star trek arkadaşım, araştırmanız için teşekkür ederim. Gerçekten zevkle okudum; ama bazı yerlerde düşüncelerinizi de eleştirmek istiyorum.
Ben genellikle Hristiyan öğretilerini mantıklı bulurum; ama Hristiyan'da olmamışımdır, çünkü İncil'de herşeyin ap açık bir şekilde ortaya konulduğunu düşünmem (birazdan da bunun örneğini verecem) ve bir çok çelişki de vardır.
Yazılı kaynaklarda İslam'dan bahsedilmemesine gerçekten şaşırdım ki ilk kez duyduğum bir iddia bu; araştırmak gerek...
Yalnız şöyle bir gerçeklikte var. İsa İncil'de kendinden sonra gelecek olan bir Avutucudan bahseder. Yani böyle bir durumda Hristiyanlar, Yahudiler; İsa'dan sonra birşeylerin geleceğini bilmiyordu, beklemiyordu dersek yanlış bir bilgi aktarmış oluruz.
Yuhanna 14:16: "Ben de Baba'dan isteyeceğim. O size başka bir Avutucu verecektir; sonsuza dek sizinle birlikte kalsın diye.
Yuhanna 14:26: "Baba'nın adımla göndereceği Avutucu size her şeyi öğretecek ve tüm söylediklerimi anımsatacak."
Yuhanna 16:13: "Oysa O gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacak, duyduklarını söyliyecek ve ileride olacakları size bildirecek"
Korintoslulara I. Mektup 13:8: "Peygamberliklere gelince, geçip gidecekler. Diller susacak, bilgi de yok olacak. Çünkü bilgimiz de, peygamberlerimiz de tam değil kısıtlıdır. Ama yetkin Olan geldiğinde, kısıtlı olan ortadan kalkacak."
Yukarıda ki ayetlerden de anlaşıldığı gibi İsa ap açık bir şekilde kendisinin yeterli olmadığını, kendisinden sonra gelecek olanın ise yeterli olduğunu söylemektedir.
Böyle bir durumda nasıl olurda Hristiyanlar Muhammed'e inanmazlar?
Çünkü Hristiyanlar İsa'dan sonra gelecek olanın Kutsal Ruh olduğunu düşünürler. İslam ise bu ayetlerde yazılanların Kutsal Ruh olmadığını, Muhammed'in kendisi olduğunu dile getirir.
Ayrıca, sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi; Zebur Tevrat'ı ve onun peygamberini müjdelerdi. Tevrat ise İncil'i ve onun peygamberini müjdelerdi. Bu bir gerçeklikti; ama dikkat edin ki bu bir gerçeklik olmasına rağmen, Yahudi halkı İsa'yı kabul etmemiştir, onu kurtarıcı sıfatlarına sahip bir insan olarak görmemiştir ve İsa'nın çarmıha gerilmesini isteyip onun ölümüne sebebiyet vermişlerdir.
Yani kitaplar daha sonra bir peygamberin gelmesini müjdelemesine rağmen yeni peygamber geldiğinde, eski dine inanan insanlar yeni peygamberi kabul etmiyorlar; çünkü o sıfatları yeni gelen peygamberde bulamıyorlar. İşte belki de Hristiyanlık şuan bu süreci yaşamaktadır. Belki de İsa'nın müjdelediği Muhammed'ti; ama Hristiyan halkı Muhammedi beklemediğini, çok daha yücesi olan Kutsal Ruh'u beklediklerini söylüyor olabilirler. Ve buda bir hata olabilir (Tıpkı zamanında Yahudilerin İsa'yı yetersiz görüp, O'nu bir kurtarıcı olarak adlandırmadıkları gibi)