Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-10-2007, 15:13
no_panik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_panik no_panik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Mucizeler tanrının aczini mi gösterir?

Sevgili özgür beyin

Yazınızda hz. peygamber için nasıl ki diğer peygamberler mucize gösterdiler ise müşrikler bu mucizeleri hz. muhammedden de göstermesini istediler ama o normal bir insan olduğu için bu mucizeleri gösteremeyeceğinden kendi sözüyle yazmış olduğu kurandan aslında mucizelere kimsenin inanmadığını, bende bunları yapsam sizde inanmayacaksınız anlamına gelen ayetlerle görüşünüzü desteklemişsiniz. Ve yazınızın en sonunda hz. peygamberin göstermediği mucizelerin onun ölümünden yaklaşık 200 sene sonra uydurulduğunu ve kuranda da hz.muhammed için verilmiş hiç bir mucize olmadığını belirtmişsiniz.

--------------

Aslında bu yazıdan sonra Kuranda Hz. Muhammed için verilmiş mucizeleri yazsam yada bu mucizelere delil olarak sizin çok sevdiğiniz ( ve devamlı hz.Aişe'nin yaşını delil olarak gösterdiğniz) Buhari'nin naklettiği hadisleri örnek göstersem siz yine inanmayacaksınız yine inanmayacaksınız.
Ama ben yine de delillerimi göstereyimde sizde hemen antitezini aramaya başlayın.

Ay'ın ikiye yarılması mucizesi

Sayın özgür beyin kuranda Hz muhammed için mucize verilmediğini iddia ediyordunuz ya... Buyrun...

Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve Ay yarıldı.

Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: "(Bu,) Süregelen bir büyüdür" derler.

Yalanladılar ve kendi heva (istek ve tutku)larına uydular; oysa her iş 'sonunda kendi amacına varıp karar kılacaktır.' (Kamer Suresi, 1-3

Olay
Medine'ye hicretin beş yıl öncesinde, Kameri ayın 14. gününde bir akşam vaktiydi. Ve tam o zamanda yeni doğan ay birdenbire ikiye bölündü. Bir parçası karşıdaki tepenin bir tarafına, ikinci parçası da öteki tarafına gitti. Bu bir saniyelik bir hadiseydi. Sonra ayın iki parçası birleşiverdi. Hz. Peygamber (sav) o sırada Mina'da bulunuyordu. Hz. Peygamber (sav) orada hazır bulunanlara hitap ederek, "bakın ve şahit olun!" dedi. Kafirler, Hz. Muhammed (sav)'in kendilerini büyülediğini öne sürdüler, bu sebepten gözlerinin iyi görmediğini söylediler. Orada bulunan diğer kimseler, "Muhammed (sav) bizi büyüleyebilirdi, ama burada olmayanları değil. Biraz bekleyin, bu tarafa gelmekte olanlara soralım. Acaba onlar bu hadiseyi görmüşler midir?" Dışarıdan gelenler bu olaya şahit olduklarını kabul ettiler.

Olayı destekleyen hadisler:
Ay yarılması mucizesini başta Buhari ve Müslim olmak üzere Tirmizi, Ahmed b. Hanbel, Ebu Davud et-Tayalisi, Hakim en-Nisaburi, Beyhaki, Ebu Nuaym el İsfehani ve Kadı Iyaz gibi büyük hadis alemleri nakleder.

Abdullah ibn Mes'ud (ra) şöyle demiştir: Biz Mina'da Peygamber'in beraberinde iken Ay ikiye bölündü de, Peygamber (sav): "Şahit olunuz!" buyurdu.

Ebu'd-Duha Müslim ibn Subayh da Mesruk'tan; o da Abdullah ibn Mes'ud'dan: Ay Mekke'de ikiye bölündü, diye söylenmiştir...

Ve hadislerinden örnekler vermeyi çok sevdiğiniz buhari:

Buhari ve Müslim, İbn-i Mes'ud (ra)'dan şunu nakletmişlerdir:

"Resulullah (sav) zamanında Mekke'de Ay ikiye bölündü. Ve Allah Resulü şöyle buyurdu: "Bakın ve görün!"

Buhari ve Müslim, Enes (ra)'dan şunu nakletmişlerdir: "Dedi ki: "Mekkeliler Allah Resulü'nden bir mucize göstermesini istediler. Bunun üzerine Ay'ın iki kez ikiye bölündüğünü gösterdi.
.......

dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek
Alt 14-10-2007, 15:29
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Küçük şeylere gereğinden fazla önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir.

* *Yani hakkaten de doğru bir söz. Millet kocaman atomu parçaladı, biz daha ufacık bir ayı ikiye bölemedik. Yazıklar olsun bize.

En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
Alt 14-10-2007, 15:42
Üye

Küçük şey olarak ne anlıyorsun o önemli aslında. Ben bu imzayı yazarken farklı şeyler düşünmüştüm ama sağolasınız siz yine işi evirip çevirip başka noktalara getirdiniz. Daha farklı anlamlar yüklenilmemesi için imzayı değiştiriyorum.. Sevgilerle...

Alt 14-10-2007, 15:49
bagnaz bagnaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

kuranda muhammede kuran dışında bir mucize verilmediği açıkça söyleniyor. aslında mucize neye denir onada bakmak gerek kuranda hem olağan olarak hem de olağanüstü olarak değerlendirebileceğimiz olaylar için bizim türkçeye mucize olarak çevirdiğimiz "ayet" ve "beyyine" kelimeleri kullanılıyor.

ayrıca tanrının bir mucize göndereyim de bana inansınlar diye ekstra bir dahli olduğunu düşünmüyorum. yani bir olayın ilk muhataplarına o olay o an için olağanüstü geliyor diye o olayın illa olağanüstü olması gerekmez. mesela medeniyetten uzak bir kabilenin her türlü teknolojik aleti mucize olarak değerlendireceği gibi.
Alt 14-10-2007, 16:21
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili panik, mucizeden! bahseden, *ayeti bir daha oku.

Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve Ay yarıldı.

Bu ayet veya senin zehabınca, mucizeyi anlatan bu ayet, kıyamette ayın başına geleceği olayı ! tasvir ediyor.
Hadislerdeki ''şakkı-kameri ''değil.
''Kuranı destekleyen hadisler'' ibaresini kullanman ,zayıftan kuvvetliye atıf yapmanı gerektirmiş.
Halbuki *tersi olmalıydı.
Savunayım derken günü ve saati gaybda saklı olan ,kıyameti günümüzden, 1400 yıl ,geriye taşımışsın.
Hadislere ise söyleyecek sözüm yok yukarda söylemişim.
Hadislerele ilgili, bir anekdot daha yazayım. ''kütübü-sitte'' nin yazarlarının *beşi acem ,sadece biri araptır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 14-10-2007, 16:28
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hocam bu saf (tertemiz) inanca vallahide bayılıyorum.billahide bayılıyorum..banada nasibet ya Rabbiiii... (sn.cemalden bi çalıntı..o dualarının sonuna hep koyuyorya..bende koyayım: Amin *)

Ay ikiye yarılmışşş.. ruyada veya üfürmeyle değilde..gerçek bir mucizeyle yarılmış.. Dünyada hükümdarların osuruğunu yazan tarihçiler.. dünya alemin görüp hayret içerisinde kaldığı.."yahu bunu hangi peygamber yaptı..Gidip onu bulalım..Elini ayağını öpelim..Gösterdiği tanrısına tapalım..yoluna girelim." dediği bu büyük mucizeyi es geçmişler.. * hayret üstü hayret yanı.. Gavurluk olurda bu kadar olur abi... Bu gavurlar bu tarihi mucizevi gerçeği sakladılar.. Gavurdur.. ne yapsa yeridir abi..
(Ama bunun islami ilimlerde muhakkak açıklaması vardır. yani açı hesapları falan filan.. )

imza. Telaş yok
* * * * mucize yok
* * * * gerçek... *çok. * :wink:

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif
Alt 14-10-2007, 16:41
Üye

Bende bunu söylemenizi bekliyordum sevgili özgür beyin

Dediğiniz bu çürük görüslerden biri de, bu mucizenin Peygamber zamaninda meydana gelmedigi, bunun Kiyamet alâmetlerinden birisi olarak ileride meydana gelecegi iddiasidir. Nesefi gibi bazi müfessirler Hasan-i Basrî'ye nisbet ederek bu iddiayi ileri sürmüslerdir. Ayette geçen "yarildi" fiilini geçmis zaman olarak degil, "yarilacak" seklinde gelecek zaman olarak düsünmüslerdir. Bu durumda "Ay, Kiyamet günü bölünecek" demek olur. Konu ile ilgili Kamer suresinin ikinci ayeti, yukarda iddia edilen manaya uygun düsmemektedir. Bu iddianin kendilerine nisbet edilen Hasan-i Basrî ve Ata ibn Ebi Rebah'in (ki bu iki zat Tabiînden, yani sahabeyi görenlerdendir) bu görüsleri hakkinda merhum Elmalili Hamdi Yazir, tefsirinde söyle diyor: "Bu iki Tabiî imami, ayette ve hadiste meshur olan geçmisteki ay'in yarilmasini inkâr etmis degil, ayetin isaret ettigi diger bir manayi tefsir etmisler ve Insikak-i Kamer mucizesinden, ileride ay'i büsbütün yarilip kiyametin kopacagi manasini anlamanin geregine isaret etmislerdir.
(Alıntıdır).

Alt 14-10-2007, 16:55
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İyiki bekletmemişim ,no-panik. Bir meseleyide ,yüzümüzün akıyla hallettik.

NOT: Meseleyi daha anlayabilmen için Ömer Seyfettin'in *''YÜZ * AKI'' adlı hikayesini okumanı öneririm.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 14-10-2007, 17:09
Üye

Halletiğiniz meseleyi banada söylesenizde nasıl yüz akıyla çıktığınızı anlayabilsem. *

Uzaklardan gelen bir Not: Aslında anlıyorum ben sizi ... *

Alt 14-10-2007, 17:11
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hocam bi mucize daha yakaladım.kaynak -iktibas.info- diye çok kıymeli bir site..

" Selam zikir.

M.kemal islam düşmanı, kuran düşmanı ve müslümanların düşmanıdır. ve bu sıradan bir düşman deyil.
kuran ve hadiste ona işaretler vardır.
bende bu işaretleri görebildiğim için, ve edip yüksel bu islamdüşmanınakurtarıcı dediği için, müccedid gördüğüm Said Nursi de ona islam deccali dediği ve ona bakan sürenin birinin 19 ayetli alak süresidir dediği için, ve kemalistler onu ilahlaştırdıkları için , bende kafayı ona taktım, ve takmakta kararlıyım çümkü o islam deccalidir. edibin sandığı ve iddia ettiği gibi mehdi deyil.
"

abi biz göremiyoruz ama.. bak Kuran ve hadiste Mustafa Kemal e işaret vaarmış.. Abi hiç bi şeye inanmıyorsan.. buna inan.Bu mucize değilde ne yani?? Bir başlık aklıma geldi..bakmak değil - görmek lazım.. haklıymış..

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif

Önerilen Siteler