Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-04-2009, 20:22
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

K.C.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah.....
Yanlışınız olmasın???

Allah ''böylelerinin yaptıklarının boşa gitmeyeceğini ve Allah katında mükafatları olduğunu'' söyler.

gercekisim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Etrafınızda olup bitene duyarsız değilseniz,peygamber gibi etrafta kendisine inanmayanlara karşı duyarsız kalmıyor ve onları yakaladığınız yerde öldürüyorsanız yada bunu düşünüyorsanız,onların mallarını ganimet olarak görüyorsanız,kendiniz haksızlık yapmaktan kaçınan, haksızlık yapılmasına da izin vermeyen biriyseniz ve ganimeti Allah ve peygamberin payını da gözeterek cariyeleri ve diğer malları ona göre dağıtıp haksızlık yapmıyorsanız (Allah'a cariye verilmeyecek),- özünüz sözünüz bir, yalandan kaçınan dürüst biriyseniz ve fakat takiyeyi yalan olarak görmüyorsanız,peygamberin cenazesini bile ortada bırakıp, makam-mevki veya para-pul için ikiyüzlülük yapıyorsanız, onlarca karınız ve cariyeniz varsa ve savaşlarda elde ettiğiniz cariyeleri bile daha yoldayken kendi getirdiğin kurala bile riayet etmeksizin iddet müddeti beklemeden anasını,babasını,kardeşini öldürdüğün bir kadını bile hareminize dahil edip ondan sonra başkasının karısında-kızında, adamında-oğlunda gözünüz olmadığını elinizdekilerle ise evli olduğunuzu söylüyorsanız,Bir zengini müslüman yapmak,fakir ve kör bir adamı müslüman yapmaktan daha mühim diye düşünerek fakir ve kör adamı azarlıyor ve yanınızdan kovuyorsanız buna rağmen insanları küçümsemediğinizi ve kendinizi de Kaf dağında görmediğinizi söyleyebiliyorsanız, inancından ve düşüncesinden dolayı hiçkimseye kin beslemediğinizi söyleyip,kuran'a göre insanları kafir,dinsiz,pislik olarak görüp onları öldürmeyi emreden ayetleri uygulamayı düşünebiliyorsanız ve bunu bir hak olarak görüyorsanız, siz Kuran'a göre kesinlikle bir müslümansınız ve cennete,altlarından ırmaklar akan ve bol bol hurilerin sizi bekleyeceği,altın yada gümüşlerle donatılacağınız bir cennete gitmeyi hakediyorsunuz demektir.İşte mucize bu!

"Bu arada gerçek müslümanların Allah'ın kitabındaki ayetlere dayanarak sizi münafık yada kafir olarak görüp öldürmelerini göze alabilirseniz ve ''inakarınızı'' dahi açıkça ortaya koyabiliyorsanız size bravo!"
Hayatımda okuduğum en uzun noktasız paragraftı diyebilirim.
Kur'an, Peygamber ve müslümanlar hakkındaki düşüncelerinizi biliyoruz. Tekrar etmenize gerek yoktu.
Siz tekrar ettiniz ben de edeyim:
Yazdığım özellikler her müslümanın üzerinde taşıması gereken, Kur'anın emri olup Peygamberin de yaşayarak bize emanet ettiği güzelliklerdir. (Siz farklı görebilirsiniz.)
Ama bu hasletler sadece müslümanlarda olacak diye de bir kaide yok. Nitekim birçok müslümanda kaybolmuş bile olabilir. Konu, bu özelliklere sahip birinin kur'an okuması halinde kendisine çekeceği ve EN DOĞRUYA ulaştıracağıdır.

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 26-04-2009, 20:23
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

En buyuk mucize; insanin ozune her yonuyle uygun olmamasina karsin; dini mentalitenin, neredeyse insanogluyla yasit olmasidir. Insanoglunun ortaya attigi ve ozune ters dusen bu mentaliteyi israrla, inatla, azimle ve kararlilikla surdurmesinden ve surdurmek istemesinden daha buyuk bir mucize olamaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 26-04-2009, 20:23
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Eşiniz bir müslüman ve siz de bir ateist veya deist, evli kalmanız caiz mi? Sizi ilgilendirmez belki ama eşinizi ilgilendirmeli.

Sayın abdülkadir

Ben de bunu iddia ediyorum zaten. İslam dediginiz toplumun % 80 i müslüman falan degil. Kendi dinlerini yaşıyorlar ismine de islam demişler. Bu anlamda biz ateistler nitelik olarak daha güçlüyüz ya.

Kendi kitabını bile okumaktan imtina eden biri müslüman olamaz. Zaten ben kensdisinin kendi ismi ile müsemma bir dine ait oldugunu düşünüyor ve iddia ediyorum. Canı isteyince de oruç tutar. Ya da 3 gün tutar 10 la çarpar. Ama iyi olur. O iftarını açarken ben de rakımı içerim.

Aslında onu ilgilendirdigi kısmı ilgimi çekti. Bir pabucu büyük hoca bulup onunla konuşturmalı. Hatta tarikatlara falan göndermeli. Belli mi olur belki İslama uyar da beni boşar.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 26-04-2009, 20:26
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Abdulkadir Türkiye'deki insancıl islam anlayışı Kurandan kaynaklanmamaktadır. Bu hümanist bakış açısı Anadolu'ya Mevlana,Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Ahmet Yesevi gibi barışçıl öğretilere sahip olan kişiler tarafından yerleştirilmiştir. Bu sebebtendir ki Ülkemizdeki islam ile arap islamı arasında fark vardır.Türkiye'de arap ülkelerinde islamın doğru yaşanmadığına dair görüşte bu sebebtendir. Bütün bu barışçıl islam görüşünü tek sebebi kurandır demek yukarda yazdığım ve yazmadığım bir çok kişiye hakaret olur.

Elbette Kuran içinde düzgün öğütlerde vardır. Kuran'ı Muhammedin yazdığını söyleyenlerin bir çoğunun ortak görüşü Muhammedin Kuran'ın barışçıl tarafını İncilden Savaşçı Tarafınıda tevrattan aldığıdır. Tabiki Muhammed kendisi hiç birşey eklemedi diyemeyiz. Onunda bir çok eklentisi var. Fakat bir kitap insanın düzgün bir hayat yaşaması için öğütler içeriyor diye onun Tanrı tarafından gönderilmiş bir kitap olduğu anlamına gelmez. Eğer öyle olsaydı geçmişte yaşamış bir çok filozof için peygamber demek zorunda kalırdık. Kaldı ki o filozofların hiç biri kendisi için böyle bir iddada bulunmamıştır.

Kendim adıma ben yukarda yazdıklarının hepsini yeri getirmeye çalışıyorum fakat bunu Cennetteki huriler için değil bu davranışların insanlığın gerektirdiği davranışlar olduğu için.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 26-04-2009, 20:35
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yanlışınız olmasın???

Allah ''böylelerinin yaptıklarının boşa gitmeyeceğini ve Allah katında mükafatları olduğunu'' söyler.

Hayatımda okuduğum en uzun noktasız paragraftı diyebilirim.
Kur'an, Peygamber ve müslümanlar hakkındaki düşüncelerinizi biliyoruz. Tekrar etmenize gerek yoktu.
Siz tekrar ettiniz ben de edeyim:
Yazdığım özellikler her müslümanın üzerinde taşıması gereken, Kur'anın emri olup Peygamberin de yaşayarak bize emanet ettiği güzelliklerdir. (Siz farklı görebilirsiniz.)
Ama bu hasletler sadece müslümanlarda olacak diye de bir kaide yok. Nitekim birçok müslümanda kaybolmuş bile olabilir. Konu, bu özelliklere sahip birinin kur'an okuması halinde kendisine çekeceği ve EN DOĞRUYA ulaştıracağıdır.
Sn.abdülkadir,
Ben ilk mesajınızda saydığınız kriterlere kendimi müslüman sandığım dönemde de önem veren birisiydim ama ne zaman ki Kuran'ı okudum ve içinde yazanları anlamaya çabaladımsa,o zaman kendimi kandırdığımı ve gerçek müslüman olmadığımı,O-la-ma-ya-ca-ğı-mı anladım.Çünkü Kuran ve hadislere göre müslümanlığın ne olduğunu gördüm,kesinlikle sizin saydığınız kriterlerin bir çoğu ile uyuşmadığını da.Ben kendimi müslüman sandığım dönemde neysem şimdi de oyum,yaptığım şeylerden cuma namazına gitmek ve oruç tutmak eksildi sadece,iyi de oldu,Kuran'daki ve hadislerdeki çelişkileri ve bana iğrenç gelen konuları,vahşeti anlatan ayet ve hadisleri gördükçe,anladıkça hala müslümanım demek bence mucize sayılabilir. Bütün bunları bilip te müslüman olduğunu söyleyenlere Mucize olarak bakabiliriz.

Sizin tanımınızda bizim milletimizin müslüman tanımlaması gözüyle bakarsak o zaman bu sitede belki bir sürü müslüman vardır.Ben Tanrı'nın olabileceğine inanan bir deist olarak bunları söyleyebilirim.
Alt 26-04-2009, 20:43
Üye

pante´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. Abdülkadir;

İnanmayan hakkında ebedi cehennemden başka bir ceza mı var biliyorsun?
Ebedi cehenneme gidecekler küfrü alışkanlık haline getirmiş AKTİF kafirlerdir. Kendisine ilahi mesajlar ulaştırılmış, o bunları tarafsız olarak anlamış ama kabul etmemiş, kabul etmediği gibi birde mücadele etmiş, inakarcılığın yayılması için çalışıp çabalamış... Bunların hali yaman. Dışındakiler için ise ümit daima vardır.

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eşiniz bir müslüman ve siz de bir ateist veya deist, evli kalmanız caiz mi? Sizi ilgilendirmez belki ama eşinizi ilgilendirmeli.

Sayın abdülkadir

Ben de bunu iddia ediyorum zaten. İslam dediginiz toplumun % 80 i müslüman falan degil. Kendi dinlerini yaşıyorlar ismine de islam demişler. Bu anlamda biz ateistler nitelik olarak daha güçlüyüz ya.

Kendi kitabını bile okumaktan imtina eden biri müslüman olamaz. Zaten ben kensdisinin kendi ismi ile müsemma bir dine ait oldugunu düşünüyor ve iddia ediyorum. Canı isteyince de oruç tutar. Ya da 3 gün tutar 10 la çarpar. Ama iyi olur. O iftarını açarken ben de rakımı içerim.

Aslında onu ilgilendirdigi kısmı ilgimi çekti. Bir pabucu büyük hoca bulup onunla konuşturmalı. Hatta tarikatlara falan göndermeli. Belli mi olur belki İslama uyar da beni boşar.

saygılarımla
Ben şaştım sizin ailenize
Hoca değilim ama sizi boşamasını tavsiye edebilirim

Müslümanlar hakkında yaptığınız tespitlere katılmamak mümkün değil ne yazık ki.
Ki-Adi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Abdulkadir Türkiye'deki insancıl islam anlayışı Kurandan kaynaklanmamaktadır. Bu hümanist bakış açısı Anadolu'ya Mevlana,Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Ahmet Yesevi gibi barışçıl öğretilere sahip olan kişiler tarafından yerleştirilmiştir. Bu sebebtendir ki Ülkemizdeki islam ile arap islamı arasında fark vardır.Türkiye'de arap ülkelerinde islamın doğru yaşanmadığına dair görüşte bu sebebtendir. Bütün bu barışçıl islam görüşünü tek sebebi kurandır demek yukarda yazdığım ve yazmadığım bir çok kişiye hakaret olur.

...

Kendim adıma ben yukarda yazdıklarının hepsini yeri getirmeye çalışıyorum fakat bunu Cennetteki huriler için değil bu davranışların insanlığın gerektirdiği davranışlar olduğu için.
''Bütün bu barışçıl islam görüşünü tek sebebi kurandır demek yukarda yazdığım ve yazmadığım bir çok kişiye hakaret olur.'' diyorsunuz. Tam tersi, bu önderlerin misyonunu ve kişiliklerini kur'andan koparırsanız asıl en büyük hakareti o zaman yapmış olursunuz.
''Ben kur'anın Muhammed'in bendesiyim(kölesiyim) diyen bir mevlanayı nasıl bu halkadan koparırsınız?
Diğerleri de bundan farklı değildir.

Bu davranışları yerine getirmeye çalıştığınızı söylüyorsunuz. O halde kur'anı baştan sona bir kere okumayı bir deneyin

''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
Alt 26-04-2009, 20:53
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

SEvgili Abdulkadir

Ben yazdığım kişileri kurandan koparmıyorum fakat bu kişilerin fikirleri olmasaydı bugün anadoludaki müslümanlık çok farklı olurdu. Suudi Arabistandaki adamında okuduğunu Kuran Mevlenanın okuduğuda aynı Kuran. Fakat günümüzde bakıyorum iki çoğrafyadaki islam anlayışına ne kadar farklı değil mi? Eğer bu insancıl anlayışın kaynağı kuran olsaydı İslamda bir farklılık olmamalıydı.

Hıristiyanlarda aynı şeyi söylüyor. Onlarda incili oku diyor gerçeği göreceksin diyorlar. Tekrar soruyorum bir kitapta düzgün yaşam için öğütler veriyor diye o kitap Tanrı sözü olmalı mıdır? Yani insanlar kendileri bu yaşam biçimlerini bulamazlar mı? Doğu filozofları bu felsefeleri Tanrıdan mı aldılar?

Ayrıca merak etmeyin Kuran'ı yeteri kadar okudum ben.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 26-04-2009, 20:57
Üye

gercekisim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn.abdülkadir,
Ben ilk mesajınızda saydığınız kriterlere kendimi müslüman sandığım dönemde de önem veren birisiydim ama ne zaman ki Kuran'ı okudum ve içinde yazanları anlamaya çabaladımsa,o zaman kendimi kandırdığımı ve gerçek müslüman olmadığımı,O-la-ma-ya-ca-ğı-mı anladım.Çünkü Kuran ve hadislere göre müslümanlığın ne olduğunu gördüm,kesinlikle sizin saydığınız kriterlerin bir çoğu ile uyuşmadığını da.Ben kendimi müslüman sandığım dönemde neysem şimdi de oyum,yaptığım şeylerden cuma namazına gitmek ve oruç tutmak eksildi sadece,iyi de oldu,Kuran'daki ve hadislerdeki çelişkileri ve bana iğrenç gelen konuları,vahşeti anlatan ayet ve hadisleri gördükçe,anladıkça hala müslümanım demek bence mucize sayılabilir. Bütün bunları bilip te müslüman olduğunu söyleyenlere Mucize olarak bakabiliriz.

Sizin tanımınızda bizim milletimizin müslüman tanımlaması gözüyle bakarsak o zaman bu sitede belki bir sürü müslüman vardır.Ben Tanrı'nın olabileceğine inanan bir deist olarak bunları söyleyebilirim.
Sayın Gercekisim,
Kur'an böyle bir kitaptır işte. Müslüman olmayan toplumlarda hergün yüzlerce insan sizin ''iğrenç'' ve ''vahşet'' dediğiniz konuları göre göre islama koşuyor. Müslüman toplumlarda ise gerçek islama yönelenlerin yanında sizdeki gibi kopmalar da yaşanıyor.
Ama kur'anı baştan sona okuduğunuzu sanmıyorum. Yanılıyor olabilirim.

Madem islam hakkında bu sonuca ulaştınız, deist olmanızdansa hristiyan olmanızı tavsiye ederdim. Size iğrenç ve vahşet gelen noktalar ikinci plandadır orda.

Alt 26-04-2009, 21:00
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yanlışınız olmasın???

Al-i İmran
(91) Şüphesiz inkar edip kafir olarak ölenler var ya, dünya dolusu altını fidye verseler bile bu, hiçbirisinden asla kabul edilmeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Onların hiçbir yardımcıları da yoktur.

Tevbe
(80) Onlar için ister bağışlanma dile ister dileme (farketmez.) Onlar için yetmiş kez bağışlanma dilesen de, Allah onları asla affetmeyecektir. Bu, onların Allah ve Resûlünü inkâr etmiş olmaları sebebiyledir. Allah fasık topluluğu doğru yola iletmez.

Yunus
(17) Artık, Allah'a karşı yalan uydurandan veya O'nun âyetlerini yalanlayandan daha zâlim kimdir? Şüphe yok ki (böyle) suçlular asla kurtuluşa ermezler.

Muhammed
(34) İnkâr eden, Allah yolundan alıkoyan, sonra da inkarcılar olarak ölenler var ya, Allah onları asla bağışlamayacaktır.

Al-i İmran
(85) Kim İslam'dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.

Enbiya
(94) Şu halde kim mü'min olarak bir salih amel işlerse, çalışması asla inkâr edilmez. Şüphesiz biz onu yazmaktayız.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 26-04-2009, 21:06
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hoca değilim ama sizi boşamasını tavsiye edebilirim
Aileleri birbirinden koparan, baba ile oğlu birbirine düşüren bir din.

Birbirini seven insanların salt birinin inandığı şeye öteki inanmıyor diye niye ayrılmaları gerektiğini ayakları yere basan bir cevapla açıklamanız mümkün mü?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/

Önerilen Siteler