Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-08-2007, 22:54
<strong>SİLİNEN</strong> <strong>SİLİNEN</strong> isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Anlamlı Genelkurmay Mesajı

Son derece kaba bir popülizm herkesi esir almış durumda.
Ne yapalım halk böyle istiyor, demek herkesin seçtiği bir kolaycılık oldu.
Bir kere halkın hepsi öyle istemiyor. Halkın diğer kısmı Cumhuiyet mitinglerinde sel olup aktı.
Onlar halk değil miydi?
"Halk böyle istiyor" diyenlerin 82 anayasasını ve Kenan Evren'i de halkın istediğini akıllarından çıkartmamaları gerekir.
Ve dahası Atatürk devrimlerinin de "halka rağmen" yapıldığını da.
Kadınların neredeyse tamamının kara çarşaflı olduğu bir dönemde eğer "halkın giyimine saygı gösterelim" vb. kaba bir popülizm ile yola çıkılsaydı o zaman hâla bugün kadınların tamamı kara çarşaflı olurdu.
Aynı şekilde tişörtle, takım elbiseyle dolaşan erkek de görmezdiniz. Şalvar, cüppe, sarık da bugünün doğal günlük giysisi olurdu.
O yüzden "ilerici" adımlar halkın geri anlayışlarına kurban edilemez.
Eğer halkın hepsi şeriat istese demokrasiyi rafa kaldırıp Kuran'ın anayasa olmasına göz mü yumacaksınız?
İran devriminde de halkın büyük çoğunluğu Şah'a karşı idi ama aynı halkın büyük bir kısmı şimdi mollalara karşı.
Ama geriye dönüş yok. Şeriattan geriye dönülmez.
O yüzden geriye dönüşü olmayan adımları "halk böyle istiyor" diye meşrulaştıramazsınız.
Kaldı ki bu ülkenin halkı Çağlayan'da, Gündoğdu'da, Tandoğan'da idi.
Asıl Türk halkı o dur, yoksa bir poşet prince oyunu satanlar değil.
Alt 27-08-2007, 22:58
Üye Değil

Dilaver,

Ben Türk ulusu dedikçe sen cüzzamlı görmüş gibi kaçıyordun, açıkçası anlayamıyorum. Evet, Mustafa Kemal İstiklal Mahkemeleri ile, Sovyet (halkının değil) devletinin desteği ile, minimalist de olsa bir uzak görü ile TÜRK ULUSU yarattı, günümüzde yaşadığımız tüm sorunların nedeni de bunu başarabilmiş olmasıdr. Şimdi bunu savunuyorsun, bu ne perhiz, ne lahana turşusu?
Alt 27-08-2007, 23:02
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Atatürk devrimleri halka ragmen degil halkla birlikte yapılmıştır. Atatürk devrimleri denen her bir şeyde halka hitap vardır. Öyle olmasaydı, serbest fırka deneyimine de girilmezdi. Mustafa Kemal hakimiyeti meşru zeminden almıştır, yani TBMM den. Ama onun bazı uygulamalarını dikta ve seçkincilik heveslerinin arkasına gizlemeye çalışan zevat onun köylü milletin efendisidir deyişini unuturlar.

* * Hatay meselesinde bir paşaya 5.000 kişilik milis kurdurma emrini unuturlar. O hatayda halka giderek halkla hatayı alma girişimi kuruyordu, acı olan şudur ki Mustafa Kemalin halkçılıgını savunmak da bana kaldı. Bugün zaten söylemlerden Chp de hiç bir şey kalmadıgını görüyoruz, halkı bir güruh olarak görüyorlar, devrimler zaten kalmadı, laiklik hiç bir zaman oluşmadı. Gertye bir tek oklar kaldı.

* * saygılarımla
Alt 27-08-2007, 23:08
Üye Değil

Dilaver,

Önünde saygı ile eğiliyorum *

Dünya ahret kardeşimsin *
Alt 27-08-2007, 23:17
Kıdemli Üye

ne alakası var youef ben yanlız gerçekleri savunmaya çalışırım. Bu gerçeklerin başında da Türk ulusunun inşaasında Kürt gerçekligine kazık atma yatıyor. Tarih böyle ise ben tarihi kendi çıkarlarım ugruna tahrif etmeye çalışmam. Çünkü Türk , Kürt ,Ermeni olmak benim için bir anlam taşımıyor. İnsan olmak ve insan olarak da emegin yanında yer almak anlam ifade ediyor.

* Ben link veremiyorum buna aklım ve bilgim yetmiyor, aklımda kalanları paylaşmaya çalışıyorum sadece. Dolayısıyla belki söylemlerimi yeterince destekleyemiyorum ama tek bildigim bir şey var o göbegini kaşıyan adam benim, ben onunlayım. Ona kendimi anlatamamışsam bu onun suçu degil benim zaafımdır. Ben onu küçümseyemem, çünkü üreten odur. Onu tehdit etmek için kullanılmaya çalışılan orduya da yiyecek saglayan odur, onu eleştiren kalemşörlere de hem yiyecek hem de her türlü moderniteyi üreten odur. O olmasa gerisi lafı güzaftır.

* *saygılarımla
Alt 27-08-2007, 23:27
<strong>SİLİNEN</strong> <strong>SİLİNEN</strong> isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Halkla birlikte yapılan Kurtuluş savaşıdır. Devrimler halka rağmen yapılmıştır.
İstersen girersin benimle tarih tartışmasına alırsın boyunun ölçüsünü oturusun aşağıya.

Serbest fırka deneyiminin de halkla bir ilişkisi yoktur o sadece bir deneyimdir ve tutmamıştır.
Neden tutmadığı da benim tezimi kanıtlar zaten.
Demokrasi Cumhuriyeti yıkmanın aracı olarak kullanılamaz.
Bir Yalçın Küçük sözü:

"Orducu olmayan solcu ahmaktır"
Alt 27-08-2007, 23:28
Üye Değil

Sevgili dilaver,

Senin bahsettiğin o göbeğini kaşıyan adam asla üreten değil, sömüren ve tüketendir, tüm sorun da budur. Fındıkçı bir yıl boyunca gübreler, budar, toplar, makinadan geçirir, çuvallar, Göbeğini kaşıyan adama malını üç otuz paraya satmak zorunda kalır (çünkü seçeneği yoktur) ve göbeğini kaşıyan adam fındığı o üreticiden 4 liraya alıp Avrupaya 10 liraya satar. Hiç emeği yoktur, sadece aracıdır.

Mısır üreticisi, pancar üreticisi, buğday üreticisi.....

Hepsinin bir göbeğini kaşıyan adamı vardır ve bunlar halk değildir, ama iktidardır.

Bilmem anlatabildim mi?
Alt 27-08-2007, 23:29
seyyah3441 seyyah3441 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili *Dilaver,

" sevgili *seyyah *gaflet *ve *delalet *içindeki *tüm *Türkiye *Cumhuriyeti *vatandaşları *ki *sizin *saydıgınız *isimlerden *gayri *insan *kalmadı; *acaba *kime *karşı *gaflet *ve *delalet *içerisindeler.";

şeklinde bir soru sormuşsunuz.......

Umarım *yanlış algılamışımdır fakat ,bu sorduğunuz soru bende kendi düşüncesinde olanlardan gayrısını yok sayan bir RTE mantığının sizdede oturduğu izlenimini yarattı.

Gaflet ,delalet ve hıyanet içinde olan kişiler kime karşı bu davranışlar bütünü içindeler *diye sormuşsunuz.Tabiki *öncelikle kendi öz varlıklarına benliklerine *karşı.İntahar eden kişi önce kendi bedenine ihanet eder.

Sizin yok saydığınız diğer toplum katmanları kim diye soracak olursanız ,fakir aklı yettiğince anlatmaya çalışsın.

--Ya hu *şu *Avrupa *Birliği her ne hikmetse hep demokrasi,kürt sorunu,terörle mücadele *yasası,milli güvenlik kurulunun budanması ,genel kurmayın *savunma bakanlığına bağlanması *gibi konularla uğraşıyorda neden acaba *asgari ücretin AB ülkelerindeki düzeye yükseltilmesi,halkın satın alma gücünün keza aynı *AB ile *aynı seviyeye getirilmesi ,dolaylı vergilerin oranının AB ülkelerindeki orana indirgenmesi,faiz dışı fazlanın *azaltılarak bu kaynağın eğitime kaydırılması falan gibi şeylerle uğraşmıyor....... diyen bir kitle.(ki *sizler bunlara * AB *karşıtı statükocu diyorsunuz)
--Bu cumhuriyetin içine sıçanların aslında *tamamen egemen olan sağ ideoloji ve sömürü sistemi olduğunu * bilen ve sorunun Kemalizm ve birinci cumhuriyet kaynaklı olmadığını.... söyliyen bir kitle
--Din olgusunun kişinin bireysel inancı olduğunu kabul etmekle bireysel özgürlüğü özümsemiş dayatmacı din anlayışını red eden , dini pazara döküp dünyalık unsuru yapmayan......... *bir kitle
--Bizden bir bok olmaz biz en iyisi ya AB ye *yada Amerikaya * yamanalım *diyenlere *bizim analarımız bu devleti çocuklarının sırtından çıkardıkları *kazakları ıslanmasın diye *mermilere *sararak *cepheye taşıyarak kurtardı muhtaç olduğumuz kuvvet içimizdedir diyen.... bir kitle
--Gemisini yürüten kaptandır,veya benim memurum işini bilir diyerek yozlaşmışlığın adını serbest piyasa koyan zavallılara karşı *hakça üretim hakça bölüşümü savunan...bir kitle
--Aydın olmayı belirli bir etnik gurubun şakşakçığı sayanlara karşı bu topraklar hepimizin biz bu topraklardaki tüm ezilen halk katmanları için *daha müreffeh bir yaşam ve *daha az sömürü istiyoruz.Gelin bu mücadeleyi beraber verelim vaz geçin emperyalistlerin kucağına oturmaktan diyen .......bir kitle

Kısaca bizimköyde bu insanlara *İLERİCİ ,VATANSEVER,AYDIN (sözde değil ama özde) falan deniyor *sizin orda *ne deniyor *bilemiyorum.

Maalesef çoğu zaman KAHRAMANLAR *ÖLÜR *SOYSUZLAR MİRAS BÖLÜŞÜR.
Alt 27-08-2007, 23:40
Kıdemli Üye

benim kimseyle aşık atma gibi bir niyetim yok, eminim ki orduyu arkanıza aldıgınıza göre sizin güçlü olmak gibi bir fobiniz var. Ama bu gücünüz bilginizden mi kaynaklanıyor, orduya olan imanınızdan mı kaynaklanıyor *bilemiyorum. Şİmdilik siz yeni ısınan bir üyemizsiniz sizi karşıma almak istemem. Benim aşşagı oturup oturmamam ile bu tartışmanın da kalitesini anlamış degilim.

* İleride gene tartışmak üzere ben size şu iki şeyi hatırlatayım, birincisi devrim nedir, devrimin tanımı nedir ve kimle olur. İkincisi tarih tartışması bir boy ölçme aracı mıdır, siz boyunuzun ölçüsünü tarih tartışması ile mi ölçersiniz.

* *Yalçın Hoca yı epeydir takip etmiyordum, demek iyi yapmışım, bu kadar uzlaşmacı oldu demek. Apo ile Bekaa da söyleşi yaparak devrim yapabilecegini zannedenrek toplumsal kurtuluşçu yalçın hoca şimdi kemalzimin kurtuluşuna mı soyundu.

* * Ben hocanın lafını şöyle anlıyorum. Ordusu olmayan solcu ahmaktır. O ordu da da halktır.

* * Bir şeye dikkat edin, bizim hoca ike ipliklerimiz ve hanurlarımız benzeşir, siz biraz aykırı kalıp zarar görmeyin bu tepişmede.

* * *saygılarımla

not: inanın ki sizi gördügüme sevindim
Alt 27-08-2007, 23:47
Üye Değil

Bu arada şunu da belirteyim, üreticinin kaşıyacağı bir göbeği yoktur, kışın biriktirdiği biraz yağı bile Ağustos sıcağındaki hasat sırasında zaten eritir ama göbeğini kaşıyan adam göbeğini kaşıyarak klimalı ofisinde bekler. Gelen ziyaretçileri ile çay içerken kimi nasıl götürdüğünü anlatarak zevkle göbeğini kaşımaya devam eder. Nasıl olsa gariban üretici elindeki malı eninde sonunda ona getirecektir, o kara dul gibi bekler.

Bekir Coşkun'un önünde de saygı ile eğiliyorum. Göbeğini kaşıyan adam, bu ülkenin en acı gerçeğidir.

Önerilen Siteler