Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-04-2009, 22:12
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

''Ama bir müslüman olarak''
''Belirli bir misyonum var ve bu bu misyonum doğrultusunda kendi çapımda birşeyler yapıyorum. Bu misyonum içinde, dinsizlik ve ateizmle fikri mücadele ve insanları üç ilahi dinden birine bağlamak için onları kutsal kitaplarla tanıştırmak ta var.''

Müslümanların böyle bir misyonu olduğunu bilmiyordum,bu medeniyetler ittifakı ,dinler arası diyolog gibi bişey mi?
Kim verdi bu misyonu size acaba?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 10-04-2009, 22:44
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
... Eğer bu cahil hristiyan yahudi ve müslümanlar kendi kitaplarını gerektiği gibi okur ve Allah'a kitaplarının gereği gibi teslim olurlarsa, dünya bir Dar-us Selam- Barış Yurdu'na dönecektir diye inanıyorum ...
Hoş bir dilek ama sence pratikte mümkün mü?

Ayrıca, ateistlerin Dar-üs-Selam rüyanıza engel olacağını, barışı bozacağını mı düşünüyorsunuz?

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 10-04-2009, 22:47
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger abdulKADIR;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 10-04-2009, 23:30
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoşgeldiniz..Allah yar ve yardımcınız olsun..
Alt 11-04-2009, 01:26
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

OQONUC´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hoşgeldiniz abdulkadir

insanları üç ilahi dinden birine bağlamak için onları kutsal kitaplarla tanıştırmak ta var.
.....

Bir soru ile başlayalım;

Budizm bir din midir?

Selamlar
Hoşbulduk OQUNUC.
(Bu arada adımı yanlış yazan arkadaşların dikkatini çekmek isterim. Doğrusu abdulKADİR olacak. abdul küçük, KADİR büyük. Yani KADİR olan büyük ALLAH'ın küçük kulu )

Burası tanışma bölümü olduğu için soru-cevaplara girerek yönetimi kızdırmıyoruzdur umarım.

Budizm, birçok sahte dinden bir dindir evet. Din, ölüm öncesi ve sonrasına dair bir takım tabuları olan ve insanlara bu konuda bir yaşam biçimi sunan her türlü sistemdir. Bu anlamda demokrasi, komunizm, bahailik, budizm, taoizm v.s. hepsi birer dindir. Ama insanları hem dünya hayatında hem de ölüm sonrası hayatta gerçek mutluluğa ulaştıracak gerçek din bir tanedir. Diğerleri bu gerçek dinden unsurlar taşıyabilirler ama asıl dinin yerini tutamazlar. Tahmin ettiğiniz gibi bu dinin ortak adı islamdır. Musevilik, İsevilik ve Muhammedilik bu dinin aşamalarıdır.
Alt 11-04-2009, 02:00
Üye

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''Ama bir müslüman olarak''
''Belirli bir misyonum var ve bu bu misyonum doğrultusunda kendi çapımda birşeyler yapıyorum. Bu misyonum içinde, dinsizlik ve ateizmle fikri mücadele ve insanları üç ilahi dinden birine bağlamak için onları kutsal kitaplarla tanıştırmak ta var.''

Müslümanların böyle bir misyonu olduğunu bilmiyordum,bu medeniyetler ittifakı ,dinler arası diyolog gibi bişey mi?
Kim verdi bu misyonu size acaba?
Bu misyon benim bulduğum bir misyon. Adına da 'temiz yaşam projesi' dedim. Bu projeme tevrattan, zeburdan, incilden ve kur'andan referanslar gösterdim. Adını ettiğiniz projelerle benzerlikleri olabilir ama aynısı değil. Aklın yolu birdir derler. İnsan onuru ve dünya barışı için kafa yoran insanlar devamlı birşeyler üretebilir. Önemli olan bu ürettiklerimizin MUTLAK DOĞRUYA ne kadar yakın olduklarıdır.

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hoş bir dilek ama sence pratikte mümkün mü?

Ayrıca, ateistlerin Dar-üs-Selam rüyanıza engel olacağını, barışı bozacağını mı düşünüyorsunuz?

A.
Pratikte mümkün olduğunu tarihen gördük. Kral peygamber Süleyman döneminde insanlar barış içinde yaşadılar. Başkenti Yeru-Salem barış yurduydu. Muhammed Peygamber döneminin başkenti Medine-i Fadıla, faziletli şehir idi ve üç din mensubu olupta fitneden uzak duranlar kardeşçe bir arada yaşadılar. Avrupa Endülüs Emevi hanedanlığının ilk yüzyılları barış içinde geçti... Ve kıyamete on kala dünyada yine BARIŞın hakim olacağı günler gelecektir. Bizim projemizde bir karınca misali bu amaca hizmet ederse ne mutlu bize.
Ateistler konusuna gelince... Benim inancıma göre, BARIŞ Allah'ın ismidir. El-Selam. Birbirini ancak dindarlar gerçek manada barış ve esenlik dilekleriyle selamlarlar. (Arapça selam aleykum ve ibranice şalom alehım). Gerçek barış ancak bizi YARATANa boyun eğdiğimzde sağlanabilir. İnsanların ürettiği sistemler hiçbir zaman gerçek barışı sağlamazlar. Dolayısıyla pasif ateizm dünyaya barışı getiremez. Aktif ateizm ise bırakın barışı getirmeyi mevcut bulunan eksik barışı dahi yok edicidir.(Ateizm eleştirisine burda girmemek için kesiyorum.)

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger abdulKADIR;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Hoşbulduk evrensel-insan...

placebo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hoşgeldiniz..Allah yar ve yardımcınız olsun..
Hoşbulduk placebo. Amiin. Siz dinlerden özgür kalmadan önce bizim cenahtaymışsınız anlaşılan. Duanız çok içten ve çok bizden İnşallah siz de ALLAHı tekrar yar ve yardımcı edinirsiniz
Alt 11-04-2009, 02:18
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

MUTLAK DOĞRUYA

Siz bana mutlak doğru gösterin ben tevrattan başlayayım.
İmzama bakın.
Değişmeyen tek şey değişimdir haricinde olsun.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ghlight=mutlak

Bu başlığıda okumanızı öneririm.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Konu aydoe tarafından (11-04-2009 Saat 02:41 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-04-2009, 03:28
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Hoşbulduk placebo. Amiin. Siz dinlerden özgür kalmadan önce bizim cenahtaymışsınız anlaşılan. Duanız çok içten ve çok bizden İnşallah siz de ALLAHı tekrar yar ve yardımcı edinirsiniz
Bir araştırmacı gazeteci ile karşı karşıyayız..Göreviniz hazırlanıpta gelmişsiniz,bravo..

Allah'ı tekrar yar ve yardımcı edinsem bile,bir kaç ayetinden affetmesinin pek mümkün olmadığını ya da bunun çok zor olabileceğini okuduktan sonra,boşuna kendimi yormayayım diyorum...Bakınız; aşşağıdaki ayetler;

Tevbe 66
(Medenî 113) (Boşuna) özür dilemeyin; çünkü siz iman ettikten sonra tekrar kafir oldunuz. Sizden (tevbe eden) bir gurubu bağışlasak bile, bir guruba da suçlu olduklarından dolayı azap edeceğiz.

Nahl 106
(Mekkî 70) Kim iman ettikten sonra Allah'ı inkar ederse -kalbi iman ile dolu olduğu halde (inkara) zorlanan başka- fakat kim kalbini kafirliğe açarsa, işte Allah'ın gazabı bunlaradır; onlar için büyük bir azap vardır. *

Pek affedici bir varlık olmadığını diğer ayetlerinden de anlıyoruz zaten..

Mütemadiyen küfürler ve kendi kendine yeminler ediyor,cehennemi illa ki tıkabasa dolduracakmış..Uzlaşmaz bir Tanrı olduğu kesin..Söylemlerine bakılırsa bizden tiksiniyor bile olabilir...Aciz kulları yaratıp ortaya attıktan sonra onunla kedi fare gibi oynayan,gönderdiği bir çok dinle,çelişkili ayetleriyle kafa karışıklığına sebep olan,bir dediği bir dediğini tutmayan,en önemlisi de yolladığı tek kitaptan herkesin farklı bir din-Allah manası çıkarttığı bir tanrı bu

Benim merak ettiğim;Allah'ın adını dilimden düşürmeden güzel güzel namaz kılan ,oruç tutan,hiç kimseye haksızlık,terbiyesizlik yapmayan,kalp kırmayan gayet iyi bir müslümanken,neden Allah gözlerime perde indirip,kalbime mühür vurdu durduk yerde,anlamak mümkün değil!..Davranışlarında bir çelişki ve vurdumduymazlık var bilmem farkında mısınız?..Hem herkesi müslüman yapacağım diye Muhammed'in eline Kuran'ı tutuştur yolla,adamcağızı peygamberlik yapıp din yayacağım diye uğraştır dur,sonra gel kendi kendine iyi halli bir müslümanı al,kafir yap..Olacak işmi ?.Peygamberler bir yandan herkesi dinlere davet etmeye çalışırken,o bir yandan yaptıklarını bozup kafirleştirmeye çalışıyor...Yaptığı düpedüz, onların ektiği çiçekleri yolmak..

Bu marazi semptomlardan bir an önce kurtulduğuma seviniyorum.Umarım siz de gerçeklerden korkmaz ve yüzleşme cesaretini kendinizde bulursunuz..İşte bu,hayattaki en büyük kazancınız olacaktır..

Forumlardaki konuları mutlaka okuyunuz

sevgiler
Alt 11-04-2009, 03:34
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Medeniyetler ittifaki, dinler arasi baris güzel dilekler, birileri gercekten bu ugurda caba veriyorsa neresini elestirecegiz anlamadim. Bence güzel bir dilek, biz tüm dünyada baris olsun istiyoruz. Müslümanlarin hiristiyanlardan, hirisriyanlarin müslümanlardan yada Amerikalinin Iraklidan, Iraklinin Amerikalidan nefret etmesini istemiyoruz.

Medeniyetler ittifakinin gerceklesmesi mümkündür. cünkü dünya da medeniyetler de sürekli degisiyor, ancak dinler arasi baris pek olasi gibi görünmüyor. Tabii dinsel bir cerceveden bakildigi sürece. Dinler arasinda barisi gerceklestirebilecek olan sey dinlerin disindan evrensel hukuk ilkeleri ve evrensel insani degerler ile dünyaya bakabilmektir. Dinler degismez, sabit ilkelere baglandigindan, dinler arasinda kardeslik din ekseninden mümkün degildir bence.

abdulKADIR Diyor ki
Kral peygamber Süleyman döneminde insanlar barış içinde yaşadılar. Başkenti Yeru-Salem barış yurduydu. Muhammed Peygamber döneminin başkenti Medine-i Fadıla, faziletli şehir idi ve üç din mensubu olupta fitneden uzak duranlar kardeşçe bir arada yaşadılar.
Bu iddianizin dogru oldugundan emin misiniz? Süleyman döneminde Israil en görkemli dönemini yasadi, bu dogru, ancak baris icinde yasamadiklarini Tevrat yaziyor.

"RAB kral soyundan gelen bir düsmani, Edomlu Hadat'i Süleymana karsi ayaklandi. Daha önce, Davut Edomlularla savasirken, ölüleri gömmeye giden Yoav Edom'daki bütün erkekleri öldürmüstü. Yoav ile Israilliler Edom'daki bütün erkeklerin hepsini yok edinceye dek, alti ay orada kalmislardi..." (I.Krallar, 11:14-16)

Devamini Tevratin ilgili bölümünden bulabilirsiniz. Tevrat'a göre sadece Edomlu Hadat degil Efrayim oymagindan Nevat oglu Seredali Yarovam da Kral Süleyman'a karsi ayaklanir. Gerci bu isyan da basarisiz olur, Süleyman Yarovam'i yener. Ancak Süleyman'in kralliginin baris icinde olmadigini Tevrat bize söylüyor. Ayrica Süleyman Saydalilar'in tanricasi Astoret'e Moavlilarin ilahi Kemos'a ve Amonlularin ilahi Molek'e de tapiyor, tanri da o yüzden Süleyman'i cezalandiracagini söylüyor. Tanri, kralligini onun elinden alacagini ve Yarovam'a verecegini söylüyor. Ancak bu is Süleyman hayattayken bir türlü olmuyor.

Muhammet hayatta iken Medine'nin baris sehri oldugu nasil iddia edilebilir, bunu da kabul etmek mümkün degil. Adamlar bir kac ayda bir Medine'den gazze ve seriyye düzenliyorlar. Birakin barisi savassiz gecen gün yok nerdeyse. Gazze ve Seriyyeler saymakla bitmiyor. Kocaman bir liste ve bazi detaylar icin

http://sargon.blogcu.com/Muhammedin_savaslari/

Sitemize ve zengin tartisma platformumuza hos geldiniz.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 11-04-2009, 03:42
Üye

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
MUTLAK DOĞRUYA

Siz bana mutlak doğru gösterin ben tevrattan başlayayım.
İmzama bakın.
Değişmeyen tek şey değişimdir haricinde olsun.

http://www.turandursun.com/forumlar/...ghlight=mutlak

Bu başlığıda okumanızı öneririm.
Ben size mutlak doğruyu gösteremesem de siz tevrattan başlayın bence.
Verdiğiniz sayfada bir sürü felsefi kelam edilmiş. Sizin mesajları bulmak kolay olmadı...

Orda MUTLAKın kımıldamadan durduğuna itiraz etmişsiniz. Onu diyen arkadaşın maksadı neydi bilemiyorum ama Allah'ın hiçbirşey yapmayan durgun bir varlık olduğunu kastetmemiştir sanırım. Kutsal kitapların beyanıyla Allah veya Yahova diridir, canlıdır ve her an bir iştedir. Onun değişmezliği mutlaklığından ve mükemmelliğinden kaynaklanıyor, yoksa hareketsizliğinden değil.
Benim sözünü ettiğim MUTLAK DOĞRU, MUTLAK VARLIK olan ALLAH'ın değişmez ve tek doğru olan sistemidir. Bu sistemin içine tabiat kanunları girdiği gibi, GERÇEK DİNin hukuksal kuralları da girer.

İmzanızda söylenen doğruysa eğer, ''bir gün ateş ateş olmaktan çıkacak ve kimseyi yakmayacak'' demektir. Ama sizin böyle bir şeyi savunacağınızı düşünemiyorum.
Elbette zamanın geçmesiyle değişimden nasibini alacak olaylar ve kurallar olacaktır. Ama bu demek değildir ki, değişmeyen birtakım kurallar koyan din, her zaman çağdışı kalır.
Mesela zina... İnsanlık tarihi boyunca evlilik dışı olan kadın-erkek birlikteliğine zina veya fuhuş denmiştir. Bu çağda, bu işin adı flört oldu diye, seviyeli beraberlik oldu diye zina olmaktan çıkar mı? Mutlak doğruya göre çıkmaz ama mutlak doğrudan bağımsız düşünen beyinlere göre çıkar.
Aynı cinsten olan insanların birbiriyle olan cinsel ilişkleri tarih boyunca bir sapma olarak kabul edilmiş mutlak doğrunun gereği olarak ama günümüzde cinsel tercih özgürlüğü olarak kabul görmüş. Örnekleri çoğaltabiliriz. Bunun gibi suçların cezasına gelince bunlar farklı olabilir. Kiminde ölüm kiminde sopa kimde de hapis olabilir. Cezaların bile farklı olması Mutlak doğrunun tespiti doğrultusundadır.
Mutlak doğruya ait olan evrensel değerler vardır ve bunları insanlar kendi kafalarından bulmadılar. Dinler sayesinde buldular. Ne zamanki dinleri bir kenara attık, değer yargılarımız ve mutlak doğrularımız da yara almaya başladı.
Mutlak doğru Allah katındaki tek doğrudur. Bizim gibi sınırlı varlıkların (cinler ve melekler de dahil) bu tek doğruya ulaşması ancak O'nun bildirmesiyle olur. O bildirene kadar Mutlak Doğruya gittiğini sandığımız değişik yollarda gideriz...
Mesela hz. İsa'nın durumu... Kimimiz ''onu asıp öldürdük'' (yahudi anlayış) der, ''kimimiz asıldı öldü ama 3 gün sonra dirildi'' (hristiyan anlayış)der, kimimiz de ''yok, ne asıldı ne de öldü'' (islami anlayış) deriz. Bunlardan sadece biri mutlak doğru olabilceği gibi hiçbiri de olabilir. Biz o muhteşem aklımızla ancak verileri kullanarak değerlendirme yapıp doğruya ulaştığımızı varsayıyor ve birine iman ediyoruz vaya birkaç ihtimale birden fırsat tanıyoruz. Mutlak Varlık bize işin aslını gösterene kadar da bunu yapmaya devam edeceğiz kesinlikle.

Önerilen Siteler