Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-09-2008, 12:55
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger dilaver;

Ben, farkin farkindaydimda; sende farkindamisin diye bir control ediyim, dedim.

Ayrica, evrensel insan konusunda, internette bi gezin veya motorlarla bir ara bakalim. Evrensel insan olurmuymus, olmazmiymis!

Birde, ayni kokten gelen, university-universiteyi arastir bakalim. Anlaminda, bir evren icerigi varmi-yok mu. Ya da neden universite denmis?

universe, university, universal-?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-09-2008, 13:09
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

evrensel seninle anlaşmak mümkün degil. Çok basit bir şey söyledim. Evrensel insan olarak siteye giriş yapmayaı dene, elbette yeniden üye olmadan. Becerebiliyorsan özür dilerim, yok beceremiyorsan bahse konu sen degilsin. Dedigim budur. Bilmem şimdi anlaşılır olabildim mi.

Bunu beceremeden de ben evrensel insanım deme, demagojiye de girme. Giremiyorsan başlıgı da ilgisiz kılmayalım.

Bu farkın farkında olabilsen dediklerimi anlayabilirdin.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 15-09-2008, 13:27
Kıdemli Üye

Saygideger dilaver;

, , , :eek:

Yorumsuz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-09-2008, 15:03
Kıdemli Üye

Saygideger dilaver;

Oncelikle evrensel insan olamaz.-dilaver

Google Advanced Search
Preferences
Search: the web pages from the UK

Web Results 1 - 10 of about 287,000 for evrensel insan. (0.18 seconds)

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 15-09-2008, 15:34
LaTeX
Üye Değil

Ben bu konuyu oldukça ütopik bulmaktayım.
Çünkü bu kavram nerede geçerse geçsin sanırım herkes bu kavrama pozitif anlam yüklemekte.
Galiba bana ütopik gelmesinin sebebide bu.
Benliği sökülmeden bir insanın evrensel olmasından bahsedemeyiz kaldı ki benliğin yokedilmesi bizi insan olmaktan uzaklaştırır. Sonuçta evrensel birşey elde edersiniz ama insan olmayacağından eminim. Evrensel robot uygun bir isim sanırım.
Alt 15-09-2008, 15:35
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

saygıdeger evrensel

google in ne dedigi pek de umurumda degil, sonuçta senin yazdıgın yazılar da google da yayınlanabilir, şimdi bunları ciddiye alarak kaynak diye kullanabilmek mümkün mü.

Benim tezim şudur. Dünya ve dünyadaki canlılıgın üst biçimi olarak kabul ettigimiz insan 100 milyar ışık yılı çapındaki görebildigimiz evren içerisinde okyanustaki bir zerre bile degildir. Evrenin bırak tamamını bilebilmeyi daha en yakınımızdaki Mars gezegeninde bile neler olup bittiginden daha yeni yeni haberdar olmaktayız.

Böyle bir makro büyüklük içerisindeki, böylesi bir mikro alanda, sırf biz bazı şeyleri üstelik de daha yeni yeni dile getirebiliyoruz diye kendimizi tüm evrenin tanımlayıcısıi evrenin hakimi ve evren çapında olarak degerlendirebilmemiz, ne derece akla ve bilime uygun olur. Soru budur.

Dinler bu soruya Allah insanı kendi suretinde yarattı diyerek yanıt verirler ve kaynaklarını kutsal kitaba dayandırırlar. Peki sizin insanın 100 milyar ışık yılı çapındaki bu büyüklüge insanı yerleştirmenizdeki kaynaklarınız, esinleriniz ve gözlemleriniz neye ve hangi evren bilgisine dayanmaktadır.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 15-09-2008, 15:41
LaTeX
Üye Değil

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger dilaver;
Oncelikle evrensel insan olamaz.-dilaver
Google Advanced Search
Preferences
Search: the web pages from the UK
Web Results 1 - 10 of about 287,000 for evrensel insan. (0.18 seconds)
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili evrensel bu kavramın soyut olarak varlığından haberdarız ama somutluğu hakkında şüphelerimiz var. Tıpkı sizin tanrının varlığına kavramsal olarak var demeniz ama onu gerçekte varetmeyeceği gibi.
Ayrıca arama sonuçlarına bakınca ahmet hulusinin web sitesinde islam peygamberinin evrensel insan olmasından bahsediyorda aklıma geliverdi.
Kime neye göre diye sorguladığımızda toplumun bir kısmının reddettiği birisinin evrenselliğinden bahsedilemez.
Ve kavramda çok ilginç "evrensel insan" yaşayan tek canlı insanı gören bir anlayıştır bu bence evrensel canlı daha birleştirici olacaktır.
Alt 15-09-2008, 16:04
Kıdemli Üye

Saygideger latex;

Baslik "evrensel insan nasil olmalidir?" soru bu.Sence, nasil olmasi gerekiyorsa, onu yazacaksin.Yok, dlaver gibi "olmaz" da inat edersen, onu yazacaksin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 15-09-2008, 16:12
Kıdemli Üye

Saygideger dilaver;

Evrenin bırak tamamını bilebilmeyi daha en yakınımızdaki Mars gezegeninde bile neler olup bittiginden daha yeni yeni haberdar olmaktayız.

Böyle bir makro büyüklük içerisindeki, böylesi bir mikro alanda, sırf biz bazı şeyleri üstelik de daha yeni yeni dile getirebiliyoruz diye kendimizi tüm evrenin tanımlayıcısıi evrenin hakimi ve evren çapında olarak degerlendirebilmemiz, ne derece akla ve bilime uygun olur. Soru budur.-dilaver.

Madem, insanoglu bu kadar aciz, hangi akila kulluk, evrenin sirlarini cozmeye calisiyor, bilime gelince, evrenden konusma hakkin olacak, ama, evrensel insan olmayacak. Ben sana, evrenselin ne oldugunu izah etmeden, bence sen once bu celiskini cozsen iyi olur.

Eger, butun; evren olarak aliniyorsa ve insanogluda, bu evrenin bir parcasiysa; o zaman, evrensel insan; bu evrenin bir parcasi, anlaminda algilanir. Tabi, sana cevap olarak ve senin mentalitenle.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 15-09-2008, 16:27
LaTeX
Üye Değil

Sevgili evrensel üstteki yazıma ek olarak evren denen devasa havuzda tek canlı olarak insanı görmenin hata olacağını vurguladım ve böyle bir kavramın olmayacağın öne sürme sebebim ise insan harici başka yaşam formlarının olması ihtimali örneğidir.
Çıkarlarınız çatışacak ve hayat kavgasına dönüşecektir herşey.
İnat ettiğim yok ama istediğiniz yönde cevap vereyim.

Kendi evladınızı kaybettiğinizde çektiğiniz acı ile hiç tanımadığınız birisinin çocuğunu kaybettiğini duyduğunuzda eşit acı hissediyorsanız o zaman evrensel insansınızdır.

Örnekler çoğaltılabilir.

Önerilen Siteler