Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-10-2005, 02:04
hyt hyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

my-zone aslında souyu pek anlamamışsın,
konu: Allah'ın var olmasının zararı nedir?

ve ayrıca diğer yazdıklarına katılıyorum. nice ben müslümanım deyipte pislik içinde yuvarlananlar var, nice ben inanmıyorum deyipte iyi işler yapanlar

Ayrıca senin tanıdıkların gerçek müslümanlar sayılmazlar, gerçek müslüman bizim tanıdığımız müslümanlar değil Kur'an ın tarif ettiği müslümanlardır.

Benim diğer yazılarımı bulursan oku

Bu ülkenin nufusunun %90 ının kimliğinde "dini:islam" yazıyor
ben iddi a ediyorum ki
Bu ülkenin %90 ı müslümanca yaşamıyor. geriye iyimser bir düşünceyle %10 müslüman kalıyor

bu çarpıcı bir örnek

Sana bir çarpıcı bir örnek daha vereyim

Ankarada yaşıyorum ve Mini etek giymiş türbanlı bir kız gördüm

anla artık
Alt 15-10-2005, 02:16
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sana öncelikle şunu söyleyeyim gerçek müslümanlık teoride olan bir şeydir ve çok yuvarlak bir kavram gibi geliyor bana yani nereye çekersen oraya gelecek bir kavram senin gerçek müslüman olan bir kişi başkası gözünde gerçek müslüman olmayabilir bu kişilerin kendi fikir dünyalarıyla ilgili bir şey.

allahın varolmasının zararı nedir deyincede allahın varlıgını kabul etmek gerek ancak allahın varlıgı bence tartışmalı bir konu sana ne vardır diyebilirim ne de yoktur. ayrıca varsa bile durum dusundugumuz gibi olmayabilir
Alt 15-10-2005, 02:31
Üye

my-zone Allah'ın var olmasının insanlığa hiç bir zararı yoktur.
Allah vardır. ve onun hükümleri aynen uygulanmıyor bunu kabul etmeme rağmen herkes elinden geldiğince bu hükümlere riayet etmeye çalışsa dünya düzene girecektir. Can-ı gönülden dileğim Kur'an ı bir kez olsun baştan sona okumandır. lütfen bir kez olsun oku.

ben inanıyorum ve sen inanmıyorsun fakat fikirlerimiz bire bir aynı. bunu yorumlasan güzel olur
Alt 15-10-2005, 02:41
Üye

birincisi öncelikle allah varmi sorusuna kesin net bir cevap bulmak gereklidir. çünkü eğer yoksa olmayan bir şeyin faydasını zararını düşünmek çok saçma olur.

ikincisi allah varsa ve onun hükümleri aynen uygulanmıyorsa bu onun kusurudur demekki insanlara yanlış ikna edici olmayan bir program uyguluyor demektir. bu durumda allah kusuru kendinde aramalıdır.

üçüncüsü gerçekten senle ben aynı dusunuyorsak ya senin kafanda da allah olmayabilirde dusuncesi var fakat bunu açıga çıkartamıyorsun yani kendi dusuncene ket vuruyorsun ya da fikirlerimiz aynı degil demektir.
Alt 15-10-2005, 03:01
Üye

My-zone sana yanılgıını yazayım:

Kur'an bir ikna kitabı değildir. Allah'ın insanların yaşamını düzenlemek maksadıyla gönderdiği bir anayasa kitabıdır. Nasıl ülkemiz anayasasında ikna ile hükümler bulunmuyorsa Kur'an da da ikna ifadeleri bulunmaz.
Kurallar bütünü ve eylemlerin sonucundaki hükümler vardır.

Peygamberler dahi birçok insanı Allah yoluna çekememiştir. yani irade, irade
Alt 15-10-2005, 10:42
burkay
Üye Değil

SEVGILI HYT ... ÖNCE KONU ÇOK GÜZEL ... BUARADA SENIN TAM OLGUN MÜSLÜMAN OLDUGUNU VE SABRINA HAYRAN KALDIM ... BU KENDINI AKILLI SANAN SNIPPER HASTASIYLA BIRYERDE KESIP ATMAN GÜZEL BIR DAVRANISTI ...[align=center]ISLAM BIR SISTEMDIR ... BU SISTEM BIR BÜTÜNLÜKDÜR ... BU SISTEMIN IÇINDEN ALINAN PARÇALRI TEK TEK ALIRSAK BIRSEY ANLIYAMYIZ ... OLAYIN BÜTÜNÜNÜ ELE ALMAMIZ VE BU PARÇALARIDA BIR SISTEMIN PARÇASI OLDUGUNU BILMEMIZ GEREKIR ... MESELA KÖR BIR INSAN FILI NASIL ANLAR ? HORTUMUNU ELINE ALARAK DER KI FIL BIR HORTUM DUR ... AMA ARASTIRDIGI ZAMAN BACAKLARINI ELLER KULAKLARINI ELLER KUYRUGU OLDUGUNU BILIR BU FIL ÖRNEGINI HER HAYVAN IÇIN YAPABILIRIZ ... ISTE ALLAHIN YARATMIS OLDUGU DIN DE BIR KOMPLE SISTEMDIR HIÇ BIR EKSIK BULAMAYIZ ... BUYÜZDEN ALLAHIN VARLIGI INSANLARA ÇOK BÜYÜK FAYDALAR VERIR ... BÜTÜN BENLIGI ILE BASLI BASINA BIR KUDRET YARATICI ... O INSANLARA KARSI ÇOK MERHAMETLIDIR AMA INSANLAR KENDI YAPTIKLARININ CEZASINI ÇEKERLER ... O KIMSEYE ZULÜM ETMEZ ...
Alt 15-10-2005, 10:50
Üye

Hz. Peygamber e ne hakaretler edilmişte O sadece insanların affını dilemiştir. Herşeye sabretmiştir. İnanmayanlara küfür edelimde sniper denen kişi gibi mi olalım. Allah korusun... Peygamber o sabrı gösterdikten sonra bizim ne haddimize küfür etmek.
Alt 15-10-2005, 11:56
burkay
Üye Değil

BIZ DE KÜFÜR ETMESINI BILIRIZ HEMDE ALASINI ... AMA KENDIMIZI FRENLEMESINI BILIYORUZ ... BU INSNLARIN ÖNÜNDE BIR DUVAR VAR ARKASINI GÖREMIYORLAR VE SADECE YORUMDA VARSAYIMDA TEORIDE KALIYORLAR ... ALLAH AKIL FIKIR GERÇEK ILIM VERSIN VE HIDAYETE ERDIRSIN BU TÜR DÜSÜNCEDEKI INSANLARI ...
Alt 16-10-2005, 14:47
Üye

birincisi valla burkay kardeş senin kendini frenlemiş halin buysa serbest kalsan kimbilir neler yapacan

ikincisi kuran bal gibi ikna kitabıdır peygamberlerde kutsal kitapları da insanları ikna etmek için kullanmışlar ve o kitaplar sayesinde bir statüye kavuşmuşlardır. bugün dahi sen ikna etmeye çalışıyorsun.ayrıca bir anayasada sakın ha sunları sunları yapmayın yoksa bozusuruz diye yazmaz.
Alt 16-10-2005, 15:08
Üye

my-zone lütfen benim yazımı yeniden okurmusun

Kur'an bir ikna kitabı değildir. Allah'ın insanların yaşamını düzenlemek maksadıyla gönderdiği bir anayasa kitabıdır. Nasıl ülkemiz anayasasında ikna ile hükümler bulunmuyorsa Kur'an da da ikna ifadeleri bulunmaz.
Kurallar bütünü ve eylemlerin sonucundaki hükümler vardır

Bu hükümler ki; Allah ın cezaları ve mükafatlarıdır.

Anayasalarda yazmıyormu: adam oldurmenin cezası 18 yıl hapis, hırsızlık: 2 yıl:
ve ayrıca başarı göstermiş memura bir maaş ikramiye:

Herşey apaçık ortada

Önerilen Siteler