Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-08-2008, 15:35
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

bence evrim teorisini anlamaktansa tanısal dogmalrı kabullenmek hem dah kolay hemde zahmetsizdir . yut yaradılış safsatasıhapını öğrenme gönlünde aklında rahat olsun.
al maaşını salla başını

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 26-08-2008, 16:39
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

arkadasım evrimle yaratılıs farklı iki alandır...bende biyoloji mezunuyum...2 tane profesor gordum ben; hiç biri evrimin icinde dinle ilgili bir kavram soylemedi...evrimde Allah yok kelimesi yoktur.evrim canlı tarihcesidir...bir agacın yapraklara buyumesi onun evrimidir yani gelişimidir.

evrimle dini safsata yapan dawkins in dedigi gibi laik evrimcilerdir...yani ateistler..normal bilimde boyle bir şey yok.kocaman astrofizikci hawking bile ; evrim diyorum ama aklım sasıyor tamamen
Alt 26-08-2008, 18:47
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

go awaya hayret ama katılıyorum gerçekçi anlamda evrim zaten evet hala bir teoridir,inanç bağlamında ele alınmamalı darwin konusunda yanlız safsata yapan demiş burda ayrıyız çünki bu teoriyi ortaya atan adam nasıl safsata yapmış olabilir ilginç.Neyse Sözüm o ki evrimin teoriden öte bir gerçeklik kazanması allahın yokluğuna ispat olarak alınamaz,nasıl ki eğer evrim teorisi yalanlanırsa allahın varlığı ispatlanamayacağı gibi...bilim adamının bir şeyi ortaya koyarken inanç gibi bir derdi olduğunu ben sanmıyorum.İnanç duygusal,bilim mantıksal süreçlerde işler.Sonuçta o yüzden akıllı tasarımcı denen bilimsel teoreminde bizler tarafından anlaşılabilmesi için ben bir kaynak okumak isterdim şahsen.Ne bileyim darwinin türlerin kökeni isimli kitabı gibi.Ben evrim teorisini anlamak isteyenlere bu kitabı kaynak olarak nasıl söyleyebiliyorsam başka bir teori var ise ortada onun da bir kaynağı olmalı...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 26-08-2008, 18:51
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

emperrordiablo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
go awaya hayret ama katılıyorum gerçekçi anlamda evrim zaten evet hala bir teoridir,inanç bağlamında ele alınmamalı darwin konusunda yanlız safsata yapan demiş burda ayrıyız çünki bu teoriyi ortaya atan adam nasıl safsata yapmış olabilir ilginç.Neyse Sözüm o ki evrimin teoriden öte bir gerçeklik kazanması allahın yokluğuna ispat olarak alınamaz,nasıl ki eğer evrim teorisi yalanlanırsa allahın varlığı ispatlanamayacağı gibi...bilim adamının bir şeyi ortaya koyarken inanç gibi bir derdi olduğunu ben sanmıyorum.İnanç duygusal,bilim mantıksal süreçlerde işler.Sonuçta o yüzden akıllı tasarımcı denen bilimsel teoreminde bizler tarafından anlaşılabilmesi için ben bir kaynak okumak isterdim şahsen.Ne bileyim darwinin türlerin kökeni isimli kitabı gibi.Ben evrim teorisini anlamak isteyenlere bu kitabı kaynak olarak nasıl söyleyebiliyorsam başka bir teori var ise ortada onun da bir kaynağı olmalı...

emper katıldıgımız noktalar oluyormus demek ki..sevindim buna...
Alt 26-08-2008, 19:54
berae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
berae berae isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bir kere son paragrafta belirtmiş olduğunuz bilim tanımı naturalist metedolojinin savlarını içermektedir.halbuki bilim naturalist olmak zorunda değildir. labaratuar ortamına getirip inceleyemediğim herşey bilimin dışındadır demek kadar saçma birşey yoktur. saçma diyorum kimse kırılmasın çünkü böyle düşünenler katı bir taasup içinde hareket ediyorlar ve bilimden bihaberler. bilimdeki ölüm eşiği araştırmaları hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiller. tıp bu ölüm eşiği araştırmalarında baya bir mesafe kat ettti. ancak evrimi savunan arkadaşlar bunları göemezlikten geliyor ya da yaratılış saçması deyip bir kenara atıyorlar. ölüm eşiği araştırmalarını patrik glayn'ın kanıt isimli kitabından okuyabilirsiniz. bir de rıchard milton tarafından yazılan darvinizmin mitleri isimli kitabı okuyalım. daha birçok kitap yazabilirim ama evrim ve yaratılışı karşılıklı değerlendirmek isteyen arkadaşlar için bu iki kitabın yaratılış alanında bir ön fikir edinmek için yararlı olacağını düşünüyorum. frodo biliyorum çok akuyan birisin evrimi de çok okumuşsundur zaten ama bunları da unutma kitaplığında bulunsun

şerif
Alt 26-08-2008, 20:10
Üye

frodo bir üniversitelerde bilim mi yoksa doğmalar mı okutulsun demişsin. şunu çok iyi belirtmeliyim ki bir müslüman olarak bildiğim kadarıyla islamın yanlış anlaşılmasının önüne geçmeliyim. frodo islamda dogma yoktur nass vardır. naslarda yoruma açık hükümleri içermektedir. şu anda hukuk alanında yapılan içtihadlar islamda da vardır. islamın kendisi tüm dogmatik düşünceleri yasaklamıştır. sorgulayıcı olmayı teşvik etmiştir. hatta bununla ilgili islam filozofları vahiy bile akılla anlaşılır diyerek aklı bilgi edinmenin temel kaynağı yapmışlardır. islamda sorgulayıcı olma çok önemlidir. fakat bu sorgulama gelişi güzel değil kişinin imanını daha sağlam zeminlere oturtması için yapılır. kainat allahın ayetlerindendir ve yaratılış teoremi bunun bir yansımasıdır sadece.

şerif
Alt 26-08-2008, 20:28
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Her yazılı metin dogmadır. Dogmayı olumsuz anlamında değil vaaz edilen değiştirilemeyen
olarak alırsan sorun kalmaz. Yoksa ayetler değiştirilebilir mi ?

"kainat allahın ayetlerindendir ve yaratılış teoremi bunun bir yansımasıdır sadece." Bu ise
olumsuz anlamda dogma'dır.

Ama bilim vaaz etmez ve dogmaları yoktur. Bilim dünyasında en sık duyulan itiraflardan biri
"yanılmışım"dır. Bunun ne anlama geldiğini anlarsın umarım.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 26-08-2008, 20:39
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sayın berae

Bir kaç arkadaş sizden ricacı oldular ve akıllı tasarım teorisinin ne oldugunu açıklamanızı istediler. Ben konuyu biraz daha özelleştireyim.

1- İlk insan, ne zaman, nerede ve nasıl yaratıldı. Evrimin bulgularına karşı AT nin bulguları nelerdir.

2- İlk insan yaratıldıgı zaman ne tür varlık sürdürme sanatlarına sahipti, konuşabiliyor muydu, reng ne renkti.

3- Daha sonra ilk insan nasıl çogalıp bir insan toplulugu haline geldi. Bunların takribi kronolojik zamanları ne zamana tekabül ediyor.

Bu sorularımı iddia ettiginiz AT teorisine göre ve kitaplarını yazdıgınız kişilere göre ayrı bir başlık altında yanıtlayabilirseniz bizler de AT teorisinin ne oldugunu ve hangi arkeolojik ve tarihsel verilerle desteklendigni ögrenme imkanına sahip olabiliriz.

Olmazsa yaratılış teorisi yok diye bir başlık olmalı, oraya da devam edebilirsiniz. Bu sorulara verdiginiz yanıtlara göre soracak başka şeylerim de olacak.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 26-08-2008, 22:16
Üye

bu yazdığınız sorular ve akıllı tasarım teoremi hakkında öğrenmek istediğiniz bilgileri lütfen aşağıdaki kitaplardan okuyalım. eğer biz burada bunlar hakkında yorum yapmaya kalkışırsak konu eksik, tam anlaşılamamış ve güdük kalır.onun için bu soruların cevaplarını benden değil aşağıdaki kitaplardan okursak yanlış anlaşılmalara mahal kalmaz.
1.darvinizmin mitleri ( rıchard milton)
2.evrim duruşması( phillip johnson)
3.evrimin ikonları ( jonathan welsh)
4.bilim ve din( ıan g. barbour)
5.evrim ve yaratılış ( adem tatlı)
6.kainat kitabını okumak( hamza kılıç-islam bilim ilişkisi üzerine)
7.bilimin sonu( john horgan)
8.kosmos bio teos ( henrymargenau-roy a. varghese)
9.DÜZEN (dean L. Overman-TESADÜFE VEKENDİ KENDİNİ DÜZENLEMEYE BİR BAKIŞ)
10.DARVİNİN KARA KUTUSU( MİCHAEL BEHE)
11.TASARIM ( MIHAEL BEHE-WILLIAM DEMBSKİ-STEPHEN C. MEYER)
12.BİRLİĞİN TEORİSİ( MUHAMMED ESEDİ)
13.evrim teorisi felsefe ve tanrı (caner taslaman)
14.evrim teorisi ( adem tatlı )
15.kanıt ( patrik glayn)
16. aklı karışıklara rehber ( selçuk kütük )
17. taşkın tuna kitapları
18. bing bang ve tanrı ( caner taslaman)
19.fosiller ve evrim ( adem tatlı)

yeter bu kadar sanırım. lütfen siz karşı kitap yazmayın. sadece akıllı tasarımı öğrenmek isteyen arkadaşlar için yazdım. ben cevap verirsem yanlış anlaşılır diye. yukarıdaki soruların hepsine cevap bulabilirsiniz bu kitaplarda. ama beni bir şey bilmiyor her şeyi sallıyor demesinler ve yazdığım kitapları internetten tarattığımı zannetmesinler diye bi kaç şey yazayım dedim 3.soruda belirtilen bir tarihlendirme sorususudur ve tarihlendirme çalışmalarının tutarsızlıklarıyla ilgili elimizde bir çok delil bulunmaktadır.bu tarihlendirme çalışmalarında radyokarbon. uranyum -kurşun ve potasyum-argon metodları yaygın olarak kullanılmaktadır. eğer bu metodların tutarsızlıklarıyla ilgili bilgi edinmek isteyenler rıchard milton'un darvinizmin mitleri kitabının "geçmişin anahtarı mı? ve çağlar kayası"( 47-82 sayfalar) bölümlerini okuyabilirler. bu bölümdeki görüşler utah ün. prof'larından melvin cook'a dayandırılmaktadır. ayrıca bu kitabın önsözünü de mutlaka okuyalım. ingilteredeki evrimsel gücün ne boyutlara ulaştığı konusunda sizi bilgilendirecektir tabi bir de kitabın yazılış sebebi de oldukça ilginçtir.onuda okumayı unutmayalım.

şerif
Alt 26-08-2008, 22:22
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Çok açıklayıcı oldunuz berae.

O zaman biz de kitap listelerini yayınlayalım, forumları da kapatıp gidelim. Fikir belirtmeye ne gerek var, her şey zaten kuranda apaçık yazılı degil mi.

Ben daha bir tek At cinin ya da yaratılışçının yukarıdaki sorulara yanıt verdigine şahit olmadım. sizinkinin de böyle olacagı belliydi ya gene de du bakalım dedim.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com

Önerilen Siteler