18-07-2008, 22:29
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yazıdan bir alıntı "Ben ona; “neden ateist oldun” diye sorunca, o da dedi ki “acaba Allah var mı?” bende dedim ki: bak kendin bile Allah’ın var olduğunu ispatlıyorsun, yok olan bir isim bana söyleyebilir misin? Elbette söyleyemezsin, demek ki Allah vardır " gerçekten mi? O halde yukarda bir arkadaşın da dediği gibi FOKAFİDAKAMAZUKA isimli Tanrı da var. Yok olan bir ismi söyleyemezsin ki.
"Her ne Kadar Arsel Kur’an’ın Araplar tarafından tasarlandığını söylese de, tüm tarihçiler tarafından gün gibi biliniyor ki Arapların böyle bir şey yapmaları imkânsızdır. Binlerce hatta milyonlarca eser tahrif edilirken hem de birkaç yıl içinde" Birincisi Araplar her eseri tahrif ediyorsa muhtemelen Kur'an da tahrif edilmiştir. İkincisi bu arkadaşlar bir araştırsın Mısır'daki İskenderiye kütüphanesini kim ne gerekçeyle ve nasıl tahrif etmiş? Bir araştırın da görün bu iş nasıl olmuş.
"Arsel, Kur’an ayetlerinin “aklı dışladığını” vurgular. Oysa Kur’an’da akla ters düşecek herhangi bir ayet mevcut değildir." denilmiş. Evet Kur'an'da "Biz onların kalbini mühürledik... Allah dileseydi hepiniz iman ederdiniz..." ayetlerinin yanı sıra bizzat Allah tarafından kalbi mühürlenen inanmayanların kanlı irin yiyecekleri cehennemde cayır cayır yanacakları da yazmaz.
"Arsel ısrarla “hayır ben İngilizce bilmek istiyorum da, Arapça neye bileyim ki, Darwın’in eserlerini okuyorum da neden kuranı okuyayım” demekten kendisini adeta alıkoyamaz hale gelmiştir. Bunun nedeni de tamamen batıya özenerek gerçek kimliğini kaybetmişliğindendir." diyor Muhammed kardeşimiz Arsel bunu "Kur'an siz anlayasınız diye apaçık bir Arapça olarak indirildi" ayetine karşılık diyor bunu yazmamış. Yani nedeni özenti değil. Bir de Turan Dursun ölmeden evvel gelin tartışalım derken fellik fellik kaçanlar kimdi? Tek kale maç güzel değil mi?
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/
http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Konu yucemanitu tarafından (18-07-2008 Saat 23:42 ) değiştirilmiştir.
|

20-07-2008, 19:56
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Değerli Alsel ve Turan DURSUN Hayranları,
Turan dursun ve Arsele rediye konusunu sizden öznce geniş geniş konuştuk. İyi bir sohbeten sonra rediye yazan kardeşimizin kitaplarını yayınlamaya karar verdik.
İkinci defada işimizi Allahın emrine uyması için (şua) istişarede bulunduk.
Desiğiniz gibi turan ve ilhan beyi meşhur edeceğini zan etik, ama faydasız olacağınıda vurgulamadık. Derler ya 'beden için parmak feda edilir' ama tam tersi olacağını düşündük.
En iyisi isim ve soyisimlerinden çok yazacağımız kitap veya dergilerde ziyniyetlerini eleştirmek oldu.
Zira, eleştiri düşmanı hareketlendirir. Biz ise bu fikirlerle mücadele ediiyoruz. Allah eğer dilerse: Dergi çıkaracağız, Turan ve ilhanın isimlerinin anmadan zihniyetlerini eleştireceğiz. Hada doğrusu islamı akıl ve mantıkla açıklayacağız zaten islamı eleştiren beyfendilerin idiaları okununca yardımcı olacağını düşünüyoruz.
NASIL FİKİR (D)
HER neyse gayemiz insanları cehenem ateşinden korumak, onlara Allah'u tealanıon anlatığı naim cennetlerini iletmektir. Hak gelmiş Batıl ise yok olucudur. İsteyen inanır isteyen red eder 'La ikrahe fi din' Dinde zorlama yoktur.
Hepinizi seviyorum ki sevgimden dolayı yazıyorum okuyorum. Yoksa 18 YTL Din Bu kitabına verilmez. (D)
Kaleme yemin içen Allah'a and içerin eline kalem alan her kes benim için cahil bir dosttan daha sevimlidir...
|

20-07-2008, 23:05
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Allah razı olsun kardeşim
selam ve dua ile
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

20-07-2008, 23:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
Cahilligin karanlıgı cehenemin ateşini bile karartır.
|

31-07-2008, 17:27
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Mehmetsalih Beyfendi;
Sen ve senin gibi beyfendilerin İlhan ARSEL ve Turan DURSUN'u eleştirebilmeleri için daha kırk fırın ekmek yemeniz gerekmektedir. İlhan Arsel'in ateist yaptığı bir imam hatipliyi. İfadesi bile saçma sapan. Bunun tamamıyla uydurma olduğuna inanıyorum. İlhan Arsel kimseyi ateist yapmak ya da yapmama amacını gütmez. Sadece bilim adamı olan bu insanın, kendi milletinin akılcı düşünceye sahip olmasını, eleştirisel bakmasını sağlama amacı gütmüştür. Atatürk'ü kullanarak, yol müslümanları Atatürk düşmanı yapacakmış ? Bunu yapmakla eline ne geçecek? Bu kadar banal olmayın lütfen, içinizden bir tanesi çıkıpta ayetlerden ilerleyemiyorsunuz. Uyduruk uyduruk şeylerle ilerliyorsunuz. İmam hatipli demiş ki "Acaba Allah var mı?" Beyfendi de demiş ki, bak Allah'ın adını andın. O zaman var. Olmayan birşeyi nasıl anabilirsin. Bende diyorum ki, Evren; mutlak hiçlik içinde var olan bir kıvılcımdır. Ben de mutlak hiçlikten bahsettim. Demek ki mutlak hiçlik var. Mutlak hiçliği bilmeyen insan da yoktur. O zaman, Allah yoktur, mutlak hiçlik vardır.
Kulvarlarımız çok farklı Mehmetsalih Beyfendi. Beynindeki tabuları kırman için çok ama çok kırk fırın ekmek yemen gerekir. Geniş düşünebilmeyi öğrenebilmen için sana tavisyem. Matematik oku. Temel Matematik'ten başla. Yüksek Matematiğe kadar gelirsen, belki tabularınla yüzleşmeyi öğrenebilirsin.
Öncelikle eserleri okurken, olaylara nötr bakmayı öğrenmelisin. Empati yaparak, yazarın gözü ile bakmayı ne anlatmak istediğini onu hissederek ilerlemelisin. İlhan ARSEL, Turhan Dursun'a göre çok daha sade bir dille, akılcı yönleri öne çıkararak gerekli yerlerde tekrarlar yapıp kişiye ne anlatmak istediği anlatabilen bir yazardır. Turan Dursun'u anlayabilmek için; biraz dini konularda bilgin olmalı ve daha teknik bir ifade kullanmaktadır.
Sana tavsiyem (yine anlamazsın ya); Turan DURSUN - Din Bu 1-2-3-4, Kulleteyn, Evren Bir Şaka Mı ?, Müslümanlık ve Nurculuk, Din ve Seks eserlerini düzgün bir şekilde oku.
İlhan ARSEL; Cahiliye, Müslümanlara sorular, Muhammed'e Göre Muhammed eserlerini oku.
|

31-07-2008, 19:30
|
|
|
atheist87´isimli üyeden Alıntı
Şu Turan Dursun ve İlhan Arsel eleştiri kitaplarının çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bütün türk medyası onları unutturmaya çalışıyorken onlar tekrar hatırlatıcaklar sağ olsunlar var olsunlar insanlar merak edicekler sonunda aydınlanıcaklar. Türkiyede ateist yüzde 1 ise o kitap bir kişinin görüşünü değiştirmeye çalışırkende inançlı insanların % 50 si kaybetmelerine neden olma ihtimalide çok çok yüksek.
|
bu kitap piyasaya çıktığı an müslümanlar dahada bayram yapıcak ve bunca allahsız olan insanlar kitaplarını piyasaya sürdüler ve aklınca islamı eleştirmeye başladılar ve sonuç herzaman ki gibi hüsran ..
zaten o kitabı alıp okuyacak insan allaha inanıyorsa ve okursa o kitabı dahada allaha bağlanır benden söylemesi ..
aklınca birileri birşeyler peşinde kitaplar falan çıkartarak . allah hepimizi gözetleyendir zerre kadar islama zarar veremezsiniz gücünüz yetmez .
|

31-07-2008, 21:36
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
bayraktaro´isimli üyeden Alıntı
Sayın Mehmetsalih Beyfendi;
Sen ve senin gibi beyfendilerin İlhan ARSEL ve Turan DURSUN'u eleştirebilmeleri için daha kırk fırın ekmek yemeniz gerekmektedir. İlhan Arsel'in ateist yaptığı bir imam hatipliyi. İfadesi bile saçma sapan. Bunun tamamıyla uydurma olduğuna inanıyorum. İlhan Arsel kimseyi ateist yapmak ya da yapmama amacını gütmez. Sadece bilim adamı olan bu insanın, kendi milletinin akılcı düşünceye sahip olmasını, eleştirisel bakmasını sağlama amacı gütmüştür. Atatürk'ü kullanarak, yol müslümanları Atatürk düşmanı yapacakmış ? Bunu yapmakla eline ne geçecek? Bu kadar banal olmayın lütfen, içinizden bir tanesi çıkıpta ayetlerden ilerleyemiyorsunuz. Uyduruk uyduruk şeylerle ilerliyorsunuz. İmam hatipli demiş ki "Acaba Allah var mı?" Beyfendi de demiş ki, bak Allah'ın adını andın. O zaman var. Olmayan birşeyi nasıl anabilirsin. Bende diyorum ki, Evren; mutlak hiçlik içinde var olan bir kıvılcımdır. Ben de mutlak hiçlikten bahsettim. Demek ki mutlak hiçlik var. Mutlak hiçliği bilmeyen insan da yoktur. O zaman, Allah yoktur, mutlak hiçlik vardır.
Kulvarlarımız çok farklı Mehmetsalih Beyfendi. Beynindeki tabuları kırman için çok ama çok kırk fırın ekmek yemen gerekir. Geniş düşünebilmeyi öğrenebilmen için sana tavisyem. Matematik oku. Temel Matematik'ten başla. Yüksek Matematiğe kadar gelirsen, belki tabularınla yüzleşmeyi öğrenebilirsin.
Öncelikle eserleri okurken, olaylara nötr bakmayı öğrenmelisin. Empati yaparak, yazarın gözü ile bakmayı ne anlatmak istediğini onu hissederek ilerlemelisin. İlhan ARSEL, Turhan Dursun'a göre çok daha sade bir dille, akılcı yönleri öne çıkararak gerekli yerlerde tekrarlar yapıp kişiye ne anlatmak istediği anlatabilen bir yazardır. Turan Dursun'u anlayabilmek için; biraz dini konularda bilgin olmalı ve daha teknik bir ifade kullanmaktadır.
Sana tavsiyem (yine anlamazsın ya); Turan DURSUN - Din Bu 1-2-3-4, Kulleteyn, Evren Bir Şaka Mı ?, Müslümanlık ve Nurculuk, Din ve Seks eserlerini düzgün bir şekilde oku.
İlhan ARSEL; Cahiliye, Müslümanlara sorular, Muhammed'e Göre Muhammed eserlerini oku.
|
Ya güleyim mi? Bu ne çelis ki sayın beyfendi!
Ben ve benim gibi imanlı müslümanlar arseli eleştiremez ama sen ve senin gibi insanlar Kur'an-ı eleştirir. ARSEL ne olmuşta dünyada ünlü asırlara meydan okuyan Kur'anın ayetlerine eleştiri (!) yağdırırlar. Çelişkilerle konuştuğunuz anlarda bari ZAN kulanarak adamı güldürmeyin.
|

31-07-2008, 21:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
''islamı akıl ve mantıkla açıklayacağız'' mehmetsalih
İslamı akıl ve mantıkla kabul edilebilir şekilde ifade etmeye çalışan çok sayıda müslüman var zaten, ama akıl ve mantıkla inanç olmaz,akıl ve mantık dogmaları ve doğa üstünü kabul etmez.
Allah akıl ve mantık içine sığmaz,akıl ve mantık Allahı kabul etmez.
Allah akıl ve mantığın bittiği yerdedir.
Ben aklımla mantığımla yaşamayı tercih ederim,Allah sizleri korusun.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

31-07-2008, 21:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
sevgili mehmetsalih,
ilhan arsel bir bilimadamı olmuş da eleştiriyor kuranı...
dogmalarda eleştiri olmaz ama dimi? size bu yüzden bu kadar ters geliyor eleştirmek...
''allah birdir'' diyorsa birdir. nedenini niçinini soramazsınız dimi?
işte sizin gibi bu soruyu sormaya korkan imanlı müslümanlar yüzünden ilhan arsel kuranın ayetlerini eleştiriyor.
O DUVAR; DUVARINIZ...VIZ GELİR BİZE VIZ..!!!
|

01-08-2008, 09:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Mehmetsalih Bey;
İlhan Arsel'i eleştiremezsin demedim. Eleştirebilmen için ön yargılarından sıyrılıp, acaba bu adam ne anlatmak istiyor ? diyerek nesnel olabilmen gerektiğinden bahsettim.
Kur'an dediğin kitap nedir ki? Bu kitap sözde bütün insanlığa gelmedi mi? O zaman sapına kadar da eleştiririm. Ama, sen daha eleştirmenin ne olduğundan da haberin olduğunu zannetmiyorum. Eleştiri kelimesinin kökeni kritisizm kelimesinin kökeninden gelmektedir. Kritsizm, bir konuyu enine boyuna irdeleyebilmek anlamına gelmektedir. Halk dilinde bilindiği gibi eleştiri, demogoji yapmak va da o konuya muhalefet olmak demek değildir. Sen üniversitede bir tez çalışması yaptığında, en büyük eleştiri okları ile karşılaşırsın. Kısacası, senin anlattığın konuları enine boyuna her yönü ile incelemek demektir; ELEŞTİRİ... Bu sebeple, öncelikle Kur'an eleştirilmelidir. Kitabın içinde de demiyor mu ? "Bu kitap, eğer bir insan tarafından yapılmış olsaydı, içinde mutlaka tutarsızlık bulurdun." Kendi kendini ele veriyor zaten. Eleştir diyor. İlhan ARSEL, bilimsel akademik kariyeriyle eleştiriyi senden benden çok daha iyi bilen birisidir. O tabiki eleştirecek ve bizde öğreneceğiz....
Sayın Aspendos;
Hem bize hakaret yapmayın diyorsun, hem de cümlelerin içinde dalgacı bir hiciv var. Bunca Allahsız olan insanlar, kelimesini sinirlilikle ve aşağılama duyguları ile yazdığın belli. Allahsızlar bunlar. Sanki Allah sahiplenecek bir varlıkmış gibi. Bu cümle yerine felsefi boyutta bir bakış açıosı oluştursaydın. "Allah kavramına inanmayan insanlar" diye bir ifade daha düzgün olurdu.
Evet o bahsettiğin kişiler; sadece akıllarıyla değil, araştırmalarıyla da kanıtlarıyla da İslamı Eleştirdiler. Hiç de hüsrana uğradıklarını zannetmiyorum. Sadece sizin gibi, beyni islama mühürlenmiş kişiler haricinde, bir çok taraftar kazandıklarına da eminim. Bunların başında ben geliyorum. Bundan çok değil. 1,5 - 2 yıl önce ben de Müslümandım. Beni kazandılar. Bu ve İlhan Arsel gibi bir çok siteleri var. Bu sitelerde kişilerin % 90'ının geçmişinde müslüman olduklarını ve sonrada islamı inkar ettiklerine de eminim. Sadece, bu kişileri okuyanlar değil. Çevremde de; islamı eleştirip inanmayan tanıdıklarım var.
Aspendos zaten lafı ağzımdan aldın. O kişi, zaten Allah'a inanıyorsa. Bu kitapları okuyunca daha da bağlanır. Benim anlatmak istediğim bu zaten. Müslüman gözlüğünü çıkarıp, sadece insani değerlerle bakabilsen sorun kalmayacak...
İslama zarar verme diye bir kavram yok. Bir taraflık yok. Bir savaş yok. Sadece ve sadece insanca bakabilmeyi öğrenmek....
|