|
Turan Dursun'u iyi okumamış, araştırmamışsın. Belki de hafızanda iyi kalmamış olabilir bazı şeyler. Ben hatırlatayım:
"Bir zamanlar Atatürkçü idim. Ama şimdi Atatürkçü değilim. Bunu özellikle her zaman söylüyorum. Gürbüz Tütekçi'ye de söyledim: Bakın ben Atatürkçü filan değilim, dedim. Hiçbirşeyci değilim ben, yani falancı, filancı. Bir şeyci olmak bana tersdir aslında." (Turan Dursun Hayatını Anlatıyor, 5. basım, sayfa 51-52)
"Milliyetçiliği çok ilkel bir düşünce kabul ederim. Bağışlanır bir şey bile olmadığı düşüncesindeyim." (Turan Dursun Hayatını Anlatıyor, 5. basım, sayfa 52)
Yani Pantecim üzgünüm ama Turan Dursun'a göre senin görüşlerin "bağışlanır bir şey bile değil." Smile
|
Burada bir yanılgı var. Sevgili Youef bu yanılgıyı görmüş ve değinmiş. Ben de biraz açayım.
Kendini Atatürkçü olarak kategorize etmek farklıdır, Atatürk ilke ve devrimleri çizgisinde olmak farklı. Bir insan politika ile hiç ilgilenmiyebilir, politikayı sevmeyebilir. Ama Atatürk'ün yaptıklarını takdir eder, onu aşağılamaz, eleştirmez, yeri geldiğinde de savunur.
Kendimden örnek vereyim. Ben de Atatürkçü değilim. Hiçbir zaman da burada ya da başka bir yerde "Ben Atatürkçüyüm" demedim. Eskiden Atatürkçüydüm. Ama şimdi hiçbirşeyi tutmuyorum. Yani ben de falancı-filancı değilim, aynı Turan Dursun gibi. Ama Atatürk'ün mücadelesini, devrimlerini takdir eder, savunurum. Ben de milliyetçi değilim. Ama ülkemi seviyorum. Göğsümü gere gere bir yurtsever olduğumu söyleyebiliyorum. Ülkemin birliğinden, bölünmez bütünlüğünden yanayım.
Atatürk'ü takdir edişim ve savunuşum nedeniyle de Atatürkçü olarak tanınırım. Bu yüzden de Cem'in yaptığı gibi milliyetçilikle itham edilirim.
İşte Turan Dursun da aynı. O bir Atatürkçü olarak tanınıyordu. Hala da öyle tanınıyor. Google'dan hayatını anlatan yazılara girin, göreceksiniz. Her yazıda Kemalist olduğu belirtilecektir.
Oğlu da onu öyle görür. Onun Atatürk düşmanları tarafından öldürüldüğünü yazar.
Ayrıca Turan Dursun *kitabında Atatürk için "Ulu önder" diye hitap etmesiyle ona olan saygı ve bağlılığını göstermektedir.
Şimdi bu bağlamda bir düşünelim. Kendi adının verildiği bir site imajının Atatürk'ü ve orduyu karalayan, pkk'yı terörist olarak görmeyen, Ermeni soykırımını kabul eden, Türkiye'de Kürtlerin ayrı bir devlet kurma hakkını savunan, tamamen Atatürk çizgisine ters yönde olduğunu göz önüne getirelim.
Ne kadar uygun ve mantıklı gelebilir.
Bu imajla "Turan Dursun" adını kullanmanın anlamı yok.
Turan Dursun'un adını kullanıyorsanız eğer, size önerim ana sayfadaki Turan Dursun'un resminin karşı tarafında bir Atatürk resmi koymanızdır. Bunu bir ateist site yaptıktan sonra TD sitesine daha çok yakışır.
Yöneticilerin kişisel düşüncelerinin ne olduğu beni de, hiç kimseyi de ilgilendirmez. Ama bir Atatürk konusu olduğunda, Ermeni konusu, Pkk, konusu, ordu konusu olduğunda neredeyse yöneticilerin tamamı aynı ağızdan yazıp bir görüş birliği sunarak bir imaj oluşturuyorlarsa bu yanlıştır. Yanlış anlaşılmalara yol açar.
Sitenin ya politika forumunu kapatması, ırkçı söylemleri cezalandırdığı gibi Pkk yanlısı, bölücü, ikide bir de "Kürdistan" diyerek tahrik eden, orduyu aşağılayan, Atatürk'ü aşağılayanları da cezalandırması gerekir.
Ya da politika forumu olsa dahi bu konularda görüş sunmak yöneticilere yasaklanmalıdır.
Politikanın olmasını ısrarla savunanlar, yöneticilerin politik konulara karışmamasını da kabul eder.
Eğer etmiyorlarsa herkes, bunda bir art niyet var diye düşünür.