Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-06-2007, 17:34
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: AY'IN YÖRÜNGESİ

bu kadar cismin birbirine çarpmadan kendilerine belirlenmiş yörüngelerde ilerlemesi şaşırtıcı değil mi?

Bu kadar cisim var olduğundan beri (büyük patlama veya gerçek ne ise o şekilde) hiç birbirine çarpmadan anında bu yörüngelere oturdularsa ve şu anda da evrenin hiçbir yerinde hiç bir çarpışma yoksa, tüm galaksiler, gezegenler, uyduları çarpışmadan yörüngelerinde devam etmişlerse ve ediyorlarsa üstteki cümlenizde haklı çıkabilirsiniz.

Ama bunlar hiç mi çarpışmadı gerçekten? Çarpışa çarpışa ufalanıp gitmediler mi, ay bir yerlerden kopup gelmedi mi buralara? Evrende herşey süt liman mı? Görebildiğimiz evren bu düzene carpışmalar neticesi gelmedi mi? Dünya başka gök cisimleriyle hala çarpışıyor olsaydı biz burada olabilir miydik?

Bu kadar cismin birbirine çarpmadan kendilerine belirlenmiş yörüngelerde ilerlemesi şaşırtı değil. Çünkü Bu kadar cisim, çarpışa çarpışa, ayrışa birleşe bu yörüngelere sahip oldu ve sabitlendi.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 13-06-2007, 18:16
kotan kotan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu *kadar *cismin *birbirine *çarpmadan *kendilerine *belirlenmiş *yörüngelerde *ilerlemesi *şaşırtıcı *değil *mi? dikkat ederseniz cümlede anlatılan bugünkü konuma nasıl geldiğimiz değil,bu konumun nasıl devam ettiği.herşeyin bir başlangıcı olduğu gibi evrenin de bir başlangıcı olacaktır.bu da gerçekleşmiştir zaten zaman içerisinde birbirinden kopan cisimler bugünkü halini almış yörüngelerinde devam etmektedirler.buna lafım yok.merak ettiğim konu günümüzde düzenin nasıl bu kadar güzel devam ettiği ve bunun tesadüflerle nasıl sağlandığı.
Alt 13-06-2007, 18:27
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Tesadüflerle sağlandığını hiç sanmıyorum.

Güneşin yakıtı bittiğinde mizan falan kalmayacak.
Şu anda evren zaten pekçok çarpışmaya da şahit olmaktadır. Yani orada da mizan yok...

Biz, mizanın sağlandığı bir zaman kesitinde var olduk sadece. Mesele bu. Bizden önce yoktu, olduğunda biz olduk, sonra yine olmayacak. O zaman da bu mizansızlık tesadüf olamaz mı diyeceğiz..

Hmm...

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 13-06-2007, 21:04
ziggurat ziggurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

1999 yilimiydi yoksa 2000 yili mi iyi animsamiyorum,ATv de siyaset meydani programi seyrediyorduk.Orada Yasar Nuri Öztürk ve Soyadini animsayamadigim Prof.Hasan bey vardi.Hasan bey de Ilhiyat fakültesi proflarindan.Seyircilerden biri Yasar Nuri ye ve Hasan beye :batililar bilimi kurandan almis dogru mu diye bir soru yöneltiler.Hasan bey ise :biz ,Yasar Nuri ve ben 9 yasindan beri Arapcanin icindeyiz ve Kurani yeyüzünde iyi bilen iki kisiyiz.Kuranda öyle bilimsel birseyler olsa ilk önce Yasar Nuri ile ben bulurdum dedi ve gülüsmeler oldu.Islam yalanla yürüyor ve bu tür zirvalarda islami kurtarmak adina yapiliyor.Artik islam bir din olmaktan cikmis bir parti olmustur,siyaset olmustur.
Alt 13-06-2007, 21:24
Üye

birkaç kişi yüzünden İslam a leke sürmek ne kadar doğru tartışılır.yaşar nuri öztürk ojeyle namaz kılınabileceğini düşünen bi adam diğerinin soyadını bile hatırlamıyorsunuz.bilmemne şehrinin şu semtindeki insanın söyledikleri yüzünden bunu gruba mal etmek yanlıştır.zaten günümüzde de birkaç hoca görünümlü din sömürücüleri yüzünden dine karşı *insanların bakış açıları değişti.
Alt 13-06-2007, 22:15
ahuramazda ahuramazda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yahu biri bana bu dünyayla, ayın problemleriyle ilgili niye şaşırmam gerektiğini anlatsın lütfen. Ay olayı şaşırtıcı... evrendeki bu düzen, karın nasıl oluştuğu, uzay yörüngeleleri şaşırtıcı...

Be arkadaşım Allahın varolabilmesi hiç mi şaşırtmıyor sizleri...

Bu evren nasıl böyle düzen içerisinde diye şaşırmamız gerekiyor da...

Allah gibi bir varlık nasıl varolabilir... bu şaşırtmıyor sizleri...

Düşünüyom, düşünüyom... yok ya...benim yaratana gereksinimim yok...

Şaşıracaksanız çifte standart yapmadan şaşırın...

İnananlara: İnanmayanları sevmek zorunda değilsiniz, ama yine de sevin. onlar tanrının emek vererek yarattığıdır.
inanmayanlara: tanrıları sevmek zorunda değiliz, ama insana ve düşünceye duyduğumuz saygıdan dolayı sevgi ve anlayış göster. ava
Alt 13-06-2007, 22:23
kucles kucles isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

birkaç kişi yüzünden İslam a leke sürmek ne kadar doğru tartışılır.yaşar nuri öztürk ojeyle namaz kılınabileceğini düşünen bi adam diğerinin soyadını bile hatırlamıyorsunuz.

peki ojeyle namaz kılınmaz ama kınayla kılınır mı?? o zamn ben diyorum ki kolyeyle de saatle de namaz kılınmaz. bana anlatır mısınız ojenin sakıncalarını? sonuçta her ikisi de süslenmek iyi görünmek için sürülüyor.oje insanın namahrem (kıçını başını) yerlerini mi gösteriyor?ben bir türlü anlamıyorum bu mantığı. belki de zaten mantıksız olduğu içindir * *peh
Alt 13-06-2007, 22:59
gozde-1 gozde-1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şu Yaşar Nuri Hocaya bayılıyorum ben zaten
Çok radikal biri.
Dincilerin çoğu onu sevmez zaten.
Bir programda da hoca nikahı yaptırmanıza gerek yok artık resmi nikah var, eskiden resmi nikah olmadığı için o kurallar getirilmiş demişti. Hatta abdest almadan kuran okuyabilirsiniz yeter ki okuyun bile demişti. Bence Yaşar Hocam olayı çözmüş.
Alt 13-06-2007, 23:28
Üye

Be *arkadaşım *Allahın *varolabilmesi *hiç *mi *şaşırtmıyor *sizleri... * *
Bu *evren *nasıl *böyle *düzen *içerisinde *diye *şaşırmamız *gerekiyor *da... *
Allah *gibi *bir *varlık *nasıl *varolabilir... *bu *şaşırtmıyor *sizleri...

Allah'a inanan insanlar da düşünüyor,sanki körü körüne inanıyorlarmış gibi bir hava seziliyor yazdıklarınızda.insan ilk önce kendine sorar ben neyim nereden geldim diye.soru sormak,düşünmek insanın doğasında var.tabiki bana da garip geliyor gerek ahiret hayatı gerekse uzay..biz de sorguluyoruz herşeyi ama insan beyninin kısıtlı olduğu sadece belirli şeyleriş görüp duyabildiği gerçek.bi yerden sonra insanın mantığı devreye giriyor.kendiliğinden nasıl varulunabilir?bu kadar büyük bi tesadüf sonucu nasıl bu kadar güzel bir canlı ortaya çıkar diye düşünüyor insan.etrafa baktığımda da gördüklerim yetiyor zaten inanmam için.
oje su geçirmediğinden dolayı abdets alınmadan oje sürülmez-namaz için.kınaysa bu özelliği taşımıyor bildiğim kadarıyla.konunun süsle bir alakası yok yani.
Alt 13-06-2007, 23:35
gozde-1 gozde-1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kotan,

Sen kendine ben neyim nerden geldim sorusunu sorduğunda cevabı kuranda buldun mu?
Seni yaradılış sebebin tatmin etti mi ? Bu dünyaya sınav için geldiğin düşüncesi sence mantıklı mı?
Merakımı giderirsen sevinirim

Teşekkür ederim

Önerilen Siteler