Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-03-2009, 22:49
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn.Cyctec,kendimi ne kadar zorlasam da anlattığınız belirsiz,kanıttan yoksun rüyalar alemini hissedemiyorum..Her şey çok somut benim için..Metafiziksel bir bakış açısı bana çok yabancı..Söyledikleriniz de kesinlik yok..Peki bu durumunuzla nasıl yaşıyorsunuz?..Neyin soyut neyin somut olduğunu bile kestiremiyorsunuz ki siz daha..Sizin yazıyı okuyunca ben neredeyim,kimim,burası neresi dedim yahu..
Alt 16-03-2009, 23:45
cyctec cyctec isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

placebo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn.Cyctec,kendimi ne kadar zorlasam da anlattığınız belirsiz,kanıttan yoksun rüyalar alemini hissedemiyorum..Her şey çok somut benim için..Metafiziksel bir bakış açısı bana çok yabancı..Söyledikleriniz de kesinlik yok..Peki bu durumunuzla nasıl yaşıyorsunuz?..Neyin soyut neyin somut olduğunu bile kestiremiyorsunuz ki siz daha..Sizin yazıyı okuyunca ben neredeyim,kimim,burası neresi dedim yahu..

gercek varlıgın ispatıdır esas benlıklerımız. içinde var oldugumuz bu denızın her kosesı fızıkın esasları ıle kaplanmıstır. var oldugumuz bu evrende baska evrenlere ait doneleri hıssetmek ıcın onları bılmek lazım, bilmek içinde bu evrendeki doneler ıle eslestırmek lazım, eger karsılıkları yok ıse bu evrende ne care zorlasanızda.

her ne kadar ınsan olsakta buradayız, gilikoz ile beslenir , cay ıcer sogukta usuruz, bunlar bırer gercektır ama nerde? burada gercektır! burası ıse nerde gercektır? sadece hıclıkte.!!!!!!!

esas ne dır sorusu vardır akıl sahıbı her yaratıkta! esasın varlıgının gerceklıgınden nasıl suphe duymuyorsak hıclıkle varlıklarımızıda acıklayamayız. işte burda meteryalızm bıtmekte bilimsel mantıkla felsefe , ılerısındede metafızık baslamakta.

bu ızahı kafanızda netlestırmek ıcın sıze bır mevzudan bahsetmek sıterım. ama once uyarmak isterım sızı. hala ıcınızden bazı korkuları atamadıysanız hıc okumayın.
1-) rüya;

ormanda muhtelıf kısıler ıle sen sakrak dolasmaktayım, bırden bır magara gorduk, 1 metre en ve boyda gırısı olan yere sıfır hatta eksı kotta.
iceri baktım dısarıdan bıldıgınız derın bır magara ıcerıde hol gıbı bır gecıt var. bu holun sonunda ıse dar bır donemec oradan sonrası dısarıdan gorunmuyor. iki arkadasım daldı maraya ve sondakı o dar holden daldı ve kayboldu, bende kafamı magara ıcerı uzattım, egılmıs ıcerı dalacakken zemını gordum.

işte bu zemın benım dunyada gordugum hıc bır seye benzemeyen ama benı acılen uyandıran, tansıyonumu anormal bır sebıyeye cıkardıgında ıse olecegım aha sımdı dedıgım bır durum. ama su garıp tanımlayamadıgım ama bu kadar benı korkutan bu nesnelerın varlıgını bılmesemde benı zıbartacaktı. nerdeyse

işte olay burda saklı , nerden emınız varlıgın sadece gorduklerımız olduna?

eger bu kafı gelmez ıse bır tane daha var ama onu anlatmam cıddı sıkıntılara yol acabılır yada bana şizofren yakıştırması yapabılırsınız ama nnutmadan ben baya baya analıtık dusunen farklı bır adamım

saygılar
Alt 17-03-2009, 00:08
Üye

cyctec´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

bu ızahı kafanızda netlestırmek ıcın sıze bır mevzudan bahsetmek sıterım. ama once uyarmak isterım sızı. hala ıcınızden bazı korkuları atamadıysanız hıc okumayın.
1-) rüya;

ormanda muhtelıf kısıler ıle sen sakrak dolasmaktayım, bırden bır magara gorduk, 1 metre en ve boyda gırısı olan yere sıfır hatta eksı kotta.
iceri baktım dısarıdan bıldıgınız derın bır magara ıcerıde hol gıbı bır gecıt var. bu holun sonunda ıse dar bır donemec oradan sonrası dısarıdan gorunmuyor. iki arkadasım daldı maraya ve sondakı o dar holden daldı ve kayboldu, bende kafamı magara ıcerı uzattım, egılmıs ıcerı dalacakken zemını gordum.

işte bu zemın benım dunyada gordugum hıc bır seye benzemeyen ama benı acılen uyandıran, tansıyonumu anormal bır sebıyeye cıkardıgında ıse olecegım aha sımdı dedıgım bır durum. ama su garıp tanımlayamadıgım ama bu kadar benı korkutan bu nesnelerın varlıgını bılmesemde benı zıbartacaktı. nerdeyse

işte olay burda saklı , nerden emınız varlıgın sadece gorduklerımız olduna?

Rüya mı?gerçekte yaşanmış bir hallüsinasyon mu anlayamadığım muhtelif kişiler,mağara olayları..Zemin de görülen ve ölüme sebebiyet verecek derecede korkutan madde mi varlık m nedir ne değildir anlayamadığım şeyler..Valla içinden çıkamadım..

eger bu kafı gelmez ıse bır tane daha var ama onu anlatmam cıddı sıkıntılara yol acabılır yada bana şizofren yakıştırması yapabılırsınız ama nnutmadan ben baya baya analıtık dusunen farklı bır adamım
Estağfurullah ne şizofrenisi?..Yakıştırmayın kendinize böyle şeyler yani

Hem de analitikTövbe est..
Alt 17-03-2009, 00:16
Üye

evet ben kimim neden burdayım, neden yazıyorum, manyakmıyım? delimiyim? neye göre manyak neye göre deliyim?

hadi kalksam diğer boyuta gitsem bu bedenle gidebilirmiyim? hangi forma dönüşür hangi şekle girerim, esas sıfatım ne? aklım neden var?
ben kimim? beni senden ayıran ne? farkımız ney? neden inek değilim? inek neden ben değil? taşın varlığını biliyorum ama o neden taş ben neden insanım? taşın neden secme sansı yoktu? onun varlık sebebi ne ? neden kendinin farkında değil? ya farkında ise? amacımız ne? amaca gerek varmı? o zaman neden varız? uyudum yok oldum uyandım varmı oldum? varlığını daha once bilmeyen bir nesne nasıl daha sonra farkına varabilir?

hiçlikde farkıdalık varmıdır?

ben nerdeyim neden bu saate kadar yazıyorum? delimiyim neyim? uyumam lazımmı? buna ben neden karar vermıyorum? acaba dusundugum kadar ozgur degılmıyım?

saygılarımla.
Alt 17-03-2009, 00:19
Üye

Rüya mı?gerçekte yaşanmış bir hallüsinasyon mu anlayamadığım muhtelif kişiler,mağara olayları..Zemin de görülen ve ölüme sebebiyet verecek derecede korkutan madde mi varlık m nedir ne değildir anlayamadığım şeyler..Valla içinden çıkamadım..

Estağfurullah ne şizofrenisi?..Yakıştırmayın kendinize böyle şeyler yani

Hem de analitikTövbe est..
rüya be tırsmayın lütfen.

ama esas anlatmaya calıstıgım daha gormedıgım, varlığını bu duya ile eşleştiremedigim nesne ve bicimler o beni karıştırdı bıraz. bilmedigin bir şey seni nasıl fiziki olarak yorabılır? sıkıntı o.

kusura bakmayın ama siz ne bicim ataistsiniz? ben sizden mantıklı bir açıklama bekliyorum sadece . soru o
Alt 17-03-2009, 00:28
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

MASALLARIN MASALI

Su başında durmuşuz
çınarla ben.
Suda suretimiz çıkıyor
çınarla benim.
Suyun şavkı vuruyor bize
çınarla bana.

Su başında durmuşuz
çınarla ben, bir de kedi.
Suda suretimiz çıkıyor
çınarla ben, bir de kedinin.
Suyun şavkı vuruyor bize
çınara, bana, bir de kediye.

Su başında durmuşuz
çınar, ben, kedi, bir de güneş.
Suda suretimiz çıkıyor
çınarın, benim, kedinin, bir de güneşin.
Suyun şavkı vuruyor bize
çınara, bana, kediye, bir de güneşe.

Su başında durmuşuz
çınar, ben, kedi, güneş, bir de ömrümüz.
Suda suretimiz çıkıyor
çınarın, benim, kedinin, güneşin, bir de ömrümüzün.
Suyun şavkı vuruyor bize
çınara, bana, kediye, güneşe, bir de ömrümüze.

Su başında durmuşuz.
Önce kedi gidecek
kaybolacak suda sureti.
Sonra ben gideceğim
kaybolacak suda suretim
Sonra çınar gidecek
kaybolacak suda sureti.
Sonra su gidecek
güneş kalacak,
Sonra o da gidecek.

Su başında durmuşuz
Su serin
Çınar ulu
Ben şiir yazıyorum
Kedi uyukluyor
Güneş sıcak
Çok şükür yaşıyoruz
Suyun şavkı vuruyor bize
Çınara, bana, kediye, güneşe, bir de ömrümüze.

NAZIM HİKMET

Ruhi Su'dan dinlemek isteyene:

http://www.muzik.net/albumler/7323/S...-Baliklar?rd=1
Alt 17-03-2009, 00:34
Üye

her neyse ben daha fazla takılmım bu konuya. ama hala bir okuzun gozunden bir ineğin ne kadar çekici geleceği hususnda şüpelerimde yok değil

ben metaryalist düşünemiyorum. sadece tezlerinizi merak ettim ve baktım. size karşı bir kıllığım kesinlikle yok , her koyun kendi otunu yer dimi

ama sunu soylemek isterim GÖRDÜKLERİNİZ sadece varlıkta birer hiç .

sizler birer gerceksiniz ama sunu unutmayın lütfen; gördüklerinize değil göreceklerinize inanmak lazım , hali hazırda e=mc2 yiz zaten tek manyaklımız var o da akıl

sorgulamanıza kesınlıkle karsı degılım ama su var, kesınlıkle saplantılı ve dar dusunmemek lazım. bilimde bunun ısıgıyla ılerler ama sonu yoktur kı o yuzden hıc bır zaman tatmın edıcı olmıcak. o yuzden su ankı bılım ıle 5000 sene oncekı bılım arasındakı fark sadece kocaman bır hıç. sorular hep aynı oalcak insanlarda donelerde ama insan var olan tek gerceklıgın peşinden hep kosacak.

hayat ne garip , kuşlar filan :eek:
Alt 17-03-2009, 00:39
Üye

hadi kalksam diğer boyuta gitsem bu bedenle gidebilirmiyim? hangi forma dönüşür hangi şekle girerim, esas sıfatım ne? aklım neden var?
ben kimim? beni senden ayıran ne? farkımız ney? neden inek değilim? inek neden ben değil? taşın varlığını biliyorum ama o neden taş ben neden insanım? taşın neden secme sansı yoktu? onun varlık sebebi ne ?
Sevgili cyctec,Mutasavvuf musunuz? panenteist misiniz?ya da başka bir ekol??
Alt 17-03-2009, 00:59
Üye

Sevgili cyctec,Mutasavvuf musunuz? panenteist misiniz?ya da başka bir ekol??
ya aslında ben yeni bir ekol olabilirim , bunu hiç düşünmemiştim. ama dediniz o şeylerden degilim özellikle panenteist hiç değilim. mutasavvuf hiç ama hiç degilim.

ben gariban, emeği ile karnını doyuran, bilim ve teknik vasıtası ile para kazanan gariban bir mühendisim.

bu tarz düşünce sitilim hep vardı, hiç değişmedim desem yeridir. illa ne olduğumu merak ediyorsanız siz cevabını benden daha iyi biliyorsunuz eminim.

ben bariz deliyim o kadar.
Alt 17-03-2009, 01:05
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayın cyctec şayet üzerine alınmazsa ben onun evrensel-insanla bir akrabalıgı olup olmadıgından kuşkuluyum. Muhtemeldir ki cyctec'in şahsında metafizik bir evrenselimiz daha oldu. Her ikisini de anlamak mümkün degil gibi gözüküyor. :eek:

Biri farkın farkında ama öbürü de farkı arıyor gibi. Bakalım başımıza daha neler gelecek. İkisinin diyalogunu bekliyorum merakla.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com

Önerilen Siteler