Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-05-2009, 18:41
cyctec2 cyctec2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

unbelieving´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kızılorduya aynen katılıyorum
müslümandan solcu molcu olmaz.
güven vermiyorlar.

şimdi ben müslümanım. Ama müslüman kardeşlerimde beni solcuya benzetebiliyor, müslüman olmayan arkadaşlarımda beni dinciye benzetebiliyor. işte bunlar ideolojik saplanmaların eseridir.
Alt 23-05-2009, 18:47
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ali Şeriatı diyorki Arabistana gitiğimde bana Vahabi İrana gitiğimde bana Şii diyorlar. İşte böyle sadece siyasetle uğraşan kişilerden bunları bekleriz...
Alt 08-07-2009, 23:39
eylemsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eylemsel eylemsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kavramların içiçe geçtigi günümüzde,içerik karmaşasına örnek oluyor müslüman sol kavramı,bu kavramaları ayrıştırdıgımızda bu iki kavramın yanyana gelmesi durumunda içerik açısından tutarsızlık ortaya çıkar.

İslamiyet, sınıflı bir yapıyı kabul eder. İslamiyette yer alan zekat yada sadaka bunu destekler niteliktedir. Dinin genel karekteri dogmatik olmasıdır.Sol kavramı içinde bunlar yoktur.Bu tutarsızlıklar daha da çogaltılabilir.

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler seçimlerde sosyal demokrat yada yeşiller gibi sol partileri desteklerken,Türkiyede sag partileri desteklemeleride aslında bunun bir göstergesidir. Şöyle düşünebilirsiniz;bu partiler onların çıkarlarını korudugu için desteklemiş olduklarını kabul etsek bile yine de müslümansol kavramı açısından otaya çıkan durum, samimiyetsizlikten başka bişey degildir.
Alt 09-07-2009, 15:34
Pala Pala isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

unbe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kızılorduya aynen katılıyorum
müslümandan solcu molcu olmaz.
güven vermiyorlar.
O zaman deniz baykal ile ecevitte solcu değil
biz onları müslüman biliyozda
deniz baykalın namaz kıldığını görmüştük bir yerde
Alt 11-07-2009, 16:47
Yasaklandı

Selam,

İslamiyette yer alan zekat yada sadaka bunu destekler niteliktedir.

Burada Zekat ve Sadadaka diye kavramlaşan kısımları es geçelim. Kaldı Yardımlaşma. Yardımlaşma nasıldır? onu konuşalım.

Sevgi...
Alt 15-07-2009, 21:17
Kıdemli Üye

Burada Zekat ve Sadadaka diye kavramlaşan kısımları es geçelim. Kaldı Yardımlaşma. Yardımlaşma nasıldır? onu konuşalım.

zekat yada sadakayı es geçmesek daha iyi olur. yardımlaşma demek bir kesimin verici olarak,dinsel ve psikolojik bir tatmin duygusu içinde olması öte yandan alıcı kesim için pasif,durumunu kabullenen,zavallı ve merhamet duysunu beslemek için kendini olabildigince degersizleştiren buna karşılık verici kesimi olabildigince yüceltmesinden başka bir amacı oldugunu düşünülemez.

insan gibi degerli varlık kendine nasıl oluyor da böyle bir yaşamı layık görebiliyor?
Alt 20-07-2009, 17:55
Yasaklandı

Savgideğer eylemsel;

Yardumlaşmak ve İnsanlara yardım etmenin neresi yanlış? Eğer bir İnsan açlıktan ölüyorsa sırf onun gururnu incitmemek için yardım yasak mı diyelim?

Zekat'a gelince; Zekat vergidir. Devletin eliyle toplanacak vergi yine Halkın malıdır. Herhalde siz fakire sadaka filmlerini ve geleneğinin etkisinde kalmışsınız.

Sevgi...
Alt 23-07-2009, 14:25
Kıdemli Üye

Saygıdeger mehmetsalih

İnsanlara yardım etmenin yanlış bir tarafı olamaz(afrikada açlıktan ölen insanlara yardım edelim)fakat burda asıl sorun bu durumun kurumsallaşmasıdir. Sadaka alan birilerinin olmasının gerekliligi düşüncesidir.Toplumsal sınıfların varlıgını sürdürmesinden başka bir işlevi oldugunu düşünmüyorum. Afrika örnegini verirkende şunu ifade etmek isterim;afrikada yaşananlar vahşi kapitalizmin bir sonucudur. Afrika için çeşitli yardım organizasyonları yapılmamaktadır ama bu durumun afrikada ki sorunu çözmedigi de aşikardır.

Zekat ve verginin aynı şey oldugunu ifade etmişsiniz. Bende bu noktada şunu sormak istiyorum.Haklısınız bizden vergiler alınmakta ama bir yandan da insanları çok fazla çocuk sahibi olmaya teşvik edildigini görüyoruz. Neden benim verdigim vergilerle birileri daha fazla çocuk sahibi olsun ve bu kesimin popülasyonu artsın.
Alt 23-07-2009, 17:09
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sol kavramı, aslında feodalizme karşı ,burjuva devrimleri çağında, soylulara karşı burjuva sınıfını ifade eder. fransız devrimi sonrası krallık yıkılıp burjuva parlamenter sistemi kurulduğunda meclisi oluşturanlardan burjuva temsilcileri sol tarafa krallık temsilcileri de sağ tarafa oturduklarından kralcılar(çağına göre gericiler) sağcı, burjuva temsilcileri (çağına göre ilerici) de meclisin sol tarafına oturduklarından solcu olarak adlandırılmışlar.

Yani günümüz de artık emperyalist aşamaya ulaşmış gerici bir konuma düşmüş burjuvayı ifade etmektedir.

Günümüzün ilerici kavramı sol değil sosyalizmdir.

Sırf bu ayrım yapılmadığından, Bülent Ecevit, Deniz Baykal gibiler ilerici sayılmaktadır. oysa bu solcular tamda burjuva temsilcileridirler.

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 23-07-2009, 17:21
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Burdan devam edersek sosyalizm ile islam birarada olabilirmi sorusuna yanıt aramak gerekir.
İslami hareket ideolojik olarak burjuva sınıfına hizmet eder. bu nedenle de yüksek finansman ile desteklenir.
Bakınız, diyanet işleri bütçesi. ve camilerin Isınma masrafları, elektrik ve suyu ücretsiz iken tüm okullarda aynı hizmetler ücretlidir. son yıllarda faturası da velilere ödetilmektedir. kendimden biliyorum

Sosyalizm de özel mülkiyet sınırlıdır. ileri aşaması komünizm de hiç yoktur.

kadın her bakımdan özgürdür. aşağılanmaz.

sağlık, barınma, eğitim, ulaşım, iş, vb temel haklar ücretsizddir.

herkeze yeteneğine göre emeği kadar üretimden pay alma hakkı sağlanır.

İslamda iktisadi düzen bunlara izin vermez. özel mülkiyet vardır, ticaret kutsaldır.

Ancak, sosyalist sistemde kişisel inançlara karışılmaz. dini inançlarına göre insanlar aralarında para toplayıp ibadethane açabilirler.
sadece propagandasını yapamazlar.

Siyasal islamla sosyalizm uyuşamaz. ancak inançlı dürüst insanlar sosyalizm içinde yaşayabilirler.

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos

Önerilen Siteler