Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-10-2007, 11:08
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Standart Re: Turan Dursun'un Siyasi Görüşü

pante";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Turan Dursun bir Atatürkçüydü ama hiçbir zaman siyasi konulara girmedi.
Onun konusu Dindi, felsefeydi.
Siyaset olarak sadece şeriat karşıtlığını ele aldı.

Onun adıyla anılan bir sitede de siyasetin olmaması gerekirdi.
Siyasi forum açıldığından beri bundan hiç hazetmedim.
Çıkan ilk sürtüşmelerde forumlardan politikanın kaldırılması yönünde görüş belirttim.
Amacımız siyaset yapmak olsaydı, tonla siyasi forum var. Bu isi bu siteden de gayet iyi yapıyorlar.
Çünkü onların alanı bu.
TD'nin alanı ise Din ve felsefe.
Burada siyasetin olmasının bir kaos yaratacağı ve aynı felsefedeki insanlar arasında çatışma çıkaracağı belliydi.
Üstelik de siyasetin forumlarda yer almasından sonra dinle, felsefeyle ilgisi olmayan birtakım militan ruhlu kişilerin Gerilla vb. nicklerle siteye dadandığını ve bölücü örgüt propagandası yaptığını gördük.

Benim siyasi konularda yazmamın temel nedeni ise Turan Dursun'a yakışmayacak çarpık görüşlere, ülkemizi ve halkımızı hedef alan fkirlere meydanı bırakmamaktı.

Sitenin Turan Dursun'un dünya görüşüne aykırı bir çizgide olması ve bu siyasi tartışmaların sürmesi nedeniyle nitelikli arkadaşlarımızı kaybettik ve belki de kaybetmeye devam edeceğiz.
Tabi ki öncelikleri siyaset olanlar, ilgi alanları siyaset olanlar siyasi forumun sürmesi yolunda ısrarcı olacaklardır. Bu tür anlayışta olanların kafasında ise daima siyasi görüş olarak hakimiyet kurmak, karşı görüşte olanları, zıt kutupta olanları uzaklaştırmak ya da sindirmeye çalışmak vardır. Bu da siteden kavgayı, çatışmayı eksik etmez ve sitede huzur olmaz.
Söylediklerine katılıyorum ve siyasi konuların bu forumda mümkün olduğunca olmamasını tercih ederim doğrusu..Bu forumda terör örgütü propagandalarını yapanları görünce birdenbire bu forumdan buz gibi soğudum değerli Pante..umarım bundan sonrası için böyle konular olmaz ve gerçekten sitenin amacına uygun tartışmaları görürüz. Birkaç gündür foruma uğramayı bile canım istemiyordu doğrusu..senin bu yazını görünce ben de görüşümü bildirmek istedim.
Alt 30-10-2007, 11:13
gematria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gematria gematria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Cem aslında hakikat bu tabiki insanı insan olarak görmek en iyisi alman yahudi yunan diye ayırmamak en makul olanı ancak günümüzdeki dünyada var olabilmen için milletinle bütünleşip sonununa kadar kendini savunman lazım ATATÜRKTE bunu taa ozamanlardan gören bir kişi olarak bizi türk bayrağı altında birleştirdi günümüz dünyasında tam bir doğal seleksiyon yaşanıyor hayatta kalabilmek için mücadele gerekli bunu ne ATATÜRK ne de biz istedik ama ne yapmamız gerektiğinin farkındayız fakat T.D. o sözleriyle hala farkında olmadığını kanıtladı.....zaten daha yapabileceklerinin çok az bi kısmını başarmışken hayattan elendi (saygıyla anıyorum)
Alt 30-10-2007, 11:15
Üye Değil

Turan Dursun'un, tüm hayatını adadığı din olgusunun yalan olduğunu anlamanın yarattığı sarsıntı ile siyasi görüşlerinden de kuşku duyması ve bu nedenle hiçbir şekilde kategorize edilmek istememesi son derece anlaşılabilir, insani bir durumdur, yaşamına bakıldığında ise müftülük dönemi de dahil olmak üzere her zaman Atatürk ilkeleri doğrultusunda hareket ettiği görülür.

Atatürk milliyetçiliğini, öyle olmadığını bile bile etnik milliyetçilikmiş gibi göstermeye çalışmakta israr ise ne anlama gelir, bilemem.

Daha önce sitedeki politika forumu ile ilgili tartışmada, kalmasının daha iyi olacağını savunmuştum ama son günlerdeki gelişmelerden sonra pante'nin o dönemde de bugün de çok haklı olduğunu görüyorum. Zaten siteye ikinci kez üye olduktan sonra bu tip tartışmalara girmemek için sürekli gayret sarfettim, zira insanlar olmadıkları şeylerle çok kolay suçlanabiliyorlar. Site'de Atatürk, ulus, millet, milliyet gibi kelimeleri kullanmak neredeyse tabu haline gelmiş durumda, derhal faşistlik yaftası yapıştırılıyor. Savunduğunuz şeyin farklı birşey olduğunu anlatmaya çalışırken de istenmeyen ifadeler ortaya çıkabiliyor. Sanırım site yönetimi tüm ateist-agnostik'lerin Atatürk düşmanı, küreselleşmeci, AB yanlısı, ulus devleti yıkmaya çalışan insanlar olduklarını zannediyorlarmış, böyle olmadığını görünce geriliyorlar, haliyle bu gerginlik karşı tarafa da yansıyor. Bence de politika forumu kaldırılmalı, din-felsefe-bilim ağırlıklı bir forum haline gelmeli.
Alt 30-10-2007, 11:48
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu sitede siyaset yeri konusunda bende olmamasından yanayım özellikle bazı kişilerin ırkçı yazılarından sonra.ben buraya din ve felsefe üzerindeki düşüncelerim ve kafamdaki soru işaretleri sayesinde geldim.onun için politika yapılmasından pek taraf değilim ama karar yinede YK'nın.
turan dursun konusunda ise okuğum eserlerinde, atatürkçü olmaktan ziyade sadece ortak noktaları vardı ikiside şeriat karşıtıydılar.

saygılarımla...

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
Alt 30-10-2007, 12:13
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Anlamakta zorlanıyorum. Şayet siyaset tartışmak istemiyorsanız siyaset forumlarına ilgi göstermezsiniz olur biter, bunu yasaklamaya çalışmanın mantıgı nedir acaba. Cem ile panteye şunu hatırlatmak istiyorum. Geçmişte GY forumunda üçümüzün katıldıgı gündemle, diger üyeler görüş belirtmekte geciktigi için ikiye karşı bir oyla politika forumunu gündemden kaldırdınız. Burada muhalif oy bendim. Sonuç ne oldu, katılımın azlıgı ve düşmesi yüzünden gene bu forumu eski yerine koymayı siz önerdiniz ve pratik olarak böyle bir uygulamanın dogru olmadıgı ortaya çıktı. Bu artık geride kalmış bir tartışma olmalıydı.

* * * Pante bize Abit in babası ile ilgili görüşlerini dile getirmiş. Madem konu site ben de Abit Dursun un site ile ilgili görüşlerini yazayım. Abit site çizgisinin takdire şayan oldugunu belirtiyor ve ailesi bizlere iyi ki varsınız diye takdirlerini belirtiyor. Kitaplarda yazılanlardansa güncele bakmanın bize daha faydalı olacagını düşünüyorum. Turan Dursunu ve ailesini içine alarak site üzerinde tartışma yapmanın da anlamsız oldugunu düşünüyorum. Tavırları açık, sarih ve nettir. Bunda da anlaşılmayacak ya da hayıflanacak bir şey yoktur.

* * * Site yönetiminde Atatürk karşıtı kimse yoktur ama böyle lanse edilmek istenmektedir. Sitenin çizgisi bellidir. Bagımsızlıkçı, laik ve demokratik. Site çizgi olarak herhangi bir duyurusu ile herhangi bir bildirisi ile her hangi bir yönetim kararı ile bu çizgiyi aşmış ve sizin deyiminizle Atatürkçülüge ( ki ben bunun ne oldugunu hala kavramış degilim ) aykırı bir eylemin içinde olmuşsa buyrun bunu ispat edin. Ama site yöneticilerinin kişisel düşüncelerini ifade etme haklarının önüne geçmeye kalkmayın.

* * * *Bu sizin dikte ettirdiginiz şeyler resmi görüşlerdir, devlet görüşleridir. Devletin haricindeki söylem yanlıştır ve izin verilemez. Söyleniyorsa da o forumu kapatmak gerekir. Anlayış budur.
Yapılacak olan tek şey sizin gibi düşünmeyen insanların varlıgını kabullenmek ve buna alışmaktır.
Her karşı düşünceyi vatan hainligi ile bölücülük ile faşistlik ile suçlamamktır. Ama bir etnik grubu imha etmeyi öneren birine de taviz vermemektir. Ve aramıza sadece bu siteyi ve site yönetimini provoke etmek için girmeye çalışan provokotörlere izin vermemektir.

* * * * Seçimler başlıgında oldukça uzun soluklu bir tartışma yaşadık, orada da her şey tartışıldı ma aramızda provokotörlere yer vermedigimiz için o başlık son derece uyumlu, ahenkli ve faydalı geçti. Diger görüşleri kabul etmeyi hazmedebilirseniz şayet ne başka düşünceleri yasaklamak zorunda kalırsınız ne de forumları susturmaya çalışırsınız.

* * * *Bir de sizler Mustafa Kemal'in hala neredeyse bir asır öncesindeki görüşlerinde bugün yaşasaydı ısrarcı oldugunu mu düşünüyorsunuz. Bir yerlere sıgınıp oradan güç almanın dogru olmadıgını düşünüyorum. Herkesin kendi görüşü olmalı ve bunları özgürce dile getirmeli. Tüzüge uyuldugu müddetçe de sorun çıkacagını zannetmiyorum.

* * * *Açılan siyasi başlıklara bakıyorum son günlerdeki, çogu pante ve Serius imzası taşıyor. Madem böyle düşünüyorsunuz o başlıkları neden açtınız diye adama sorarlar. Şimdi buradaki mantık şudur, ya da ben öyle algılıyorum. Biz Atatürkçüyüz ve istedigimiz yazar, örnegin Dilaver ise, ( sizin tanımlarınıza göre ) Atatürkçü degildir, onun bunu ifade edemesi gerekir yoksa maazallah bölünürüz. Onun düşüncelerini engelleyemedigimize göre forumu engelleyelim. *

* * * * *saygılarımla
Alt 30-10-2007, 12:33
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Turan Dursun'u iyi okumamış, araştırmamışsın. Belki de hafızanda iyi kalmamış olabilir bazı şeyler. Ben hatırlatayım:

"Bir zamanlar Atatürkçü idim. Ama şimdi Atatürkçü değilim. Bunu özellikle her zaman söylüyorum. Gürbüz Tütekçi'ye de söyledim: Bakın ben Atatürkçü filan değilim, dedim. Hiçbirşeyci değilim ben, yani falancı, filancı. Bir şeyci olmak bana tersdir aslında." (Turan Dursun Hayatını Anlatıyor, 5. basım, sayfa 51-52)

"Milliyetçiliği çok ilkel bir düşünce kabul ederim. Bağışlanır bir şey bile olmadığı düşüncesindeyim." (Turan Dursun Hayatını Anlatıyor, 5. basım, sayfa 52)

Yani Pantecim üzgünüm ama Turan Dursun'a göre senin görüşlerin "bağışlanır bir şey bile değil." Smile
Burada bir yanılgı var. Sevgili Youef bu yanılgıyı görmüş ve değinmiş. Ben de biraz açayım.

Kendini Atatürkçü olarak kategorize etmek farklıdır, Atatürk ilke ve devrimleri çizgisinde olmak farklı. Bir insan politika ile hiç ilgilenmiyebilir, politikayı sevmeyebilir. Ama Atatürk'ün yaptıklarını takdir eder, onu aşağılamaz, eleştirmez, yeri geldiğinde de savunur.

Kendimden örnek vereyim. Ben de Atatürkçü değilim. Hiçbir zaman da burada ya da başka bir yerde "Ben Atatürkçüyüm" demedim. Eskiden Atatürkçüydüm. Ama şimdi hiçbirşeyi tutmuyorum. Yani ben de falancı-filancı değilim, aynı Turan Dursun gibi. Ama Atatürk'ün mücadelesini, devrimlerini takdir eder, savunurum. Ben de milliyetçi değilim. Ama ülkemi seviyorum. Göğsümü gere gere bir yurtsever olduğumu söyleyebiliyorum. Ülkemin birliğinden, bölünmez bütünlüğünden yanayım.
Atatürk'ü takdir edişim ve savunuşum nedeniyle de Atatürkçü olarak tanınırım. Bu yüzden de Cem'in yaptığı gibi milliyetçilikle itham edilirim.

İşte Turan Dursun da aynı. O bir Atatürkçü olarak tanınıyordu. Hala da öyle tanınıyor. Google'dan hayatını anlatan yazılara girin, göreceksiniz. Her yazıda Kemalist olduğu belirtilecektir.
Oğlu da onu öyle görür. Onun Atatürk düşmanları tarafından öldürüldüğünü yazar.
Ayrıca Turan Dursun *kitabında Atatürk için "Ulu önder" diye hitap etmesiyle ona olan saygı ve bağlılığını göstermektedir.

Şimdi bu bağlamda bir düşünelim. Kendi adının verildiği bir site imajının Atatürk'ü ve orduyu karalayan, pkk'yı terörist olarak görmeyen, Ermeni soykırımını kabul eden, Türkiye'de Kürtlerin ayrı bir devlet kurma hakkını savunan, tamamen Atatürk çizgisine ters yönde olduğunu göz önüne getirelim.
Ne kadar uygun ve mantıklı gelebilir.
Bu imajla "Turan Dursun" adını kullanmanın anlamı yok.
Turan Dursun'un adını kullanıyorsanız eğer, size önerim ana sayfadaki Turan Dursun'un resminin karşı tarafında bir Atatürk resmi koymanızdır. Bunu bir ateist site yaptıktan sonra TD sitesine daha çok yakışır.
Yöneticilerin kişisel düşüncelerinin ne olduğu beni de, hiç kimseyi de ilgilendirmez. Ama bir Atatürk konusu olduğunda, Ermeni konusu, Pkk, konusu, ordu konusu olduğunda neredeyse yöneticilerin tamamı aynı ağızdan yazıp bir görüş birliği sunarak bir imaj oluşturuyorlarsa bu yanlıştır. Yanlış anlaşılmalara yol açar.

Sitenin ya politika forumunu kapatması, ırkçı söylemleri cezalandırdığı gibi Pkk yanlısı, bölücü, ikide bir de "Kürdistan" diyerek tahrik eden, orduyu aşağılayan, Atatürk'ü aşağılayanları da cezalandırması gerekir.
Ya da politika forumu olsa dahi bu konularda görüş sunmak yöneticilere yasaklanmalıdır.

Politikanın olmasını ısrarla savunanlar, yöneticilerin politik konulara karışmamasını da kabul eder.
Eğer etmiyorlarsa herkes, bunda bir art niyet var diye düşünür.
Alt 30-10-2007, 12:37
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İlave olarak belirteyim.
Eğer yöneticilerin görüş sunması kısıtlanmamalı diye düşünüldüğünde;
Yöneticilerin bir sınırı olmalıdır. Bu sınır içinde örnek alacakları kişiler;
Sevgili Vartor ve sevgili Frodo'dur.
Elbette onların da fikirleri, düşünceleri var.
Ama çizgilerinden kimse rahatsız olmadı bugüne kadar.
Alt 30-10-2007, 12:38
teotihuacan teotihuacan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dilaver'e hak veriyorum.

Sitede en çok ilgi gören başlıklar siyasi başlıklar. Bunları engellemek siteye olan ilgiyi azaltacaktır. Ayrıca isteyen istediğini yazmalı, sansür bizi bir yere götüremez.

Ayrıca site yönetiminin Atatürkçü olmak gibi bir zorunluluğu da yoktur. İsteyen istediği şeyci olur. İsteyen resmi devlet tezini savunur, isteyen Mustafa Kemal'in bir asrı önceki görüşlerini savunur, isteyen Marks'ın daha eski görüşünü. Marks da bugün yaşasaydı çok farklı düşünürdü değil mi Dilaver?

Site yönetimi lütfen politika/tarih forumunu kapatmasın!!!

"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)
Alt 30-10-2007, 12:53
Üye Değil

* * * * * * Bu *sizin *dikte *ettirdiginiz *şeyler *resmi *görüşlerdir, *devlet *görüşleridir. *Devletin *haricindeki *söylem *yanlıştır *ve *izin *verilemez. *Söyleniyorsa *da *o *forumu *kapatmak *gerekir. *Anlayış *budur.
Yapılacak *olan *tek *şey *sizin *gibi *düşünmeyen *insanların *varlıgını *kabullenmek *ve *buna *alışmaktır.
Her *karşı *düşünceyi *vatan *hainligi *ile *bölücülük *ile *faşistlik *ile *suçlamamktır.-dilaver

Sevgili dilaver,

Bir elinde iğne, diğer elinde çuvaldız, karşıya doğru savura savura yazı yazıyorsun.

Belki unutmuşsundur, sana kendimden bir örnek vereyim:

Amacı, dünyanın en faşist ve etnik milliyetçi ideolojisi olan siyonizm'in eseri olan ve dünyanın en manyak liderlerinden Hitler'i kullanarak İsrail'in kurulmasını ve gelişmesini sağlayan "yahudi soykırımı hikayesi"ni sorgulayan "Hitler yahudi soykırımı yaptı mı" başlığım nedeni ile ne faşistliğim kaldı, ne ırkçılığım, ne de şeriatçılığım. Hatta Cem böyle bir başlık açtığım için kendimden utanmam gerektiğini bile belirtmişti sağolsun.

Diğer örneklere hiç girmiyorum, bilen bilir.

Karşıt fikirlere saygı, remi ideoloji'yi sorgulama demek böyle yapılıyor sizin oralarda.

Not: Bu sözleri lütfen kişisel alma, zira senin o başlıktaki tavrın tamamen farklıydı.
Alt 30-10-2007, 12:55
teotihuacan teotihuacan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

pante";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sitenin ya politika forumunu kapatması, ırkçı söylemleri cezalandırdığı gibi Pkk yanlısı, bölücü, ikide bir de "Kürdistan" diyerek tahrik eden, orduyu aşağılayan, Atatürk'ü aşağılayanları da cezalandırması gerekir.
Ya da politika forumu olsa dahi bu konularda görüş sunmak yöneticilere yasaklanmalıdır.
Pante'nin de haklılık payı var gibi. Yöneticiler kendi kendilerini cezalandırmayacak veya atamayacaklarına göre buna da bir çözüm bulunmalı. *

Keza, nasıl faşist fikirler forumdan uzaklaştırılıyorsa bölücüler de uzaklaştırılsın. Bölücülük de en az faşizm kadar tehlikeli...

"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)

Önerilen Siteler