04-11-2007, 20:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Tarihi veriler ışığında Rum Suresi
youef";p="´isimli üyeden Alıntı
gematria";p="´isimli üyeden Alıntı
....629 yılında araplar o çok destekledikleri(allahta fazla desteklemiş olmalı) bizanslılar tarafından bozguna uğratilirlar...acaba bizanslılara yardım edipte kazandıran allah kendi ordusuna neden yardım edememiştir....
|
O da birşey mi? Aşere-i mübeşşere'nin yarısı Aişe'nin yanında, karşılarında Ali ve Allah'ın kılıcı Zülfikar, Allah sesini çıkarmadan seyrediyor, iki taraftan da en az beşer bin kişi telef oluyor.
Bu kadar uğraştım, bunları adam edemedim, Allah'larından bulsunlar dedi herhalde *
Ama Allah'ın hikmetinden sual olunmaz, vardır bir bildiği. Benim merak ettiğim, Ali ile Talha ve Zübeyir cennette halâ dövüşüyorlar mıdır? Değerli dindar kardeşlerim buna bir açıklama getirirlerse sevinirim.
|
dövüşmek ne kelime savaş savaş, cennette millet bunlardan illaalh etmiş, artık kılıcı kalkanı bırakıp f16 savaş uçaklarıyla dövüşüyorlar, aldığım son haberlere göre cennet sakinleri aralarında imza topluyormuş üçünü atmak *için.
yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
|

04-11-2007, 20:53
|
|
Üye
|
|
|
|
Üçüncüyol kardeşim,
Kuran, sevgili peygamberimiz öldükten sonra toplanmıştır, evet, fakat peygamberimiz döneminde onun yönlendirmesi ve kontrolü altında yazıya geçirilmiştir. Bu konuda şüpheye yer yoktur. Kuran gibi çok değerli bir hazinenin, İslam Devleti tarafından korunamadığını ya da bizzat müslümanlar tarafından bozulduğunu iddia etmek akla yatkın değildir. Bu karşı çıkışlarını, inanmak istemeyen birinin "yol arayışları" olarak görüyorum. Hidayet diliyorum.
Gematria kardeşim,
Senin de gördüğün gibi tek bir savaş söz konusu değil, belli bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşen ve mağlubiyetten kesin bir zafere doğru giden bir süreç var! Bu nedenle kesin bir tarih ortaya konmayıp, birkaç yıl denmiştir. Yukarıda verilen tarihlere tekrar bakalım: Perslerin ilerleyişi 619'a kadar sürüyor, ardından Bizans'ın elde ettiği ilk ciddi başarı 622 yılına ve kesin zafer ise 628 yılına denk geliyor. Yani 3-9 yıllık bir süreç! *
Panteidar kardeşim,
İnsanlar geleceğe yönelik doğru tahminlerde bulunabilirler. Biz de öyle...Ama hangimiz yanlış çıkması halinde tüm hayatımızı riske atacak böylesi bir kumara girebiliriz, üstelik hiç de gereği yokken?
Lütfen düşünelim!
|

04-11-2007, 22:51
|
|
Üye
|
|
|
|
bu hangi kardeşlik, yüzük kardeşliğimi
yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
|

04-11-2007, 23:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
bu hangi kardeşlik, yüzük kardeşliğimi Laughing
|
Kıskanç maximus;
Bu sanal kardeşlik. Sanal kardeşliğin dini imanı, soyu sopu olmaz. İnsanlığı, adamlığı olur.
Sanal kardeşlikten zarar gelmez. Çalış senin de olsun. *
|

04-11-2007, 23:41
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili Korelmis,
"Kuran, sevgili peygamberimiz öldükten sonra toplanmıştır, evet, fakat peygamberimiz döneminde onun yönlendirmesi ve kontrolü altında yazıya geçirilmiştir. Bu konuda şüpheye yer yoktur."
Bu bilgiyi nereden biliyoruz ? Hangi kaynak(lar) bu bilgiyi bize aktariyor ? Hadisler ve Siralar. Ilk olarak Muhammed'in olumunden 150-200 sene sonra yaziya gecmis bu yazilar. Ve bir suru celiskilerle dolu , sozlu edebiyat / destan ozellikleri tasiyan anlatimlar. Gunumuzde Islam tarihcilerinin hala uzerine gorus birligine varamadiklari ortada. Islam gelenegini (hadisler , siralar , islam savaslarini anlatan eski eserler) gercek kabul eden islam tarihcileri ve muslumanlar icin supheye yer yoktur. Ama bu hadisleri Kuran ile karsilastirmali, islam gelenegi disindaki yazarlarin islam ve muslumanlar hakkinda yazdiklari, duvar yazilari, eski paralar uzerindeki yazilar, eski eserler uzerine yazilmis "inscription" lar ve bunun gibi tarihi yazitlara gore Hadisler ve Siralar cok sorunludur. Bunlarin ayrintilarina simdi girmeyecegim, uzerinde hala okuyorum. Ileride toparlayip sizlere aktarmayi dusunuyorum. Yeri geldigi icin burada bahsettim.
"Kuran gibi çok değerli bir hazinenin, İslam Devleti tarafından korunamadığını ya da bizzat müslümanlar tarafından bozulduğunu iddia etmek akla yatkın değildir. Bu karşı çıkışlarını, inanmak istemeyen birinin "yol arayışları" olarak görüyorum. Hidayet diliyorum." - Korelmis
Bence de akla yatkin olmayan; Kuran gibi degerli bir hazinenin nasil olup da Muhammed tarafindan toparlanip bir kitap haline getirilmemis olmasidir ? Isin garip yani da ayetlerde Kuran'in bir kitap olarak indiginin beyan edilmesi. O zaman su soru insanin aklina ister istemez takiliyor:
Muhammed Allah'in emrini niye yerine getirmemistir ? Yani Kuran'i bir kitap olarak bir araya toplamamistir ?
|

05-11-2007, 00:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İman ambalajıyla sarılmış bir akla bazı şeyleri anlatmak *''zor olanında'' üstündedir.
İFK olayında Muhammed , çok sıkıntılı günler geçirmiştir.
önce kısaca İFK özetleyelim.
Muhammed sefere çıkarken eşlerinden birisini yanında götürmesi adetiydi. Beni mustalik gazvesine aişe'yide götürmüştü. mekkeye ulaşmadan önceki son mola yerinde *,tuvalaet ihtiyacını gidermek için kamp yerinden ayrıldı. döndüğünde gerdanlığını kaybettiğini farketti. gerdanlığını aramak için kamp yerinden uzaklaştı. gerdanını bulup geri döndüğünde kervanın gitmiş olduğunu gördü ve '' dönüp beni alırlar''düşüncesiyle olduğu yerde beklemeye başladı.sonra Safve ibni muttal gelip onu aldı.
sonra bir çok dedikodular çıktı ikisi arasında. muhammedle problemler yaşadı aişe babasının evine döndü.
Esas zurnanın zırt dediği nokta bundan sonra başladı.. herkes ,bu ikili arasında bir ilişki olduğunu söylüyordu.HEM MUHAMMEDİN KARİZMASI
çizilmiş hemde aldatılan koca *durumuna düşmüştü.
rum suresinde , yunus *kıssasında *mucize aramak kolaydır. zor olan gerçeklerle yüzleşmektir. ALLAH (veya muhammed.), İFK olayından
bir ay sonra ,aişeyi aklamak için ayet *göndermiştir. hani nerde kaldı ? ''her şeyi bilip gayb kapıları elinde tutan allahın' 'İLMİ
niçin, olay sıcakken ayet gelmedi? gelemezdi çünkü muhammed kuşku içindeydi. kuşkularını giderdi veya çok sevdiği gencecik karısını kaybetmemek için ,bir alman atasözünü hatırladı! . o atasözü şuydu ''bir kereden bir şey olmaz''
hani mucizeler ? nerde kaldı? allah niye bir ay bekledi? yoksa muhammedle beraber oda mı araştırma yapıyordu.?
araştırma bittikten sonra mı ''rapor'' yazdılar?
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

05-11-2007, 01:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
hakikatten o bakımdan haklısın körelmiş tutmaması halinde peygamberliği gidebilecek bir durum buda istek faktörünü eritiyo....ama sürede bi uyumsuzluk var kabul et sende birkaç sene demek ayrı 3-5 sene demek ayrı bişi ayrıca bu bi süreç diil ermenistanın fethidir ve 622 yılında olmuştur ...yani bi galibiyettir ardından seferlerine devam etmiştir o ayrı..........
"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
|

02-10-2012, 03:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Guncelleme.
|

02-10-2012, 10:29
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
korelmis´isimli üyeden Alıntı
Farklı bir kaynaktan
kronolojiye tekrar bakalım (2):
-HERACLIUS (610-641)
-613 Persians capture Damascus and Antioch (Persler, Şam ve Antakya'yı ele geçirir.)
-614 Persian Sack of Jerusalem (Persler Kudüs'ü yağmalar.)
-618-19 * Persian Conquest of Egypt (Mısır'ın fethi.)
-622 * Heraclius launches counteroffensive vs. Persia (Heraklius Persler'e karşı genel taarruz başlatır.)
-627 * Battle of Nineveh: Destruction of Persian army (Ninova Savaşı: Pers ordusunun bozguna uğratılması.)
-628 * Overthrow of Chosroes II, Heraclius imposes peace on Persia (II.Kisra'nın devrilmesi. Heraklius'un Persler'e barışı kabul ettirmesi.)
|
Islam acisindan önemli olan Miladî 622'dir. Cünkü inananlar ancak o hicret yilindan sonra devlet olmaya basladilar.
Islamin öncelikli düsmani Bizansti.
Hep savastiklari, Bizans oldu.
Cünkü,
isin icinde din de olsa,
savaslarin ana nedeni
ekonomidir.
Bizans,
baharat yolunun güvenligini saglayabilmek icin
Arabistan yarim adasini denetlemek zorundaydi.
O yüzden
Yemen önce
yahudiler tarafindan ele gecirildi; sonra
Hristiyan misyonerlerce Hristiyan yapildi; ardindan
ZuNuvas komutasindaki yahudiler tarafindan yakilip yikildi; en sonra da
Hristiyan Ebrehe tarafindan o yahudiler cezalandirildi.
Hep baharat yolu icin.
Bu acidan bakildiginda
anilan ayetlerin mevcut kıraati
çeliskiyle malul görülüyor:
2.Rumlar yenildiler ( Gulibet ir-rûm).
3.Ama bu yenilgilerinden sonra galip gelecekler ( min ba’di "galebi"him se YAGLIBÛN).
4.Iste o gün inananlar sevinecek ( ve yevme izin yefrah ul-mu’minûn).
Celiski acik ve net.
Inananlar
kendilerinin can düsmani olan Bizansin galip gelmesine
neden sevinsinler?
Dogru kıraatin, dolayisiyla dogru anlamin, su sekilde olmasi gerekir:
2.Rumlar galip geldiler ( Galebeti ir-rûm). Bkz 23:106.
3.Ama bu galibiyetlerinden sonra yenilecekler ( min ba'di "galebe"him se YUGLEBÛN).
4.Iste o gün inananlar sevinecek.
Celiski
Muhammed nebinin ölümünden 100 yil sonra
mushafa harekeler eklenirken
yanlis harekelerin secilmis olmasindan kaynaklaniyor.
Görünen o.
Sevgi ile,
Hasan Akcay.
Konu Hasan Akçay tarafından (02-10-2012 Saat 10:37 ) değiştirilmiştir.
|

07-10-2012, 00:09
|
|
Üye
|
|
|
|
korelmis´isimli üyeden Alıntı
Üçüncüyol kardeşim,
Kuran, sevgili peygamberimiz öldükten sonra toplanmıştır, evet, fakat peygamberimiz döneminde onun yönlendirmesi ve kontrolü altında yazıya geçirilmiştir. Bu konuda şüpheye yer yoktur. Kuran gibi çok değerli bir hazinenin, İslam Devleti tarafından korunamadığını ya da bizzat müslümanlar tarafından bozulduğunu iddia etmek akla yatkın değildir. Bu karşı çıkışlarını, inanmak istemeyen birinin "yol arayışları" olarak görüyorum. Hidayet diliyorum.
Gematria kardeşim,
Senin de gördüğün gibi tek bir savaş söz konusu değil, belli bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşen ve mağlubiyetten kesin bir zafere doğru giden bir süreç var! Bu nedenle kesin bir tarih ortaya konmayıp, birkaç yıl denmiştir. Yukarıda verilen tarihlere tekrar bakalım: Perslerin ilerleyişi 619'a kadar sürüyor, ardından Bizans'ın elde ettiği ilk ciddi başarı 622 yılına ve kesin zafer ise 628 yılına denk geliyor. Yani 3-9 yıllık bir süreç! *
Panteidar kardeşim,
İnsanlar geleceğe yönelik doğru tahminlerde bulunabilirler. Biz de öyle...Ama hangimiz yanlış çıkması halinde tüm hayatımızı riske atacak böylesi bir kumara girebiliriz, üstelik hiç de gereği yokken?
Lütfen düşünelim!
|
Sevgili Körelmiş,
Öncelikle; Rum Suresinde geçen konuda kesin ve açık bir bilgi yoktur. Burada, bir tek Rum ordularından bahsedilmekte, hangi zamanda kime yenileceği, hangi zamanda kimi yeneceği, bu savaşta Rum ordularının başında kimin olacağı gibi??? Bırakın çok daha derin bilgileri, yüzeysel bir bilgi vermekten bile uzaktır. Açıkçası, bu tarihi olayda kişi, yer ve zaman belirtilmemiştir. Peki, neden belirtilmemiştir??? Bunu siz hiç düşündünüz mü?
Tarihe meraklı olduğunuz ve tarihi olayları araştırdığınız bir gerçek ve bu yüzden sizi takdir ediyorum. Salt mucize çıkarmak için tarihi araştırmak, yabancı kaynakları irdelemek bile bile başlı başına sevindirici.
Gelelim konunu özüne; Rum Suresinin indirildiği zamanlarda Doğu ve Batı Rum imparatorlukları en güçlü dönemleri olduğunu biliyorsunuzdur ve bu imparatorlukların devamlı savaşlar halinde olduğunuda ve bilinen gerçek her girdikleri savaşlarda kazanamadıkları da bir gerçek...
Şöyle düşünelim, *Fenerbahçe oynayacağı bir maçta kaybedecek, fakat yakın bir tarihte bu takımla oynayacağı bir maçı kazanacak* ifadesi sizlere ne anlam ifade edebilir??? Fakat, *Fenerbahçe şu tarihte Galatasaray ile oynayacağı maçı 4-1 kaybedecek, şu tarihte de oynayacağı maçı 7-0 kazanacak* ifadesi geçmiş olsa size ne anlam ifade eder???
Düşünmesini bilene çok şey ifade eder...
|