir, ama önemli soru: neden olsun ki?
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

13-09-2008, 20:44
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
valla , ayetlerin buyuk kismi ,
Onu biz yaptik sunu biz yaptik hadi sizde yapinda gorelim !!!
iyi de onu bunu sunu yaptigini GORENDE YOK KI !!!
|

13-09-2008, 20:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Allahın varlığını ispat etmek için un ve boya ya da kızılötesi ışınlar gerekmez...Allahı dağdaki çoban da abd deki profesör de bulabilir..Bulmak için onca tefarruatlar da gerekmez,,akıl ve yürek kafidir,,gerisi boş...Size bilimsel çalışmalarınızda başarılar...
Az felsefe insanı Tanrıtanımazlığa, derinlemesine felsefe de Tanrı'ya götürür. Bacon
|

13-09-2008, 21:05
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
mmm , sn kenny !
akil dediginiz zaman , ortaya mantigin kabul edebilecegi bir aciklama , getirmeniz gerekir ,, siz akil yoluyla tanriyi nasil buldunuz ...
gogu kim yaratdi ? allah ! hadi sizde yaratinda gorelim !! demek ki allah yaratmis
2+2= 4 hadi siz 5 yapinda gorelim !! mi gibi yani ???
nedir bu akil yolu , hakketten ciddi ciddi soruyorum bir ornek var mi?
|