Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-08-2008, 02:56
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evrim değişimle dönüşümle ilgilenir. Canlılığın kaynağıyla abiyogenez ilgilenir. Yani "doğal seleksiyon ve mutasyonun, canlılığın tek kaynağı olduğu yönündeki geleneksel anlayış" diye bir şey yok tıpkı evrime göre insanın maymundan türediği masalı gibi insan maymundan türemedi ki ortak atadan geldi ayrı maymundan türedi ayrı bunlar din adamlarının emrindeki bilimadamlarının kasıtlı çarpıtmaları.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 17-08-2008, 03:35
Chaos Chaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

titanatlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrim değişimle dönüşümle ilgilenir. Canlılığın kaynağıyla abiyogenez ilgilenir.
Yok böyle şeyler o nereden çıktı hangi literatür hangi ekol hangi referans? Onca yıl okuduk ilk defa duydum bu savları yok öyle birşey çünkü. Bilmeden kulaktan dolma uyduruyonuz.
Alt 17-08-2008, 04:13
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Chaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yok böyle şeyler o nereden çıktı hangi literatür hangi ekol hangi referans? Onca yıl okuduk ilk defa duydum bu savları yok öyle birşey çünkü. Bilmeden kulaktan dolma uyduruyonuz.
Canlının cansız maddeden evrim yolu ile oluştuğunu anlatmak istiyor sanırım. Aristonun çamur-kurtçuk mantığını değil.

Konu Serdar tarafından (17-08-2008 Saat 04:15 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-08-2008, 04:26
Chaos Chaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abiyogenez ile açıklanmaz o. Çünkü Pasteur dan önce bu durum abartılmıştı. Pasteur un bu hipotezi keskinleştirerek canlı cansız geçişini tamamen baltalayıp, evrim mantığının dışında teologlara fayda sağladığını bilsek de, abiyogenezi o şartlar altında doğru kabul edemez canlının kökenini bu hipotez ile de açıklayamayız.
Alt 25-08-2008, 22:44
berae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
berae berae isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayat ve evrimci süreçlerin saçmalıkları ile ilgili 140 sayfalık ve 2 ytl değerinde pınar yayınlarından çıkmış ve bilim felsefecisi boğaziçi ün. öğretim üyelerinden selçuk kütük tarafından yazılmış kısa ve keyifli bir kitap öneriyorum size işin felsefi boyutu için: aklı karışıklara rehber
keyifli okumalar

şerif
Alt 05-09-2008, 04:54
ShadowSong ShadowSong isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Akıllı Tasarım saçma değil,
Evrim var ama Darwinist noktada değil,Burada bir boşluk var,bunuda -Felsefi- olarak Akıllı Tasarım adı altında yorumluyorlar.

Ki konunun cılkı çıktı,1i akıllı tasarım diyor,diğeri evrim diye cevap veriyor,sonra o adam yine akıllı tasarım diye cevap veriyor,konu bitmek bilmiyor.

Ben bu akıllı tasarım mantığını uzayda görürüm,imtiyazlı gezegen diye bir kitapta çıkmıştı bu konu hakkında ki o kitapta bile eksik şeyler var bence,o kadar galaksi,o kadar gezegen inceledim,dünya kadar spesifik birşey görmedim hakkatten.
Ama bilimsel değil tabi,belki olasılıkla birleştirirsem bilimsellikten bahsedilir biraz,yinede genel olarak benimde bakışım felsefik biraz.
Alt 05-09-2008, 11:59
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Ben bu akıllı tasarım mantığını uzayda görürüm,imtiyazlı gezegen diye bir kitapta çıkmıştı bu konu hakkında ki o kitapta bile eksik şeyler var bence,o kadar galaksi,o kadar gezegen inceledim,dünya kadar spesifik birşey görmedim hakkatten.
Ama bilimsel değil tabi,belki olasılıkla birleştirirsem bilimsellikten bahsedilir biraz,yinede genel olarak benimde bakışım felsefik biraz.
Shadowsong "o kadar" gezegeni nasıl incelediniz ? Sizi ciddiye alalım mı yoksa aklına estikçe yazanlar grubuna mı dahil edelim, karar veremedim...

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 05-09-2008, 22:33
ShadowSong ShadowSong isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

uzay hobim olduğundan araştırırım,
araştırmayada önce teknik şeyleri öğrenebilmek adına birsüre kitaplar okumayla başlamıştım,
artık sadece büyük teleskopların resmi sitelerini takip ediyorum ki 20sini takip ediyorum,yaklaşık 50den fazla var bunlardan.

Dünya kadar spesifik gezegen olayı noktasında da size şunu söyleyebilirim,Tanrı inancınız olsun yada olmasın dünyanın özel bir gezegen olduğunu kabul edin,zaten konuyla ilgili birkaç kitap okusanız birçoğunda özel gezegen diye tanımlandığını görüceksiniz dünyanın.Bu da gücünden değil,Antares var devasa gezegen,yada 1200derecelik gezegende var evrende,ama bütün bileşenleri toplayıp sonuca varırsak uzayla ilgilenenler genelde dünyayı en özel gezegen olarak görür.
Alt 06-09-2008, 02:22
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Dünya elbette "özel". Tıpkı henüz bilmediğimiz diğer gezegenler gibi. Bunda şaşılacak bir
şey yok. Bildiğimiz, yaşadığımız ve elbirliği ile yaşanmayacak hale getirmeye çalıştığımız
bu minik mavi dünya yani "beşiğimiz" özeldir.

Ama sizin "özeliniz" antropolojik ilke kokuyor, işte burda ayrılıyoruz...

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 08-09-2008, 17:17
Silverhand Silverhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Chaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrim teorisiyle ilgili eleştirdiğiniz bu iddiayı Tensiz Denek nickli üye de yazmış. Konu hakkında çok bilgi sahibi olmamakla birlikte ben de bir sitede bunu okuduğumu hatırlıyorum. Arkadaşın yazdığını düzeltip doğrusunu siz yazar mısınız, abiyogenez nedir? Canlılığın ortaya çıkışıyla hangi bilim ilgilenir? Teşekkürler.

Önerilen Siteler