mhmmd´isimli üyeden Alıntı
Sn. Aydınus,
Yazınızı bu gün okuyabildik.
Pek çok yerine katılmıyor ve hatta ırkçı bir tarz buluyorsak da, her bir bilginiz ve emeğinize teşekkürümüzü bir borç biliriz.
Tüm içeriği okumuş ve okurken de bildiklerimiz ile kafamızda notlar düşmemize rağmen, yazınızın ciddiyet ve uğraşısına uygun bir yazı hazırlamadan herhangi bir katkıda şu an bulunamayacağız.
Esasen, birkaç başlığınızın girişinde, yazılarınızın tamamen karşıt görüş ekseninde olduğunu hatırlatmanıza rağmen; Osmanlı'ya karşı oldukça sert bir tarzınız olduğunu söylemeliyim. Ta ki, yerdiğiniz, o Osmanlı'yı göklere çıkaranlar kadar diyebiliriz.
Ama bizce bu da makuldür. Bir taraf uçuruyorsa diğer taraf o miktarda yere gömülmelidir ki gerçekler biraz daha ortaya çıksın.
Emeğiniz için teşekkürler.
|
Okuduğunuz için teşekkürler mhmmd .
Evet , bazı yerlerde ölçüyü biraz kaçırdığımın ben de farkındayım .
Bunun belki de böyle olmasının temelinde yatan , Osmanlı tarihinin bizlere hep övücü nitelikte anlatılmış olmasına karşılık gerçeklerin çoğunlukla bununla tamamen ters çıkmasının insanda yarattığı o derin hayal kırıklığı olsa gerek .
Osmanlı Tarihi hakkında anlatılanların bir çoğunun gerçekte koca birer yalan olduğunun farkına vardığımda bana okulda öğretilenlerin tamamını kafamdan silmiş atmış , kendim araştırmalara girişmiştim .
Bazı bilgilere ulaştığımda ise herhalde beni şoka tutsalar bu kadar etkilenmezdim .
Tıpkı , Muhammet'in 52 yaşında iken 9 yaşındaki bir oyun çocuğu ile gerdeğe girmesini öğrendiğimde de aynı şoku yaşadığım gibi ...
Ben bu makale serisinde ''Osmanlı'da Türk'ün yeri nedir ? '' sorusunu aydınlığa kavuşturmaya çalıştım , ama amacım kesinlikle ırkçılık yapmak değildi , çıkış noktam da asla bu olmadı .
Dediğim gibi çıkış noktam ''Osmanlı'da Türk'ün yeri'' olunca , haliyle bir Türk vatandaşı olarak elde ettiğim gerçekler çok zoruma gitti , ister istemez biraz duygusal davrandım . Kaldı ki , Mustafa Kemal Atatürk'ün de bu durum çoğu zaman ağrına gitmiş ve o da bu bağlamda yüzlerce cümle kurmuştur .
Ayrıca kendisine çok saygı duyduğum sevgili Pante kardeşimizin , bu konunun daha önce ele alındığı açıklaması üzerine sitede kısa bir araştırma yaptım . Sodome rumuzlu kardeşimiz de bu konuyu ele almış , fakat herhalde araya giren bazılarına kızdığından olsa gerek , konuyu tamamlamaktan vazgeçmiş . Bu bağlamda bu makale serisinin bu boşluğu doldurması beni ayrıca memnun etti .
Burada bir şeyi belirtmekte oldukça yarar var diye düşünüyorum sn mhmmd :
Bu yazılar bir makale serisi olup bilimsel bir çalışma değildir .
Her makalede olduğu üzere burada da birtakım iddialar vardır ve mümkün olduğu kadar bu iddiaların ispatlanmasına yönelik gayret mevcuttur . Okumayı araştırmayı seven insanlara bazı gerçek dışı anlatım ve öğretimlere karşı en azından bir çıkış noktası göstermek hava kadar su kadar gereklidir diye düşünüyorum .
Sadece din konularında değil , Osmanlı Tarihi konularında da sürekli bize yalan söyleyenlerden bıktık çünkü .