20-05-2009, 15:00
|
|
|
vvalla´isimli üyeden Alıntı
Ruhunu ispatla, kac kilo, ne renk, soguk sıcak, vs vs...
yahu bilimsel dedik.
|
25 gram.
|

20-05-2009, 16:21
|
|
Üye
|
|
|
|
slm
Birde su ayeti incelemeye degmezmi
Mülk Suresi 5- Andolsun ki biz , (dünyaya) en yakin olan gögü kandillerle donattik.Bunlari seytanlara atis taneleri yaptik ve onlara alevli ates azabini hazirladik.
http://www.gokbilim.com/dergi/?tag=kozmik-isinlar
Bence Hz.Muhammed desemki yildizlarin kaydigini gördü bunlari seytani taslama diye uydurdu ancak atesi niye karistirsinki.
Yildizlarda ates olmasini vurgulumasi benim cok ilgimi cekiyor arkadaslar.
Ikinci ilgimi ceken
Deniz seviyesinden yükseldikçe;
. Her 1000 metrede bir sıcaklık, yaklaşık 5 santigrat derece azalır. Mesela deniz seviyesinde sıcaklık 22 derece ise, 5000 metrede -3 derecedir.
. Yükseldikçe basınç düşer. Basıncın düşme oranı (ivme) deniz seviyesine yaklaştıkça artar. Mesela: kabini basınçsız bir uçakla ve sabit hızla, 4000 metreden 3000 metreye dalış yapan bir pilotun kulaklarına gelen basınç 1 ise, 3000 metreden 2000 metreye 2, 2000 metreden 1000 metreye 4 olur.
. Atmosferi oluşturan gazların birbirine oranı sabit kalır. Mesela: Azot %78, Oksijen %20 gibi. Bazı atmosfer tabakalarında bu oran değişse de istisna sayılabilir. Örneğin Ozon (3 atomlu oksijen molekülü) tabakasında diğer tabakalarda olmayan ozonun olması gibi.
Bir dağcının yada pilotun, vücüt ısısını 37 derecede sabit tutabilmesi için birim zamanda yakması gerektiği oksijen bellidir ve sabittir. Yükseldikçe, göğüs kafeslerimizin standart nefes alma hareketi ile ciğerlerimize çekebileceği oksijen azalır. Bu durumda, ya az oksijenle yaşamaya alışacağız yada aldığımız havadaki oksijen oranını yükseltmeliyiz. Bu nedenle savaş uçaklarında sıvı oksijen olur ve pilot nefes aldığında, maskesi aracılığı ile %100 oksijen solur.
Pilot yada dağcı, daha da yükseldiğinde artık %100 oksijen de yetmez. Göğüs kafeslernin yarattığı basınca ek olarak, basınçla hava verilir.
Suyun kaynama sıcaklığı, basınç düştükçe yükselir. 20000 metrede, mevcut atmosfer basıncında su 37 derecede kaynamaya başlar. Kütlesinin %70'i su olan insanın, kendi vücüt ısısı ile kendi suyu kaynamaya başlar. Yani, insan için, biyolojik uzay başlamıştır.
Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir. (Enam Suresi, 125)
Saygilarimla.........
|

20-05-2009, 16:46
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Ben bunu suna benzetiyom simdi milyarder bir isadami yanindaki korumalari lüks arabasi ve sik kiyafetleriyle nereye gitse herkesten özel bir ilgi alaka sevgi saygi görür
heh he sen böyle bir adam görünce ona sevgi mi duyuyorsun durduk yere.
arkadaslar alakasız cevaplar geliyor, galiba bu benim hatam, konuyu tam açıklayamadım.
Önce soruyu tekrar edelim.
1400 yıl önce yazılmış kurana inanmakta, sorgusuz sualsiz inanmakta ısrar edersiniz, herhangi bir konu başlığında kurandan alıntılarla, islami sitelerden alıntılarla cevap vermeye çalışırsınız. Biz kuranı tartışırken siz kurandan örnekler verirsiniz...
Sizin kendi fikirleriniz, düşünceleriniz, varsayımlarınız yokmu, neden 1400 yıl önce yaşamış bir çöl arabının dediklerini körü, körüne savunursunuz.
Şimdi size soruyorum, Kuranda yazılanları tastik edecek, sizin kendi bilimsel bilgi birikimlerinize burada ne gibi örnekler verebilirsiniz.
Bir örnek vereyim kendimden.
Ne zaman denizde diplere dalsam, orada başka bir dünya ile karşılaşıyorum, gördüklerim efsane değil, masal değil, uydurma değil, rüya, hayal hiç değil, elle tutulur gözle görülür şeyler. Ama kurana bakıyoruz, sanki dünyada yaşam, İnsan, at, deve, domuz, koyun, fil, arı, yılan, sinek, karınca ve daha başka birkaç hayvandan oluşuyor. Diyebilirimki Kuranda geçen canlılar, sadece Muhammetin çöl ortamında gördüğü canlılar, Canlılar alemi elle sayılacak kadar adette.
Başka bir örnek, Muhammedden yüzlerce yıl önce yaşamış bilimadamlarının ortaya koydukları fiziksel kanunlar, neden kuranda görülmüyor. Muhammedin yada Allahın, Arşimet kadar kafası çalışmıyor mu?
Mülk Suresi 5- Andolsun ki biz , (dünyaya) en yakin olan gögü kandillerle donattik.Bunlari seytanlara atis taneleri yaptik ve onlara alevli ates azabini hazirladik.
Azıcık zekası olan bir cocuk bu süreye gülerken çatlar.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

20-05-2009, 16:51
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Allah, kimi hidayete erdirmek isterse, onun göğsünü İslam'a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğsünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik çökertir. (Enam Suresi, 125)
Peki sana bir soru, Göğe yükselince göğüs daralırmı ? Daralırsa nasıl daralır açıklarmısın.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

20-05-2009, 16:55
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ayrıca Sürenin doğru tercüme edilmişi. E.Hamdiden.
125.Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır.
Ne kadar uğraşsanız Kuranı bilime uyduramazsınız.
Bu sefiller Allahın kuranını bile değiştirmekten utanmıyorlar, yeniden kuran yazıyorlar.
|

20-05-2009, 17:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Ayrıca Sürenin doğru tercüme edilmişi. E.Hamdiden.
125.Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır.
Ne kadar uğraşsanız Kuranı bilime uyduramazsınız.
Bu sefiller Allahın kuranını bile değiştirmekten utanmıyorlar, yeniden kuran yazıyorlar.
|
Bana; Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır.
açıklamasını yaparmısın Allah bana şuan müdehale mi ediyor.Beni islamiyete mi kapattı ?
|

20-05-2009, 18:48
|
 |
Üye
|
|
|
|
melankolia´isimli üyeden Alıntı
açıklamasını yaparmısın Allah bana şuan müdehale mi ediyor.Beni islamiyete mi kapattı ? 
|
Heh he Allah senin göğsünü sıkmış, ağzınla guş tutsan iman edemessin. Sen işlediğin günahlardan muafsın.
|

20-05-2009, 19:10
|
|
Üye
|
|
|
|
vayy be.. hep aynı konular... sizler tabi okudunuz sorguluyorsunuz ve bizim inanmamıza şaşıyorsunuz..ama ben asla inanmayanlara şaşmam sadece üzülürüm..inanıp inanmama en başta gönül işidir..bu nedenle inanıyorum..
bilimsel delillerine gelince inanma sebebim dinimin bilimle ilişiği olup olmamasıyla ilgili olmadığı için bu konuda bir şey demiyeceğim..
din bilimden ayrı değildir..yani benim dinim gök yedi kattır doğru olup olmadığını araştırırsanız taş olursunuz sizi yakarım demiyor...aksine bilimi teşvik ediyor..
ya şöyle bir şey okumuştum..peygamber her şeyi bilmez..mesela hurma ağaçlarını aşılayan bir çiftçiye denk gelmiş ve aşı yapmamalarını söylemiş..ancal belli bir süre sonra hurmaların yavaş yavaş azaldığı şikayeti gelmiş..sonra da peygamber bildiğiniz gibi yapın demiş...
ben zaten belirgin olmasada Kuranın, Allah tarafından verilen ilham ile peygamberin kelime hazinesine göre şekil bulduğuna inananlardanım..
bu nedenle benim için Kurana ,İslama inanmama en büyük etken ayetten ne anlaşılmak istendiğidir..yani ne demeye çalışılmasıdır..
hani bazı insanlar düşüncelerini tam olarak ifade edemez..sonra da ona yüz çevirenler olur ya ..
yüz çevirme arkadaşım sende.. ne dediğini anlamaya çalış..
(bunu Kuranın da aynı olduğunu yazmak için değil kurana nasıl yaklaşılması gerektiğini anlatmak için yazdım)
saygılar
Konu katre_07 tarafından (20-05-2009 Saat 19:16 ) değiştirilmiştir.
|

20-05-2009, 19:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
katre_07´isimli üyeden Alıntı
bilimsel delillerine gelince inanma sebebim dinimin bilimle ilişiği olup olmamasıyla ilgili olmadığı için bu konuda bir şey demiyeceğim..
din bilimden ayrı değildir..yani benim dinim gök yedi kattır doğru olup olmadığını araştırırsanız taş olursunuz sizi yakarım demiyor...aksine bilimi teşvik ediyor..
ya şöyle bir şey okumuştum..peygamber her şeyi bilmez..
saygılar
|
öyleyse neden yazıyorsun.
Haklısın peygamber her şeyi bilmez, bilseydi daha mantıklı daha güzel bir kitap uydururdu.
|

20-05-2009, 19:25
|
|
Üye
|
|
|
|
öyleyse neden yazıyorsun.
Haklısın peygamber her şeyi bilmez, bilseydi daha mantıklı daha güzel bir kitap uydururdu.
|
Müslümanlar Bu Konuda Haklı...
Sırf müslüman kardeşlerimizin dikkatini buraya toplamak için böyle bir başlık açtım.
Sayın Müslüman kardeşlerimiz, Ateistler; İncili, Tevratı olduğu gibi Kuranıda kabul etmez, insan yazması olsuğunu iddaa ederler, Sizde 1400 yıl önce yazılmış kurana inanmakta, sorgusuz sualsiz inanmakta ısrar edersiniz, herhangi bir konu başlığında kurandan alıntılarla, islami sitelerden alıntılarla cevap vermeye çalışırsınız. Biz kuranı tartışırken siz kurandan örnekler verirsiniz...
Sizin kendi fikirleriniz, düşünceleriniz, varsayımlarınız yokmu, neden 1400 yıl önce yaşamış bir çöl arabının dediklerini körü, körüne savunursunuz.
Şimdi size soruyorum, Kuranda yazılanları tastik edecek, sizin kendi bilimsel bilgi birikimlerinize burada ne gibi örnekler verebilirsiniz.
saygılar
|