Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-09-2007, 21:34
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Re: Merhaba

hoş geldiniz Nil hanım...dikkat ettiseniz bizim dincilerimiz farklıdır....Malum tarikatler her foruma farklı seviyede dinci görevlendiriyor, buranın eğitim seviyesi yüksek olduğundan bizimkiler de epeyi bir eğitimli, mesela basit bir gençlik sitesine girin orada görevli örneğin fethullaçı bir üye kazara bu siteye gelse ve yazayım, cevaplıyayım dese alim allah anında paramparça olur, yatay ve dikeyi bozulur garibimin * allah var yukarda yalan dimem bunlar epeyi iyi yetiştirilmiş...
Alt 21-09-2007, 22:58
seyyah3441 seyyah3441 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoşgeldiniz................
Alt 21-09-2007, 23:36
nil nil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu ne hoş karşılama arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum zihni zehirlenmişler de dahil Zihni zehirlenmiş arkadaşlar lütfen bozulmasınlar, çünkü ben bunu hakaret amaçlı değil gerçekten düşüncem öyle olduğu için söyledim. Siz de benim hakkımda böyle düşünebilirsiniz hakaret kabul etmem bu sizin düşüncenizdir Bilirsiniz yasalarda bunun yeri var. Eğer bir şeyi hakaret amaçlı değil de düşünceniz öyle olduğu için söylerseniz suç sayılmıyor.

Bence aydın kişinin yalnızca öğrenim görmüş okuyan araştıran bunları yaymaya uğraşan kişi olması yeterli değil. Bunların yanında ilerici, yenilikçi ve en önemlisi doğaüstü inançlardan kurtulmuş olması ve insanların da bundan kurtulması için uğraşan biri olması gerekiyor. Aydınlanmanın asıl anlamı da doğaüstü inançlardan kurtulmak olgu ve olaylara daha doğru bakabilmek, gerçek ve doğruları görebilmektir.

Size bu konuyla ilgisi Bilim teknik dergisinde sansürlenerek ve cümleleri bozularak yayımlanmış olan *bir yazımın aslını gönderiyorum.

Hepinize saygı ve sevgilerimle

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *BİLİMSEL DÜŞÜNMEK

* * * * * * * *Evrendeki karşıtlıklardan biri de iki temel karşıt zihniyettir;bunlardan biri doğaüstünü esas alan zihniyet,diğeri bilimi esas alan zihniyettir.
İnsanlar bilimin doğuşundan çok önceleri düşünmeye başladıklarından beri neyi açıklayamadılarsa oraya doğaüstü güçleri koymuşlar,doğaüstü güçlerle açıklamaya çalışmışlar.Böylece doğaüstü zihniyet doğmuş.Daha sonra bu zihniyetin içinde bilimsel zihniyet oluşmaya ve giderek bu zihniyetten ayrılmaya ve yine bu zihniyetle içiçe bilim oluşmaya başlamıştır.Bu süreç halen devam etmektedir.Tarih bu sürecin örnekleriyle doludur.
Bilim doğaüstü zihniyetten ayrıldıkça bilinmeyenleri tamamen bilimsel olarak bilinir hale getirdikçe bilinmeyenler doğaüstü zihniyetten kurtulmuştur ve halen de kurtulmaya devam etmektedir.Fakat henüz bu sürecin başında sayılırız.Çünkü insanlık ve bilim daha çok yeni.Bu yüzden henüz bilemediğimiz,bilimsel olarak açıklayamadığımız çok şey var.Belki de insanlığın gücü bazı şeyleri çözmeye yetmeyebilir.İşte gerçek bilimsel düşünce burada belli olur ve anlaşılır. * * * * * * * * Bilimsel düşünmek evrende her şeyin,hiç çözülemeyecekmiş gibi görünen şeylerin bile bilimsel bir açıklaması olduğunu kavrayabilmektir.
Bilimsel düşünmek, geniş düşünmek;her şeyi,evrendeki yeri,bağlantıları ve anlamına göre değerlendirebilmek,evrende doğa yasaları,değişim ve bilimselliğin dışında canlı cansız hiçbir şeyin mutlak(değişmez) olmadığını,her şeyin birbirine bağlantılı olarak bir hareket,bir değişim halinde olduğunu ve evrende sürekli enerjinin maddeye,maddenin enerjiye dönüştüğünü ve evrenin bilimsel yasalara göre oluştuğunu kavrayabilmektir.Doğa yasalarının da canlılara ve biz insanlara ne olduğu ve olacağıyla ilgilenmediğini,sadece kurallarına göre işlediğini farkedebilmektir.
Bilimsel düşünmek ezberciliğin tersine hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmemek,her duyduğunu,her okuduğunu, her gördüğünü ve hatta bilimi bile sorgulamak,her şeyin neden,nasıl,niçin olduğunu merak etmek,araştırmak,okumak,gözlemlemek,incelemek,sına mak ve mantıksal,matematiksel,bilimsel açıklamasını bulmaya çalışmak,eleştirilere,yeniliklere ve gelişmelere açık olmaktır.Çünkü bilim ve insanlık bilinmeyenleri ve doğru bilinenleri sorgulayarak ilerler.
Bilimsel düşünmek tutuculuğun,kapalılığın tersine yeniliklere ve gelişmelere karşı gelmek,engellemek yerine açık ve sabırlı olmak ve onların yanlışlarını düzeltmeye,zararlarını gidermeye,eksiklerini tamamlamaya çalışmaktır.
Atatürk de "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" ve "Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." diyerek bize bilimsel yönü göstermiş,kendimize yol gösterici olarak bilimi esas almamız gerektiğini belirtmiştir..Çünkü doğaüstü demek bilim dışı demek,bilim dışı demek yalan yanlış,hayali ve uydurma demektir.Fakat ne yazık ki bilimsel zihniyet bilimi ve insanlığı ileri doğru çekerken,bilim dışı zihniyet geri doğru çekiştirmekte olduğu için insanlık ve bilim iki adım ileri bir adım geri gitmekte fakat sonuçta tüm engellemelere rağmen ilerlemektedir.
Aydın kişi deyince okumuş kişi anlaşılır.Oysa gerçek aydın okumuş kişi değil,doğaüstü zihniyetten kurtulabilmiş kişidir.Bu kişilerse kumsalda bir avuç kum gibidir.Çünkü insanlık ve bilim daha çok yenidir.Bu yüzden aydınlanabilmek,aydın olabilmek herkesin harcı değildir.
Unutmayalım ki bilim ve insanlık bilinmeyenlerin yanında bilinenleri de sorgulayarak gelişir.

Tanrı bilimin boşluklarındadır.
Bilim boşluklarını doldurdukça Tanrı'ya yer kalmayacaktır.
Alt 21-09-2007, 23:48
3.yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.yol 3.yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Nil,
Makalen guzel olmus. Bu yazinin neresini sansurlemisler , neden sansurlemisler anlamadim dogrusu.
Alt 22-09-2007, 02:26
InVitatio
Üye Değil

sevgili nil
benim buradaki bireyler hakkindaki "düsüncelerimi" söyledigim an tekrar bu yazinizi size tapu olarak gösterim insallah
okumusunuz ve *epyce aydinlanmisiniz hatta siz cocuk yastan beri aydinlanmis sayilirsinz cünkü sizin beyninizdeki iman, *pardon zehir orantisi sifir denecek kadar azmis, buyurun karanlik dünyamizi aydinlatin yoksa biz ne yapardik sizsiz ?
bilmiyorum benim zehirlenmis beynimde cocuk yastan beri bir "doga üstü ögüt" varki bunu kim benligime yerlestirdi ise bulup yargilamak lazim.....
Sonradan ögrendim ki Zehrin adi "IQRA" imis.....eminim sizde buna bir Panzehir vardir!?
Alt 22-09-2007, 08:15
Üye Değil

Sayın nil öğretmenim ;

İlk etapta "Zihni zehirlenmiş" sözünüzden alınmadığımı belirtmek isterim.
Tanımlama,inançlı olanlara genel edilmiş bir söz ile,inançlı olmak sıfatımdan kaynaklı beni de işaret ediyor ise,İNSAF ve MERHAMET gibi,bilimin ölçütleri ile ölçülemeyecek duygularımla, edilen sözü ölçerim.

Bilirim ki nesnel dünyanın tarifini ve çıkarımlarını BİLİM yapacaktır.
Din'in işi nesnel dünyanın gerçekleri değildir,olmamıştır ve olmayacaktır.
Din nesnel dünyaya mana verir diye biliyorum.

Mesela benim anlayışıma göre,DİN der ki :
"Daha iyi bir dünya;saf ve iyi ameller,övgüye layık ve uygun davranışlarla insanlığın hizmetine sunulabilir"
Bu şahsi anlayışıma göre bir manadır.
Peki bu mana'dan nesnel dünya için ne çıkarmalıyım ?
"Saf ve iyi"
Başkalarına iyilik etmek ve karşılığını beklemek "Saf" bir amel midir ?
Şahsen hayır derim.
Buradan da amelimin saf olabilmesi için başkalarına iyilik edip karşılığını beklemenin bir "Menfaat"ler ağına yol açacağından bu tür amellerin beni esir almasına izin vermeme çabasında olmam gerektiğini düşünürüm.
Bunu becerebildiğimde,acıkmam,susamam ve hava almam kadar doğal olarak bunları yaşam kültürümün bir parçası haline getirebildiğimde anlayabilirim ki "Saf" olan niyetim "İyi" amele dönüşebiliyor.
Yani "Soyut" tan gelen bir anlayış "Somuta" yansıyor.

Şimdi diyebilirsiniz ki,iyi de bunları başarabilmek için Din'e ne gerek var ?
Eğitime sonsuz inanıyorum.
Maddi ve insani bir çok eğitimin,geçmişe göre inanılmaz seviyeleri bulmuş olduğunu hepimiz gözlemlemekte ve bilmekteyiz.
Peki "İnsan erdemlerini" eğitecek bir kuruma ben mi rastlayamadım.Veya öyle bir akademik eğitim kurumu var da ben mi bilmiyorum ?

"Övgüye layık"
Mesela doktorum,mühendisim,atomla uğraşan bir fizikçiyim.
Tüm bu meslekler "Övgüye layık" meslekler değil midir ?
Sanırım öyledir.
Peki bu meslek sahiplerinden doktorun ettiği "Hipokrat yemini" bile ona organ nakli kaçakçılığında engel olamıyor ise,"Övgüye layık" mesleğinde *"Uygun" bir davranış mıdır ?

17 Ağustos 1999 Ülkemizle birlikte,tüm dünyayı üzüntüye boğan bir tarih.
Önemi; "Övgüye layık" bazı mühendislerimiz işlerini "Uygun" yapmışlar mı ?
(Bu olay belediyelerden başlayıp,inşaatlara katkısı olan ne kadar etmen var ise,şahsıma göre ,tamamının "Uygun" olmayan davranışlarının el birliği ile elde ettikleri bir sonuçtur. Mühendisleri,örnek verdiğim için yazdım.)

Atomla uğraşan bir fizikçinin "Hiroşima ve Nagazaki" olaylarına sebeb olan uğraşısı "Övgüye layık" mesleğinde "Uygun" bir davranış mıdır ?
Bu örnekleri bol miktarda verebiliriz.

İNSANA önem veririm.
Bilirim ki BİLİM denilen şey İNSAN tarafından ortaya konuyor.
Yine bilirim ki DİN denilen şey de İNSAN tarafından ortaya konuyor.
Hangisi olursa olsun İNSAN ın kendine yabancılaşması,içinde yaşadığımız dünyayı inanılmaz etkiliyor.
İNSAN ın kendisi ile çelişemeyeceğine inanıyorum.

"Küresel ısınma" yı,BİLİM in üzerine yıkamayız.Ama "Övgüye layık" olan bir çok olgunun "Uygun" yapılmadığını anlamakta zor olmasa gerek *

Benim zihnimin "Zehirleri" bunlar.
Umarım kimseye rahatsızlık vermezler.
Alt 22-09-2007, 09:26
okinono
Üye Değil

Bilim teknik editörünü kutlarım.
Alt 25-09-2007, 17:13
hayko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hayko hayko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayko - MSN üzeri Mesaj gönder

hocam hoşgeldniz!

nar çiçeğinde bir Hrant,kızılgüzergahta savaşan bir Ohannes Bakırcıyan olmak isterdim,Andrea Wolf gibi de mesken tutmak isterdim dağları.
Alt 25-09-2007, 22:31
adrio adrio isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hoş geldin nil teyze

he bu arada bende *zehirliyim haberiniz olsun etrafımıda zehirlemekten hiç çekinmiomallah hidayet nasip eder inşallah buradatekrardan hoş geldiniz
allaha emanet olun

teyze diom ama napim bi sizin yaşınız hakkında yorum yapabildim...bende 20 liyim daha küçüğüm ama adamına göre de aşırı büyüğüm..

Kara Cahilim anlamam anladığımıda anlatamam hele birde zehrimi kimseyle paylaşamam....

....................

ceza dan alıntıdır bana kızmayın
Alt 25-09-2007, 22:47
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Adrio,
Ben dahil buradaki pekçok katılımcının yaşı sizin yaşınızın ikiyle çarpımından daha yüksek bir rakama tekabül eder.

Diğer başlıklar altındaki üslubunuzu da gördüm. Lütfen daha makul yazın. Yoksa bu nickle buradaki serüveniniz fazla uzun süreceğe benzemiyor.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler