Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-11-2007, 19:34
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Sizin dinlere ve peygamberlere inanmadığınızı biliyorlar

15 yüzde değil, sayı olduğuna göre 15 rakamı benim için çok az.
Bu rakam bini aşar.
Beni yakından tanıyanların % 30-40'ı diyebilirim.
Bir o kadarı ise dini, felsefi konulara girmediğimizden bilmez.
Geriye kalan komşu ve akrabayı talukat ile bu konulara girmem.
Girmeyi de kimseye tavsiye etmem.
Birkaç olumsuz örneğini yaşadım, en iyisi hiç konuşmamak. İstisnalar hariç tabi..
Bu konularda sohbet edeceğiniz insanın az buçuk bir Kur'an bilgisi olması lazım.
Bilmeyen insanla sohbet ya da tartışma fayda değil zarar getirir.
Böyleleriyle daha ziyade hurafeler, saçma sapan inançlar üzerine konuşuyor, dinde, Kur'an'da böyle şeyler olmadığı üzerine sohbet edilebiliyor.
Karşınızdaki daha İslam'ın, Kur'an'ın seviyesine dahi gelemeyecek derecede ilkel ve bağnaz ise, ona yapılabilecek en doğru iş, onu Kur'an okumaya teşvik etmektir.
Millet Kur'an okumuyor, Kur'an'ı bilmiyor.
Bildikleri, Mızraklı ilmihal okudukları ya da camide hocadan ve etraftan *duydukları şeyler.
Keşke herkes Kur'an'ı iyi bilse. Ne yazıyor, ne yazmıyor bilincinde olsa..

Düşünüyorum da Kur'an kurslarının olmasını ve okullarda din dersini gerekli görüyorum.
Ama elifbe öğretmek, Arapça Kur'an okumayı öğretmek yerine tam tersine Kur'an meali okutulup anlatılmalı. Önemli ayetlerin tefsiri yapılmalı, açıklanmalı. Peygamberin ayrıntılı olarak hayatı anlatılmalı. Dünya dinleri, ilk dinler, Tevrat, İncil anlatılmalı. İslam tarihi öğretilmeli..
Alt 09-11-2007, 19:55
teotihuacan teotihuacan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

pante senin yazını okumasam hiç dikkat etmeyecektim. % değil kişi sayısıymış. ama senin de belirttiğin gibi 15 sayısı da çok az.

"Aptalların sorup akılı insanların cevap veremediği pek çok soru vardır."
Polya, George (1887, 1985)
Alt 09-11-2007, 19:56
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

iş çevremin çoğu beni *ataist ( doğrusu ateist özgür_beyin) olarak bilmez. tabi ateist arkadaşlarımda var.
bazıları benim hakımda ''islamı çok iyi biliyor, kendine yazık ediyor ''diyorlarmış. yani onların gözünde tam
cehennemliğim *herhalde. aile çevremde herkes biliyor. anam bile öğrenmiş. bana çok acıyarak bakıyor.
(cehennemde yanacağım için)

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 09-11-2007, 21:55
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Sizin dinlere ve peygamberlere inandığınızı biliyorlar?

Yıllar sonra İslami ve diğer dini sitelerin sayısı epey azalacak. O sitelerdeki sorulardan biri (İnşahübü)

Sizin cinlere, meleklere, peygamberlere, hurilere, cennetlere, cehennemlere inandığınızı kaç kişi biliyor?
a) Kimseye söyleyemiyorum. Atayisler mahalle baskısı yapıyorlar.
b) Ben inancımı gizlerim. Zaten Allah'la benim aramda değil mi?
c) Elhamdülillah müslümanım fakat camiye giderken atayisler döver diye korkuyorum.
d) Yok daha neler

En Allah'sızca hareketler Allah'lı insanlardan gelir. Çünkü 'Allah' onların kriteridir.
Alt 09-11-2007, 23:28
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Bu anketin şıklarındaki rakamlar konusunda doğrusu pek düşünmedim esas anlamak istediğim şey,acaba bu durumda olan insanlar,bişeylerin bilincine varmış insanlar tanıdıkları kişilerle bu konularda konuşabiliyor mu,onlara inanmadıklarını açıkça söyleyebiliyorlar mı?
Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim çünkü bütün bu yazdıklarınıza bakarak kendi durumumu buna göre de değerlendirmek imkanım oluyor.
Ben şu anda Türkiye'de ve belki de Türkiye'nin din konusunda en hassas yerlerinden birisinde ve ayrıca yaşadığım bu şehirde de neredeyse tamamı camiye gitmekte olan ve çoğu da Kuran'ı arapçası dışında okumamış,Türkçesi nasıldır,ne yazıyor diye bakmak gereği duymamış ve duymayan,okusa bile anlam veremediği,çelişkili konuları kendisini aciz görerek pas geçen,öylece inanmaya devam eden,kısacası kayıtsız şartsız inanmak isteyen bir insan çevresinde bulunuyorum.Bulunduğum yerde arkadaşlardan bazılarının kendileriyle ilgili anlattıklarında söyledikleri gibi,ben de bu konularda (dini konuları sorgulama,Kuran ayetlerini değerlendirme) en rahat olarak bir cami hocası ile konuşabiliyorum çünkü Kuran'da ne yazdığını biliyor,hatta ben soru sorduğumda birden dikkat kesildiğini,gözlerinin açıldığını görüyorum,ancak hiç değilse konuyu biliyor ve saçmasapan şeyler söylemiyor,tabi bu kişiye de durumu net olarak söylemek bana şu aşamada pek akıl karı gelmedi. Bulunduğum sosyal konum itibariyle bunu öğrenseler bile kimse bana karşı bir müdahelede bulunamaz ama ben yine de insanların araştırmadan,düşünmeden kendi vicdanlarında,hakkımda yanlış yargıya varmalarını ve uzak durmalarını istemiyorum,sadece onların da gerçeği görmesini istiyorum ve zaman zaman onları uyandırmaya yönelik konuşuyorum,en azından Kuran'ın Türkçesini okumalarını söylüyorum,okusunlar ki,gerçekleri görsünler.Ama insanların bir müdahelede bulunması biryana,güleryüzlerini görmemeyi göze alamadım,neticede ben de iki üç ay evvelinde onlar gibi,onların inandıklarına inanıyordum.Tek farkım biraz daha araştırmacı davranmam oldu.
Alt 10-11-2007, 00:46
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

35 senedir komünistim, ateist oldugumu daha sonra farkına vardım. Beni tanıyanlar da komünist oldugumu bilir, şimdiye kadar ateist olup olmadıgıma taktıklarının hiç farkında degildim. Şimdilerde bana ilginç geliyor, bizim zamanımızda ateist falan denmezdi, gomonist denirdi. Bu açılım da 12 eylülün bize sundugu nimetlerden biri olsa gerek. *

* * saygılarımla
Alt 10-11-2007, 00:54
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

gomonist denirdi. dilaver

seni gidi *allahsız gomunist seni

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 10-11-2007, 10:55
Üye Değil

Benim dinsiz oldugumu cevremdeki yobazlar bilmiyor. Yakin arkadaslarimin ve ailemin bu konuda bilgisi var. Bazen iki kadeh icince bu tip konulari tartisiyorum, hic iyi degil. Musterilerim duruma gore, eger demokrat biriyse sorun etmem ama dindar biri ise ben de dindar rolu keserim. "Ya ben Allah'a inanmiyorum bu arada" dememeyi dindar rolu kesmek kabul ederseniz. Bence susmak da yalan soylemektir.
Alt 10-11-2007, 12:53
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Arkadaşlar;

Bende dinsiz olalı, yaklaşık bir yıl oldu. Bu durum benim için yeni sayıldığından; ben ikinci şıkkı işaretledim. Yani 5 - 15 arası. Bu konuyu, daha çok iş arkadaşlarımla tartıştığım için, çoğunluğu da iş arkadaşlarım biliyor. İlk başlarda benim için üzülüyorlardı, ama kabullendiler gibi. Hele en yakın arkadaşım, koyu dindar sayılabilir. Sürekli benim inançsız olduğumu kabullenemiyor. "Sana, bir gün mucize olacak ve inançlı olacaksın" deyip kafamın etini yiyor.

Onun dışında, oturduğum mahalle dindar bir kesim olduğundan "Camideki vaazları evimden dinleyebiliyorum", kimse bilmez. Bir yakın bir arkadaşıma açtım bu durumu, onun da dinsiz olması işleri kolaylaştırdı tabii.

Akrabalarımdan şimdilik; babam (o da dinsiz) ve halamın kocası biliyor. Hele hele kurban bayramı yaklaştı. Yandık ne yapacağım bilemiyorum. Babam da benim gibi, inançlarını saklayan biridir. Sıkıldım artık saklamaktan
Alt 10-11-2007, 14:27
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben panenteistim ama budalaca sorulardan kaçmak için kısaca ateist bir kafirim diyorum

Önerilen Siteler