Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-10-2005, 20:25
Üye Değil

Standart ...

Kur'an'ı 20 küsur yılda yazmışmış
Kur'an müslümanlara göre 22 yılda "tamamlanmıştır"...Sanırım bundan haberiniz yok..

İlahiyat profesörleri akın akın furkan dinine geçiyorlar da bizim haberimiz mi yok!
"islam otoritesi" olmasa da(verdiğim isim ne kadar islam otoritesi kabul edilir bilmiyorum ama Kur'an ı iyi biliyor ve Arapça uzmanı) SEMİTİK DİLLER(bu Arapçayı'da içeriyor) profesörleri daha üstün bir kitap olduğunu kabul ediyorlar...Dahası EX-MUSLIM ler yani islamı bırakmış olan Araplar daha üstün bir kitap olduğunu kabul ediyorlar..Ama tabi ki hiçbir islamcı "evet Kur'an'dan daha üstün bir kitaptır bu" demez...NEDEN desin ki? SESSİZ kalmayı tercih eder DOĞAL olarak...Zaten kabul etse müslüman olmaktan çıkar kabul etmemesi gerekmektedir...Çünkü Kur'an'a göre Kur'anın benzeri bir sure dahi yazılamaz...Yine de MÜSLÜMAN islam otoritelerinin bu konu hakkında ne dediğini araştırmaya devam edeceğim...

1400 yıldır daha iyi bir kitap yazılmış olsaydı bu gün o kitabı konuşuyor olurduk Kur'an'ı değil
Kur'an'ı bugün "edebi yönü" yüzünden konuşmuyoruz ki edebi yönüyle bir eserin tanrı sözü olup olmadığı hakkında hüküm verelim? Tanrı kelamı olduğunu iddia ettiği için ve insanlar o şekilde inanageldikleri için konuşuyoruz?! Tabi şimdi biri Tanrı'dan vahiy aldığını söylese ya da Tanrısal bir kitap yazdığını söylese ona kimse aldırış etmez doğal olarak...."Sahtekar" damgası yiyiverir...Çünkü Kur'an "son kitap" tır) bu da başka bir konu..

"Gerçek Furkan" ın yazarlarından:

"The style, language and power is exactly like the Qur'an," said Al-Mahdy. "But whereas the Qur'an has 100 linguistic and grammatical mistakes, The True Furqan will have none."

Bengladeşli başka bir müslümanın True Furqan ile iglili düşündükleri:

Already, Al-Mahdy has witnessed amazing reactions from Muslims and other Arabic people to The True Farqan. "
I spoke with a man from Bangladesh who said he knew classical Arabic, so I recited about six verses of The True Furqan. He beamed and announced that it was the Holy Qur'an. I told him it was the new Holy Qur'an. He jumped out of his seat and screamed, 'Impossible!' I said 'You have just testified to it."

http://jmm.aaa.net.au/articles/41.htm
Alt 15-10-2005, 21:02
Bulent
Üye Değil

Siz Kur'an'ı (haşa) Hz. Peygamber yazdı (yani Allah kelamı değil) manasında "Kur'an 20 küsur yılda yazılmış" demişsiniz, ben bu sözünüze karşı yazdım o cümleyi. Şimdi görüşünüz değiştiyse belirtin bunu.

"Daha üstün bir kitap" ne demek? Falanca kitap filanca kitaptan üstün derken neyi kastediyoruz? Neye göre üstün? Kur'an'ı bir şiir kitabı mı sandınız da kıyaslama yapıyorsunuz?

Bu tür kitaplar, ancak ve ancak Kur'an'a "öykünebilir". Yani taklit eder, kopyalar, benzemeye çalışır. Zaten benzetmeye çalışmışlar. Kur'an'daki üsluba benzeyen bir kitap sadece. Kur'an'la kıyaslanması çok mantıksız ve gereksiz.
Alt 15-10-2005, 21:05
Aciz_bir_kul
Üye Değil

hahahhahahhahha. ilahi usrenin. sen adamı güldürürsün. şimdi söyle bakalım sana neremle güleyim. ehueehue. be kafir. be akılsız mahlukatı böcek.
kuranın benzerini yazamayacaklarında kasıt şudur.
kuranda gelecek ile ilgili haberlerin verilmesi ve astronomik ve jeolojik, ve biyolojik haberlerin verilmesi. örneğin( yeryüzü sizi sarmasın diye sabit dağlar yarattık. biz rüzgarları aşılayıcılar olarak gönderdik ve yağmuru indirdik. Yeryüzünün bitirdiklerinden, kendi benliklerinden ve daha bilmediklerinden hepsini eşler halinde yaratan çok yücedir. Sonra onu dayanıklı bir karar yerinde bir damlacık haline getirdik. Sonra o damlacığı asılıp tutunan birşeye dönüştürdük... )

furkan dediğiniz her ne çoksa . ne olduğunuda bilmiyom. bundan 1400 sene sonra anlaşılacak bir haber verebilirse eğer. 1400 sene sonra kuranın yerine geçebilir. ama buda asla olmaz. çünkü kuran kıyamete kadar esrarını koruyacaktır.

Siz hala neyi tartışıyosunz. kardeşim.

allahın varlığı tartışılmaz kardeşlerim. allah vardır. tektir. herşeyi bilendir. herşeyin bir yaratıcısı vardır. allahı kabul etmeyen kendinide kabul etmez. kuranda allah vardır demez. allah birdir yazar. yani kuran allahın varlığını kabul etmeyeni muhatap bile kabul etmez.
sizi ancak biz muhatap kabul ederiz.olm sizin gibi insanlar her gece tırsarak yaşıyolar. alah varmı yokmu gibi konularla kafayı bozmuşsuuz. o kadar çok korkuyosunuzki her fırsatta yalanlamak için uğraşıyosunuz. tıpkı karanlık bir sokakta korktuğu için şarkı söyleyen bir çocuk gibi. hahhahahhaa. ben harikayım ya. biri beni durdursun.

demek allah yok ha. heueuhe

ne yani, şimdi bir sürü organ göz kulak beyin dalak böbrek cinsel organlar. bunların hepsi tesadüf eserimi. hiç bir tesadüf mükemmeliği oluşturmaz. ama şöyle bi aynaya baktığınızda ne kadar mükemmel olduğunuzu görürsünüz.

ama göremeyedebilirsiniz. köhne beyinler göremez. gördüğü halde kör diye sizin gibi hainlere denir.

rabbim sizin günahlarınızı bağışlasın. allah çok yüce ve merhametlidir. elbetteki sizin gibi kendisinin varlığını idrak edemeyen çok merak ediyorum ya. acaba nasıl morarcaksınız. rabbimin varlığını anladığınız zaman surat ifadenizi çok merak ediyorum. ehehhehehe. ödlekler sizi. kebullenmekten korkuyosunuz.
Alt 15-10-2005, 21:39
Üye Değil

Standart mucize?!?

kuranda gelecek ile ilgili haberlerin verilmesi ve astronomik ve jeolojik, ve biyolojik haberlerin verilmesi
Bu sahte/sözde mucizelerin hepsi çürütülmüştür....Benzeri mantıkla benzeri "mucizeler" diğer dinlerin kitaplarından da bulunabilmektedir.. Ben bunlara detaylı olarak cevap vermiştim daha önce.....

ilgilenirseniz çok daha kapsamlı web adresleri gösterebilirim....Müslümanlar bu tür tesellilerle kendilerini kandırmaktadırlar...

Ayrıca Kur'an'ın benzerinin yazılacağından kasıt bu olamaz....Çünkü Kur'an'da "bunun gibi on ayet getirin " ya da "üç ayet getirin" demektedir...yani "bilimsel bilgi içeren üç ayet getirin" ifadesi mi kastedilmektedir sizce?

ne yani, şimdi bir sürü organ göz kulak beyin dalak böbrek cinsel organlar. bunların hepsi tesadüf eserimi.
konumuz bu değil saptırmayın...

Bu tür kitaplar, ancak ve ancak Kur'an'a "öykünebilir". Yani taklit eder, kopyalar, benzemeye çalışır. Zaten benzetmeye çalışmışlar. Kur'an'daki üsluba benzeyen bir kitap sadece. Kur'an'la kıyaslanması çok mantıksız ve gereksiz
Zaten Kur'an'ın meydan okuması da bu yönde değil mi? "şu Kur'an'ın benzerini getiremezsiniz" değil mi? İşte getirmişler.."Benzeri" bir yana "daha üstününü" getirmişler edebi yönden...

Saygılarımla;
Alt 15-10-2005, 22:24
burkay
Üye Değil

ARKADASLAR KURANI KERIM 23 SENEDE TAMAMLANDI ... SIZ GENE SAGDAN SOLDAN HABERLERLE YORUMLAMAYIN ...
Alt 15-10-2005, 22:31
Üye Değil

bülent kardeş çok dar bir alanda düşünüyorsun. tesadüf-tesadüf değil ikilemi içinde düşünme. her soruyu soramazsın ama her konuyu araştırabilirsin, şu anki bilgi düzeyin yaradılışın tesadüf mü değil mi olduğunu sana bildirecek düzeyde değildir, olmayabilir, belki de bu sorunun cevabı bu düzlemde değildir, çünkü bu sorunun cevabına giden yol üzerinde değilsindir. Bu konunun ayrıntılı bir şekilde cevabını bulsaydın bile varlığın sebebi nedir- ya da niye varız sorusunu sorabilirdin işte bunun hiç bir cevabını alamazdık. yarın o olmayan allahının huzuruna çıkıp " allahım sen neden varsın" desen ne cevap alacaksın?
Soru sorarken bir tanım aralığında bulunup bulunmadığına bak.her sorunu bir tanım aralığı(tanımlı olduğu aralık) vardır , bu aralık dışından soruyu getirip bu yol üzerinde soramazsın bu sıfıra bölmeye benzer çünkü bölme işleminde paydada 0 tanımlı değildir. Biraz düşüncez be kardeş, başlangıçta zor gelebilir ama aşacaz beraber umutsuzlanma. Eğer hangi mantıkla düşündüğün konusunda daha iyi bir referans görmek istersen " müslüman mantığıyla bir soru" isimli konuya bakabilirsin. Orada senin gibilerin mantığını ifşa ettik kardeşim.
sevgiler
Alt 15-10-2005, 22:33
Üye Değil

Standart ...

Ha 22 ha 23 ne farkeder?

Aşağıdaki kaynaklarda 22 diyor:

http://www.sevde.de/islam_Ans/ii/inzal.htm

Tam olarak 22 yıl 2 ay 22 gün diyenler de var...

Sonuca bağlayalım..

"Çünkü Kur'ân'ın yirmi iki senede nazil olduğunu rivayet edenler de vardır. Lâkin meşhur olan yirmi üç senedir. Şu halde yirmi iki seneden fazla olmakla beraber tam yirmi üç seneye de dolmamış olduğunu söylemek hepsine uygun olur"

http://www.enfal.de/telmalili/nas.htm

Gördüğünüz gibi "sağdan soldan" haberlerle yorumlamıyoruz..
Alt 16-10-2005, 10:29
burkay
Üye Değil

BRAVO DEEP ... SONUNDA BULDUN ...ÖNCE BUNU YAZDIN Kur'an müslümanlara göre 22 yılda "tamamlanmıştır"...Sanırım bundan haberiniz yok..
SONRA BU RAKAM Ha 22 ha 23 ne farkeder?

Aşağıdaki kaynaklarda 22 diyor:

http://www.sevde.de/islam_Ans/ii/inzal.htm

Tam olarak 22 yıl 2 ay 22 gün diyenler de var...
YANI SEN SONUNDA ARATIRARAK SONUCA VARDIYSAN ,DIYENLERDE VAR ILE VARSAYIM KULANIYORSAN SENDE BIR ÇELISKI VAR ... DENGESIZLIK VAR ... KURANI KERIMI HERZAMAN DEDIGIM GIBI ARTNIYETSIZ TEMIZ VE HUSU IÇINDE OKURSAN KURANI ANLARSIN AKSI TAKDIRDE 1000 SENEDE OKUSAN FEYIZ VE ILHAM ALAMAZSSIN .... VE ANLAMAZSSIN VE ANLIYAMAZSINIZ ... ANLAMADIGINIZDA ISBATI ...
Alt 16-10-2005, 18:14
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Arkadaşlar şu 'Yeni Furkan'ın ne olduğunu, kimlerin yazdığını, neler içerdiğini vb. biri güzelce anlatsa, ben de merak ettim. Sadece arapça ve ingilizce olarak mı yayınlanmış, türkçe'ye çevrilmiş mi. Hakkında bilgi verilen siteler, özellikle türkçe siteler hangileridir.

Yukardaki konuşmalarda konuyu bilenlerle bilmeyenler içiçe geçmiş. Benim hiçbir bilgim yok. Sizden duyuyorum konuyu.
Alt 16-10-2005, 18:24
burkay
Üye Değil

islam dünyasında doğal olarak bayağı tepkiyle karşılandı bu olay...
DENIYOR DEEPIN YAZISINDA SONRA DENIYORKI : islam otoritesi" olmasa da(verdiğim isim ne kadar islam otoritesi kabul edilir bilmiyorum ama Kur'an ı iyi biliyor ve Arapça uzmanı) SEMİTİK DİLLER(bu Arapçayı'da içeriyor) profesörleri daha üstün bir kitap olduğunu kabul ediyorlar... BU PROFESÖRLERDE ONUN YALAKALARI ... SÜREKLI ÇELISKIDESINIZ ...

Önerilen Siteler