Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-10-2007, 15:10
mehmet mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: İslam'da 'baş kesme'..

spartacus";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mehmet seninkiside boş olmuş, malum laf olmuş dediğin yazı(thunderpoint) en azından 3-4 alıntıyı alarak fikir belirtmiş, bu bile en azından bırak ne dediğini okuduğunu gösteriyor. Buda demektir ki ateist kafalı olmakla itham etmen, mürid bakışın ve durduğun yere göre olmuş. Ciddiye alınamaz, alınsada bu senin sorunun olur.

Bir tepenin altından bakıp, heeeeeyyyyyyyy şey sen tepenin üstündesin demen gibi. Ne kadarda derin anlamlar var bu bakışında hayret etmemek elde değil.

thunderpoint'in yazısından ise benim anladığım "dinlemeden konuşma, anlamadan yorum yapma" diyor, üzerine alınmak mı? Alınmalısın...

Allah kes demişse kesilecektir, olay bu kadar basittir. 17. Yüzyıla kadar insanlık kendi yasalarını yapamayan bir insanlıktır. 17. Yüzyıl ise bir dönüm noktasıdır. 17. Yüzyıla kadar yasalar ve yargı kurumlarının meşruiyete ihtiyacı vardır, bu meşruiyet Tanrı, Allah katından ancak sağlanabilirdi. Yasa kelle kes diyorsa, meşruluk payı bu söylemin Tanrıdan geliyor olmasıdır, Tanrıdan gelmesi içinde elçilerin(!) gündelik politikalarında karşılaştıkları her türlü, politik, hukuki, toplumsal vs durumlarda Tanrı adına konuşmaları ile mümkündü. Kısaca 17. Yüzyıla kadar insanlık kendi adına ve kendi iradesi ve düşünceleri ile karar verme yetisine sahip değildi. Belkide 1215 yılındaki Magna Carta Libertatum(Büyük Özgürlükler Sözleşmesi) bu büyücüler, tanrı dostları, Tanrı elçileri vs gibi egemenlik kurumlarında açılan ilk gedik olmuştur. Öyleki ilk defa "hukukun üstünlüğü ve özgür insanlardan bahsedilebilmiştir". İşte burada yargı sürecinde adına Tanrıdan gelen yasalar(şiddetide tanrıdan) denen şeylerden daha üstün olan bir şey ortaya çıkmıştır, hukukun üstünlüğü.

Bizim Ortaçağ ve hala 17. yüzyıl gerisinde bir inanç sistemine sahip olan arkadaşlarımız, bu tür konuları anlayabilmek noktasından hala çok uzaktırlar. O nedenledir ki hukukun üstünlüğü gibi bir terim onlar açısından hiç bir anlam ifade etmez iken, ANAYASALARINDA(KUR'AN) "Seninle Hicret eden amcanın, halalarının, dayılarının, ve kendini sana adayan tüm kadınları sana yalnızca sana helal kıldık" söyleminin kökünde yatan temel çelişkiyi anlayabilmeleri mümkün değildir. Burada hukukun üstünlüğünden bahsedilemeyeceği gibi bizzat tanrı taraflı ve yan tutan bir şekilde adaletsizdir. Ortaçağ insanı için bu çok bir şey ifade etmez çünkü ortaçağda "özgürlük, adillik" vs gibi şeyler de anlamsızdır. Günümüz ortaçağ sistemli inanca sahip olanlar ise meşruiyeti yine Allah'dan alırlar ve dolayısıyla Allah kes demişse kesilecektir derler. Görüldüğü gibi tartışalamaz ve bu durumda "insan iradesinden" bahsetmek mümkün değildir. Tartışmakta anlamsızdır çünkü Allah değil insanlar tartışır, Allah yasaları için insanlara sadece ve sadece onlara uyma iradesine kadar onay vermiştir, dolayısıyla insanın özgür olabileceği ve özgür bir iradesi olabileceği ve hukukun üstün olabileceği gibi bir durum söz konusu olamaz. Ne diyor "Ey Muhammed sana yalnızca sana helal kıldık" Böylesi bir yasa kitabının güvenirliği söz konusu olabilir mi peki böyle bir düşünce sistemine sahip düşünüş biçimleri 17. yüzyldan sonrası olarak görülebilir mi?

"Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun." ayette böyle demiş. dikkatli oku savaşta diyor be kardeşim kim savaştaseni yakalıpta sorar bir seçenek bırakır?" (su2prelude)

su2prelude çok komiksin böyle bir şeyde ve genel bir cephe savaşı anında inanlarlada savaşıyor olsanız durum aynı olacaktır dolayısıyla "inkar edenlerle karşılaştığınız zaman" *denmesi çok abuktur, boş bir gevezeliktir helede karşılaştığınız zaman denmeside senin açıklamana göre çok abuk, savaşlar zaten karşı karşıya yapılırlar, rastgele karşılaşmalar değil. Senin anlamadığın "inkar edenlerle savaşta" denmeyişidir, yine her zamanki gibi omurgasız ve muğlak bir söylem ile savaş anında inkar edeni nerede bulursanız öldürün denmiş oluyor. Kendinizi çok akıllı sanıyorsunuz, oysa akıllı olsa idiniz ortaçağın ilkel yasa koyma biçimini(tanrısallık payesi) bu derece kör bir bakışla savunmazdınız. Kısaca savaş ortamında, savaş koşullarında inkar edenleri bulduğunuz zaman öldürün diyor, bu sizin komşunuz bile olsa, cephede karşınızda savaşanlar değil!!!! Kaldı ki savaş genel bir terimdir ve yahudiler ile dahi savaş anında olsanız, inkar edeni bulduğunuz zaman öldürmelisiniz-çünkü bu Muhammed için içeride iyi bir fırsattır-, işte bu eyleminizi biz bu ayet ile meşrulaştırdık, kaygı ve çekinceniz olmasın, çünkü siz "savaşdasınız" deniyor.....
sevgili spartacus
sana başka bir topicte cevap vermiştim hatırlarsan.sana hayret ediyorum her konuya bu kadar uzun uzun yazılar asıyorsun ama yazdığının ne olduğu hakkında en ufak bir fikrin yok içi boş bir balon gibi.özgür beyine yazdıklarım senin için de geçerli komik ateistler sizi gidi..
Alt 28-10-2007, 15:28
-Maximus- -Maximus- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: islamda baş kesme

beelzbb";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''medinenin güney doğusundaki beni kureyza kabilesi muhammedin acımasızlığının en büyük kurbanıdır, *muhammedden oldukça korkan ve çekinen kureyza muhammedin bize katılın çağrısına isteksizde olsa evet demiştir''

''şehir kapıları açıldığında muhammedin ilk yaptığı iş elçisi aracılığıyla yapılan anlaşmayı yırtmak olacaktır,''

mAXİMUS komik olmuş...
hakkaten komikmi olmuş bellzbb

baş kesmenin ahlaki yönden kabul edilez görmeniz insani değerlerinizdir, ancak baş kesmek
kabul etmesenizde islamda sünnnettir, insan olarak bu barbarlığı kabul edilemez görmeniz
ve islama yakıştırmamamız dininizi az bilmenizden kaynaklanır.

beni kureyza medinenin güneyinde bir yahudi kabilesidir, savaştan ziyade ticaret ile
zengin olan bu kabile muhammedin iştahını kabartmaktadır, pipisi için dahi harekete
geçen allahı elbette muhammedin bu büyük projesi için haber gnderecektir.

bir gün öğlen namazı sırasında işlemeli bir türban giymiş, semeri brokar kumaştan beyaz
bir eşek üzerinde cebrail belirir,derki '' ey allhın elçisi, artık savaşmıyormusun'' elçi
allahın habercisi yeni bir müjdemi getirdi '' der *cebrail '' henüz melekler bile silahlarını
bırakmamışken seni savaşmaktan alıkoyan nedir, allah beni kurayza ya gitmeni buyurdu ''
der, ve ekler *ben şimdi kurayzanın kalesini sarsmak ve içlerine korku salmak için
gidiyorum der.

bununla ilgili hadisleri ara bulursun bellzbb

kurayza ileri gelenleri muhammedin kalelerine saldıracağını iyi bilir, ancak kurayza savaş için
isteksiz ve zayıftır, kurayza müttefikleri el- aus tan kendileri için arabuluculuk yapmalarını
ister, bunun üzerine el-aus ileri gelenlerinden ebu labada görevlendirilir, el- aus aynı zamanda
muhammedinde muttefikidir.

ebu labada muhammedi saldırıdan vazgeçirmek için kurayza nın dinlerini yaşamak dışında
hiç bir isteklerinin olmadığını, şayet muhammed buna izin verirse kayıtsız şartsız teslim
olacağını belirtir. muhammed sakalını sıvazladıktan sonra bu isteği kabul eder, ancak ebu
labada muhammedden edindiği intiba muhammedin kurayzayı kılıçtan geçireceği yönündedir.

kurayza ya vardığında muhammedin bu niyetini belli etmemeye bakar, ancak çevresindeki
kadın ve çocukların gözündeki korkuyu görünce kurayza ileri gelenlerine muhammedin
bu isteğini ima eder. kurayza ileri gelenleri muhammed ile bir düşmanlıkları olmadığını
ve muhammedin mallarını alsada kendilerine şefkat edeğinini söylerler, ve anlaşmaya
varırlar, ancak bu ölümcül bir karadır.

kurayza şartsız teslim olur, sılahsız erkekler bir araya toplanır, el-harit adında medine
deve tüccarının ahırına kapatılırlar, kurayzalılar eskiden ticaret yaptıkları medineli
tüccarlardan aracı olmalarını isterler, bunun üzerine muhammed sanki tüccarlara
değer veriyormuş gibi görünmek için bir mahkeme kurulmasını emreder, ve mahkemenin
başına öteden beri kurayza tüccarları ile kavgalı sa'd b.mu.ad getirilr.

sa' d öncelikle kurayzalılarında kendi yargısını kabul edip etmediklerini sorar, kurayzalılar
çaresizce '' evet '' der, bir kaç saatlik sözde bir yargılamadan sonra sa'd erkeklerin
başının vurulmasını kadınlar çocuklar ve mal mülükün paylaştırlmasına karar verdiğini
söyler.
muhammed '' allahın yedinci katında verdiği kararın aynısını verdin'' der.

ve erkekler halende pazar olan medinedeki pazar yerine getirilir, çukurlar kazılır
muhammed bu erkeklerin bır kaçı hariç tamamının kafasını kendi elleriyle keser.

o bir kaç kişide ganimetin dışında kendileri için fidye ödemeyi kabul eden medineli tüccarlara
teslim edilir.

ortada ne bir savaş var ne bir çarpişma, kayıtsız şartsız teslim olmuş insanlar, tek istekleri
dinlerin yaşamak, işte bu kafalarının uçurulması için yeterli bir sebep.

size hak veriyorum insan olan hiç kimse bu vahşiliği kabul etmez, haklı görmez, ama
kusura bakmayın sizin peygamberiniz normal bir insan değildi.

yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
Alt 28-10-2007, 16:26
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

-Maximus-";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
beelzbb";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''medinenin güney doğusundaki beni kureyza kabilesi muhammedin acımasızlığının en büyük kurbanıdır, *muhammedden oldukça korkan ve çekinen kureyza muhammedin bize katılın çağrısına isteksizde olsa evet demiştir''

''şehir kapıları açıldığında muhammedin ilk yaptığı iş elçisi aracılığıyla yapılan anlaşmayı yırtmak olacaktır,''

mAXİMUS komik olmuş...
hakkaten komikmi olmuş bellzbb

baş kesmenin ahlaki yönden kabul edilez görmeniz insani değerlerinizdir, ancak baş kesmek
kabul etmesenizde islamda sünnnettir, insan olarak bu barbarlığı kabul edilemez görmeniz
ve islama yakıştırmamamız dininizi az bilmenizden kaynaklanır.

beni kureyza medinenin güneyinde bir yahudi kabilesidir, savaştan ziyade ticaret ile
zengin olan bu kabile muhammedin iştahını kabartmaktadır, pipisi için dahi harekete
geçen allahı elbette muhammedin bu büyük projesi için haber gnderecektir.

bir gün öğlen namazı sırasında işlemeli bir türban giymiş, semeri brokar kumaştan beyaz
bir eşek üzerinde cebrail belirir,derki '' ey allhın elçisi, artık savaşmıyormusun'' elçi
allahın habercisi yeni bir müjdemi getirdi '' der *cebrail '' henüz melekler bile silahlarını
bırakmamışken seni savaşmaktan alıkoyan nedir, allah beni kurayza ya gitmeni buyurdu ''
der, ve ekler *ben şimdi kurayzanın kalesini sarsmak ve içlerine korku salmak için
gidiyorum der.

bununla ilgili hadisleri ara bulursun bellzbb

kurayza ileri gelenleri muhammedin kalelerine saldıracağını iyi bilir, ancak kurayza savaş için
isteksiz ve zayıftır, kurayza müttefikleri el- aus tan kendileri için arabuluculuk yapmalarını
ister, bunun üzerine el-aus ileri gelenlerinden ebu labada görevlendirilir, el- aus aynı zamanda
muhammedinde muttefikidir.

ebu labada muhammedi saldırıdan vazgeçirmek için kurayza nın dinlerini yaşamak dışında
hiç bir isteklerinin olmadığını, şayet muhammed buna izin verirse kayıtsız şartsız teslim
olacağını belirtir. muhammed sakalını sıvazladıktan sonra bu isteği kabul eder, ancak ebu
labada muhammedden edindiği intiba muhammedin kurayzayı kılıçtan geçireceği yönündedir.

kurayza ya vardığında muhammedin bu niyetini belli etmemeye bakar, ancak çevresindeki
kadın ve çocukların gözündeki korkuyu görünce kurayza ileri gelenlerine muhammedin
bu isteğini ima eder. kurayza ileri gelenleri muhammed ile bir düşmanlıkları olmadığını
ve muhammedin mallarını alsada kendilerine şefkat edeğinini söylerler, ve anlaşmaya
varırlar, ancak bu ölümcül bir karadır.

kurayza şartsız teslim olur, sılahsız erkekler bir araya toplanır, el-harit adında medine
deve tüccarının ahırına kapatılırlar, kurayzalılar eskiden ticaret yaptıkları medineli
tüccarlardan aracı olmalarını isterler, bunun üzerine muhammed sanki tüccarlara
değer veriyormuş gibi görünmek için bir mahkeme kurulmasını emreder, ve mahkemenin
başına öteden beri kurayza tüccarları ile kavgalı sa'd b.mu.ad getirilr.

sa' d öncelikle kurayzalılarında kendi yargısını kabul edip etmediklerini sorar, kurayzalılar
çaresizce '' evet '' der, bir kaç saatlik sözde bir yargılamadan sonra sa'd erkeklerin
başının vurulmasını kadınlar çocuklar ve mal mülükün paylaştırlmasına karar verdiğini
söyler.
muhammed '' allahın yedinci katında verdiği kararın aynısını verdin'' der.

ve erkekler halende pazar olan medinedeki pazar yerine getirilir, çukurlar kazılır
muhammed bu erkeklerin bır kaçı hariç tamamının kafasını kendi elleriyle keser.

o bir kaç kişide ganimetin dışında kendileri için fidye ödemeyi kabul eden medineli tüccarlara
teslim edilir.

ortada ne bir savaş var ne bir çarpişma, kayıtsız şartsız teslim olmuş insanlar, tek istekleri
dinlerin yaşamak, işte bu kafalarının uçurulması için yeterli bir sebep.

size hak veriyorum insan olan hiç kimse bu vahşiliği kabul etmez, haklı görmez, ama
kusura bakmayın sizin peygamberiniz normal bir insan değildi.

ben beni kureyza için bişey yazmadım sevgili maximus.Sadece yazındaki çelişkiyi görmeni istedim.Atarken biraz dikkat etmek lazım lakin tutmayabiliyor.Savaş hukuku,dönemin şartları,bedevi kültürü v.s bunları katmiyorum bile...Sadece yazındaki alıntıladığım yerin çelişkisini gör.Bunları zaten biz biliyoruz.Aylardır burdayız.Senden eskiyiz yani Max..
Alt 28-10-2007, 16:43
-Maximus- -Maximus- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

benden eski değilsin, ama bu önemli değil

çelişki neresinde anlayamadım, atmakla itham ediyorsun, eğer ben atıyorsam islamın
tamamı atmasyon demketir, çünkü ingiliz şöyle demiş alman böyle demiş demiyoruzki
tek kaynağımız islami kaynaklar, peki neresinde atmışsız yazda bilelim.

yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
Alt 28-10-2007, 17:58
Üye Değil

özgürbeyin,şiirle aram pek iyi deyil ama yukarıya asdığın şiir *çok hoşuma gitdi.
çok çok teşekkürler,heralde ben bunu ezberliyene kadar okurum.
Alt 29-10-2007, 09:34
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mehmet";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tipik bir ateist desteği.konuya vakıf olmadan sırf destek olmak için bir şeyler karalanmış.
Sevgili mehmet kardeş,

Yazdığımı ne şekilde anladığını bilmiyorum ama sana sadece "Bağırmak kurallarımıza aykırıdır" demiştim.

Çünkü sen sadece bağırmışsın; hiç bir şey söylememişsin ki...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 29-10-2007, 14:08
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

sevgili spartacus
sana başka bir topicte cevap vermiştim hatırlarsan.sana hayret ediyorum her konuya bu kadar uzun uzun yazılar asıyorsun ama yazdığının ne olduğu hakkında en ufak bir fikrin yok içi boş bir balon gibi.özgür beyine yazdıklarım senin için de geçerli komik ateistler sizi gidi..
Sevgili Mehmet yazdıklarım *oradan bakınca boş geliyor demek ki...boş falan değil, boş ve anlamsız olan ortaçağdaki miş, muş, müş gibi geri kalmış bu gün anlamsız olduğu için her taraftan işe geldiğince yorumlanmış olan şeylerden kaynaklıdır.. Bir diğeride senin laf olsun torba dolsun mantığından ve birazda taraflılığından... O kadar çok taraflısın ki, dünyayı sadece siyahlar ve beyazlar olarak görüyorsun. Başka hç bir düşünceye tahammülün yok dolayısıyla kısa yada uzun olsun, ne olursa olsun renk dışında olacak hiç bir şey ve içerik seni ilgilendirmiyor ve senin için boş bir anlam taşımaktan öte gidemiyor...

Ne demiştim, bak kısacık uzun olmayan dopdolu bir söz, bu kadarınıda anlayabilirsin umarım.

"Dinlemeden konuşma, düşünmeden yorum yapma"

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 03-11-2007, 00:35
mehmet mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spartacus";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili spartacus
Sevgili Mehmet yazdıklarım *oradan bakınca boş geliyor demek ki...boş falan değil, boş ve anlamsız olan ortaçağdaki miş, muş, müş gibi geri kalmış bu gün anlamsız olduğu için her taraftan işe geldiğince yorumlanmış olan şeylerden kaynaklıdır.. Bir diğeride senin laf olsun torba dolsun mantığından ve birazda taraflılığından... O kadar çok taraflısın ki, dünyayı sadece siyahlar ve beyazlar olarak görüyorsun. Başka hç bir düşünceye tahammülün yok dolayısıyla kısa yada uzun olsun, ne olursa olsun renk dışında olacak hiç bir şey ve içerik seni ilgilendirmiyor ve senin için boş bir anlam taşımaktan öte gidemiyor...

Ne demiştim, bak kısacık uzun olmayan dopdolu bir söz, bu kadarınıda anlayabilirsin umarım.

"Dinlemeden konuşma, düşünmeden yorum yapma"
spartacus tek yapabildiğin demagoji sanırım.merak ediyorum kendi yazdıklarından bir anlam çıkarabiliyormusun yoksa sırf yazmış olmak içinmi yazıyorsun?
Alt 03-11-2007, 01:49
gematria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gematria gematria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

[b]günümüzde *de *uygulanan *baş *kesme *fidye *isteme *sünnettir, *muslümanlar *kabul *etsede *etmesede *bu *barbarlık *islamın *bir *parçasıdır, *ve *kalıntıları *kuranda *ve *islam *tarinde *açıkça *görülmektedir. *bir *insanın *masum *olması *başının *kesilmemesi *için *yeterli *sebep *değildir, *
.
vaayy be karşımda barbar olduğunu kabul ettiği bi allaha inanan bir müslüman var sanırım kan gerekiyor heralde mutlu olması için...heralde seninde kafanın kesilmesini ister diye korkudan inanıyosun...korkma bişi olmuyo *

"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
Alt 03-11-2007, 04:15
su2prelude su2prelude isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun."
burada savaş kelimesine ilişkin bir yorum yapmışım. arkadan birileri fosfoslamış saki. savaşta diyor breeee. savaşta yok komşun olsa vur kır.... savaşta diyor breeee savaşta ne komşusu....??? ikincisi İslamiyet i değişik yerlere çeken, breeeee. siz İslamiyet ten bahsetmiyorsunuz kendi kafanızdaki tasavvurun inlemelerinden bahsediyorsunuz... sanırım o zamanın şartlarına göre yorumlamak lazım ayeti ki bu zamanın şartlarına göre kıyas yapalım değil mi??? eee biz her şeyi biliyoruz, bize ne başkalarından bea. Kur'an tefsirlerinden bize ne canım. biz onlardan daha iyi tefsir yaparız onlar kim ki? biz çok şey biliyoruz.

Önerilen Siteler