Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-09-2007, 23:40
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Uyuklayınca abdest bozulur mu?

Arkadaşlar, yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bu soruyu gerçekten 2 yıl önce sordum, kimse bişey dememişti. Bu arada teyzem iki defa ameliyat oldu. Sonuncusu sayesinde artık eskisine göre oldukça iyi. Rahatça gezebiliyor artık. Gerçi yine namaz kılarken yere çökmüyor, oturarak kılıyor, çünkü yere çökerse birisinin yardımı olmadan kalkamıyor.

Tabii benim açımdan önemli olan onun psikolojik olarak rahat olması ve kendisini bir sürü sıkıntıya sokmaması. Şu anda onun adına artık eskisi gibi kaygılanmıyorum. Ama yine zorlandığını gördüğümde bu öneriyi getireceğim. Bence güzel bir çözüm önerisi bu. Islak bir bez yada bir mermer veya taş ile teyemmüm almasını öneririm. Yardımlarınız için teşekkürler.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 23-09-2007, 05:59
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bak şindi.
adam dayanmadan dik oturuncas..nası olur.Dik durur demi.Yanı yere poposu saalam basar. *
salam basınca ne olur*?
önce ne olmas onu sölüyim..Mabad salam olur.. *yanı sıkı durursun ..yanı zırtlatmassın.. *PIROF CEMAL

Yahu cemalım ,sen okurken ,yaz tatillerinde ya lastikçide yada bisikletçide çalışmışsın. inkar etme ,yemem.
niçin diye soracak olursan (sordunmu ?) bu kadar ''sibop'' işinden anlaman ve yorum getirmen bu konudada gerçekten usta olduğunu gösteriyor.
ehemmiyetine binaen (bu terimi hoca *abiler çok sever) bir fıkra anlatalım. bak bir abdesti nerelere getirdin.

Adamın biri, sonderece basurdan bizarmış. Ameliyattanda ,çok korkuyormuş (bu fıkra lazer teknolijsinden önce üretildi ) Çok meşhur olan bir doktora gider. Doktor derki ''seni ,ameliyat olmadan iyileştiririm. sana şimdi bir takım ilaç yazacağım, bu ilaçları çok dikkatli kullanman lazım'' deyince. Adam ''Doktor bey madem o kadar önemli bu ilaçlar, ilk posta ilacı sizin nezaretinizde kullanayım. İkinci postayı eşime uygulatırım'' deyince. Doktor''tamam'' der.
İlk posta ilacı, bir haftada doktor nezaretinde bitirip, ikinci posta ilacı alır ve evinin yolunu tutar.
İlacın kullanma vakti gelince, adam donunu indirip karısına '' karıcığım , sol elini sol omuzuma koy ,sağ elini sağ
omuzuma koy. tamammı ''deyince. Karısı ''tamam ''der. Adam ''şimdi İLACI sür''deyince. Kadın * ''herif iki elim iki omuzunda
ilacı nasıl süreyim?''deyince . Adam söylenir ''bir haftadı,r bu adam ilacı bana nasıl sürdü acaba?''

Cemalım sence nasıl sürmüştür *İLACI? *

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 23-09-2007, 08:22
Üye Değil

Sevgili ve değerli arkadaşlar ;

İslami prosedürde çok fazla bilgim olmadığı için konuda hoşgörünüze sığınıyorum.

İbadetlerimizin Allah'a bir şey vermeyeceği,ama bizim içsel gelişimimize katkıda bulunacağı şeklinde düşünebilirsek.
Hac 78 de söylenen "Allah size dinde güçlük yüklemez" anlayışı ve "Teyemmüm" ün "Niyet"e dayalı olgusunu göz önünde bulundurursak.

Teyzemizin niyetini,eğer insana "Şah damarından yakın" sa,O bilmez mi ?

Sevgilerimle...
Alt 23-09-2007, 08:34
InVitatio
Üye Değil

herseyin basi ve sonu niyet....
teyzemiz allah ile bir bag kurmayi cani gönülden istiyormu ? istiyor !
varsin kursun
gönlü ve niyetleri "abdestli" olsun.....gerisi su ile yikanir...."yesillik"..;-)

Önerilen Siteler