karadenizli´isimli üyeden Alıntı
anlatırız iste yeterki, ama objektif olman şartıyla.
Şimdi kuran-ı kerime baktığımızda ilk önce şöyle düşünürüz;Bu diğer kitaplardan farklı mana,üslup,ifade objektif bakan bir insan bunu görür.Ya diyeceksinizki bunu yazan gelmiş geçmiş dünyanın en zeki adamıdır yada bizim kabul ettiğimizi kabul edeceksiniz.
Tarihi şahsiyetler bunun yani kuranın fesahat ve belagatındaki mucizeyi görmüşler itiraf etmişlerdir şimdi ilk dönemden başlayarak gelelim;
Cahiliyye devrinde şiir edebiyat çok gelişmişti işte onlar kuran ı gördükleri zaman ağızları açık kalmış bu sihirdir,büyüdür demişler hatta içlerinden biri secde etmiş inandınmı diye sorduklarında "hayır fesahat ve belagatına secde ediyorum" demiş.
onlardan 1 kaç asır sonra gelen alimler de aynı şeyleri söylemiş zemahşeri,seyyid şerif cürcani,el cahız,ebu ala el maari.gibi bu alanın alimleri de kuranın bu alandaki mucizesine dikkat çekmişlerdir hatta içlerinden ebu ala el maari gibi edebiyatçı dinsiz olmasına rağmen bu itirafı yapmıştır.
Avrupalı bir sürü edebiyatçı,şair de kuran-ı kerimi kendi dillerinde okumalarına rağmen(Bir kısım ayetlerin hatalı tercüme edilmesine rağmen)bunu söylemişlerdir ernest renan,goethe v.s
"İçindeki tekrarlardan sıkıntı duydum ama ifadenin büyüklüğü haşmeti karşısında hayran kaldım"goethe
Kuran-ı kerimin bazı ayetlerinin tekrarı o meselenin önemini ifade eder.
Saygılarımla
|
Karadeniz abim...Şükür kavuşturana yav...!
Abim Kuran'ın Niteliklerini anlata anlata bitirememişin yine..
bazı aksaklıklarda gözden kaçmış tabiki..
Mesela kaç ayetten oluştuğu hala tartışılan bi kitaptır..
İlk inen surenin bile hangisi olduğu tartışmalıdır..
Bazı ayetleri keçi yedi denmekte..
Hz.Aliyle ilgili Ayetlerin çıkarıldığı rivayet edilmekte..
Kimisi recm ayeti var demekte,kimisi yok demekte.
bunları nasıl netleştiricez abi...
Geothe Yada diğerleri kuranı öve öve bitiremiyolar..
ama neden müslüman olmuyolar abi..bizimle kafamı yapıyolar.
O Ateist edebiyatçı abide kuranı methetmiş..sonra niye müslüman olmamış..
Niye böyle yapıyolar abi..
kaptan coustau
neil armstrong
Prens Çarls ve yüzlerce bilim adamı sanatçı edebiyatçı..
hep kuranı övüyolar,övüyolar da niye müslüman olmuyolar abi..
Kalplerinde mühür.gözlerinde perde,kulaklarında ağırlıkmı var bunların..
yada yoksa birileri..saf buldu bizi de kandırıyomu..?
Bak mesela İslam Ulemasından..Ebu sahip bin abdulhak cisani ne diyo..
"
İnançsız kefereler üzre yaptığım tahkikat beni şaşkınlıga gark etti,
Yeminleki,şayet İslam ile şereflenmemiş olsa idim Ateist olur ve hatta
dinlerden özgürlük grubuna bile katılırdım""
Bak bu ulemadan abi de böyle diyo..
Hatta İran' Yüksek din işleri başkanı Hursait kadimullah..
Bir İngiliz gazetesine verdiği demeçte..
"
Esasında Ayetullah humeyni'de gizli Ateistti,Gizli gizli Turan dursun sitesine girer
yazılar yazardı,dahası D.Ö.G üyesiydi " demiştir.
Vatikanda daha önceleri papa'nın danışmanlığını yapan kardinal rahip.Papulos sancılıyan'da
"
Emin olunuzki ..Mep'in yazdıkları beni doğru yola sevketen birer işaret levhası gibiydi.
o'nun gösterdiği yolu takib ile gerçeği buldum" diyerek "
Neden Hindu'luğu seçtiniz" diyen
time dergisi editörlerine Hindu rahip oluşunun gizemli nedenini kısaca özetliyordu.
Amerikalı arkeologların Mısırda yaptıkları kazılarda ortaya çıkardıkları hz,musa'ya ait
Tablet yazıtlar,tarihi değiştirecek türdendi.Bu konuda bir açıklama yapan,Arkeolog
Edvart mc donats
"
Musanın Ateist olduğuna inanamıyorum,fakat tabletlerde yazdıkları cidden önemli şeyler
evrimi bile kabul etmiş, darvinden saygıyla söz etmiş..inanılır gibi değil" demiştir..
yani ağzı olan konuşuyo abi..