Hoşgeldin Yalnız kurt,
bende buraya gelirken müslüman olduğumu sanıyordum. Sonunda anladımki aslında ben deistmişim. Hayalimdeki islamiyet ile var olan islamiyet çok farklıymış.
Yalnız son iki postunu okumadan, önceki mesajımı yazmıştım. Özür dilerim söylediklerimi geri alıyorum.
"GARDAŞIM" yalnız kurt,
Sen hiç bir zaman Deist olamayacaksın. Deist olmak için akıllı olmak şart. Türk oğlu Türk olmana rağmen henüz Türk dili ve Edebiyatını bile bilmiyorsun. Sen büyük ihtimalle bu kafayla gidersen bir 5 sene daha kör müslüman olarak kalırsın. Ve eminimki şuan dininin görevlerinide yerine getirmiyorsun. Belki namaz kılıyor olabilirsin, ama insanlara insanca davrandığından şüphem var. Bunu nasılmı anladım "Türk oğlu Türküm" diyerek belkide Kürtleri veya başka bir azınlık kesimi boktan insanlarmış gibi görüyorsunuz. Ki sen böyle değilsende senin gibi kendine "Kurt" diyenler veya türk oğlu türküm diyenlerin %90ı böyle düşünüyor.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Hoşgeldin, Türkoğlu Türk ve dahi müslüman Yalnız Kurt.
"BU GÜN TÜRKLÜĞÜMÜZÜ BİRAZDA MÜSLÜMANLIĞA BORÇLUYUZ..." demişsin. Bence yanılıyorsun. Bu gün Türklüğünü Atatürk'e borçlusun. İslam şeriatı ile yüzyıllarca yönetilen Osmanlılar zamanında "Türk" aşağılayıcı bir sıfat idi. Bu ulusa bu günkü Türklük bilincini vermeyi başaran kişi Atatürktür. Ama Atatürk'ün kastettiği Türklük, ırkçı, kafatasçı bir milliyetçilik fikri değildi.
Gelelim Müslümanlığa; Türklerin nasıl müslüman olduğunu biliyor musun? Yoksa Türklerin Kalu beladan beri müslüman olduğuna inananlardan mısın? Bu konuda bazı kitaplar okuyup gerçeği öğrenmen gerek. NİHAL ATSIZ diye bir Türkçü vardı; senin fikir baban sayılır bir bakıma. Onu yeterince tanıyor musun? Onun dini ne idi? Bunu da bir araştır.
Biraz da benden söz edeyim; ben Arapoğlu Arap'ım ama İslam dininin, diğer dinler gibi, bir yutturmaca olduğunu düşünüyorum. İlla müslüman olunması şart olsaydı, bir Arapoğlu Arap olarak ben müslüman olurdum, sana ne oluyor?
Hadi bakalım, titre ve aslına dön! "Aslına" derken "insan olmak"tır kastım, yanlış anlama.
Insanoglu insan olmayi ogren bana kalirsa. Aslinda o kadar da zor degil, begenmediklerinin de senin gibi dusundugunu, acili veya sevincli zamanlari oldugunu, kisaca sana benzedigini kabul etmekle baslayabilirsin.
Yalniz Kurt,
Yanlis anlamayin, ancak "tam benlik site" dediniz, size uygun olan kismi hangisiydi?
Mesela ben de Turklugumle gurur duyarim, ancak dinlere inanmam, bir desitim ve bu platform bana bu nedenle uygun geldi.Yani beni ceken kismi Turklugu savunmam degil.
Bu arada Turklerin dini samanizm degil, Goktanri inancidir.Ve yaratilis destani icerir.Adem ve Havva'dan farkli,hos bir efsanesi vardir, "yaratilis destaninin".Hatta oyle ki, ilk basta 2 olgudan bahseder ki, guclu olanin cinsiyeti kadindir.
Ancak kadinin sacinin teli, evlatligin karisina goz dikme gibi abukluklar icermez.
Goktanri inancindaki dans,ates etrafinda ibadet,kursun dokme, gidenin arkasindan su dokme,olunun arkasindan helva yapmak vs. gibi "samanizm" kulturunden adetler oldugu icin Turklerin dini samanizm olarak kalmistir.