Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-08-2008, 16:38
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

go_away´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
senin bu sozlerin onun yalan soyluyor oldugunu ispatlamaz...kac tane dogru var...sana gore ona gore buna gore mi...bir dogru var bir dogru...O da Allaha gore;

sen simdi kendi dogrunla yasamaya devam et...Allaha gore senin dogrun yanlıs...ee karsısına cıkıpta bu bana gore dogruydu dersin artık... baskası da bu da bana gore dogruydu diyecek...hangisi dogru

De ki : "Hepimiz beklemekteyiz, siz de bekleyin bakalım; çünkü yakında, doğru yol sahiplerinin ve doğru gidenlerin kimler olduğunu bileceksiniz!
Sayın go away,
sizin mesajınızı alıntıladım ama özel olarak size yazmıyorum, öncelikle bunu söyleyeyim.

Öyle korkuyorsunuz ki..
*En başta Allah'tan, "benden korkun" dediği için korkuyorsunuz.

*Ya Allah'ın vaadleri doğru değilse diye korkuyorsunuz. Ama bu korkunuzu asla ne dillendirebilirsiniz, ne de usunuza geldiğinde orada 1-2 saniye dahi barınmasına izin verirsiniz. Tövbe üstüne tövbe eder, bu vesfeseyi şeytana yükler rahatlarsınız.

*Ya ahiret yoksa ve bu kafirler haklıysa... belalarını bulmadan her ettikleri yanlarında kalacaksa diye de korkuyorsunuz... bu kuşkularınız keza... anında akıldan uzaklaştırılıp tövbe edilmesi gereken kuşkulardandır.

Herkesin doğrusu farklı olabilir sayın go-away,
matematik ya da fizik mi bu "doğru" dediğiniz ki sabit ve mutlak olsun?

Sizler sürekli "öldüğünüzde göreceksiniz", "Allah'ın huzurunda gerçeği anlayacaksınız" söylemleriyle ancak kendi gönlünüzü mutmain etme telaşı içindesiniz.

Bu telaş yazık ki bizde yok, çünkü sizler öldüğünüzde gerçeğin ne olduğunu göremeyeceksiniz bile...

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 24-08-2008, 19:40
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Öyle korkuyorsunuz ki..
*En başta Allah'tan, "benden korkun" dediği için korkuyorsunuz.

el-cevap;

kuranı bilmediginin kanıtıdır bu...Allah spor olsun diye benden korkun demez...işte kuranı anlayan toplumlar hiç bir şekilde sizinle aynı fikirde olmazlar..Allah kullarına; yaptıgınız tum kotu amellerden dolayı benden korkun der...yani atıyorum haram işlemekten Allahtan korkun der...Misal; faiz yemekten Allahtan korkun der...ve Allah korkusu olan adam hırsızlık yapmaz..Allah korkusu olan adam faiz yemez..(bak bunlar gercek muslumanım diyenlere)

simdi sen soyle...bu korkunun neresi senin soyledigin manada korku...hiç bir şekilde katılmıyorum bu yazdıgına

*Ya Allah'ın vaadleri doğru değilse diye korkuyorsunuz.

bu yazında dilin sürçtü herhalde sevgili K.C ,vaadleri dogru degilse diye korkan adam ateist oluyor...gercek muslumanın boyle bir kaygısı yoktur.

Ama bu korkunuzu asla ne dillendirebilirsiniz, ne de usunuza geldiğinde orada 1-2 saniye dahi barınmasına izin verirsiniz. Tövbe üstüne tövbe eder, bu vesfeseyi şeytana yükler rahatlarsınız.

10 kere okumama ragmen net manada anlamadım ne anlatmak istediginizi...Olay gunah islersiniz tovbe edersiniz meselesiyse yine yanlıs koz sevgili K.C insan oglu gunahkar olarak yasar ve tovbeleriyle kabul edilir...

Ya ahiret yoksa ve bu kafirler haklıysa...

Boyle bir şey kurana gore gore kesinlikle yalan bir cumle...ama eger ki bak senin dedigin dogru cıkarsa; biz hiç bir şey kaybetmeyeceğiz...ama eğer varsa siz cok sey kaybedeceksiniz...maalesef bu boyle...Allah borcunu itiraf etmeyeni affetmeyecek.

altı cizili ile yazdıgım kelimeyi bir mukayese et...

belalarını bulmadan her ettikleri yanlarında kalacaksa diye de korkuyorsunuz... bu kuşkularınız keza... anında akıldan uzaklaştırılıp tövbe edilmesi gereken kuşkulardandır.

daha acık yazmadıgın surece bu alıntıya net cevap veremem..zira sana haksızlık olur.

Herkesin doğrusu farklı olabilir sayın go-away,

Aynen oyle K.C Allaha gore de bir dogru var...eğer Allahın dogrusu gerceklesirse o zaman hepimiz ona hesap veririz...sizde dahil bizde...ama dunya cercevesinde herkes bildigi dogruyla yasasın...ben buna hiç karısmam...hakkımda yok zaten

matematik ya da fizik mi bu "doğru" dediğiniz ki sabit ve mutlak olsun?

Matematik ve fizik neye gore dogru sevgili K.C bilimsel denklemlerin tumu hayali bir 0 ve 1 uzerine insa edilmistir...bana 1 in var olup olmadıgını ispatlayabilirmisiniz...bunu da iyice bir dusunun bakalım...Sıfır yokluk mudur ve yoklugu bana nasıl ispatlayacaksınız.

Bilimsel bilgi insan dogrusudur...Kuranın dogrusu ise Allahın dogrusudur...biri insan biri Allah...ikisinden de yararlanıp birbirine karıstırmamak en dogrusudur.

Sizler sürekli "öldüğünüzde göreceksiniz", "Allah'ın huzurunda gerçeği anlayacaksınız" söylemleriyle ancak kendi gönlünüzü mutmain etme telaşı içindesiniz.

Eyvallah dogru soyledin...karısmaya hakkın var mı...öldükten sonra bir şey olmadıgını bana ispatla sana inanayım...gidip gel hiç bir şey yok rahatlayın artık deyin..sana inanayım...bunları ispatlayamayıcagına gore...inananlara da bu sozleri soylemen gerekmez...cunku boyle bir hakkın yok.

Bu telaş yazık ki bizde yok, çünkü sizler öldüğünüzde gerçeğin ne olduğunu göremeyeceksiniz bile...

hodrimeydan 60 yıllık omrumuz var...insallah karsılasırızda...birbirimize o zaman haklıymıssınız dersiniz...

.................................................. ...

EY İNSAN...! SİZE NE OLUYOR DA KURANI YALANLIYORSUNUZ.O GUN SİZİN USTUNUZE YAZILMISTIR...SİZ İSTESENİZDE İSTEMESENİZDE O GUN GERCEKLESECEKTİR..SİZ SİMDİ ÖLÜMÜNÜZE KADAR BEKLEYİN...(kk)

Dogru yolda gidenlerin kimler oldugunu yakında herkes bilecek...Şimdi siz bekleyin acele etmeyin...cunku onlarda bekliyolar (kk)

.................................................. ......

SAYGILAR SEVGİLER KC.
Alt 24-08-2008, 22:28
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

öldükten sonra bir şey olmadıgını bana ispatla sana inanayım...
Öldükten sonra birşey olduğunu iddia eden sizsiniz. İspatlamak da size düşer. Yokluğu ispat mümkün mü go away... İslam, sizin örneğinizdeki gibi basit mantık hataları üzerine kurulmuş sorularla insan tavlama yöntemidir.
gidip gel hiç bir şey yok rahatlayın artık deyin..sana inanayım...
Size hangi gidip gelen orada BİRŞEY olduğunu söyledi? Ah, afedersiniz. Siz de oraya gidenin gelmediğini kabul edenlerdensiniz...

Paradoksal bir durum..

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 25-08-2008, 00:11
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Öldükten sonra birşey olduğunu iddia eden sizsiniz. İspatlamak da size düşer. Yokluğu ispat mümkün mü go away...

ben sana öldükten sonra ispatlanacak diyorum K.C henuz yasamana devam et diyorum.bak sizin anlamadıgınız su; ben ölümden sonra taha 135 i gosteriyorum...vaad olunacak bir gerceğin gerçekleşme sürecinden bahsediyor.

diyor ki; şimdi acele etmeyin.dogru yolun kimler oldugunu goreceksiniz..sen bu ayeti bilimsel olarak bana etkisiz hale getirebilir misin...hayır asla kesinlikle asla...mumkun degil.o halde benim inancıma söz söyleme hakkınız bulunmuyor...

ben size zorla islama girin diye burada yazmıyorum...bana ne ister girin ister ateist olun beni hiç ilgilendirmez...ben burada derdimi anlatıyorum sadece...aynı sizin oldugu gibi.

Yokluğu ispat mümkün mü go away

o zaman Allaha yok demenizde bir şey degiştirmiyor...ispatı yok cunku...aynı sorunun tersini bana cevirebilirsin...bende sana o benim inancım ben evrene bakarak onu goruyorum...benim goruyor olmam senin gorecegin anlamına gelmez.

Size hangi gidip gelen orada BİRŞEY olduğunu söyledi? Ah, afedersiniz. Siz de oraya gidenin gelmediğini kabul edenlerdensiniz...

guzel kardesim bu Allahın davası...insanileştirme...kitabı yazan muhammed degil...islami inancta Allahtır...

ben sana diyorum ki...sen ispat yap olmadıgını ispat yapamıyorsun soruyu bana ceviriyorsun...iyi de bende insanım...doga ustu bir yaratık degilim..elbet ölecez..sabret...

taha 135 burda da gecerli...Siz simdi bekleyin...
Alt 25-08-2008, 01:29
emrex5 emrex5 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

madem Bu Kadar Zekisin Sen Neden Peygamber Olamiyosun. Hiç Sordunmu Kendine Yada Milyarlarca Inançli Insandan Dahami Zekisin.
Birak Doğayi Hayvanlari Sadece 2 Dk. Kendini Düşün Ve Bedenini Yöneten şey Ne Bunu Düşün Madem Insanlar Evrimden Türedi Gelişti Haşa Yeryüzünde Bulunan Bu Kadar Sebze, Meyve, Et, Süt, Her şey Niçin Insanin Damak Tadina Uyumlu Hiçmi Tat Alamayacağimiz Bir Sebze Yada Meyve Yetişmez. Sence Yüzyillardir Hiçmi Hayvandan Insana Geçiş Yapan Bir Ikinci Varlik Türemedi (( Rabbim Bir Ayette Buyururki ''biz Insani Kan Pihtisindan Yarattik Sonrada Onu En Güzel Bir Biçimde şekillendirdik Sonra Bide Bakarsinki O Kahrolasi Insan Bizim Karşimiza Düşman Olarak çikar'' EDİT

Büyük yazınca haklı olunmuyor ,hoşgeldin sakin ol sevgiler

Konu aydoe tarafından (02-09-2008 Saat 11:50 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-08-2008, 01:31
troys_10 troys_10 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

emrex5 hosgeldinde...sakin ol yafss...gözlerim bozulacak valla okurken...kızmadan...aynı benim ilk girdigimde davranıs modelimi gordum sende
Alt 26-08-2008, 04:14
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

K.C. müslüman olmayali "iyi" bir niyet okuyucusu olmus,
insanlarin neden iman edip etmedigni , insanlarin kendisinden daha iyi biliyor bu üstün yeteneklerinden dolayi kendisini tebrik edip, hemen bir mahkemin basina karar verecek hakim olarak tayin etmek lazim.

yüksek bir bilinc ve gönüllü olan bir teslimiyet icinde "ondan" dilemenin korku ile degil, güven ile alakasi oldugunu birileri K.C.ye söylemeli .
Kara Cahil olanlar bilmedikleri seylerden korkarlar, akli basinda müslümanlar ise ölüm sonrasi konumlarinini inandiklari allah'a teslim etmislerdir, nihayi karar onun oldugu icin, icten pazarlik yersiz ve gereksizdir.
icten pazarligi ve korkuyu, bir yaratan (belki) vardir ama bu muhammedin teblig ettigi yaratan degildir diyenler yapmaktadir.

Kurani Kerimi o kitap icindeki ayetleri benimseyenler tarafindan ne ise o'dur.
burada "ama o degildir" idaa etmek basta o insanlarin bireysel tercihlerine hakaret etmektir.
Nasilki hic kimse üyesi olmadigi bir dernegin tüzügünü belirlemeye hakki yoksa, bu dine sahip olmayanlarinda bu din hakkinda bu dine tabi olanlar icin yönlendirici karar verici bir konumu olamaz, olmamali.

Konu -InVi- tarafından (26-08-2008 Saat 04:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-08-2008, 19:09
star trek
Üye Değil

Değerli K.C.,
Burada doğruluğuna inandığım ve pek çoğuna kimsenin karşı çıkmadığı bilgiler paylaştım. Geçen açtığım bir başlıkta birisi beni Allah'a havale etti. Gerisini yazmayacagım. Eskiden insanları düşüncelerinden dolayı asarlardı keserlerdi. Şimdi Allah'a havale ediyorlar. Bir daha bildiğim hiç bir şeyi bu ülkede hiç kimseyle paylaşmamaya yemin ettim.Zira bu insanların Allahı ile uğraşacak ne gücüm var ne de niyetim. En iyisi herkes kendi inandığı ile yaşasın.
Değerli K.C.,
Yazılarınızdan değerli bir insan olduğunuz anlaşılıyor. Bana sorarsanız siz de bunları kendi dünyaları ile başbaşa bırakın.
Saygı ve selam ile.

Konu star trek tarafından (26-08-2008 Saat 19:32 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-09-2008, 01:33
YOLCULUKLAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YOLCULUKLAR YOLCULUKLAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

star trek arkadaşım, araştırmanız için teşekkür ederim. Gerçekten zevkle okudum; ama bazı yerlerde düşüncelerinizi de eleştirmek istiyorum.

Ben genellikle Hristiyan öğretilerini mantıklı bulurum; ama Hristiyan'da olmamışımdır, çünkü İncil'de herşeyin ap açık bir şekilde ortaya konulduğunu düşünmem (birazdan da bunun örneğini verecem) ve bir çok çelişki de vardır.

Yazılı kaynaklarda İslam'dan bahsedilmemesine gerçekten şaşırdım ki ilk kez duyduğum bir iddia bu; araştırmak gerek...

Yalnız şöyle bir gerçeklikte var. İsa İncil'de kendinden sonra gelecek olan bir Avutucudan bahseder. Yani böyle bir durumda Hristiyanlar, Yahudiler; İsa'dan sonra birşeylerin geleceğini bilmiyordu, beklemiyordu dersek yanlış bir bilgi aktarmış oluruz.

Yuhanna 14:16: "Ben de Baba'dan isteyeceğim. O size başka bir Avutucu verecektir; sonsuza dek sizinle birlikte kalsın diye.
Yuhanna 14:26: "Baba'nın adımla göndereceği Avutucu size her şeyi öğretecek ve tüm söylediklerimi anımsatacak."
Yuhanna 16:13: "Oysa O gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacak, duyduklarını söyliyecek ve ileride olacakları size bildirecek"
Korintoslulara I. Mektup 13:8: "Peygamberliklere gelince, geçip gidecekler. Diller susacak, bilgi de yok olacak. Çünkü bilgimiz de, peygamberlerimiz de tam değil kısıtlıdır. Ama yetkin Olan geldiğinde, kısıtlı olan ortadan kalkacak."

Yukarıda ki ayetlerden de anlaşıldığı gibi İsa ap açık bir şekilde kendisinin yeterli olmadığını, kendisinden sonra gelecek olanın ise yeterli olduğunu söylemektedir.

Böyle bir durumda nasıl olurda Hristiyanlar Muhammed'e inanmazlar?

Çünkü Hristiyanlar İsa'dan sonra gelecek olanın Kutsal Ruh olduğunu düşünürler. İslam ise bu ayetlerde yazılanların Kutsal Ruh olmadığını, Muhammed'in kendisi olduğunu dile getirir.

Ayrıca, sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi; Zebur Tevrat'ı ve onun peygamberini müjdelerdi. Tevrat ise İncil'i ve onun peygamberini müjdelerdi. Bu bir gerçeklikti; ama dikkat edin ki bu bir gerçeklik olmasına rağmen, Yahudi halkı İsa'yı kabul etmemiştir, onu kurtarıcı sıfatlarına sahip bir insan olarak görmemiştir ve İsa'nın çarmıha gerilmesini isteyip onun ölümüne sebebiyet vermişlerdir.

Yani kitaplar daha sonra bir peygamberin gelmesini müjdelemesine rağmen yeni peygamber geldiğinde, eski dine inanan insanlar yeni peygamberi kabul etmiyorlar; çünkü o sıfatları yeni gelen peygamberde bulamıyorlar. İşte belki de Hristiyanlık şuan bu süreci yaşamaktadır. Belki de İsa'nın müjdelediği Muhammed'ti; ama Hristiyan halkı Muhammedi beklemediğini, çok daha yücesi olan Kutsal Ruh'u beklediklerini söylüyor olabilirler. Ve buda bir hata olabilir (Tıpkı zamanında Yahudilerin İsa'yı yetersiz görüp, O'nu bir kurtarıcı olarak adlandırmadıkları gibi)
Alt 10-09-2008, 22:12
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Yahudi ve Hristiyanların 21. yüzyıla gelinceye kadar hala kendi dinlerinde sebat etme

İslamdan daha köklü ve eski medeniyetlerin kayıtlarında İslamın olmaması bir ölçü tabi. ama bence önemli olan Yahudi ve Hristiyanların 21. yüzyıla gelinceye kadar hala kendi dinlerinde sebat etmeleri.

Madem ki İslam Yahudilik ve Hristiyanlığın bir devamı o zaman niye onlar tarafından kabul görmedi ?

Öte yandan bütün peygamberler Allah tarafından gönderilmişse, her gelen peygamber neden eskiler tarafından yalanlanıyor ve böylece yeni dinler ortaya çıkıyor. Hepsi Allahtansa dinin de tek din olması gerekmez mi bu bir çelişki değil mi?

Başka bir örnekle ben S....marka monitör kullanıyorum ve memnunum diyelim.
Bir kaç yıl sonra monitörüm ihtiyacımı karşılamayaz olunca yeni bir S.....marka üst model bir monitöre terfi ederim. Çünkü o monitöre alışmışım ve memnunum. Yeni bir marka aramaya gerek duymam

Dinde de öyle olmalı değil mi? Gönderici aynı olduğuna göre eskilerinde yeni dini kolaylıkla kabul etmesi gerekmez miydi ?

Ya da başka bir soru : Ya bir gönderen yoksa ??

Önerilen Siteler