Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-11-2005, 13:59
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

''Turan Dursun'un İslami İlimlerdeki bilgi yetkinliği Hiçbirşey ifade etmez. Sırf biliyor diye bu adama itibar edilmez. ''

.'' Batı'da kaç kişi tanıyor bu adamı?''

İtibar edilmez derken kendini kastediyorsun değil mi? Yani ben itibar etmem diyorsun. Etme o zaman. Senden önce İslam ulemalarının neredeyse tamamı itibar etmiyor; bundan gocunulmuyor. Senin itibar edip etmemenin zerre kıymet-i harbiyesi olabilir mi? Sözlükte tevazu, ihlas maddeleri herkes için açıklanmıştır; herkesin sebeplenmesi gerekmektedir

Batı mutlak endaze olsaydı Uğur Mumucu, Hablemitoğlu, Emeç ve bir çok aydınlanma meşalesinin abide savunucularını dikkate alırdı. Batı Salman Rüşdi ve Teslime Nesrine kucak açtıysa, bunun sebepleri ilim irfan yuvaları olmaları yüzünden değil (-ki öyle de olabilirler); asıl sebep popülerlikleri olmuştur. Tek kıstas Batı olsaydı, batı'nın hayranlığına, ilgisine mazhar olunmak olsaydı kaldır bütün yazar ve sanatçıları da tozlu dosyalara koy. Adın Orhan pamuk falan olması lazım; Ermeni tehcirini, kürtçülüğün bayraktarlığını falan yapman lazım ki 'Batı' seni el üstünde tutsun. Özdemir İnce'nin Pamuk hakkındaki sözleri açıklayıcıdır:'' Komşunun camını topla kıran, komşu çocuğuna küfür eden, vurmaya çalış
an ama Nush ve Tekdir alınca da zırıl zırıl ağlayarak annesine şikayet eden yaramaz çocuğun halet-i ruhiyesini yaşıyor. O.P.''
Batı entelijasıyası, siyasa'sı kimi yüceltip, kimleri gözardı edeceğinin muhasebesini senin düşündüğünden çok daha özenle yapmaktadır.

Kendi aklına göre, kendi kişisel hayatının çarpık serüvenlerinin kendi ruhu üzerinde bıraktığı karmaşık etkilere göre. (alümünyum).

Bu çarpık serüvenler hakkında benim ya da başkalarının bildiklerinden fazlasını biliyorsun edasındayım. Anlat o zaman.

İddiamız tam olarak şu;(alümünyum)
Sizler tam olarak kimlersiniz?

Turan Dursun bilginin özsel gerçekliğine ve bir konuda evrensel aklın ilkelerine değil kendi kişisel temayüllerinin yanıltıcılığına itibar etmektedir. Bu noktada da Turan Dursun'un tahsili, bilgi seviyesi hiçbir şey ifade etmez. (alümünyum)
Ama senin sözlerin bir şey ifade eder öyle mi? Sen mi kişisel temayüllerin yanıltıcılığından arınmış, kamil insan oluyorsun. Yazını okuyan seni cemaat önderi, ya da 'Görüş sahibi' ehliyeti olanlardan sanır.

''Muhammedi Sünnetinin Aydınlatılması'' yazarı Mahmut Ebu Reyye'den bir alıntı yapmanı bekliyordum. Yapmamışsın...

Turan Dursun ''müslümanlık ve Nurculuk'' adlı kitabını yazdığında henüz İslamda idi. Hayatı boyunca Şakirtlerin ölüm tehdidinin boş lakırdı olmadığını kendi şahsında görerek yaşamıştır.

''Saidi Nursi; Risalelere başlarken Şakirtlere şunu yazdırır: ''Cifir ve Ebced hesapları, rakkamlar, harfler ve sayılar kullanılarak Gaip'ten ve
gelecekten haber vermek idiiasında olan BOŞ bir bilgidir. Bu Cifir işi me
raklı, zevkli bir iş olduğu için insanı gerçek görevinden uzaklaştırır, boş ye
re meşgul eder. Bir kere bu ''La yelemül'gaybe illallah'' yani: Gaybı Allaht an başkası bilemez ayetine karşı EDEB DIŞI bir davranıştır. Cifir gibi güç
lü temellere dayanmayan gizli bilimler, kötü maksatlar için kullanılmaya çok daha müsaittirler''( Said- Nursi; Lem'alar sayfa 39 Sinan matbaası İst.
1958). İlk zamanlar said-i Nursinin görüşü gerçekten buydu. Fakat kendisi
ni ve Risaleleri kutsallaştırmak için Risale-i Nur'un neredeyse her bölümün de Cifir yoluyla Kuran ve Resul-ü Ekreme göndermeler yapmaktadır.. Baş
larda mahkum ettiği yöntemi, sonraları temel İspat Enstumanı olarak kull
anmıştır. Sikke-i tasdiki gaybiden Lemalara, Sönmeze dek her yer Cifir ve Ebced kaynamaktadır.'' (Müslümanlık ve Nurculuktan...)
Alt 04-11-2005, 14:18
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mutezile.
Evet ben Turan Dursun'un bildiklerine değil bildiklerini yorumlayış şekline itibar etmem. Çünkü Turan Dursun felsefe bilmiyor, hermenötik bilmiyor, yapısalcılıktan haberi yok vs. Ancak bildiği şeyler (tefsir,fıkıh,hadis,kelam vs.) kendi malı değil. O bilgilere itibar ederim ancak o bilgileri Turan Dursun'un yorumlayışına itibar etmem, farkı fark et abi, nüansı kaçırma:)

Batının Turan Dursun'u el üstünde tutması meselesine gelince: Turan Dursun'un kitaplarından birisinin finansörlüğünü Vatikanın yaptığını duymuştum. Turan Hoca da bunu itiraf etmiş biryerde. Konu hakkında bilgi sahibi değilim, o yüzden bir yargıya varmam, bu konudaki cevabınızı merak ediyorum.

Bizler derken kastettiğim benim kendim, yani şahsım. "Turan Dursun Karşıtlarını Koruma ve Yaşatma Derneği" diye bir dernek falan değil yani.

"Turan Dursun bilginin özsel gerçekliğine ve bir konuda evrensel aklın ilkelerine değil kendi kişisel temayüllerinin yanıltıcılığına itibar etmektedir. Bu noktada da Turan Dursun'un tahsili, bilgi seviyesi hiçbir şey ifade etmez." (Aliminyum)

"Ama senin sözlerin bir şey ifade eder öyle mi? Sen mi kişisel temayüllerin yanıltıcılığından arınmış, kamil insan oluyorsun. Yazını okuyan seni cemaat önderi, ya da 'Görüş sahibi' ehliyeti olanlardan sanır. " (Mutezile) Bu laf karşısında tek diyebildiğin bu mu? Yani birbirinden iki romantik aşığın "Sen suçlusun hayır sen suçlusun" diye birbirlerine trip atmasına benzer bir cevap vermişsin. Böyle bir cevap vereceğine Turan Dursun'un yorumlarının akılcı temellerini tespit edip yazsaydı daha makbule geçecekti. Ayrıca kendi kişisel temayüllerimi fikirlerimden soyutladığımı iddia edemem, kimse iddia edemez onu, amaç o değildir ancak fikirlerin belrilenmesinde tek ölçütün şahsi temayüller olması aldatıcıdır. Eleştirdiğim ise bu, öbürü değil. "Sen kendine bak" şeklinde --HAKARET YOK--cevaplar verme bana, argümanını temellendir abi. Hala daha Mahmut Reyeden bahsediyorsun ya helal olsun.

Ayrıca yazdığım yazının ciddi yerlerini atlayarak cevap yetiştirmeye çalışıyorsun, önemli yerleri görmezden gelme. Şu sorulara cevap ver:

1)Necip Fazıl tarikat şeyhi midir?
2)Said Nursi içki içip kumar mı oynamıştır?
3)Felsefe bilmeyen Turan Dursun'un akılcılığı hangi temellere dayanmaktadır? A priori sezgilere mi?
4)Turan Dursun Nuh tufanı hakkında "Bu bir efsanedir, Kuran'da yer almamalıydı" derken, efsanelerin ne olduğunu neden tarif etmez, efsanelerin gerçek dışı olduğu ön kabulünü neden temellendirmez, efsanelerin gerçek olayların abartılmış şekli olduğu şeklindeki edebiyat bilgisini neden atlar, Turan Hoca bu tip şeyleri hep yapar, tüm malzemesi de budur ancak Turan Hoca bunları neden yapar?
5)Turan Hoca bir kitabının yayını için Vatikan'dan teşvik veya destek almış mıdır? Almışsa neden almıştır? Bu konuyu itiraf etmiş midir? İtiraf ettiyse itiraf ederken neler demiştir?
6) Turan Dursun tam olarak nedir? (Edebiyat yapmadan cevap ver, mümkünse felsefî bişeyler karalar.)
Alt 04-11-2005, 14:41
Üye

''şeklinde kadınsal tripleri andıran cevaplar verme bana,'' ...(Alümünyum)

Senin şimdi kalbini mi kırayım? Onurunla mı oynayım? Bana yaptığın bu..

Medeni bir şekilde konuşamayacaksan, bırak forumda bana reddiyeler yazmayı. Küfürü, hakareti, bel altına vuran sözleri bu forumda istemiyoruz
Çoğu üyenin ortak kanaati. Bunu anlamayanlar zamanla anlayacak. Senin le daha önceki yazılarımızda bu konuda mutabik kalmıştık..Cevabını aldıkt
an sonra, o hakaret sileceğim. Önce cevabını bekliyorum.
Alt 04-11-2005, 19:37
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Medeni bir şekilde konuşmak da ne? Ben bilmiyorum öyle birşeyin varlığından habersizim bana öğret. Ne demektir, tanımı nedir, usulleri nasıldır, gerekli midir, gereksiz midir, iyi bir şey mi, iyi birşeyse kim karar vermiş iyi birşey olduğuna?

Ayrıca trip yaptığın zaman "Sen trip yapıyorsun" diyene bozulmak niye? "Hayır cevabım tribal bir tavır içermiyor, sebebi de şu" diyemiyorsun tek yapabildiğin karşındakini medeniyet mahrumiyetiyle suçlamak.

Birkaç tane soru sordum, cevaplarını düşünüp yazamıyorsun. Tek becerebildiğin yüzlerce kelime içinden birkaç tanesini seçip beni suçlamak.

Ayrıca medeni bir şekilde konuşmaktan kastın karşındakine hakaret içeren cümleler söylememekse çuvaldızı kendine batıracaksın abi. Fetoş, sapık Harun ve daha bilmem ne gibi tabirler bana ait değil sana ait. Harun Yahya'ya "cinsel sapık" demenin sebebini sana sorsam "Çünkü o cinsel sapık" diyeceksin. Yani ortada bir durum tespiti var sana göre bir hakaret yok. İyi de sen trip yaptığın zaman--HAKARET Y O K --deyişim neden hakaret oluyor. Verdiğin cevap resmen baştan aşağı tribal bir tavır.
İpler sizin elinizde, kelimelerle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz hatta muhatabınızın kelimelerinden onun hakkında karakter tahlilleri bile çıkarıp güya kendi idraklerinize göre o vatandaşı bütün site elalemine rezil rüsva edebilirsiniz. Ama bu bana sökmez.

-H A K A R E T Y OK-
Denilen laf budur.
Küfür mü bu? Senin küfür anlayışın bu mu?
Tabi küfür anlayışı böyle olan birisinin Materyalist, usrenin, Sniper daha bilmem ne rumuzlu elemanların söylediği şeyleri küfür olarak ya da hakaret olarak görmemesi doğaldır. Riyakarlık yapıyorsunuz işte kabul edin. Hayır riyakarlık yapmıyorsanız "Biz riyakar değiliz, çünkü şöyle de yapıyoruz" deyin.

Şimdi olayı çarpıtmayı bırak da sorduğum 6 tane soruya düzgün ve samimi cevaplar ver.
Alt 05-11-2005, 22:12
Üye

Ağzını bozduğun topiclerin altındaki konuları seninle konuşmayacağım. Diğer topiclerde seve seve fikir teatisi yapabiliriz.

Sebebine gelince; içimden sana hakkettiğin cevabı vermek geliyor bu topic altında. Fakat bunun bir yere götürmeyeceği ortada. Binlerce örneği var.

E o zaman niye diğer topicler altında seninle konuşmaya devam ediyorum? Çünkü öz olarak gayet aklı başında - hatta bazen neredeyse sevimli -okumayı, yazmayı seven bir arkadaşsın. Toptan husumet ortamına girmektense, bari konuşulabilecek diğer konular da senin fikir teatisini sürdürelim, derim.

Hamiş: Kadınlara duyduğum saygıya halel getirmeden işaret etmek zorunda bırakıyorsun beni: Bir erkeğe kadınsı tribler atfetmek, son derece ilkel bir hakaret örneğidir. Bu lafa sessiz kalan da, gerçekten acınası bir erkektir. Bir kadında kendisine karşı cinsin özelliklerini atfeden bir hemcinsine hoş gözle bakmayacağını düşünüyorum. İstisnalar olabilir.
İstisnalar erkekler arasından da çıkabilir. Sana birisi :''Senden kadınsı trip-
leri andıran cevaplar alıyorum Alümünyum'' dese; bunu söyleyen Zatı siga'ya çeker misin- çekmez misin?

Bu kadar boş konular hakkında niye insana ömür tüketiyorsun?
Alt 07-02-2006, 06:52
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Lafını Bil Konuş

tekdinislam Diyor ki
Mütezilli misin nesin gözüm lafını bil konuş oldumu ne bu Üstad Said Nursi ye nasıl sözler bunlar terbiyeni takın derim yoksa takındırırlar sen başkasına cvp vereceksin diye diğer inananların inançlarını suistimal edemezsin anladınmı. Haddini bil öyle konuş
işte sizin dininizin tartışma anlayışı bu!!!terbiyeni takındır yoksa takındırırlar evettttt işinize gelmeyinceee hemen kaba kuvvet hemen ölüm hemen dehşet......gerci sizin pek bi sucunuz yok bu kabalıgı bu dehşeti size muhammediniz öğretti..ondan örnek aldınız müslüman olmayanları,inançsızları,sırf islamyeti seçmediler diye haksız yere öldürülenlerii o gösterdi sizeee...sizde bi bayrak savaşı gibi devam ediyorsunuz kan dökmeyeee :x
Alt 07-02-2006, 09:47
Üye

Sevgili no religion;

Hassasiyetini anlıyor ve saygı duyuyorum. Fakat göz ardı edilmemesi gereken çok önemli bir gerçek var.

Monitör arkasından hırlayan; bazen de anıran bu Şeddeli Merkebler'in şiddet dolu, Cidal yaratan; husumet ve kin kokan sözlerine bakma sen dostum..

Bunlar yüzyüze teke tek bir hiçtir. Forumlarda bana ve aileme küfreden izzet-i nefis fukaralarının bazılarını Msn'ye çağırdım ve gördüm ki bunlar yüz yüze süt dökmüş kediler gibi.

Ama Sivasta olduğu gibi arkalarında tekbir getiren bir ahali varsa derhal ellerinde pet şişeyle ilk benzin istasyonuna doğru koştururlar; koştururken
hayatta ilk kez bir moka yaramaktan dolayı duydukları heyecandan topuk
ları dötlerine vurur; ve ellerindeki pet şişeye benzin doldurtup tekrar Madımak'a doğru seyirten cibbilliyetsiz alçaklardır bunlar.

Ya da başka bir sahnede Turan Dursun gibi bir Aydınlanma Devini pusuya düşürmek için bekleyen SAVAMA beslemeli şerefsizlerin ''erketecisi'' olurlar...

Havlayan köpek ısırmaz (tek başına ise), sevgili dostum..

Bunlar kağıttan aslan, tabansız mücahitlerdir. Çok net görmek lazım. ''Dinkardeşleri'' Bosna'da, çeçenya'da, Bağdat'ta, Afganistanda toplu tecavüzlerden sonra toplu mezarlara atılırken sıcak evlerinde döt büyütüp sıcak taam'a kaşık sallarlar; bir yandan da '' Vah vah'' diye vaveyla ederler..

Muqteda e's-Sadr direnişini avuçları kızarıncaya kadar alkışlarlar; ama kendileri 2 eli, 2 ayağı kopan ve bombada tüm ailesi yok edilen bağdatlı bebelerin mesuliyetini vicdanlarında hissetmezler...

Benim bu cenah için tanımım şudur: Ekseriyetle vicdan ve merhamet duygularını gittikleri dergah / tarikatın vestiyerinde bırakır dışarı öyle çıkarlar...Aralarında İhlaslı, takvalı, vicdan sahipleri yok mudur? Vardır.

Çok olmamak kaydıyla.

Hülasa; Monitör arkasından esip gürleyenler, ağzını bozanlar, tehdit edenler günlük hayatta başarısız olmuş, beyinleri iğdiş edilmiş, toplumun itibar etmediği mesleksiz / meslekli acıklı karakterlerdir. Aşağılık komplexi ve testosteronun kafalarına vurmasından mütevvelit İnsanlık vasıflarını tedricen kaybetmeye mahkumdurlar..

İyi tanı bunları sevgili dostum; Yüzlercesi, binlercesini tanıdım forumlarda,
günlük hayatta..

Doğuştan aldıkları iki vasıf olan Din & Milliyet özellikleri - ki bu nitelikleri almak için doğmaktan başka bir şey yapmaları gerekmemeiştir - bu özelliklerinin üzerine t e k t u ğ l a k o y a m a y a n aymazlar tehditte eder, küfür de eder, hakaret de eder.

Biz de zaten bu ayrıkotlarını temizlemek için; t e m i z F o r u m için burdayız. Ama lütfen onlara ''hakketiklerinden'' bir gram fazla önem bahşetmeyelim..
Alt 07-02-2006, 09:51
sergerde sergerde isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Aliminyum.. süpersin koçum.. yaptıkları hep bu.. köşeye sıkışnca birden saldırganlaşırlar.. işi kişisel boyuta çekmeye çalışırlar... bunlar 30 sene evvel de böyleydi yav.. hiç değişmemişler..
Alt 11-02-2006, 15:06
Üye

Bir Mücahit daha teşrif etti
Alt 11-02-2006, 18:22
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Turan Dursun'un Yüksek Eğitimi ve İslam'ı Reddedişi

"Büyük İslam Bilgini" ve "Aydın İnsan" dediğiniz Turan Dursun'un kendi ağzından eğitimi:

İlk dini eğitim: -Ve o Ağrı'nın Kargalık köyünde Molla Nadir, baş hoca oydu, onda okudum. Onda okuyacağım kadar okuduktan sonra Muş'un köylerine gittim. Molla Zahid Irak'ta ünlüydü. Orda burda işte Erzurum'un, Ağrı'nın, Muş'un değişik köylerinde bulabildiğim, işitebildiğim, çok iyi olduğunu işittiğim Kürt hocalarının yanında okudum. 12 ya da 13 yaşıma değin. Orada okuyacağım kadarını bitirdim. Şafilerin içinde, Kürtlerin içinde okuyacağım kadarını okudum.

Sonraki dini eğitim: -Ondan sonra Türk hocalara gittim. Bir ara Çerkezlerle kaldım. Çok iyi Çerkesçe öğrendim. Çerkez hocasında biraz okudum, Türk hocalarında biraz okudum. Ve Türk hocalarında okuduklarımla da en son basamağa kadar çıktım. Yani icazeti Türk hocalarından aldım. En son okuduğum Konya'nın Çumra ilçesindeki Tahir hocaydı.

Aldığı üst düzey eğitimden sonra müftü olmak ister: -İcazeti aldıktan sonra Diyanete geldim. Müftü ve vaiz olmak istiyorum."Git, sen daha Türkçe bilmiyorsun, askerliğini yap, ondan sonra" dediler. O zaman köy imamlığı yaptım. Adana'nın köyünde ve oradan asker oldum. O köyde çok da şanslı bir durum oldu. Köy öğretmenine Türkçe'yi öğrenmek istediğimi söyledim. "Öyle hatip olmak istiyorum ki, dünyada Türkçe'yi benden daha iyi bilen bir kimse olmasın" dedim. Fakat dilimde sakatlık vardı. Bir tümceyi sonuna kadar söyleyemezdim. Takılırdım

Aydın insan Turan Dursun'un parlak tahsil hayatı: -İlkokul diplomasını askerlikten sonra İstanbul'da Mahmutpaşa İlkokulu'ndan aldım. Yoksa müftülük elden gidecekti. Ortaokulu ise Sivas Müftüsü iken dışarıdan bitirdim. Liseden dört dersim var. Biri beden eğitimi, diğerleri de hiç barışık olamayacağım dersler. Cebir, fizik, kimya.

Ve aldığı başarılı eğitimden sonra dinin yanlış olduğunu fark eder: -Bir bakıyorum, Tevrat'ın filanca yerinde şunlar var. Aaa filanca surede aynen var, ya da değiştirilmiş biçimiyle var. Levililer'de şu var, ona bakıyorum o da var. Hatta İncil'ine bakıyorsun oda öyle. Zaten epeydir de sorular vardı. "Tamam" dedim "bu adam sahtekardır." Ama ne fena oldum. Öyle bir hınç oluştu ki! Çünkü o benim gençliğimi aldı, çocukluğumu aldı.Ben ondan dolayı gençliğimi, çocukluğumu yaşayamadım. Nice insanlar ondan dolayı yaşayamıyor. Birçok insan onun felaketzedeleri durumun da. O vardır diye, O'nun seçtiği karanlık vardır' diye birçok insan doğruyu yanlış, yanlışı doğru olarak biliyor. Yani insanca duygular ve insanca oluşumlar, o nedenle birçok yönden gelişememiş. Hiçbir hastalık; ne bir kanser, ne AİDS, ne falandır, filandır, hiçbir hastalığın korkunçluğu, hiçbir felaketin korkunçluğu, o dinden gelen korkunçluk kadar korkunç gelmedi bana. Ve o dakikadan başlayarak hemen savaşa giriştim.

Önerilen Siteler