Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-03-2008, 21:23
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Nedenler, Olasılıklar ve Olanlar

Sevgili schopen bakıyorum derlemeni Harun Yahya klasiklerinden yapmışsın *

Şu Leonard Huxley kim? Tanıyor musun ?

Bu alıntıların çoğunlukla çarpıtma üzerine kurulu olduğunu söylesem ve kanıtlasam forum
ahalisinden özür diler misin ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 11-03-2008, 22:01
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Yukarıdaki iletimde kızdıgımı farkettim ve bu yüzden de iletinin altına not düştüm. Kızgınlıgım aslında kendime idi. Scopenhauer'i farklı biri olarak degerlendirmiştim, ama görülüyor ki o da bir tebligatçıdan başka biri degil. Ya da savunma refleksi onu bu konuma getiriyor.

* * *Bize soru sormak için başlık açmış ve yalan yanlış bilgileri bir yerden c/p etmiş. Başka türlü bu kadar bilgisizligin izahı olamaz çünkü. Verdigimiz cevaplar üzerine bir yorum degerlendirme yapacagına yeni bir saldırı planlamış ve bizi çocuk yerine koymuş. Şayet Ali Demirsoy'un bir tek yazısını dahi okumuş olsaydı o listede onun adını zikretmeye cesaretedemezdi. Ama bir yerlerden bulmuş ve yapıştırmış ve zannetmiş ki böylece akıllı tasarımı ispat ettim. Yazık diyorum.

* * Maymunların Sekspir in bir romanını yazacagı epey ünlü bir örnektir ve bir Hamleti yazamayacakları açıktır. Ama evrimin temellerinden biri olan birikimli seçilim uygulanırsa Hamletin ortaya çıkacagı aşikardır.

* * *Tüm dünyadaki maymunlara bire daktilo verin ve birer tuşa basmasını bekleyin. Mutlaka bir kısmı H harfini tuşlayacaktır. Şimdi H harfini elde ettiginize göre H harfi sabit olmak üzere maymunlardan ikinci harfi tuşlamasını isteyin. Mutlaka H nin yanında A harfinin de olacagı bir kombinezasyonu bulacaksınız. HA yı sabit tutup üçüncü harfi istediginizde HAM ı bulursunuz ve bu böyle devam eder. Sonuçta bir süre sonra Hamlet çıkar bir süre sonra da eserin tamamı çıkar. Evrim de iste tam bu şekilde çalışmıştır. Yaşamın ortaya çıkabilmesi için, uygun amino asit dizilimlerinin saglanabilmesi için bir milyar sene epey yeterli bir zaman olmuş gibi gözükmektedir. Ama insana varabilmek için 3 milyar sene daha geçmesi gerekmiştir.

* * *Scopenhauer arkadaşımızdan eleştirmeden evvel evrimin ne oldugunu bir ögrenmesini isteyelim. Gerçi zannetmiyorum ama www.evrimteorisi.org adresini de kendisine verelim. Ama anlaşıldıgı kadarıyla o buraya şartlanmışlıgını savunmak için gelmiş. Bizim herhangi bir inaç ile ya da tanrı ile Muhammed ile alıp veremedigimiz olmadıgını kavrayamıyor. Biz sadece ve sadece gerçegi arıyoruz ve bizim baktıgımız tarafta tanrının ancak ve ancak 10-43 saniyenin arkasında bir kaçacak deligi oldugunu görebiliyoruz. İsterse bu mevziyi korumaya ugraşabilir ama bunun dışındaki tüm girişimlerinde hüsrana ugramaya mahkumdur. Bu mevziyi koruöaya çalışmak da HY bilgisi ile mümkün degildir.

* * * Kaldı ki şu ya da bu meteryalistin ne dediginin bizim için hiç de önemli olmadıgını kavrayamıyor. Bizim için önemli olanın gerçek olacagını kavrayamıyor. Muhammed ile din ile Tanrı ile şartlanmış bir kafa yazpısının bunu anlaması da çok zor görünüyor. Kendini kul addeden bir insanın gerçegi bulabilmesi çok zordur. Tarihte hiç bir köleci toplum kölelerin iradesi ile bir siyasi degişiklige ugrayamamıştır. Köleler düşünemz.

* * *Ben hala kendisinden sordugum sorular ile ilgili cevabını bekliyorum.

* * * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 11-03-2008, 22:37
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Frodo demişki, *"Sevgili schopen bakıyorum derlemeni Harun Yahya klasiklerinden yapmışsın"
Diyorum ki, Derlemeyi nereden yaptığımın derlemenin önemiyle bir ilgisi var mı? Sen artık schopenhauer nickli kullanıcının değil derlemeye konu olan yazarların muhatabısın. Evet iddiaları bizzat elimle yazmadım evet c/p yaptım ama kitap yazdığında başkalarının görüşlerine yer verenlerden farklı birşey mi yaptım? benim bundan önceki postta yazdıklarım şahsi görüşlerim ve görüşlerimi destekleyen materyalist yazarların itirafları. eğer dersenki (kaynaklı olarak) bu adam bunları dememiş harun yahya bilinçli olarak ifadeyi değiştirmiş, ben "bilinçsiz olarak" kaynak aldığım için özür dileyeceğim. söz! ifade aynen şu:

“Yaratılış *kavramı *oldukça *akla *uygundur. *Buna *inanmakta *hiçbir *zorluk *görmemekteyim. *Daha *önceki *dönemde, *bu *evren *var *değildi *ve *bu *görünümüne *önceden *var *olan *bir *varlığın *iradesi *sonucunda *ulaştı.” *(Leonard *Huxley, *Life *and *Letters *of *Thomas *Henry *Huxley, *MacMillan, *1938, *Vol.1 *s.241)

Bana kaynaklı olarak Huxley'in aslında bu sözleri söylemediğini ispatla, ben de bütün forum ahalisinden "araştırmadan" kaynak aldığım için özür dileyeceğim.

Sevgili Dilaver,

İnsaf! Ben şu satırların yazarının bilimselliğine nasıl itibar edeyim.

"Tüm dünyadaki maymunlara bire daktilo verin ve birer tuşa basmasını bekleyin. Mutlaka bir kısmı H harfini tuşlayacaktır. Şimdi H harfini elde ettiginize göre H harfi sabit olmak üzere maymunlardan ikinci harfi tuşlamasını isteyin. Mutlaka H nin yanında A harfinin de olacagı bir kombinezasyonu bulacaksınız. HA yı sabit tutup üçüncü harfi istediginizde HAM ı bulursunuz ve bu böyle devam eder. Sonuçta bir süre sonra Hamlet çıkar bir süre sonra da eserin tamamı çıkar. Evrim de iste tam bu şekilde çalışmıştır. Yaşamın ortaya çıkabilmesi için, uygun amino asit dizilimlerinin saglanabilmesi için bir milyar sene epey yeterli bir zaman olmuş gibi gözükmektedir. Ama insana varabilmek için 3 milyar sene daha geçmesi gerekmiştir."

3 milyar yıl, 5 milyar yıl, nasıl olsa zaman geçmişte de sonsuz... git gidebildiğin kadar... beni bilimsel olmamakla suçlayan sen, harun yahyacı olmakla suçlayan sen, maymunların billmem kaç milyar yılda Hamleti yazacaklarını iddia ediyor, sevgili dilaver kusura bakma ama 1 trilyon yılda geçse bu maymunların bırak hamleti yazmalarını babalarına yeniyıl tebriği bile yazamazlar. önce kendini ikna et, sonra beni ikna et.çünkü böyle birşeyin inanırlığına senin gibi saygı duymak istediğim biri nasıl inanır? Belki Ali demirsoy'u ilgilerin gereği senin kadar iyi tanıyamam ama frodo'ya söylediklerim senin içinde geçerli. bana bu adamın bunları söylemediğini söyle başta senden ve bütün forumdan özür dileyeceğim söz.

Ama frodo ve sen detaylarla uğraşıyorsunuz, yok bunu demişmi dememiş mi, yok c/p yapmışım, yahu meseleye odaklansana bi sefer. Doğru ve ikna edici bilgi harun yahya'dan da gelse, marx'danda gelse kullanırım. nickim schopenhauer hastasıyım, kant pozitivist bayılırım, nietzsche nihilist dilinin hastasıyım. görüldüğü gibi belirli bir adresim yok, harun yahya'nın da şu ana kadar sadece 1 kitabını okudum.

Beni tebliğcilikle suçluyorsunuz. bundan tam kastınızı anlamadım. ama her fikir sahibi fikrinin tebliğcisidir.

Selamlar
Alt 11-03-2008, 22:54
Kıdemli Üye

scopenhauer

* anladıgını ya da anlamak istedigini zannetmiyorum. Diyelim ki Hamlet bir milyon harflik ve başladık yazmaya. Önce H yı bulduk ve sabir tuttuk ve arkasına bir harf istedik bu A dır. Şimdi maymun ahalisi bir tuşa basarak bu H nın yanına A yı yerleştirebilirler mi, büyük ihtimalle elimizde yüzbin maymunumuz varsa bu A yerleşecektir. Olmazsa yeniden deneriz. Ne bulduk şimdi HA. Şimdi HA yı sabit tutuyoruz ve yeni bir harf arıyoruz. Bu yüzbin maymundan en az birinin HA nın yanına M yi tuşlayacagını herhalde varsayabiliriz. Ne oldu HAM. Ve bu şekilde birer birer devam ederiz. Sonunda bu yöntemle Şekspirin Hamlet adlı eseri çıkabilir mi.

* *Süre mühim degil, fakat eninde sonunda çıkacaktır. İşte birikimli seçilim budur ve doga da böyle çalışır. Eleştirmeye kalkmadan önce Evrimin ne oldugunu bilmek gerekiyor. Ama ögrenme istegi varsa ve bilimsel tarafsızlık varsa. Ama ne yazık ki Vartorun imzası dogruyu söylüyor.

* * saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 11-03-2008, 23:07
Üye

Sn Dilaver,

Ancak ortada bir sorun var, maymunların verili bir hamlet oyunu yazacaklarını da nerden çıkarıyorsun, hamlet'i de kendileri bulmaları gerek. üstelik hamlet değil demirsoyun dediği, insanlık tarihi diyor adam. 3-5 milyar yıl da oradan gider. gitsin sanki cebimizden mi gidiyor ettimi sana 126 milyar yıl. valla dilaver, ben matematikten çok fazla çakmadığım halde, şu filologluğumla bile imkan göremediğim halde, ali demirsoy ki, ünlü evrimci bilimadamlarımızdandır, ona danış bence o olayı aklımıza daha iyi yaklaştıracaktır. sen burada taraftarı olduğun ali demirsoya'da muhalifsin o zaman, adam son derece basit bir şekilde imkansızlığı açıklamış. sen ise normal şartlarda kendinin bile inanmayacağın şeyleri söylüyorsun. ama normal şartlarda olmadığımız için normaldir.

Bu arada bugün forumdakilerden bayağı fırça yedim çok yazdığım için. haklılar aslında biraz. bu yüzden çok sevdiğim sitemi bir müddet sadece takip edeceğim. zira diğer işlerimi bayağı aksattım. ama geri döndüğümde ilk sana sataşacağım haberin olsun

selamlar

selamlar
Alt 11-03-2008, 23:22
Kıdemli Üye

scopenhauer

* * Ali Demirsoyu hiç okumadıgın için böyle konuşuyorsun. Benim yazdıgım onun açıklamasıdır. Ya da Davkins in önemli degil. Şİmdi bu Maymun olayından ya da örneginden amaçlanan nedir. Maymunların Hamleti yazamayacagı. Bu da dogrudur, hatta imkansızdır.

* * *Ancak birikimli seçilim uygulandıgı zaman yazabilecekleri ortaya çıkar. Bu kadar basit bir ayrımdır. Bu da imkansızı yok ederi Birikimli seçilimin işleyişi ise benim H HA HAM HAML HAMLE HAMLET örnegimdeki gibi işler. Ama ne yazık ki bu örnek de bana ait degildir. Onlara aittir. Bu yüzden hiç olmazsa Ali Hocanın ne dedigini bil istedim. Şimdi bu örnegi veren biri senin dedigin alıntıyı ancak satır arasında kullanır ve HY de bu satır arasını alır yalan yanlış ilan eder. Sen de bilmeden ve tanımadan C/P yaparsın. Olay tam da budur.

* * *saygılarımla

Nazım Hikmet

Alt 16-04-2008, 00:09
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

frodo";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili schopen bakıyorum derlemeni Harun Yahya klasiklerinden yapmışsın *

Şu Leonard Huxley kim? Tanıyor musun ?

Bu alıntıların çoğunlukla çarpıtma üzerine kurulu olduğunu söylesem ve kanıtlasam forum
ahalisinden özür diler misin ?
Diye sormuştum. Ve scohopen :
schopenhauer";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Frodo demişki, "Sevgili schopen bakıyorum derlemeni Harun Yahya klasiklerinden yapmışsın"
Diyorum ki, Derlemeyi nereden yaptığımın derlemenin önemiyle bir ilgisi var mı? Sen artık schopenhauer nickli kullanıcının değil derlemeye konu olan yazarların muhatabısın. Evet iddiaları bizzat elimle yazmadım evet c/p yaptım ama kitap yazdığında başkalarının görüşlerine yer verenlerden farklı birşey mi yaptım? benim bundan önceki postta yazdıklarım şahsi görüşlerim ve görüşlerimi destekleyen materyalist yazarların itirafları. eğer dersenki (kaynaklı olarak) bu adam bunları dememiş harun yahya bilinçli olarak ifadeyi değiştirmiş, ben "bilinçsiz olarak" kaynak aldığım için özür dileyeceğim. söz! ifade aynen şu:

“Yaratılış kavramı oldukça akla uygundur. Buna inanmakta hiçbir zorluk görmemekteyim. Daha önceki dönemde, bu evren var değildi ve bu görünümüne önceden var olan bir varlığın iradesi sonucunda ulaştı.” (Leonard Huxley, Life and Letters of Thomas Henry Huxley, MacMillan, 1938, Vol.1 s.241)

Bana kaynaklı olarak Huxley'in aslında bu sözleri söylemediğini ispatla, ben de bütün forum ahalisinden "araştırmadan" kaynak aldığım için özür dileyeceğim.
diye cevap vermişti. Sonra bu başlığı unuttuk. Ta ki schopen bir başka başlıkta bu yazısına link verene kadar. Tekrar soruyorum Leonard Huxley kimdir ? Diğer alıntılara (evrimcilerin itiraflarına * ) geçmeden önce bu konuyu bir netleştirelim. Evet schopenhauer, Leonard
Huxley kimdir ???? Ve onun yazdıkları evrimcilerin acı(!) itiraflarında neden yer almayı hak eder ?

Alt 16-04-2008, 00:41
Üye

1- O sıra cevap hakkını kullanmayan sendin, ben son sözümü söylemiştim,

2- İfade açıktır, olayın benim Huxley'i tanıyıp tanımamamla ne alakası vardır,

3- Huxley senin askerlik arkadaşın mıdır?

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden
Alt 16-04-2008, 14:21
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Alakası şu : Leonard Huxley'in görüşlerini asarak evrimin olmadığını yaratılışın "akla uygunluğunu" ispat ediyorsun.(!) Ben de merak ediyorum kim bu Leonard Huxley ? Öyle ya bu "evrimci" "bilim" adamının söylediklerini astığına göre kim olduğunu biliyor olmalısın. Ben de merak ediyorum kimdir, necidir diye.

Leonard Huxley meselesini çözersek diğer alıntılara ve yazarlarına geleceğiz.

Alt 16-04-2008, 20:42
Üye

Epeyce araştırmama rağmen verilen kaynağın izini süremedim. Yazar Darwin'in yakın arkadaşı, agnostikliğin isim babası Thomas Henry Huxley'nin büyük oğlu Leonard Huxley. *Yani buradan yazarın Leonard olduğu, ama Thomas Henry Huxley'nin mektuplarından alıntı yaptığı gibi bir sonuç çıkıyor. Ama bu kendi görüşleri de olabilir. Kaynağı görmek lazım. Yani ilk bakışta yazan Darwin'in arkadaşı Huxley, ama babasına gönderme yaparak alıntılayan oğlu Leonard'mış gibi görünüyor. Leonard önemsiz biri wikipedia'da bile ufacık bir yer ayrılmış kendisine, sadece yazar olarak tanınıyor. *

Beni bu konuda ikna et beklediğin şeyleri söyleyeyim Frodo...

-Şeytanın yaptığı en büyük hile bütün dünyayı yaşamadığına inandırmakmış-

"The Usual Suspects" filminden

Önerilen Siteler