AerA´isimli üyeden Alıntı
Bu nasıl bir çıkmazdır, inanmıyorsam tek nedeni Tanrı mı?
Rabbim (!) beni kazanmak varken, cennetinde tomurcuklanmış hurilerinle vakit geçirtmek varken, neden sadece istemediğin için bana hidayet vermedin? Ve sen dilemediysen benim kalbim seninle nasıl dolsun?
|
Bir şeyi unutmuşsun tanrının ifade tarzına bak

bende şu kavil hakk oldu

nasıl yani sonradan mı oldu,olduruldu mu yani biz insanlar tarafından ilk başta öyle değil mi idi_?Birden mi oldu

birden bizle cehennemi doldurmak kavil hak mı oldu

Ne oldu pardon konuşan tanrı idi değil mi

?
Ayrıca bu da surenin devamı islamın sorgulamayan biat kültürünü nasıl yetiştireceğini anlatıyor adeta...
14-O halde bu gününüze kavuşmayı unuttuğunuz için (azabı) tadın, işte Biz de sizi unuttuk. Yapıp durduğunuz işler yüzünden tadın ebedi azabı!
15-Bizim ayetlerimize öyle kimseler iman ederler ki, onlarla kendilerine öğüt verildiği zaman secdelere kapanırlar ve Rablerine hamd ite tesbih ederler de büyüklük taslamazlar.
16-Yanları yataklarından aralaşır (uzaklaşır), korku ve ümit içinde Rablerine dua ederler ve kendilerine verdiğimiz azıklardan hayıra sarfederler.
17-Şimdi kimse, yaptıklarına karşılık onlar için gizlenmiş olan gözler sürurunu (ne gibi sevindirici bir nimet saklandığım) bilemez.
18-Öyle ya inanan kimse fasık olan gibi olur mu? Onlar eşit olamazlar.
19-Evet, iman edip de o salih amelleri işleyen kimselerin yaptıklarına karşılık konukluk olarak kendilerine Me'va cennetleri vardır.