Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-09-2008, 17:59
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Mhmmd,

Ramazan ayında kendimi bildim bileli (müslüman iken) oruç tutmakta zorlanırdım. Ve içten içe hep orucumu bozmayı düşünürdüm. Çünkü bana aç kalmanın verdiği zararın, kazanacağım sevaplardan daha fazla olduğu hissini verirdi. Şimdi beynime şükür oruc kavramı hayatımdan tamamıyle çıktı. Size sormak istediğim şudur; neden 11 ay boyunca yapılan herşeyin kurtarma yazılısı, 1 ay gibi kısa bir zamana sıkıştırılmaya çalışılıyor. yani ;kötü söz söylememek, dedikodu yapmamak, içki içmemek, zina yapmamak, kısaca aklınıza gelebilecek her türlü günah ve haram kılınan şey 11 ay boyunca yapılıyor ama 1 ay boyunca bu saydıklarımdan uzak duruluyor veya durulmaya çalışılıyor. Neden? o zaman insanlar neden 12 ay boyunca oruc tutmuyorlar?Daha iyi bir dünya için bu gerekiyorsa idi neden allah size 12 ay boyunca oruc tutun demedi?şimdi cevap olarak 1 ay boyunca tüm günahlardan arınma şansını yakalama fırsatınız oluyor veya allah affedicidir bu 1 ay boyunca sizin bütün günahlarınızı affeder eğer düzgün ibadet ederseniz gibi şeyler söylemeyin lütfen, rica ederim.Eğer allah affedici ise o zaman oruc tutmasanız olur. İllaki bu ayda mı affediiyor sizi? Bence oruc insan sağlığına çok zararlıdır. Babam şeker hastası ve ramazanda oruc tuttuğu için 2 kez kalp krizi geçirdi. Bu mu sağlık? Bu mu orucun faydası? haa tutmasın diyeceksiniz...E gel de sen adama anlat...FARZ çünkü bu faarz...aklım almıyor yaw...
Alt 01-09-2008, 18:08
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

benimde inançlı olduğum dönemde bana en enteresan gelen durum teravih namzıydı .
çünkü ramazanın ilkgünlerinde camiler teravihte tıklım tıklım dolarken ramazanın onbeşinden sonra camide raiting düşmeye başlar ve gittikçe camiler ıssızlaşırdı
yani onbeş gün sonra ''müslümanlık bu bedene kalın geldi ya resulullah'' nidaları kendini hissettirirdi

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 01-09-2008, 18:36
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

Fedarklik etmek ile baslar iman,
onu ulasmayi dileyenler, haklarin'dan, onun rizasi icn herseyden sarsilmaz bir güven icinde feda edebilmektir iman. allah tüm kullarini hz ibrahim gibi ona imandan sapmaz sasmaz ve hz eyyup gibi hem zenginligi hemde fakirlik ile beraber tüm acilari, belalari yasamis olsa bile ne imanindan nede yaratanindan süphe eden kullarindan eylesin, diyebilmektir iman....
tüm ibadetlerdeki gibi burada da bu ibadetin tek farzi "niyet"dir.....
ramazan ayi da sonucta var olan niyetlerimizi tazelemektir sadece, o yüzden bu ayda diger aylar'da zaten uzak durdugumuz ve ve kendi ahlak anlaysimiza göre uygulamadigmiz islevleri yapmamayi tekrar hatirlamak , tazelemektir.
Hayvan'lara da tüm gün yiyecek ve icilecek vermezsek , görünürde oruc olurlar, halbuki onun adina edilen bu nefis terbiyesi yüksek bir bilinc ve istek , hür arzu ister.......
o yüzden zorlanmaz bedenlerimiz, o yüzden acikmaz migdelerimiz, cünkü yaptigmiz isin bilincindeyiz, sahipleniyoruz.
Bugüne kadar hic bir arkadasima, kardeslerime "siz neden tutmuyorsunuz" sorgulayici bir sekilde ikaz etmedim, ama bugünlerde niyetlenmeyen akli basinda insanlarinda "beni bu bireysel kararimdan dolayi" kücümsemedi, alay etmedi, gerekli olmadigi halde benim niyetli olduguma saygisini " aksam beni yemege davet" ederek gösterdi.

Alkolü ara sira canim cektikce geldikce icerim, öglenleri bir cafe'de bir fincan taze cekilmis kahvenin yaninda yas pasta ve sonra bir sigara yakmaktan ayri bir keyif alirim, ama ramazan ayi boyunca bunlari yapmaksizin günlerimi gecirebiliyorsam, demek önce kendime tekrar göstermis oluyorum, ben hic birseyin baglimisi degilim, bagimlilik ona ve onun sevdiklerine sadece.
Nefis terbiyesi degil , nefis terbiyesinin (manevi) faydalarinin tekrar hatirlatildigi icin , kendi adima tevhid mahyalari ile karsilamis oldum bu ilk günü......
Alt 01-09-2008, 18:57
Levent Ak Levent Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoşgelmedi;
Çünki Ramazanda islam dini insanlara oruç tutun demiş, açlıktan nefesinizi kokutup etrafınızdaki insanların O2 iytiyacını sekteye uğratın dememiş. Ağız çalkalamamın orucu bozmadığını biliyoruz. lütfen çalkalayıp tükürelim...
karşılıklı saygı...
Alt 01-09-2008, 19:29
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ramazan hoş gelmedi.
İnsanlarımız maalesef ramazanda hoşgörüsüz oluyorlar,sinirleri bozuluyor,işlerini aksatıyorlar,kalp kırıyorlar,sabırsız ve telaşlı oluyorlar,bir kısmı insanlıktan çıkıyor ve sağlıkları bozuluyor.
İsterseniz iftar saatine 20 dk. kaldığında evlerine yetişmeye çalışan insanların haline bir bakınız

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 01-09-2008, 20:18
emil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emil emil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aslında ramazan güzel bir gelenek.Ama müslümanların genelde kendi yandaşlarına olan hoşgörüsü ya da diğerlerine tahammülsüzlüğü yüzünden oruç tutmayanlar için ızdırap ayı.Daha önceleri oruç tutmadığımı etraftakiler pek bilmezken iftarlara davet edilirdim.Götürürdük yemeklerioruç tutmayanlara tahammül edemeyen bir din nasıl hoşgörü diniymiş anlamak mümkün değil.
Alt 01-09-2008, 21:50
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ramazan'ın hoş gelmesi için önce hoşgörünün gelmesi lazım. Görenlerin veya yerini bilenlerin Siteye müracatı önemle rica olunur.
Alt 01-09-2008, 23:27
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Doktorların ve Diyetisyenlerin Ramazan'da oruç konusunda mesleklerine ihanet ettiklerini düşünüyorum hanidir.

Normal zamanlarda belli bir saatten sonra yemek yemenin zararlarını, gün boyu bol miktarda su tüketilmesi gerektiğini, aç kalmanın hangi hastalıkları nasıl tetiklediğini, şunu bunu söyleyen doktorlar ve diyetisyenler nedense Ramazan'da ağız değiştiriyor. Bu kez İftarda beslenme, Sahur'da beslenme üzerine sayfa sayfa demeçler vermeye başlıyorlar.

Geçen yıl Ramazanda Oruc'un zararlarıyla ilgili bir tane bile bilimsel makale bulamamıştım. Sanırım bu tür bilimsel makaleler hiç para etmiyor. İslamı ve orucu hoş gösterenler para ettiğinden olsa gerek inanmadıklarını yazıp mesleklerine ihanet ettikleri için onları kınıyorum.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 02-09-2008, 12:25
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. evrensel-insan,
Teşekkür ediyorum.

Sn. Unbeliever,
İnsanları bir yerlere ulaştıran yollar dikenlerle ve zorluklarla doludur.
İlk nefes alışımızda ciğerlerimize aldığımız ilk hava ile açılan ilk alveollerimizin bize verdiği eziyeti şu an hatırlamayız. Araştırmalar bu acının, doğum sırasında annenin acısına yakın olduğunu söyler. İlk nefesin alınmasıya başlayan bu acıya rağmen neden sonuna kadar nefes alırız?
Sonuçta; bir ömür için.

Dokuz ay, on gün süre ile anne karnında bir canlı taşır. Ne zorluklar, ne problemler ile. Normal hayatında salgıladığı hormonlar milyonlar ile çarpılarak salgılanır, vücut ağırlığı kısa süre içinde 15-20 kg fazlalaşır, bu ağırlığın verdiği sıkıntı tüm iskelet yapısında kendisini gösterir. Bel ağırır, ayaklar şişer, normal işlerin üçte birini dahi yapmak artık zor gelmeye başlar. Ve hele ki en son an! Bayan olanlar bunları çok çok iyi bilmektedirler. Tüm bunlara rağmen neden hamile kalmayı isterler? Hem de canı gönülden ve canı pahasına!
Sonuçta; kucağında emzirdiği bebeğine, sevgisini vermek ve ondan anne sevgisini almak için.

Olimpiyatlar henüz zihnimizin taze köşesindedir. Severek izlediğimiz sporcuların çektikleri eziyeti anlayabiliyor muyuz? Seneler boyu yaptıkları antremanlarda ve çıktıkları karşılaşmalarda çektikleri eziyetleri? Kilolarca ağırlığın altında tüm eklemlerinden gelen çatırtıları, metrelerce yükseğe zıplarken beyinlerini çatlatırcasına atan arterleri, kilometrelerce koşunun ardından kaslarındaki laktik asitin verdiği acıyı anlayabiliyor muyuz? Üstelik tüm sporcular bunları yapmak için gönüllüdürler!
Sonuçta; başarmak ve kazanmanın onuru için.

Niçin aylarca ve hatta yıllarca sınavları kazanmak uğruna kendimizi masalara ve kitaplara bağlarız?

Niçin zehir zemberek ilaçları içeriz?

Niçin?

Evet, zaman ve süre konusunda düşündüğünüz fikir haklı gerekçeler gibi durmaktadır.

Pek tabiidir ki, düşünsel ve davranışsal şekillerin zamanı ve süresi olmaz. Öğrenildiği, bilindiği andan itibaren zaman, mekan kıstası olmadan uygulanması gerekmektedir.
Ancak, hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür. (İnsan hafızasının unutma eksikliği vardır)
Ve bu nisyanın önüne de zaman zaman hatırlatıcı tetbirler konulması gerekir.
Bir öğrencinin periyodik aralıklar ile aynı dersi tekrarı, sporcunun hareketi tekrarı v.b. gibi.

Kısaca, uygulanacak olan düşünce ve davranış şekilleri o zaman süresini kapsamaz, o süre içinde tekrar tekrar edilerek hatırlanır.

ozgur-beyin ağabey,
Tüm yarışmacılar 100 metreyi 10 saniyenin altında koşmak isterler. En azından çıkış noktasında niyet odur. Lakin varış noktasında sonuç; her daim istenilen olmayabilir.

Umulur ve istenir ki; olduğumuz gibi değil, olmak istediğimiz gibi olur ve de değerlendiriliriz.
Alt 04-09-2008, 22:38
_LaNeTHLi_ _LaNeTHLi_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

daha önce hiç şöyle bi soruyla karşılaşmadım; ya seni hiç namaz kılarken görmedim yoksa sen namaz kılmıyor musun? neden kılmıyorsun? bi sorun mu var hasta mısın?

böyle bi soru size de hiç yöneltilmemiştir ama
aaa azönce ağzına bi şey attın yoksa oruç tutmuyor musun? neden tutmuyorsun? bi sorun mu var hasta mısın?

peki oruç da namaz kadar doğal bi ibadet oruca bu kadar tepki gösteriliyor da namaza neden gösterilmiyor???

Önerilen Siteler