Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-03-2009, 18:19
sahozgur sahozgur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslamda hür irade yoktur. doğumumuzdan ölümümüze kadar herşey bellidir. Ama bunu biz bilmeyiz. İslama göre roller yazılmış ve bize ezberlettirilmiştir. Biz sadece birer oyuncuyuz. görevimizi yaparız. Zaten kimin cennete kimin cehenneme gideceği bellidir. Haybeden yaşarız işte...
Alt 12-03-2009, 18:19
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Şimdide başka bir açıdan baktın eğer cehenneme gider deseydim öyle haksızlıkmı olur diyecektin.

İslamla hiç tanışmamış biri müslüman muamelesi görür ama ömründe kötülük yapmışsa onun cezasını çeker tıpkı müslümanlarında ceza çekmesi gibi.

Siz böyle ömrünüz boyunca sorun arayacaksınız,ama sonunda en büyük sorunla karşılaşacaksınız.
Alt 12-03-2009, 18:32
Üye

karadenizli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdide başka bir açıdan baktın eğer cehenneme gider deseydim öyle haksızlıkmı olur diyecektin.

İslamla hiç tanışmamış biri müslüman muamelesi görür ama ömründe kötülük yapmışsa onun cezasını çeker tıpkı müslümanlarında ceza çekmesi gibi.

Siz böyle ömrünüz boyunca sorun arayacaksınız,ama sonunda en büyük sorunla karşılaşacaksınız.
cennete de gitse cehenneme de gitse sonuçta bu bir adaletsizlik. Çünkü kazananının belli olduğu bir oyun adil değildir.

islamla tanışmamış kişilerin kötü olup olmamasının kıstası nedir peki. Müslümanın ki belli. Ama bir kızılderilinin ki belli mi?

dediğim gibi ben sorun aramıyorum. Tam tersi islamdaki sorunları araştırırken bir sürü sorun çıktı karşıma ve bu sorunlara hiçbir aliminizde elle tutulur bir çözüm bulamamış.
Alt 12-03-2009, 18:45
Üyeliğini Sonlandırmış

Seninle kader konusunu tartışmak isterim ama başka bir başlıkta
bütün bunlar bu konuyu iyi anlamamandan kaynaklanıyor.
konuyu bulandırmak istemiyorum
Alt 12-03-2009, 18:45
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kim söyledi sana sorun aradığımızı? Kendi adıma herşey son derece açık ve net. Henüz ne cehennemde yanan, ne cennette keyif yapan birini tanıdım.

Uyanık bir Arap saçma sapan bir kitap yazdı diye de hayatı kendime zehir edecek değilim. Tabi senin gibi kalpten inananlar islamda huzur buluyordur, onaylamasam da buna lafım olamaz. Ama ben çoğunluğun korkudan inandığını ve bu dünyada asla huzur bulamadığını biliyor ve kendilerine akıl-fikir diliyorum.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 12-03-2009, 18:50
Üyeliğini Sonlandırmış

Bende güneşe bakıyorum futbol topu büyüklüğünde görüyorum.
halbuki öyle değilmiş milyonlarca defa daha büyükmüş,ama bunu görenler çok az kitaplarda öyle yazıyor.

Şimdi bende kalksam reddetsem ne dersin bana,
görünenden çok farklı şeyler vardır
Alt 12-03-2009, 19:00
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

karadenizli..

islamla tanışıp da hiç kazımamış olan ne olacak..

bu arada süren doldu.. tezden hala haber yok..

sen ord. prof olmak istiyordun..

sen bana tezini hazırla sana nobel ödülü ayarlıcam..

ekmek kuran çarpsın bak...

Alt 12-03-2009, 22:20
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

bu topic te sorun Tanrının varlığı veya yokluğu sorunu değil..sorun şu...Tanrı olacak ve olmuş herşeye hakim bir tanrı ise özgür irade denilen kavram olabilirmni...olursa eğer mutlak Tanrı fikri güme gider..onunda bilmediği önüne geçemeyeceği oluşumlara açıktır herşey ki buda. tek tanrı fikriyatına aykırıdır.... Yada tasavvuf öğretisindeki gibi var olan her şey tanrının bir parçasıdır ve ondandır bu sebeblidirki var olan he şey o dur eh o zaman özgür iradeyi bir kalemde geçelim
...
Alt 13-03-2009, 10:23
Üye

Seninle kader konusunu tartışmak isterim ama başka bir başlıkta
bütün bunlar bu konuyu iyi anlamamandan kaynaklanıyor.
konuyu bulandırmak istemiyorum
Konuyu bulandırmıyorsun. Burada zaten kader ve özgür irade konuşuluyor.
Şimdi düşün; küçük yaşta ölen çocuklar iradelerini kullanamadan, yani islama göre günahsız olarak ölüyorlar. Doğru cennete, peki 80 yaşına kadar yaşayan ve yaptığı hiçbir şeyden yine islama göre sorumlu olmayan bir insan da günahları yüzünden cehnneme gidiyor. Bu nasıl sınavdır.

Allah açısından bir imtihan dünyası değil. zaten herşeyi biliyor. insanlar olacakları bilmediğinden, bizim açımızdan bir imtihan dünyası oluyor.

Yine yola koyuldular. Bir süre sonra bir oğlana rast geldiler; tuttu onu öldürdü. Mûsa dedi: "Tertemiz bir insanı, bir cana karşılık olmaksızın öldürdün ha!? Vallahi çok kötü bir iş yaptın!" (kehf suresi 74. ayet)

"Oğlan çocuğa gelince: Onun anası-babası inanmış kişilerdi. Çocuğun onları azgınlık ve inkâra sürüklemesinden korktuk. " (80. ayet)

"Diledik ki, Rableri onlara o çocuktan temizlikçe daha üstün, merhametçe daha gelişmişini versin. " (81. ayet)

Burada çocuk daha büyüyüp günahlarını işlemeden imtihanı sonlandırılıyor. Yani bir kişinin neyi hak edip etmediği en başından belli. Ayrıca çocuk yaşasaydı anne ve babasını saptırabilecekmiş. Ama sapmayı hak etmedikleri için onlar kurtarılıyorlar. Böyle bir kader anlayışı olabilir mi?

Madem herşey belli, biz sadece önümüzdeki şıklara göre hareket ediyoruz. Ama netice Allah tarafından biliniyor. Ben kendimce özgür irademe göre bir şıkkı seçtiğimi düşünüyorum, oysa önüme gelen şıkları belirleyen ben değilim. Seçtiğim şıkka göre sonucun ne olacağını da bilmiyorum. Ama yaptığım yanlış bir tercih beni cehennemin dibine göndermeye yetiyor. Böyle adalet olmaz.

Hani hep soruyorsunuz ya, Ya Allah varsa ne yapacaksınız diye, ben de size soruyorum; ya Allah varsa ama bu Allah muhammedin tebliğ ettiği değil se, ya muhammed bunları uydurduysa, asıl tanrı musanınki, budistlerinki, zerdüştünki vs. ise siz ne yapacaksınız... Dinini sen özgür iradene göremi seçtin, yoksa doğduğun ailenin, toplumun ve coğrafyanın etkisiyle mi oldu?
Alt 13-03-2009, 12:13
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sahozgur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hani hep soruyorsunuz ya, Ya Allah varsa ne yapacaksınız diye, ben de size soruyorum; ya Allah varsa ama bu Allah muhammedin tebliğ ettiği değil se, ya muhammed bunları uydurduysa, asıl tanrı musanınki, budistlerinki, zerdüştünki vs. ise siz ne yapacaksınız... Dinini sen özgür iradene göremi seçtin, yoksa doğduğun ailenin, toplumun ve coğrafyanın etkisiyle mi oldu?
hep söylüyorum.. size giydirilen dine saplanıp kalmayın.. onu çürütmekle uğraşmayın.. dünya insanlığını inceleyin nelere inanıyorlar...

ne tek tanrılar.. ne çok tanrılar.. ne de tanrısız dinler...

hepsinin cennet cehenneme gidiş koşulları farklı...

hepsinde cennet ve cehennemde sunulanlar çok farklı..

800 katlı cehennemler bile var..

tanrısızn dinlerde cennet cehhennem bile yok.. sonsuz yaşam var...

ve sen bu dinlerden hiçbirini özgür iradenle seçmiyorsun.. çocukken sana giydirilirse o artık senin hakkikatin (derin uyku) oluyor..

bu dinlerden hangisi hakikat.. insanlar bazen bunu düşünüyor..

ne bu ya yaşam kumar mı...

oldu.. ben o zaman tanrısız ve reenkarnasyona savunan dine inanayım..

beyler uyanın.. aşın artık bunları... tabii ki hepsi güzel birer rüya...

peki gerçek ne mi...

imzamda yazıyor...

Önerilen Siteler