Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-06-2008, 23:03
Aydınus
Üye Değil

galapagos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kim kaleme almışsa ellerine sağlık paylaştığın içinde ayrıca teşekkürler burada yeni bir pencere açılabiliyor görebilenlere

Sevgili Galapagos !

'İmparator' başlıklı bu makale serisinin tamamı bana aittir , ki zaten 1. makalemde bu durum açıklanmıştır .

Bu sitedeki gerek açmış olduğum diğer başlıklar gerekse yapmış olduğum diğer yorumların da tamamı bana aittir , benim copy-paste ile işim olmaz .

Hayli emek sarfederek yazmış olduğum bu makale serisinin sadece iki kişi tarafından okunmuş olup yoruma değer görülmesi insanda buruk bir sevinç yaratsa da beri taraftan da üzüyor .

Her ne kadar elimde yayına verilmeye hazır , ki tamamen kendimin yazmış olduğu ve saatlerimi alan , bir kısmı araştırma ürünü ve bir kısmı da siyasi içerikli makale bulunsa da bazen yeni başlıklar açmayı istemiyorum şahsen .

Tıpkı ( sırf Pante dostumuza olan saygımdan ötürü ve tamamen istisnai olarak , onun açmış olduğu başlıkta yayıma verdiğim bazı şiirlerim hariç ) onlarca şiirimi yayıma vermek istemediğim gibi ...

Saygılarımla ...

Aydınus

Not : Sevgili Lestat ; size de ayrıca çok teşekkür ederim .
Alt 18-06-2008, 01:52
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili aydinus,
Guzel bir calisma, ellerine saglik, ancak itiraf ediyorum, hepsini okuyamadim. Bir anda hepsini okumak zaman alicak, ve eminim Fazla kisi tarafindan gorulmemis olmasi, ayni gun hepsini birden yapistirmandan kaynaklaniyor bence. Eger her gun, bir makale iletseydin, daha cok uyenin gorebilmesini saglayacak, ilk makaleni goremiyenler ikinci, ucuncuyu yakaliyabilmis olabilirdi.
Ayrica sadece iki uc kisinin okudugunu da zannetme; hergun uyelerden cok daha fazla bir sayida misafir ziyaret ediyor ve arastiriyor forumlarimizi. Bundan sonraki makalelerini de bekliyoruz..Ellerine saglik.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 18-06-2008, 19:13
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çok güzel bir çalışma sevgili Aydınus, tebrik ederim.
Daha önce de forumda Osmanlı anaları ile ilgili başlık açılmıştı, ayrıca Osmanlı'nın Türk olup olmadığı ve Türklerin Osmanlı tarafından aşağılanması konuları da işlenmişti ama hepsini birarada ve çok güzel bir derlemeyle ele alan bu çalışman iyi bir katkı sağladı. Devamı gelir umarım.

Vartor'a katılıyorum. Yazıların fazla uzun sayılmaz ama aynı günde hepsini vermek yerine hergün 1-2 yazı daha uygun olurdu.

’Leş ve baş ile dolmuştu ordu yeri
Az bulunur çok eşyalar ele girdi
Kesti Türkmen boyunu Rum Padişahı
Kederlere düşen Uzun (Hasan) haddin bildi.’’

(Hoca Saadettin Efendi Tacü’t-Tevarih/ 3. cilt s. 133, Otlukbeli Savaşı)

Osmanlı'da Türklerin hakir görülmesinin, zulme uğramasının nedenlerini de doğru tespit etmek gerek. Bu noktada padişah analarının Türk olmayışlarından ziyade İslam ümmetçiliğinin etkisinden bahsedebiliriz.
Alt 18-06-2008, 21:19
galapagos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
galapagos galapagos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ozaman senin ellerine sapğlık aydınus
ben dikkat edememişim sana bir özür borçluyum gayet güzel bir çalışma
buarada şevkin kırılmasın
ben çok daha az insana hitap eden bir sitede moderatörüm
yanıt veya ilgi alamadığım çalışmalar sürekli üzmüştür beni ama vazgeçmedim bundan mutluyum insanlaara birşeyler verebilmek çok hoş bir histir

hatasız cool olmaz !!!
Alt 18-06-2008, 22:16
okinono
Üye Değil

Sevgili Aydunus;
Abdulazize yazılı bir kahhar mektup var. Bunu da bu başlığa eklemelisiniz bence.

Selamlar
Alt 19-06-2008, 00:07
metalheart
Üye Değil

aydınus

yazını astığın gün okudum..
devamı gelir diye öyle yorum yaparım demiştim...
sitemlerinde haklısın...

gecikmiş te olsa ellerine sağlık...

sayende hem hemfikir olduğum hem de daha da bilgilendiğim için teşekkürler..
Alt 19-06-2008, 00:35
AKHENATON
Üye Değil

sayın aydınus yazınızı alıntı yapıyorum , bende roma tarihini bitirince burda yayınlarım.
Alt 19-06-2008, 01:46
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ben hepsini okumaya başladım şimdilik zamanım var emeğine sağlık...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 23-06-2008, 12:11
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Aydınus,

Yazınızı bu gün okuyabildik.
Pek çok yerine katılmıyor ve hatta ırkçı bir tarz buluyorsak da, her bir bilginiz ve emeğinize teşekkürümüzü bir borç biliriz.

Tüm içeriği okumuş ve okurken de bildiklerimiz ile kafamızda notlar düşmemize rağmen, yazınızın ciddiyet ve uğraşısına uygun bir yazı hazırlamadan herhangi bir katkıda şu an bulunamayacağız.

Esasen, birkaç başlığınızın girişinde, yazılarınızın tamamen karşıt görüş ekseninde olduğunu hatırlatmanıza rağmen; Osmanlı'ya karşı oldukça sert bir tarzınız olduğunu söylemeliyim. Ta ki, yerdiğiniz, o Osmanlı'yı göklere çıkaranlar kadar diyebiliriz.

Ama bizce bu da makuldür. Bir taraf uçuruyorsa diğer taraf o miktarda yere gömülmelidir ki gerçekler biraz daha ortaya çıksın.

Emeğiniz için teşekkürler.
Alt 23-06-2008, 17:31
Aydınus
Üye Değil

mhmmd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. Aydınus,

Yazınızı bu gün okuyabildik.
Pek çok yerine katılmıyor ve hatta ırkçı bir tarz buluyorsak da, her bir bilginiz ve emeğinize teşekkürümüzü bir borç biliriz.

Tüm içeriği okumuş ve okurken de bildiklerimiz ile kafamızda notlar düşmemize rağmen, yazınızın ciddiyet ve uğraşısına uygun bir yazı hazırlamadan herhangi bir katkıda şu an bulunamayacağız.

Esasen, birkaç başlığınızın girişinde, yazılarınızın tamamen karşıt görüş ekseninde olduğunu hatırlatmanıza rağmen; Osmanlı'ya karşı oldukça sert bir tarzınız olduğunu söylemeliyim. Ta ki, yerdiğiniz, o Osmanlı'yı göklere çıkaranlar kadar diyebiliriz.

Ama bizce bu da makuldür. Bir taraf uçuruyorsa diğer taraf o miktarda yere gömülmelidir ki gerçekler biraz daha ortaya çıksın.

Emeğiniz için teşekkürler.
Okuduğunuz için teşekkürler mhmmd .

Evet , bazı yerlerde ölçüyü biraz kaçırdığımın ben de farkındayım .

Bunun belki de böyle olmasının temelinde yatan , Osmanlı tarihinin bizlere hep övücü nitelikte anlatılmış olmasına karşılık gerçeklerin çoğunlukla bununla tamamen ters çıkmasının insanda yarattığı o derin hayal kırıklığı olsa gerek .

Osmanlı Tarihi hakkında anlatılanların bir çoğunun gerçekte koca birer yalan olduğunun farkına vardığımda bana okulda öğretilenlerin tamamını kafamdan silmiş atmış , kendim araştırmalara girişmiştim .

Bazı bilgilere ulaştığımda ise herhalde beni şoka tutsalar bu kadar etkilenmezdim .

Tıpkı , Muhammet'in 52 yaşında iken 9 yaşındaki bir oyun çocuğu ile gerdeğe girmesini öğrendiğimde de aynı şoku yaşadığım gibi ...

Ben bu makale serisinde ''Osmanlı'da Türk'ün yeri nedir ? '' sorusunu aydınlığa kavuşturmaya çalıştım , ama amacım kesinlikle ırkçılık yapmak değildi , çıkış noktam da asla bu olmadı .

Dediğim gibi çıkış noktam ''Osmanlı'da Türk'ün yeri'' olunca , haliyle bir Türk vatandaşı olarak elde ettiğim gerçekler çok zoruma gitti , ister istemez biraz duygusal davrandım . Kaldı ki , Mustafa Kemal Atatürk'ün de bu durum çoğu zaman ağrına gitmiş ve o da bu bağlamda yüzlerce cümle kurmuştur .

Ayrıca kendisine çok saygı duyduğum sevgili Pante kardeşimizin , bu konunun daha önce ele alındığı açıklaması üzerine sitede kısa bir araştırma yaptım . Sodome rumuzlu kardeşimiz de bu konuyu ele almış , fakat herhalde araya giren bazılarına kızdığından olsa gerek , konuyu tamamlamaktan vazgeçmiş . Bu bağlamda bu makale serisinin bu boşluğu doldurması beni ayrıca memnun etti .

Burada bir şeyi belirtmekte oldukça yarar var diye düşünüyorum sn mhmmd :

Bu yazılar bir makale serisi olup bilimsel bir çalışma değildir .

Her makalede olduğu üzere burada da birtakım iddialar vardır ve mümkün olduğu kadar bu iddiaların ispatlanmasına yönelik gayret mevcuttur . Okumayı araştırmayı seven insanlara bazı gerçek dışı anlatım ve öğretimlere karşı en azından bir çıkış noktası göstermek hava kadar su kadar gereklidir diye düşünüyorum .

Sadece din konularında değil , Osmanlı Tarihi konularında da sürekli bize yalan söyleyenlerden bıktık çünkü .

Önerilen Siteler