Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-12-2009, 02:11
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tamam işte G.Z.Y

Yani burda Allah adına yapacağın bir iş sana kat kat geri dönecek anlamı çıkar.
Alt 24-12-2009, 15:22
Freester Freester isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Al gülüm ver gülüm misali ?

Hangi Aptal Bana Tanrı Var Diyebilcek Kadar Kesin Ve Keskin ? Ve Hangi Aptal Bana Tanrı Yok Diyebilcek Kadar Cesaretli Olabilir ? Johann Wolfgang von Goethe
Alt 25-12-2009, 18:21
´´asanda , hasanda ´´ ´´asanda , hasanda ´´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

´´asanda , hasanda ´´ - MSN üzeri Mesaj gönder

Görülmeyen bi cisme nası yardım ediyim. Saaaaaççççmaaaaaaa bi ayetttttt. Hatta iğrenç bi ayet. Daha ayet kendiyle çelişiyor. Yazık böyle şeylere inananlara.!!!!
Alt 25-12-2009, 18:47
Üye

Siz affedilmeniz için Allah'a yardım edin , iyi şeyler yapın , doğru yolda olun anlamında kullanılmış olabilir.
Alt 25-12-2009, 18:54
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Mongus hala kendine göre yorum yapıyorsun, o ayette ''Allah'' benim için savaşın diyor yani benim için cihad edin diyor, eğer savaşırsanız bende karşılığını veririm diyor...
Alt 25-12-2009, 18:58
Üye

Allah'ın haberinin yayılmasını engelleyenlere karşı savaşmak, bunun için şehit olmak nedir, Allah yardım etmektir, eğer dünya hayatında böyle cesur olursan, Allah'da sana mükafatını versin.
Alt 25-12-2009, 19:01
faran faran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

GUNESINZAPTIYAKIN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mongus hala kendine göre yorum yapıyorsun, o ayette ''Allah'' benim için savaşın diyor yani benim için cihad edin diyor, eğer savaşırsanız bende karşılığını veririm diyor...

evet yardım etmedi mi? 1'e 10 verdi.

123 - Andolsun, sizler güçsüz olduğunuz halde Allah size Bedir'de yardım etmişti. Allah'tan sakının ki, O'na şükretmiş olasınız.

124 - O zaman sen müminlere: "Rabbinizin size, indirilmiş üç bin melek ile yardım etmesi size yetmez mi?" diyordun.

125 - Evet, sabreder ve (Allah'tan) korkarsanız, onlar ansızın üzerinize gelseler, Rabbiniz size nişanlı nişanlı beş bin melekle yardım eder.

126 - Allah, bunu size sırf bir müjde olsun ve kalpleriniz bununla yatışsın diye yaptı. Yardım, yalnız daima galip ve hikmet sahibi olan Allah katındandır.

127 - (Allah bu yardımı) inkâr edenlerden bir kısmını kessin veya perişan etsin de umutsuz olarak dönüp gitsinler (diye yaptı).

128 - Bu işten sana hiçbir şey düşmez. (Allah), ya onların tevbesini kabul eder, yahut onlara, zalim olduklarından dolayı azab eder
( AL-İ İMRAN SURESİ )
Alt 25-12-2009, 19:05
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Muhammede her kabile baskınındaki ganimetten yarısını verdiği kesin...
Alt 25-12-2009, 19:06
Eliko Eliko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Kur'an genel itibarıyla böyle bir tarz takınır. Örneğin “Ganimetler Allah’ın ve Peygamberindir.” (8/1) denir. Kuran ilk dönemlerde bir örgüt/siyasi tepki olarak Muhammed'in sözleri olarak ortaya çıkar. Muhammed var olan düzeni protesto etmek için gelmişti. Fakat daha sonra "Allah kavramı" bir varlık olarak algılandı ve dinleştirildi. Yine Kuran'ın Allah'ın sözü değil Muhammed'in sözleri olduğu ayetlerde bildirilir “Bu söz şanlı şerefli bir elçi’nin sözleridir.” (69/40) İslam ulemasından fıkıhçılar veya taasupçular hariç genelik Tarihselciler ve Filozoflar peygamberliği bir mertebedenb çok çaba olarak bilirler. İbni arabi gibi mistikler ise velilerin/mistiklerin peygamberlerden daha değerli olduğunu peygamberlerin ise birer mistik olduğunu açıklamışlar. Fakat bu söylenenler genbelikle halşvet halinde söylenmiş diyerek/biz anlamayız derindir denilerek geçiştirilmiştir. İslam Filozofları ise yakılmışlar, kovulmuşlar, işkence edilmişler ve yasaklanmışlar kafir(aşağılık dinsiz) ilan edilmişler.

Saygılarımla
Elikoyum
Alt 25-12-2009, 19:14
faran faran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Eliko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur'an genel itibarıyla böyle bir tarz takınır. Örneğin “Ganimetler Allah’ın ve Peygamberindir.” (8/1) denir. Kuran ilk dönemlerde bir örgüt/siyasi tepki olarak Muhammed'in sözleri olarak ortaya çıkar. Muhammed var olan düzeni protesto etmek için gelmişti. Fakat daha sonra "Allah kavramı" bir varlık olarak algılandı ve dinleştirildi. Yine Kuran'ın Allah'ın sözü değil Muhammed'in sözleri olduğu ayetlerde bildirilir “Bu söz şanlı şerefli bir elçi’nin sözleridir.” (69/40) İslam ulemasından fıkıhçılar veya taasupçular hariç genelik Tarihselciler ve Filozoflar peygamberliği bir mertebedenb çok çaba olarak bilirler. İbni arabi gibi mistikler ise velilerin/mistiklerin peygamberlerden daha değerli olduğunu peygamberlerin ise birer mistik olduğunu açıklamışlar. Fakat bu söylenenler genbelikle halşvet halinde söylenmiş diyerek/biz anlamayız derindir denilerek geçiştirilmiştir. İslam Filozofları ise yakılmışlar, kovulmuşlar, işkence edilmişler ve yasaklanmışlar kafir(aşağılık dinsiz) ilan edilmişler.

Saygılarımla
Elikoyum
İşte sen kuran-ı Mucizil Beyan ne demek istiyor diye ne tefsir okursun ne de açıklamasını

oysa verdiğin ayette devamında ve öznünde ne anlatılmak istenir buyur:

19. Bütün bunlara yemin olsun ki O, (yani olacak dehşetli olayları haber veren bu Kur'ân kuşkusuz bir değerli elçinin, yani yüce Allah katında ikrama layık, saygın bir elçinin getirdiği kelâmdır. Hâkka Sûresi'nde de anlatıldığı üzere burada bu değerli elçiden maksat, Kur'ân'ı Hz. Peygamber (s.a.v)'e getiren Ruh-i Emin Cebrail (a.s)'dir. "Kuşkusuz onu Allah'ın izniyle senin kalbine o indirdi."(Bakara, 2/97)

40 - Kuşkusuz Kur'ân, şerefli bir peygamberin (Allah'tan) getirdiği sözdür.

41 - O bir şair sözü değildir, siz çok az inanıyorsunuz.

42 - Bir kâhin sözü de değildir, ne de az düşünüyorsunuz!

43 - O, âlemlerin Rabbi tarafından indirilmedir.

44 - O, bize isnâden bazı sözler uydurmaya kalkışsaydı,

45 - Elbette biz onu bundan dolayı kuvvetle yakalardık.

46 - Sonra da onun şah damarını keser atardık.

47 - O vakit sizden hiçbiriniz ona siper de olamazdınız.

48 - O hiç kuşkusuz, takva sahipleri için unutulmayacak bir öğüttür .

49 - Bununla beraber biz biliyoruz ki sizden inanmayanlar var.

50 - Kuşkusuz bu Kur'ân kafirler için bir pişmanlık vesilesidir. ( HAKKA SURESİ )

Önerilen Siteler