Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-06-2008, 12:15
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Değerli üç f hatırlatıcıları,

Tamam, doğru diyorsunuz.
Gerçekten de toplumsal uyutmanın babası...
Da, baba iyi baba be
Gelin bu gün bari mantığı bir tarafa bırakalım.
Zaten bu maç için mantık da yetersiz....
Alt 21-06-2008, 12:23
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

mhmmd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Tamam, doğru diyorsunuz.
Da, baba iyi baba be
Bence de

Hem aynı anda birkaç şeyi birden yapabilir, birkaç şeyi birden düşünebiliriz değil mi?
Toplumsal sorunların içinde beynimiz laçkaya dönüşürken kızgın kumlardan serin sulara atlamanın, ferahlamanın ne sakıncası var ki arkadaşlar?

Ben de şuna takıldım akşam, ki futbolla aramın hiç olmadığını söyleyeyim öncelikle. Maçtan önce bazı iş adamları maçı kazanmamız halinde 24'er derslikli futbol okulu açma sözü vermişler. Akşam canlı yayında bu sözleri hatırlatıyordu UEFA'dan bir üst düzey temsilcimiz.

Başarılar bazı hayırların ön koşulu olmasa ne güzel olurdu.

Ve futbol okulu yerine milletçe eksikliğini hiç hissetmediğimiz cahilliğimizi giderecek eğitim kurumları olsaydı keşke başarıya endekslenen hayırlar.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 21-06-2008, 13:10
khalkedonian62 khalkedonian62 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mhmmd´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Tamam, doğru diyorsunuz.
Da, baba iyi baba be
Yani evet aslında haksızda değilsiniz ama Çetin Altan'ın köşesinin ismi gibi (Şeytanın gör dediği) düşünmekten kendimi alamıyorum.
Alt 21-06-2008, 13:41
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Futbolla ilgili birkac sey de ben soylemek istiyorum. Roma imparatorlugunda cumhuriyet hikaye haline gelip diktatorluk kuruldugunda diktatorler gladyator dogusleri icin buyuk stadyumlar hazirlatmislar. Halkin ilgisini cekecek araclar her zaman ise yaramis. Futbol icin de ayni sey gecerli. Hatta futbol, baski sistemlerinin surmesini saglamak icin cok iyi bir amac olmus. Hele de diktatorlugu milliyetcilik sosuyla cilalayanlar icin daha da buyuk bir nimet.

Ancak bu isin suclusu futbolun kendisi mi? Futbola karsi kitle sporu gibi alternatifler sunmak simdiye kadar yeterli olmadi. Cunku birbirlerinin yerine ikame edilebilecek seyler degiller. Spor yapmak ayri birsey, spor seyretmek ayri birsey. Futbol butun diger spor dallari icinde pozisyon zenginligi en fazla olan spor. Bu yuzden de seyretmesi cok zevkli ve heyecanli. Bu guzel seyir sporunu milliyetci histeriler yaratmak yada diktalarini surdurmek icin kullananlar utansin deyip gecelim.

Size Isvicre-Avusturya ortakliginda yapilan Avrupa Kupasinin yapildigi yerden birkac gozlem aktarayim. Isvicre sokaklari geceleri oldukca sakindir. Burda fabrikalar 4:30-5:00 gibi calismaya baslar. Ogleden sonra paydos olur. Aksam 10'dan sonra sokaklarda fazla insan olmaz. Avrupa'nin diger ulkelerinden cok daha sakin bir ulkedir Isvicre. Hele de Italya, Fransa gibi delidolu halki olan ulkelerden tamamen farklidir.

Son yillarda Isvicre'de futbola ilgi artmaya basladi. Tenis, kayak, yuzme gibi gozde sporlarin tam olarak onune gecememis olsa da, futbol fanatikleri bile olusmaya basladi. Avrupa Kupasi ise muthis bir etki yaratti. Kadinlara futbol kurallarini ogretmek uzere hazirlanmis brosurler dagitmaktan tutun, bayrak ve forma satislarindaki patlamaya, sokaklarda bilet saticilarinin turemesine kadar hersey futbol oldu. Buyuk sehirlerin merkezleri artik aksamlari bile insanlarla doluyor. Her mactan sonra sokaklarda kazanan ulkenin taraftarlari konvoylar olusturuyor. Kim kazanirsa kazansin sokaklarda mutlaka bir konvoy oluyor. Romenler kazanirsa Romenler sokaklari dolduruyor, Italyanlar kazanirsa Italyanlar, Hirvatlar kazanirsa Hirvatlar. Cunku hemen her ulkeden epey sayida insan yasiyor Isvicre'de. Kisacasi kim kazanirsa kazansin Isvicre sokaklari hep kazaniyor. Tabii barlar ve gece acik olan mekanlar da.

Turkiye'nin ilk macini, Portekiz ile olan maci, bir arkadasta seyrettim, eve donuyordum. Portekizliler ve Cekler sokaklarda tabii. Boyle cosku olunca digerleri de cikmis. Arada Isvicre ve Turk bayraklari da var. Isvicreliler ve Turkler uzgun, insan yenilen tarafin taraftarlarinin uzgunlugunu gorunce uzuluyor. Bir kizcagiz, elinde henuz gururla sallayamadigi bir Turk bayragi, arkadaslariyla birlikte sokakta. Ama cogu Portekizli ve Cek, sevinc icinde, bizimki uzgun buzgun.

Karsi evde oturanlardan ust kattakilerin balkonunda bir Isvicre bir Italya bayaragi var. Alt kattakilerde ise kocaman bir Turk bayragi. Her taraf bayrak. Her taraf rengarenk. Bu insanlarin sistemin yarattigi sikintilari unutmaya pek ihtiyaci yok, cunku unutulmasi gereken fazla bir sikinti yok, ama milli duygular ile futbol heyacani karisik bir zevk veriyor ve bunu tadiyor herkes. Yeter ki isler, bir digerini hor gormeye, onun degerlerini asagilamaya kadar gitmesin. Hos bir rekabet ve fair-play cercevesinde futbolun zevkini tatmak hayatimiza bir renk katiyor.

Turk milli takiminda genclerin one cikmasi en cok hosuma giden sey oldu. Fatih Terim'i cinim kadar sevmesem de gencleri tercih etmesi, iyi taktikler gelistirmesi yuzunden kutlamak gerekir. Umarim onumuzdeki sezon arzu ettigi bir Italyan takiminin basina gecer. Turke milli takiminin yari finale kadar gelmesi bile buyuk basari. ari finalde Almanya gibi bir futbol devini devirmesini acikcasi beklemiyorum. Ama futbol bu, hicbirsey belli olmaz. Belki onceki uc macta oldugu gibi yine bir son dakika goluyle Almanya'ya bir surpriz yapariz. Milli takima basarilar dilerim.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 21-06-2008, 15:07
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın dilaver'e ben de katılıyorum. Futbol spor olmaktan çıkmış din gibi afyon vazifesi gören bir fenomene dönüşmüştür bence.
Alt 21-06-2008, 17:22
okinono
Üye Değil

Benim milli duygularımı şifereli kanallar ile pazarlayan hatta pazarlayan az gelir peşkeş çeken bir örgütün tanzim ettiği kupayı alsınlar en münasip yerlerine ....

Düşünün Milli Takım demek, milletlerin takımı demektir. Halka ait demek yani. Peki bu halka ait olanı halkın ramına nasıl şifreleyebilirler.

Evet şifreleyebilirler, ama bu kez de o maç milli olmaz olamaz. Spor ise hiç olamaz.

Büyük lokma ye büyük laf etme demişler.; Ama nerde bende o rezil olma korkusu; bu yüzden yazın bir kenara;

Finalistlerden birisinin adı Rusya..

eğer tutarsa neden Rusya dediğimi anlatırım. Tutmaz ise zaten salla gitsin ...
......
Bence Futbol sevilemeyecek kadar ticari bir ürün olmuştur. Futbolun bir spor kategorisi olduğunu kabul etmek artık neredeyse imkansız hale gelmektedir.

Ezilmiş, sinmiş, pısırık ve korkak egoların, afyon çekmesi ile tavan yapması gibi bir haz bu bence.

Aslında Dilaver net bir şekilde yazmış ama her zamanki gibi ayakabbıyı anlatırken köseleden başladığı için çorba yapmış bırakmış.

Selamlar...
Alt 21-06-2008, 18:04
iceman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
iceman iceman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben izLemekten ve oynamaktan büyük zevk aLıyorum..endüstriyeL futboLa bende karşıyım..hatta İtaLyan Livorno kLübüne burdan-Adana'dan büyük destek gitmişti...her ne oLursa oLsun benim için futboL büyük bir heyecan ve zevktir..Dünde 120 dakika herşeyi unuttuk arada bir unutsak fena mı oLur?

...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..

Konu iceman tarafından (21-06-2008 Saat 18:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-06-2008, 18:23
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bilmem hic dusundunuz mu, bu tip toplumsal ve ulkesel sevinclerin kimin cikarina oldugunu!

Ne zaman bir milli gurur yukselirse, iste o zaman gercekler ve yasanan yasam mucadelesinin gercekleri unutulur.

Aslinda bu tip sevinc ve uzuntuleri-duygusal temelde-surdurmek isteyenlerin cikari cok aciktir. Nedir bu cikar? Kisinin, ulkenin, toplumun, dunyanin v.s. sorunlarindan bu haleti ruhiyenin surdugu surece uzak kalmak. Hani bazilari dusunur ya, sarhos veya kafasi yerinde olmayinca dertlerini unutacagini; ayni onun gibi. Ama sonucta ne olur? Hayatin gercekleri yuzune vurdukca ayilir. Tekrar gerceklerle yuzyuze gelir.

Iste cikari olanlarin istemi aslinda-mumkun olsa-bu tip sevincleri sonsuz kilip, kisileri gercek sorunlardan uzak tutmaktir. Yani, kisacasi DUSUNMEYE YELTENEN BEYINLERI UYUSTURMAKTIR.

Iste gunumuz dunyasinda, cikar gudenlerin arayipta bulamadigi bir firsattir bu. Aslinda bu tip firsatlar yaratmak-ki savas bunlardan biridir-onlarin hep isine gelir. Ya sinsice amaclarini gerceklestirmede bir adim atarlar, ya da sevinen ve ya uzulenlerden yana gozukup, onlarin guvenini telkin ederler.

Konumuz, Turkiye'nin yari finale yukselisi olduguna gore; bence en mantiklisi, herseyi tadinda birakmak, ve hicbir sekilde abartip buyutmeden, tekrar yasamin gerceklerine donmek.

Bu arada en buyuk kutlama hastaligi olan, su silah sikmaya da son vermek.

Tabi, bizim gibi duyguyla beyinleri yogrulmus bir toplumdan, boyle bir mantik beklemek; ne kadar saglikli olur, varin onu da siz soyleyin!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 21-06-2008, 18:31
iceman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
iceman iceman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bu futboL turnuvası avrupa çapında ama..bir fransız,itaLyan veya aLman da mı uyutuLuyor..bir futboL maçını afyon diye niteLendirmenize anLam veremedim..bu arada siLahLa kutLama yapan magandaLara gerçekten sinir oLuyorum..

saygıLarımLa

...İki gözüm kadar eminim sen yoksun..
Alt 21-06-2008, 18:48
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger iceman;

Onlar, robotlastirilmaya, sanal dunyaya adapte edilmeye ve dusunce uretmemeye, sadece kendilerini kurtarmanin amac oldugu beyinlerine islenmeye alistiriliyor.

Dusunce uretmemek icinde, bir ulkenin milli duygusunu yuceltmekten daha gecerli bir sey varmi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler