Sevgili Özgür_Beyin gayet güzel açıklamış ; mantıklı şeylerin açıklaması olur , açıklanamayan safs.. , pardon şeylere ise mucize denir .
İsa mesela ölüleri diriltebiliyor , fakat her ne hikmetse kendisi çarmıha gerilmekten kurtulamıyor . Ossun , efendi babası ( Gott ) ne güne duruyor ; onun yardımıyla tekrar diriliyor , göğe çıkıyor . Hem zaten
bu türden işler efendi Gott'un rutin işleri değil midir ?...
- Ağabey , söylediklerin aslında çok mantıklı şeyler de ben şu gök kelimesine taktım nedense , neresi bu gök ya ; hem koca evrende gök mü olur ?
- Öyle deme oo'lum , çarpılırsın valla , kutsal kitap gök diyorsa , kesin gök de vardır , hem de yedi kat , bana inanmıyorsan mucize kitap Kuran'a bak . Hem Kuran'a ''peygamber Muhammet'in mucizesi'' diye boşuna mı diyollar . Bitmedi , İsa Baba ahir zamanda gelip daha bizi yönetecek ; gidişi mahsun olmuştu ama , dönüşü muhteşem olacak .
Musa koca denizi yarıyor mesela , üstünden kavmini sağ salim geçiriyor . Üstelik de Allah'la aracı olmadan direk görüşmek gibi özel yeteneklere sahip . Hele bir de asasını yere atışı var ki Kerem , işte ben buna mucize derim Allahıma kitabıma .
Daha dur , ne ki bunlar ; Eyüp , uzun süre balığın karnında yaşıyor da ıh demiyor , efendi Tanrısına ne bir serzeniş ne de bir isyan . Mübarek ne kadar da sabırlıymış , Allah hepimize Hz. Eyüp peygamber gibi sabırlar versin inşaallah , amin .
Yusuf , zindanlarda mahvoluyor zindanlarda , ama Allah aşkından zerre taviz vermiyor .
Allah aşkı bu , hiçbir şeye benzemez Kerem , sen ne bileceen .
İsmail , babası İbrahim'e resmen yalvarıyor .
Diyor ki :
- Babacığım babacığım ; kararından vazgeçme , beni iyice bir kes , yeter ki
Allah'a verdiğin söz yerine gelsin .
Çok sulugözlüsün be Kerem , sana da birşey anlatmaya gelmiyo , dur hemen ağlama da devamını dinle .
Ne diyorduk , hah hatırladım ; şanı yüce atamız İbrahim , Allah'a verdiği sözü zaten tutacak tutmaya da fakat bu sefer de bıçak çıkıntılık yapıyor . Türklerin ve müslümanların atası olduğu bilimsel olarak ispatlanan ceddimiz Hz. İbrahim , münafıklıktan başka bir halta yaramayan bıçağı taşa bir çalıyor , taş aynen ikiye yarılıyor . Arkasından İsmail'in boğazına dayıyor bıçağı , gene kesmiyor namert . İbrahim , örnek bir baba olarak kan ter içinde verdiği sözü yerine getirmeye çalışırken , o sırada melekler gökten kurbanlık hayvan getiriyorlar da oğlunu kesen peygamber
mucizesi Allah'tan yarım kalıyor .
Vay Keremim vay , sen ananın koyduğu adlan duruyon ; 999 tane karısı olup hepsine birden güç yetirenini mi ararsın , kuşlarla ve hayvanlarla konuşanını mı , ne diyim ben sana ne diyim .
Onlar yapar da peki bizimkisi yapamaz mı ?
Tabii ki yapar .
Musa daha önceden denizi yardığı ve aynı mucizeye gerek kalmadığı için
, napsın o da naçizane ve de evvel Allah'ın izniyle evrendeki koca ayı yarıyor ; maksat mucize olsun , kafirlerin gözü doysun . Bol bol mucize anlatan Kuran gibi mucizevi bir kitap getirmiş , daha ne olsun .
Hazır ayı yarmışken , göklere çıkmamak olmaz ; biniyor Burak'a , çıkıyor göklere , seyran eyliyor , hani şu şarkıdaki gibi : Kah çıkarım gökyüzüne , seyrederim alemi , kah inerim yeryüzüne , seyreder alem beni . Tabii orada cenneti cehennemi görüyor , sonra oradan güzargah değiştiriyor , direk Allah'la görüşüyor , sıkı bir pazarlık sonucu namazı 5 vakte düşürüyor , yani Allah'ı bile ikna etmek gibi özel bir kabiliyete sahip . Musa da az yardım etmemiş hani . Biz müslümanlar da bu günü her yıl huşu içerisinde kutluyoruz . Yıl olmuş 2008 Kerem ...
Şimdi anlattığım bunca GERÇEKLERDEN sonra sen bana hala ''bunlar nasıl oluyor da oluyor ağabey?'' diye bir soru sorsan hiç mantıklı olur mu Kerem ?
Kerem ?...
Haydaa , uyumuş bu ya .
Oo'lum , biz burada şimdi sana iki saattir masal mı anlattık yani ?
Not : Bazıları benim mizah yaptığımı ve dalga geçtiğimi öne sürerek bu yazıya çok kızacaklar .
Ben de diyorum ki ; üçbin yıldır anlatılagelen adına mucize denilen bu safsataları sanki gerçekmiş gibi hala daha insanlara ciddi ciddi anlatmaktan daha iyi kara mizah mı olur ?
Yoksa mizah yapmak ve de insan aklı ile sürekli dalga geçmek sizlere verilmiş özel bir hak mıdır ?