21-10-2007, 21:38
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Kuzey Irak'a Operasyon Şart Oldu
Türkiye üzüntülü günler yaşıyor;
herşeyden önce şehit yavrularımızın ailelerine ve
bu olaydan üzüntü duyan insanımıza sabır ve başsağlığı diliyorum.
Bence askerimiz süratle ve her şekliyle bu olaya misillemede bulunmalıdır.
Güçlü devletler,
kararlılklarını icraatleri itibarı ile de göstermelidir.
Sınır ötesi harekat, anlaşıldığı kadarı ile *
ilk 50 km ler içerisinde olursa, uluslararası tepkiler,
klasik kınamaların ötesine geçemeyecektir.
Bu bant içerisinde yapılacak bir operasyona da
ABD nin müdahale edecek cesareti ve diplomatik aptallığı olacağını sanmıyorum.
ABD 1 Mayıs tezkeresinin kırgınlığını uzun süreli bir huysuzluk olarak sürdüremez.
Sürdürürse kendi zararına olacağını muhakkak hesaplıyordur.
Kürtler Irak işgalinde ABD ye çok yardımcı oldu,
bu onlar açısından muhakkak takdire şayandır.
Zaten Talabani'yi Cumhurbaşkanı seçerek ve
Barzaninin fedarasyon taleplerini
açık açık reddetmeyerek diyetini ödemiştir.
Fazlası müsamaha hem bölge konjektürü açısından,
hem de ABD nin ileri dönem menfaatleri açısından faydalı değildir.
Bin yıllık bir Türk varlığı ve otoritesi ile,
daha rüştünü isbat edememiş bir Kürt varlığının tercihinde
ABD yanlış yapma lüksü yoktur, zaten yapmaz da.
Yapacağı , kaymak yeme gayreti ile,
sadece blöf olur.
Stratejiler dar dönem menfaatlerinden etkilense de,
ana rotaları değişmez.
ABD pire için yorgan yakmaz.
Türkiye, iç ve dış düşmanlarının bütün küçük görme gayretlerine rağmen,
bölgenin her bakımdan en büyük
ve olaylarda mutlaka az veya çok insiyatifi olması gereken ülkesidir.
Büyük ülkeler, hangi kayanın sert olduğunu bilmek zorundadır ve bilirler.
Hükümet ve ordu ,
bu saldırılara misli ile cevap vermeli,
batı dünyasının tek yanlı yaygarasına pabuç bırakmamalıdır.
Bu hem saygınlığımız hemde ülkemizin dirlik ve düzeni için şarttır.
Bu askeri cevabın verilmemesi, yurttaşlar arasında,
gereksiz gerginliklere sebep olabilir.
Yürüyüş ve toplantılarda vatandaşımız,
terörist Kürtlerden intikam alındığını görürse,
duygusal gerginlik ve tehlike biter;
Kürt kardeşlerimizle olan hukuku tehlikesizce devam eder.
Bu önemli yönü itibarı ile de bu harekat süratle yapılmalıdır.
Sevmeyin, inanmayın, sınırsız tenkid edin.
Ama, bir başka fikre hakaret etme hakkınızın -sıfır- olduğunu unutmayın.
Başkalarını alçaltarak yükselmeyi amaçlayanlar,
sadece yükseldiklerini zanneden insanlardır.
www.aldostu.blogcu.com
|

21-10-2007, 21:41
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
korkunun ecele faydası olmaz önemli olan kararlılık
onların bir kararı var kürdistanı kurmak ve bunun için yıllardır çalışıyor ve savaşıyorlar
biz yıllarca talabaniyi barzaniyi besledik saddamla birlikte onları yok edebilirdik
suriye apoyu besledi ırak pkkyı kolladı şimdi pejakla uğraşıyor
kürdistan ın iran ve suriyedende toprak talebi var bizden de topraklarımızın1/3 ünü istiyorlar
1.çözüm ne isterseniz verelim gelin oturup anlaşalım
2.çözüm topyekün imha ölene kadar savaş
3.çözüm bu kürtlerin içinde aklı başında insanlar varsa onlara yurtsever bir cephe kurdurup ayrılıkçı kürtlerle savaştırmak
4.çözüm çerkez ethem beyi çağırmak
türkiyenin her yerinde kürtler var akp de kaçtane kürt milletvekili var abdülkadir aksu kaç yıl içişleri bakanlığı yaptı millieğitim bakanı hüseyin çelik daha bir çokları niye dünyaya haykırmıyorlar bizde kürtüz bakan başbakan bile olabiliyor kürtler nerde halkların kardeşliği neden bu ayrımcılık demiyorlar
kuzey ırakta kürdistanı kurduran amerikadır ırakın başınada kürt talabaniyi getirmiş dostumuzdur böyle dost olunca düşmana ne gerek
VATAN MİSAKİ MİLLİ SINIRLARI İÇİNDE BİR BÜTÜNDÜR SEVRE HAYIR
YA BAĞIMSIZLIK YA ÖLÜM KAHROLSUN FAŞİST OLİGARŞİ
|

21-10-2007, 21:46
|
|
|
Savunamadığın toprak sürüp işlenmeye
Sürüp işlemediğin toprak savunmaya değmez.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Dede Korkut.
|

21-10-2007, 21:50
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Şu anda ilginç bir gözlemimi yazıyorum:
Çevremizdeki apartmalarda vatandaş ışıklarını açıp kapatıyor,
balkona bayraklar asıyor,
"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıyor.
Yollarda araba kornaları ile tempo tutuluyor.
Bu tansiyon düşürülmelidir.
Sevmeyin, inanmayın, sınırsız tenkid edin.
Ama, bir başka fikre hakaret etme hakkınızın -sıfır- olduğunu unutmayın.
Başkalarını alçaltarak yükselmeyi amaçlayanlar,
sadece yükseldiklerini zanneden insanlardır.
www.aldostu.blogcu.com
|

21-10-2007, 21:53
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
türkiyenin her yerinde kürtler var akp de kaçtane kürt milletvekili var abdülkadir aksu kaç yıl içişleri bakanlığı yaptı millieğitim bakanı hüseyin çelik daha bir çokları niye dünyaya haykırmıyorlar
* * *meselenin can damarı da bu okinono. Diyebildikleri gün çok mesafe alınmış demektir, ama diyemiyorlar, diyemezler.
* * * saygılarımla
|

21-10-2007, 21:54
|
|
Üye
|
|
|
|
arkadaşlar farkındaysanız bu aralar önceden planlanmış işler tıkır tıkır işliyor.şuan birileri bizi kuzey ırağa sokmak için resmen büyük bir uğraş veriyor. sürekli Türk ordusunun kzey ırağa girmesi için çok güçlü nedenler oluşturuluyor.
ve bizim oraya girmemiz farz olduğunda gireceğiz ve birilerinin de ekmeğine yağ süreceğiz.
bunun sonunda olacak olanlar şunlar; aynen ermeni yasa tasarısı gibi bütün dünya türkiyeyi kürt soykırımı ile suçlayıp birer birer kabul edecekler.bunun peşinden de tazminat talebi ve toprak talebi gelecek. tam anlamıyla Türkiyenin başı belaya girecek
|

21-10-2007, 22:07
|
|
|
Ordumuz sürekli kışkırtılıyor.O kadar askerimiz sınırdayken,PKK sınırı aşıp eylem yapıp kaçıyor.Talabani götünde don bile yokken kafa tutuyor,PKK liderlerini vermeyi reddediyor ve Irak taki kürtleri kışkırtıyor.
Medyada son bir ayda halkın milliyetçi duygularına hitap eden programlar yayınlanıyor.Milliyetçilik duygularını aşırı kabarttığı için yayından kaldırılan Kurtalar Vadisi tekrar yayına alınıyor.
Bilinçli bir şekilde bir yerlere sürüklendiğimiz hissine kapılıyorum.
Belki şu an ön görülen en uygun çözüm sınırötesi harekat.Ancak sonrasında olacaklar umarım başımızı ağrıtmaz.
|

21-10-2007, 22:11
|
|
Üye
|
|
|
|
ChildInTime1";p="´isimli üyeden Alıntı
Ordumuz sürekli kışkırtılıyor.O kadar askerimiz sınırdayken,PKK sınırı aşıp eylem yapıp kaçıyor.Talabani götünde don bile yokken kafa tutuyor,PKK liderlerini vermeyi reddediyor ve Irak taki kürtleri kışkırtıyor.
Medyada son bir ayda halkın milliyetçi duygularına hitap eden programlar yayınlanıyor.Milliyetçilik duygularını aşırı kabarttığı için yayından kaldırılan Kurtalar Vadisi tekrar yayına alınıyor.
Bilinçli bir şekilde bir yerlere sürüklendiğimiz hissine kapılıyorum.
Belki şu an ön görülen en uygun çözüm sınırötesi harekat.Ancak sonrasında olacaklar umarım başımızı ağrıtmaz.
|
evet durumu çok iyi özetlemişsin resmen Türk ordusunu kuzey ırağa sokmak için her türlü nedenler teker teker oluşturuluyor ve ortam hazırlanıyor.
bundan birileri kesinlikle büyük yarar sağlayacak görürsünüz.
|

21-10-2007, 22:44
|
|
Üyelikten Ayrılanlar
|
|
|
|
respendial";p="´isimli üyeden Alıntı
Yeterince savas tellalligi yapilmadi mi zaten. Biz mi yapicaz sinir otesini hareketini, hayir. Yapacak olan da yapsin, yapacak olanin silahida var parasida var adi "Ordu". Ustelik oyle "yapim miiii" diye referandum yapmiyor, birsey yapacagi zaman yapiyor. Bu mesajin zaruriyetini anlayamadim sahsen.
|
Ne gibi bir zaruriyetten bahsediliyor? mesaj yazmak için,görüş belirtmek için zaruriyet mi hissetmemiz gerekiyor? (elbette ki gerekmiyor) saçma sapan mantıksız görüşlerin amacı nedir ?
Elbette Türkiye büyük bir devlettir ve bunun gereğini yapacak kurumları da hem de en alasından vardır ama bu mesajları teröristler lehine mesaj yazanlara sor ! onlar yazdıkları zaman sor da hakkında bazı konularda şüphe etmeyelim ne dersin? Yok eğer onlardan yana değilsen onu söyle onu bilelim o zaman. Ama üstü örtülü konuşmaktan vazgeçin ! Hangi taraftasınız açık belirtin !
|

21-10-2007, 23:08
|
|
|
Goruslerin iki noktada birlestii kanaatindeyim.
1) Sinirotesi harekat cozum
2) Bu bir oyun
Oncelikle verilen sehitler sinirotesi harekata bir sebep teskil edemez. TSK bir intikam orgutu yada kontrgerilla degildir. Eger sinirotesi harekat askeri acidan gerekliyse yapilir. PKK'nin sitesinde daha farkli anlatiliyor, medyada aciklanan daha farkli. PKK kanallarinin tabanin moralini yukseltmek gibi bir amaci olabilir tabi. Ya da tam tersi.
Turkiye'yi ne Iran ile ne Irak ile kiyaslayamazsiniz. Turkiye kurtlerini ve haklarini da. Hem Iran hem Irak bu sahipsiz halka kimyasal silahlara varana kadar elinden geleni yapmistir. Turkiye gibi guvenli bir ulke de yoktur bu cografyada. Ne kafkaslar ne balkanlar ne ortadogu Turkiye'nin sahip oldugu demokrasiye sahip degildir. Turk demokrasisi kotunun iyisidir ve bu cografyada yine Turkiye kadar bagimli bir ulke yoktur (Israil'i saymazsak). Turkiyenin varacagi noktadan endiseliyim. TSK'nin PKK ya karsi yapacagi operasyonlar o kadar onemli degil, TSK bir ordudur, teror orgutu degildir. Istedigi operasyonu gerceklestirecek, hem ulusal hem uluslararasi gucu ve yetkisi vardir.
Beni endiselendiren, icice yasayan insanlarin arasindaki tansiyondur. Metropoller buyuk bir tehdit altindadir.
Bu isin zaruriyeti surdan gelmekte. Medya, bu tip durumlarda gazete satislarinin ve ratinglerin artacagini biliyor. Bu maddi menfaat onlara yeter bile. Osman Pamukoglu oturmus bir kanalda, Erman Toroglu gibi macin yorumunu yapiyor. Bir taraftan ABD'den intikamimizi alan Polat Alemdar simdi PKK'nin pesinde, intikam alacak. Yahu insanligimiz nereye gidiyor. Karnavala cevirmisler ortaligi. Ben mi giricem K. Irak'a, bana ne getirebilir boyle bir davet. Ben savas karsiti bir insanim ve benim ideolojimi guncel olaylar belirlemez. Savasa sonuna kadar hayir!
|