niveru´isimli üyeden Alıntı
once asagilara ininiz , cok tepede gordum sizi. Bu konuda hiramusanin cok dogru bir tespitde bulundugunu dusunuyorum .
Kayseride ki olay isik evlerinden once bir hukuk ve insan haklari skandalidir. Avukatlari ile gorusturulmeden on gunden fazla bir sure izole edilmis sekilde baski altinda tutulan insanlarin durumu sizin evrensel hukuk normlariniza uygun mu geliyor acaba!!
Avukatlarinin yaninda bile asit kuyusuna atilmak ile tehdit etmekden cekinmeyen bu sorgucularinin neler yapabileceklerini tahmin etmek de zor degildir sanirim
Butun bunlar bir yana , karargah evlerinini kaniksayabilen birinden evrensel hukukun ne oldugunu duymakda aslinda ilginc olabilir , gercekden nedir size gore evrensel hukuk nedir , nedir laiklik yasam cesitlerinin korunmasi nedir , yazsanizda biz asagidakilerde ogrensek bilgilensek !!
|
Gercek laik bir cumhuriyette yasamiyorsun.Gercek laik ve demokratik bir ülke nasil olur ve bunun ile birlikte, evrensel hukuk kurallari ve insan haklarini dahi okuyup ögrenmedigin anlasiliyor. Dolayisi ile bu cesit düsünceler ile tartisirken elbette cok zorlaniyorum.
Ben bir hukuk tahsili görmedim fakat bulundugum ülkede olan haklarimi gayet iyi biliyorum.Siz ne biliyorsunuz?
Simdiye kadar bu konularda benim yazmis oldugum bir cok yazilarim var ve cizgim durusum gayet acikdir.Bu cizgiye, durusa ve düsüncelerime aykiri olmayacak bir sekilde titizlikle yasamimi sürdürmeye calisiyorum.
En büyük idealim; ülkem insanlarinin kavusmalari icin savundugum düsüncelerin gercek olmasi ve huzur icinde yasamalaridir. Cünkü ülkemde evrensel hukuk kurallari uygulanmadigi ve gercek bir laik cumhuriyet olmadigi sürece bu huzur ortami asla olmayacaktir.
Bakin hukuk ve insan haklari insanlarin kendi düsüncesinde olanlara ayri, farkli düsüncelerdekilere ayri islemez. Daha bunu bile kavramakta zorluk cekiyorsunuz. Eger bu bir oyun ise bu oyun icin konulan kurallar herkes icin gecerlidir ve kimse bu kurallari cani cektigi zaman kendi cikari ugruna degistiremez.
Eger bir ulusal tv anahaberinde spiker basbakana ve hukuk kurallarina isyan ediyor ise; bu ülkede artik taslar gercekten yerlerinden iyice oynatilmis demektir. Neden?
Hangisi yanlis?
Spikerin tv de isyan etmesi mi?
Hukuk kurallarinin olmadigi mi?
Demokratik ve laik bir ülke olmadigimiz mi?
Bence sevgili K.C. bu konu hakkinda bir baslik acmasi gerekiyor diye düsünmeye basladim. Cünkü politika basligi altinda bulunan bütün tartismalar ayni noktaya dogru yönlenmeye basladi.
Sayesinde bilgilerimizi arttiririz.