24-02-2008, 00:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Yaratılış Sırları
Okinono, Pante, dikkatinizi çekerim.
Haşr Sûresi 24 . Ayet *
O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır.
|

24-02-2008, 01:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
Haşr Sûresi 24 . Ayet *
O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır.
|
Huvallahul halikul - bariy-ulmusavviru lehum'esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel'ardı. Ve huvel'aziyzulhakiymu.
Halketmek yaratmak demektir.
Bunda İslamcılar da ittifak eder.
Bu ayetde hemen hemen tüm mealciler yaratmak kullanmış.
Yoktan yaratmayı ise sadece bir mealci kullanmış.
Bu ayet yoktan yaratma için iddia edilmez.
İddia edilen ayetler bedi ve fatır (fıtrat) sözcüklerinin geçtiği ayetlerdir.
Örneğin Bakara 117.
Bedıus semavati vel ard* ve iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun
Doğru meali ise:
Göklerin ve yerin yaratıcısıdır. Bir şeyi yaratmak istedi mi, ona sadece "ol" der, o da hemen oluverir.
Fakat ayeti "Gökleri ve yeri yoktan varedendir" şeklinde çevirirler.
Bedi, keşfetmek, daha önce olmayan bir şeyi ortaya çıkarmak, bulmak, yapmak, yaratmaktır.
"Yoktan" sözü ise mealcilerin uydurmasıdır.
|

24-02-2008, 01:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
yahu *pante abi,ben geceleri düsünmekden uyuyamiyorum,,hep düsünüyorum,,millet avradiyla oynasirken *ben hep dü sü nü yo rum ,benmi aptalim?yoksa bu okumus insanlarmi cok akilli?okumus yüzde bir *,okumamis (cahil *benim gibi)yüzde doksandokuz,,,bu allah *peygamberi yüzde doksandokuzami *yolluyor?yoksa yüzde bir e *mi yolluyor?sakin yüzde doksandokuza deme,,,hep yüzde bir bunu tartisiyor,,,allah neden anlasilmaz bi dilde din yolluyoki? bu yüzde bir hep bunu tartisiyo?ben anlamadim bu isden biseey * vallahi *hic anlamadim,,hep *ölemiydi??????????bölemiydi?????bu allah *neden herkesin anladigi dilden yollamiyoooo?
|

24-02-2008, 02:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
yahu *pante abi,ben geceleri düsünmekden uyuyamiyorum,,hep düsünüyorum,,millet avradiyla oynasirken *ben hep dü sü nü yo rum ,benmi aptalim?yoksa bu okumus insanlarmi cok akilli?okumus yüzde bir *okumamis (cahil *benim gibi)yüzde doksandokuz,,,bu allah *peygamberi yüzde doksandokuzami *yolluyor?yoksa yüzde bir e *mi yolluyor?sakin yxüzde bir e *doksandokuza deme,,,hep yüzde bir bunu tartisiyor,,,allah neden anlasilmaz bi dilde din yolluyoki? bu yüzde bir hep bunu tartisiyo?ben anlamadim bu isden biseey * vallahi *hic anlamadim,,hep *ölemiydi??????????bölemiydi?????bu allah *neden herkesin anladigi dilden yollamiyoooo?
|
Allah'ın hikmetinden sual olunmazmış. *
Biz her gece düşünürüz, %99 ise düşünmeyi dahi günah sayar, "
şeytan aklıma girer" diye düşünmemeye çalışır.
Biz çamurdan yaratılan Adem'i, ona yardım için kaburgasından yaratılmış Havva'yı düşünürüz.
İçinden çıkamayız.
Biz Adem'in, çocuklarının ensest ilişki ile çoğalmasını düşünürüz, içinden çıkamayız.
Biz Nuh Tufanını, Nuh'un gemisini, içine doldurduğu her hayvan çiftini, 1 yıl boyunca onları neyle beslediğini düşünürüz, içinden çıkamayız.
Biz, İbrahim'in yalanını, zengin oluş şeklini düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, Lut'un kızlarıyla yatmasını düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, babadan oğula, oğuldan toruna peygamberliği düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, Davud'un 99 eşi varken komutanının karısına el koymasını düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, Süleyman'ın kızkardeşiyle ilişkisini, 700 eşi, 300 cariyesi olmasını düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, İsa'nın bakire Meryem'den babasız doğmasını düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, 50 yaşındaki Muhammed'in 6 yaşındaki Ayşe ile evliliğini düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, Muhammed'in evlatlığının karısına aşık olup evlenmesini ve nikahını da Allah'ın kıymasını düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, meninin bel ile göğüs arasından gelmesini düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, kalbin nasıl aklettiğini, düşündüğünü, beyin fonksiyonlarına nasıl sahip olduğunu düşünür, içinden çıkamayız.
Biz, Allah'ın basit bir oran hesabında nasıl matematik hatası yapabileceğini düşünür, içinden çıkamayız.
Ama onlar bunları düşünmez, sadece iman ederler.
Bizim gibi kerizler mi ki bunları düşünüp te ebedi cehennemlik olsunlar. *
|

24-02-2008, 02:04
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Aslında İslam'ın Tanrısı (ya da Muhammed) gayet de anlaşılır bir dilde yazmaya çalışmış. Her tarafı masallarla bezeli bir din çıkıvermiş ortaya. O dönemin insanları masallaştırılmış hikayeleri daha kolay anlayabilir diye düşünülmüş muhtemelen (gerçi bugün için de değişen bir şey yok). Belki de Muhammed bugün yaşasaydı bizlerin kanabileceği şekilde birşeyler uydurmaya da çalışırdı, bilinmez. Ama kabul edilmeli ki Kuran basit dilde bir kitaptır. Zaten tüm sorun bu kadar basit olmasından kaynaklanmaktadır.
|

24-02-2008, 02:09
|
 |
Üye
|
|
|
|
o zaman,,deseneki..biz *düsünmücez,,iman edicez,,gene cevap *bulamadim...en iyisi ben mollalarin siteye,,,onlarda *cevap cok,,sizde yok...
|

24-02-2008, 02:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Onların kalp gözü açık netekim..
Biz bilemeyiz.
|

24-02-2008, 02:14
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kafayı fazla yormaya gelmez.
Düşün düşün poktur işin.
En iyisimi fazla düşünmeyeceksin.
Herşey olacağına varır.
Mutlu olmak için,görme,işitme,hissetme,konuşma
Çok düşünme.
Bakınız ineklerin yüzüne hep mutlu ve gülümser bir ifade vardır.
İnsan olmak zor zanaat.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

24-02-2008, 02:31
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sayın lionking
* *düşünmek maddi hayatın algılanması ve beyinde geçmiş algılarla bir ilişki kurulabilmesidir. Düşünme eylemi hem maddi hayatı hem de maddi hayata dair bir birikimi kapsar. Tek taraflı yönlendirilen bir beyin ise şartlanır ve düşünme vasfını kaybeder.
* * Din toplumsal bir olgudur. İlkel toplumların çimentosudur, düşünmeyen beyinleri bir arada tutan ve toplulukları güdüleyen, sürüleştiren bir fenomenendir. Sadece iman ve itaat ister. Bu yüzden de düşünen beyinler sorgular ve araştırır. Sizin yüzde tanımınız biraz afaki olmuş diye düşünüyorum. 100 sene evveline göre kıyaslandıgında oran hümanizmden yana dogru agırlık kazanıyor.
* * *Ancak elbette ki bu süreç agır ilerleyen bir süreçtir. Kafa emegi ile kol emegi arasındaki çelişki devam ettigi sürece toplum düşünenler, düşün üretenler ile uygulayan bir çogunuk arasında bölünür. Bu yüzden de düşünmeye fırsatı olmayanlar sadece itaat etmekle ve inandırılmakla yükümlü kılınmışlardır. Düşünen ve sorgulayan beyinler ise nicelik olarak az görülseler bile nitelik olarak dünya tarihini degiştirmeye yetecek birikime sahiptirler. Nitekim tüm ilerlemeler düşünen beyinlerin eseri olmuş, insanlık bu sayede ileriye dogru gidebilmiştir. Düşünebiliyorsanız farkındasınız demektir, farkında olabilmek ise temel bir ayraçtır. Düşünebilme eyleminde bulunanlar her zaman düşünmek istemeyenlere önderlik etmiş ve onlara yol göstermişlerdir.
* * *saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

24-02-2008, 02:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Temel bir kitap yazmış, bastırmak üzere bir yayınevine götürmüş. Yayınevi sahibi temelden kitapla ilgili bilgi istemiş. Temel de,
"Bu kitabın içinde kutsiyet var, gizem var, asalet var, seks var. Eminim çok satacaktır,"
demiş. Yayınevi sahibi,
"Ama buna bi de içeriğine uygun bi başlık gerek,"
deyince Temel biraz düşünüp,
"Buldum," demiş. "Bu kitabın başlığı, "Prensesi Kim Becerdi?" olsun. Prenses asaleti, Kim gizemi, Becerdi de seksi akla getirir."
Yayımcı biraz düşündükten sonra,
"Evet, bu başlık güzel ama bir eksiklik var. Hani kutsiyet?"
deyince, Temel biraz daha düşündükten sonra,
"Tamam, buldum!" demiş. Bu kitabın başlığı şöyle olsun:
Allah Allah! Prensesi Kim Becerdi?"
Temelin yazdığı kitabın içeriğine çok benzeyen bir kitap okumuştum da hangisi olduğunu bi türlü çıkaramıyorum şimdi.
|