Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-09-2008, 12:29
suzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
suzi suzi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Pardon link i açamamıştım 19 mucizesi kuranın değiştirilmesini önlüyormuş.Bakmışlar kuranın inandırıcılığı azalmış,insanlar sorgulamaya başlıyor böyle saçma bir iddia atmışlar ortaya benim aklıma bu geldi.
Alt 08-09-2008, 13:03
timsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
timsah timsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba suzi, tekrar siteye hoşgeldin.

Barışı zayıflar savunur, güçlüler için barış masaldır.

http://www.skyradio.nl/player.php
Alt 08-09-2008, 17:03
Silverhand Silverhand isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben linki açtım okudum pek bir şey anlamadım. Cehaletimi bağışlayın ama gerçekten anlayamadım. Şimdi "Zaten siz anlayamazsınız vs." diye başlamak yerine adam gibi seviyeyi ve karşılıklı saygıyı muhafaza ederek mucizeyi açıklayabilecek bir arkadaş varsa memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
Alt 08-09-2008, 22:17
yalnızlık yalnızlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran da 19 mucizesi ne demek? ne gibi bir yararı var ? her şeyin 19 ve katları olmasının insanlık için önemi ne tanrı böyle bir şeye neden gerek duymuş? bilmediğimden soruyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

suzi tanrının böyle bir şeye gerek duyup duymadığı mesele değildir olayın mucize yanı şudur...allh tamamen kelimelere dayalı bir kitabı rakamsal gizil değerlerle süsleyerek biz modern insanın ulaştığı bilgilerle ancak anlam kazana bilecek çağlar ötesi mesajlar vermiştir...daha bir çoğu önümüzdeki yıllarda açığa çıkacaktır...olay biraz karmaşıktır bu konu ile ilgili edip yüksel in müslüman din adamlarına 19 soru isimli kitabı okuya bilirsin nettende bakabilirsin unutma insan bilmediğinin düşmanı olur selamlarım la suzi....
Alt 08-09-2008, 23:48
Aydınus
Üye Değil

Sevgili Özgür_Beyin gayet güzel açıklamış ; mantıklı şeylerin açıklaması olur , açıklanamayan safs.. , pardon şeylere ise mucize denir .

İsa mesela ölüleri diriltebiliyor , fakat her ne hikmetse kendisi çarmıha gerilmekten kurtulamıyor . Ossun , efendi babası ( Gott ) ne güne duruyor ; onun yardımıyla tekrar diriliyor , göğe çıkıyor . Hem zaten
bu türden işler efendi Gott'un rutin işleri değil midir ?...

- Ağabey , söylediklerin aslında çok mantıklı şeyler de ben şu gök kelimesine taktım nedense , neresi bu gök ya ; hem koca evrende gök mü olur ?

- Öyle deme oo'lum , çarpılırsın valla , kutsal kitap gök diyorsa , kesin gök de vardır , hem de yedi kat , bana inanmıyorsan mucize kitap Kuran'a bak . Hem Kuran'a ''peygamber Muhammet'in mucizesi'' diye boşuna mı diyollar . Bitmedi , İsa Baba ahir zamanda gelip daha bizi yönetecek ; gidişi mahsun olmuştu ama , dönüşü muhteşem olacak .

Musa koca denizi yarıyor mesela , üstünden kavmini sağ salim geçiriyor . Üstelik de Allah'la aracı olmadan direk görüşmek gibi özel yeteneklere sahip . Hele bir de asasını yere atışı var ki Kerem , işte ben buna mucize derim Allahıma kitabıma .

Daha dur , ne ki bunlar ; Eyüp , uzun süre balığın karnında yaşıyor da ıh demiyor , efendi Tanrısına ne bir serzeniş ne de bir isyan . Mübarek ne kadar da sabırlıymış , Allah hepimize Hz. Eyüp peygamber gibi sabırlar versin inşaallah , amin .

Yusuf , zindanlarda mahvoluyor zindanlarda , ama Allah aşkından zerre taviz vermiyor .

Allah aşkı bu , hiçbir şeye benzemez Kerem , sen ne bileceen .

İsmail , babası İbrahim'e resmen yalvarıyor .

Diyor ki :

- Babacığım babacığım ; kararından vazgeçme , beni iyice bir kes , yeter ki
Allah'a verdiğin söz yerine gelsin .

Çok sulugözlüsün be Kerem , sana da birşey anlatmaya gelmiyo , dur hemen ağlama da devamını dinle .

Ne diyorduk , hah hatırladım ; şanı yüce atamız İbrahim , Allah'a verdiği sözü zaten tutacak tutmaya da fakat bu sefer de bıçak çıkıntılık yapıyor . Türklerin ve müslümanların atası olduğu bilimsel olarak ispatlanan ceddimiz Hz. İbrahim , münafıklıktan başka bir halta yaramayan bıçağı taşa bir çalıyor , taş aynen ikiye yarılıyor . Arkasından İsmail'in boğazına dayıyor bıçağı , gene kesmiyor namert . İbrahim , örnek bir baba olarak kan ter içinde verdiği sözü yerine getirmeye çalışırken , o sırada melekler gökten kurbanlık hayvan getiriyorlar da oğlunu kesen peygamber
mucizesi Allah'tan yarım kalıyor .

Vay Keremim vay , sen ananın koyduğu adlan duruyon ; 999 tane karısı olup hepsine birden güç yetirenini mi ararsın , kuşlarla ve hayvanlarla konuşanını mı , ne diyim ben sana ne diyim .

Onlar yapar da peki bizimkisi yapamaz mı ?

Tabii ki yapar .

Musa daha önceden denizi yardığı ve aynı mucizeye gerek kalmadığı için
, napsın o da naçizane ve de evvel Allah'ın izniyle evrendeki koca ayı yarıyor ; maksat mucize olsun , kafirlerin gözü doysun . Bol bol mucize anlatan Kuran gibi mucizevi bir kitap getirmiş , daha ne olsun .

Hazır ayı yarmışken , göklere çıkmamak olmaz ; biniyor Burak'a , çıkıyor göklere , seyran eyliyor , hani şu şarkıdaki gibi : Kah çıkarım gökyüzüne , seyrederim alemi , kah inerim yeryüzüne , seyreder alem beni . Tabii orada cenneti cehennemi görüyor , sonra oradan güzargah değiştiriyor , direk Allah'la görüşüyor , sıkı bir pazarlık sonucu namazı 5 vakte düşürüyor , yani Allah'ı bile ikna etmek gibi özel bir kabiliyete sahip . Musa da az yardım etmemiş hani . Biz müslümanlar da bu günü her yıl huşu içerisinde kutluyoruz . Yıl olmuş 2008 Kerem ...

Şimdi anlattığım bunca GERÇEKLERDEN sonra sen bana hala ''bunlar nasıl oluyor da oluyor ağabey?'' diye bir soru sorsan hiç mantıklı olur mu Kerem ?

Kerem ?...

Haydaa , uyumuş bu ya .

Oo'lum , biz burada şimdi sana iki saattir masal mı anlattık yani ?

Not : Bazıları benim mizah yaptığımı ve dalga geçtiğimi öne sürerek bu yazıya çok kızacaklar .

Ben de diyorum ki ; üçbin yıldır anlatılagelen adına mucize denilen bu safsataları sanki gerçekmiş gibi hala daha insanlara ciddi ciddi anlatmaktan daha iyi kara mizah mı olur ?

Yoksa mizah yapmak ve de insan aklı ile sürekli dalga geçmek sizlere verilmiş özel bir hak mıdır ?
Alt 09-09-2008, 01:07
Xweser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Xweser Xweser isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ellerine saglik Aydinus.

Dogru bu masallari ancak 'alimler' anlatirlar. Koyun surusu de inanir. Her mahallede bir cinci hoca bulmak mumkun. Keremetli evliya bulmak mumkun.

Cehalet her kotulugun annesidir. Babasi da yobazlar. Cocuklarini sormaya gerek yok sanirim. Onlar da sürü mantigiyla inananlar. Kendilerini 'bukadar insan yanlis yapabilirmi' ye birakanlar. Bilmiyorlar ki ayni kalabalikta ki hristiyanlar icinde o soz gecerli 'bukadar hristiyan simdi yanlis mi yapiyor be kardesim ya da budistler he' Bunun elbet birisi dogrudur..

Tanri niye varligini mucizelerle kanitlamak zorunlulugunu duyuyor ?

Cok ürkek bir Allah bu. Neredeyse insanlarin arasina karisip kendisinin reclamini yapacak bana inanin diye..

Kim istedi dunyaya gelmeyi ? Bana soran oldu mu ? Hani özgür irade nerde kaldi ?

Daha bastan bir defa secme sansiniz yok. Sizi birisi zorla bir yarismaya soksa nederseniz ? Motivasyonunuz kalir mi ?

Teztere filmini izleyenler varsa bilirler, orada ki adam zorla insanlari hapsedip cesitli extrem sinavlara zorluyordu yasamlarini kurtarabilmeleri icin.

Belki ben boyle bir sinavi kaldiramayacagimi dusundugumden hic istemeyecektim soran olsaydi ?

Meleklere; ben bir insan yaratacagim diyecegine Tanri, insana diyebilirdi seni yaratayim mi diye

Bunlar yetmiyormus gibi bir de sanki akillarimiz yokmuscasina oradan isa muhammed musa cikiyor bak bize vahiy geliyor, biz cennetligiz peygamberiz bizi sevmeyen cennete gidemez. Tanri bunlari diyor bunlari diyor... vs. vs. oldu bir de kahve soyleyin tam olsun.

Ona lo buna, bize de mi lo lo be kardesim yemezler..

Dinleri ufak parcalara bolun de belki civcivler yerler. Tavuk yemez civcivleri kandirirsiniz ancak..

Marifet degilsede dünyaya gelmek, ne de güzeldir..
Alt 09-09-2008, 06:04
H@mlet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
H@mlet H@mlet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mucize ise mantık, mantıklıysa mucize aranmaz ki?
Atılan başlık çelişkili. Bu mucizeyi(!) mantıklı (!) biçimde açıklasam dinden çıkacakmısınız?

Zaten biz yoktuk kimsesizdi İzmir....
Alt 09-09-2008, 16:32
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

mucizede mantık ne zaman aranmaz?...havada asılı duran bir taş varsa..eşşekler havada uçabiliyorsa..insanlar bunlara görmeden inanmaz..mucizede mantık aranmaz sözü her zaman geçerli değildir..bazı mucizeler mantıkla anlaşılabilir..
insanlar mucizeleri sıradanlaştırdığında ya da mantıklı şeyleri mucize kabul ettiğinde her şey daha da kolaylaşır..mucize her zaman akıldışı bir şey değildir..
Alt 09-09-2008, 16:44
DTOAD DTOAD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Bende örnek göstermek istiyorum yüce 19lardan 19 mayıs 1919 nokta
Alt 09-09-2008, 19:02
sinanguler2 sinanguler2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart kuran mucizesi

Araştırmadan gereken bilgiye ulaşmadan konuşmak yanlışla iştigal etmek anlamına gelirki buda zamanın boşuna geçmesi demektir.zaman ise çok iyi değerlendirilmelidir.nasıl doğa ortaklığımız varsa zaman ortaklığımızda vardır.buna inanç penceresinden bakarsak her şeyin israfı haramdır,zamanında.Hal böyle olunca bilgiye ulaşmak gerek bilgi ise okumadan hıfzedilmez, bu kitap dergi vs,bilgi ihtiyacına göre değişir.kuranda mucize var deyenler bu bilgiyi nerden alıyorlarsa kaynak göstermelidir, bak şurda mucize var, demelidir ama önce mucizeyi sözlükten tanıması gerekiyor nedir mucize tanrı yaratdıklarıyle saklambaçmı oynuyor.tanrıyı iyi tanımlamamız gerekiyor bu günkü tanrı tanrı değil giyotin makinası tanrıyı önce sevgiyle bi donatalım ondan sonra biat edelim tanrı bu günkü haliyle biat etmeye layık değildir.

Önerilen Siteler