Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-02-2008, 00:17
delidahi delidahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: İslami Kapitalizm ve Türkiye'nin satılan değerleri...

ben mi karıştırıyorum kardeşim!ben byspy isimli kişinin imzası hakkında o kişiye bazı düşüncelerimi yazdım.ama herşeyi bilen ve herkese bu bildikleri üstün şeyleri anlatmak isteyen diğer kardeşlerim bana cevap yazınca olay karıştır...herneyse başka konularda tartışalım bu konuları...
burayı kirletmeyelim daha fazla...
Alt 13-02-2008, 01:35
thh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thh thh isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

özelleştirme her zaman için iyidir ama mantıklı yapıldığı taktirde..
bizim özelleştirmelerimiz dış ve iç borçlarımızın faizinin faizini ödemek için bir de ekonomiyi şişirmek için yapılmaktadır son yıllarda..

çocuklarımıza, gençlerimize, arkadaşlarımıza iyi kul olmayı değil de iyi insan olmayı öğretirsek ne savaş kalır ne de fesat.. çünkü iyi kul çıkarcı ve korkaktır.
Alt 13-02-2008, 11:49
U-571 U-571 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Özelleştirmeninde kapitalizminden bir öcü gibi gösterilmesini anlamıyorum. Thh arkadaşımızın dediği doğru. Bilinci ve kontrollü bir kapitalizm gayet faydalı, insanı özgürleştiren bir sistem. Tabii her sistemin dezavantajları vede zaafları vardır. mesele bu tür zaafları yönetici sınıfın sömürmemesi gerek ama bu da yöneticilerin etik anlayışı ile değil seçmenlerin kendi içlerinden daha doğru yönetici adayları çıkarması ile ilgili. buda tabiiki eğitime dayalı vede yine bu yüzden "türban tehlikeli". İnsanları bir mütabakattan uzaklaştırıp kamplaştıran herşey bu sistem için yıkıcıdır. Bugün gerçek kapital ekonomiler de ideoloji ne olursa olsun yöneticiler kamp gözlüğünden değil devlet çıkarlarından bakarlar.
Alt 13-02-2008, 15:18
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Özelleştirmeninde kapitalizminden bir öcü gibi gösterilmesini anlamıyorum. Thh arkadaşımızın dediği doğru. Bilinci ve kontrollü bir kapitalizm gayet faydalı, insanı özgürleştiren bir sistem. Tabii her sistemin dezavantajları vede zaafları vardır. mesele bu tür zaafları yönetici sınıfın sömürmemesi gerek ama bu da yöneticilerin etik anlayışı ile değil seçmenlerin kendi içlerinden daha doğru yönetici adayları çıkarması ile ilgili. buda tabiiki eğitime dayalı vede yine bu yüzden *" U-571

* Sevgili U-571; kapitalizm güçlü olanın ayakta kalıp yaşadığı, zayıf ve güçsüzlerin yok edildiği, insanların birbilerinin sırtına basarak yükseldiği, iyilik, dürüstlük, yardımseverlik gibi manevi değerlerin bizzat sistem eliyle yok edildiği bir sistem.

* İnsanı özgürleştirmediği, aksine köleleştirdiği bir sistem. Dünyanın geleceğinin, aşırı ve gereksiz tüketimin dayatılması nedeniyle, sonuçları çok ciddi olan tehlikelere atıldığı kapitalizmin yadsınamaz gerçeğidir. Kapitalizmin bu doğası dizginlenemez ve kontrol edilemez, çünkü Kapitalizm anarşik bir yapıya sahiptir, bu nedenle planlanamaz.

* *Örneğin Amazonda yağmur ormanlarının yok edilmesi dünyanın oksijen kaynaklarını tehdit etmektedir, bu yıllardır söylenir, fakat bir türlü engellenemez çünkü kapitalizmin tek amacı karlılıktır, insan ve doğa yararı değildir. Aynı şekilde Japonya'nın soyu tükenmekte olan balinaları avlaması, Türkiye de kıyıların turistik tesis adı altında betonlarla tahrip ve yok edilmesi vs. vs.

* Ama bugüne kadar uygulanmış olan sosyalist sistemleride alternatif olarak sunmuyorum, sözlerimden böyle bir anlam çıkarmayınız.

* Sizin mantğınızla baktığımız zaman İslamiyetin de, Faşizminde bir suçu yok. Suç insanların.

Selamlar;
Alt 13-02-2008, 15:42
Üye

delidahi kardeşim;

"sen O'nun evladı değilsin bi kere bunu aklına sokmalısın.Sen O'nun yarattığı ve O'na ait olan,O'nun kullarından birisin." delidahi

* Nerden duydun, nerden biliyon, bu bilgi Kuran'da da yazmıyor, hadislerdede yok, byspy de benim kızkardeşim, babamıza söylersek napar seni, hadi ki Kuran'da yazıyor diyelim, fikir değiştirdiyse O'ndan hesap mı soracan, dün böyle diyodun şimdi böyle diyon diyecen mi, hadi görelim, şeytan Adem'e secde etmedi ama bize etti hadi bakalım.Hatta Peker harbi adam dedi. Övünmeyim diyorum ama zorla söyletiyorlar. Halbu ki O ikimizide eşit seviyor ama byspy sevilmediğini zannedip bunalım takılıyor.

Selamlar.
Alt 13-02-2008, 16:24
delidahi delidahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nerden duydun, nerden biliyon, bu bilgi Kuran'da da yazmıyor, hadislerdede yok, PEKER

iştee bide burdakiler diyorlar ki biz Kuran'ı okuduk,incili okuduk sonra da onları yanlış buldukta ateist olduk diyorlar...Ama maalesef Peker kardeşim gibi insanlar böyle yapmıyorlar...Peker kardeşim kısıtlamaları sevmiyor,Nefsine hoş gelen şeyleri yapmak ve biraz dikkat çekmek istiyor,sonra geliyor Turan Dursun'u okuyor...Abilerinden,ablalarından bi kaç parça yarım yamalak şeyler öğreniyor sonra da ateist,deist iştee onlardan biri oluyor...Tabi insan olamıyor o ayrı mesela... *
Alt 13-02-2008, 16:38
Üye

Al sana yılışık, sırnaşık sırıtışlı biri daha.

Adam ne kadar rezil olursam o kadar iyi diyor.

delidahi bu kadarını dahi anlayamamak için kaç sene tahsil yaptın, yoksa işi deliliğe vurup aklıma geldiği gibi konuşurum mu zannediyorsun, *iyide delidahi ismi bile salaklığını örtmeye yetmiyor.

Seni günlük hayatında hiç dinleyen, konuşan oluyor mu şu aklınla ve sözlerinle.

Bu sitede seni adam hesabına alıp, yazdıklarına cevap verdikleri için mi terbiyesizleşiyorsun; bundan cesaret alıyorsan, çok yanılıyorsun.

Neden kıymet bilmiyorsun.

Selamlar.
Alt 31-12-2008, 17:03
byspy byspy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Syn Delidahi geç oldu farkedeli kusura makmayın.İmzamdaki küçük bir mübalağ aynı zamanda izlediğim güzel bir flimdeki güzel bir replik, Şimdi ben bunu söyledim diye(imzama yazdım) çelişki aramanın matıklı bir yanı yok sonuçta muhammed ve Şeytan ayetlerini hatırlatırım orda da muhammedin insanlara putlara tapılabileceği hatta onlardan da medet umulabileceği söylediği yazıyor...

Saygılar

Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...
Alt 03-01-2009, 04:22
kararsiz kararsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

allahin en buyuk kullugu seytan efendi ile iddiaya girmesi. kaderinin kulu olmus, bizi de yakmis.
Alt 03-01-2009, 11:27
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

arkadaşlar
özelleştirme bilinçli yapılırsa faydalı olur.Ama bugüne kadar yapılan özelleştirmelere bakınca böyle olmadığını görüyoruz.Madem kamu malları satılıyor dahası ırmaklar göller GAP toprakları satılıyor öyleyse bu satışın en azından fabrika ve yeni istihdam alanları olarak dönmesi gerekirdi.Ama bakıyoruz habire özelleşme var ortada hiçbirşey yok???öyleyse ben bu yapılan özelleştirmeleri gereksiz bulurum ve birilerini zengin ettiğini düşünürüm.

Ayrıca Türk telekomun satılması da çok gereksiz ve yapılmamalıydı.Çünkü telekomun yıllık karı zaten 2 milyar dolar civarı,satıldığı fiyata bakıyorsunuz üç yıllık karına satıldı.Şimdi bütün ülkelerde isterse türkiyeyi dinleyebilir ve dinliyordur da zaten.Telekom satılabilir mi hiç yaw???Bunların mantığı nasıl bir mantıktır???

"Varsan,çarp!!!"

Önerilen Siteler