beelzbb";p="´isimli üyeden Alıntı
''medinenin güney doğusundaki beni kureyza kabilesi muhammedin acımasızlığının en büyük kurbanıdır, *muhammedden oldukça korkan ve çekinen kureyza muhammedin bize katılın çağrısına isteksizde olsa evet demiştir''
''şehir kapıları açıldığında muhammedin ilk yaptığı iş elçisi aracılığıyla yapılan anlaşmayı yırtmak olacaktır,''
mAXİMUS komik olmuş...
|
hakkaten komikmi olmuş bellzbb
baş kesmenin ahlaki yönden kabul edilez görmeniz insani değerlerinizdir, ancak baş kesmek
kabul etmesenizde islamda sünnnettir, insan olarak bu barbarlığı kabul edilemez görmeniz
ve islama yakıştırmamamız dininizi az bilmenizden kaynaklanır.
beni kureyza medinenin güneyinde bir yahudi kabilesidir, savaştan ziyade ticaret ile
zengin olan bu kabile muhammedin iştahını kabartmaktadır, pipisi için dahi harekete
geçen allahı elbette muhammedin bu büyük projesi için haber gnderecektir.
bir gün öğlen namazı sırasında işlemeli bir türban giymiş, semeri brokar kumaştan beyaz
bir eşek üzerinde cebrail belirir,derki '' ey allhın elçisi, artık savaşmıyormusun'' elçi
allahın habercisi yeni bir müjdemi getirdi '' der *cebrail '' henüz melekler bile silahlarını
bırakmamışken seni savaşmaktan alıkoyan nedir, allah beni kurayza ya gitmeni buyurdu ''
der, ve ekler *ben şimdi kurayzanın kalesini sarsmak ve içlerine korku salmak için
gidiyorum der.
bununla ilgili hadisleri ara bulursun bellzbb
kurayza ileri gelenleri muhammedin kalelerine saldıracağını iyi bilir, ancak kurayza savaş için
isteksiz ve zayıftır, kurayza müttefikleri el- aus tan kendileri için arabuluculuk yapmalarını
ister, bunun üzerine el-aus ileri gelenlerinden ebu labada görevlendirilir, el- aus aynı zamanda
muhammedinde muttefikidir.
ebu labada muhammedi saldırıdan vazgeçirmek için kurayza nın dinlerini yaşamak dışında
hiç bir isteklerinin olmadığını, şayet muhammed buna izin verirse kayıtsız şartsız teslim
olacağını belirtir. muhammed sakalını sıvazladıktan sonra bu isteği kabul eder, ancak ebu
labada muhammedden edindiği intiba muhammedin kurayzayı kılıçtan geçireceği yönündedir.
kurayza ya vardığında muhammedin bu niyetini belli etmemeye bakar, ancak çevresindeki
kadın ve çocukların gözündeki korkuyu görünce kurayza ileri gelenlerine muhammedin
bu isteğini ima eder. kurayza ileri gelenleri muhammed ile bir düşmanlıkları olmadığını
ve muhammedin mallarını alsada kendilerine şefkat edeğinini söylerler, ve anlaşmaya
varırlar, ancak bu ölümcül bir karadır.
kurayza şartsız teslim olur, sılahsız erkekler bir araya toplanır, el-harit adında medine
deve tüccarının ahırına kapatılırlar, kurayzalılar eskiden ticaret yaptıkları medineli
tüccarlardan aracı olmalarını isterler, bunun üzerine muhammed sanki tüccarlara
değer veriyormuş gibi görünmek için bir mahkeme kurulmasını emreder, ve mahkemenin
başına öteden beri kurayza tüccarları ile kavgalı sa'd b.mu.ad getirilr.
sa' d öncelikle kurayzalılarında kendi yargısını kabul edip etmediklerini sorar, kurayzalılar
çaresizce '' evet '' der, bir kaç saatlik sözde bir yargılamadan sonra sa'd erkeklerin
başının vurulmasını kadınlar çocuklar ve mal mülükün paylaştırlmasına karar verdiğini
söyler.
muhammed '' allahın yedinci katında verdiği kararın aynısını verdin'' der.
ve erkekler halende pazar olan medinedeki pazar yerine getirilir, çukurlar kazılır
muhammed bu erkeklerin bır kaçı hariç tamamının kafasını kendi elleriyle keser.
o bir kaç kişide ganimetin dışında kendileri için fidye ödemeyi kabul eden medineli tüccarlara
teslim edilir.
ortada ne bir savaş var ne bir çarpişma, kayıtsız şartsız teslim olmuş insanlar, tek istekleri
dinlerin yaşamak, işte bu kafalarının uçurulması için yeterli bir sebep.
size hak veriyorum insan olan hiç kimse bu vahşiliği kabul etmez, haklı görmez, ama
kusura bakmayın sizin peygamberiniz normal bir insan değildi.