Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-11-2005, 00:11
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

onu tanısın diye insanı yarattı demek ne derece mantıklı bir düşünce!
sana göre olayların başı bumu yani?
Alt 01-11-2005, 00:17
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben tanrı olsaydım tüm herşeye gücüm yetseydi ve bir varlık yaratsaydım ona o kadar acırdım ki merhametim kesinlikle onu hatalarından dolayı ateşe atıp sonra derisini değiştirip bir daha yakmaya müsaade etmezdi.

tanrı varsa eğer benim tanrım böyle olmalı.sadist olmamalı.
Alt 01-11-2005, 00:22
burkay
Üye Değil

ONUN ILMI SIRRINI INSAN AKLIMIZLA BILMEMIZ MÜMKÜN DEGIL ARKADASLAR ... INSNI CEHENNEME SOKAN ALLAH BUNU BILIYORUZ NEDEN ? KURALA UYMAZSSAN GIDECEGIN YER ORASI ... UY KURALA GITME .. ZORMU BUNU ANLAMAK ?
Alt 01-11-2005, 00:29
Üye

peki bu kuralı koyan kim.tanrı

bu kuralı koyduğu kitap ne.kuran

kuranı açıklayan kim.muhammed.

tüm hayatımız bir insanın ağzından çıkana mı bağlı.

allah neden bizim bir kişinin ağzından çıkanlara ömür boyu evet diyecek bir sisteme uymamızı ister? buna kim emin olabilir? muhammedin yanılmadığına? psikolojide bir hastalık vardır ki hastalar kendi attıkları yalana en çok kendileri inanırlar.allah niye işini daha sağlama almadan kendini sadece bir insanın elçiliğiyle tanıttırıyor.bu biraz şüpheli bir yöntem değil mi?
Alt 01-11-2005, 00:31
aragonn
Üye Değil

sen evrenın sonsuz buyuklugunu anlayabılıyormusun kı insanı akıl kapasıtenle Allahın ınsanı nıye yarattıgını anlayacaksın .yaratılısın amacı Allahın hıkmetındedır bunu anlamaya hiç bır ınsanın kapasıtesı yetmez.
sence evrenın buyuklugu sonsuzmudur.sonu varsa bu son neyle sınırlanmıstır.ve bu evrenın sonunu olusturan duvar veya ne bılım herneyse varsa onun buyuklugu ne kadardır ve onun sonu varmıdır.o duvardan sonra ne var.yok evrenın sonu yoksa sen bunu beynınle kavrayabılıyormusun.bıraz dusun.bunları bıle anlamaya gucumuz yetmezken sen Allahın hıkmetını sorgulayıp nıye yarattıgını mı soruyorsun.yaratmıstır cunku sadece yaratmak ıstemıstır.ve muhlet meselesı de yıne dunya sınırları ıçınde dusununce soz konusudur.ama bunu artık herkes bılıyorkı bızım bıldıgımız anlamda zaman sadece dunyamızda soz konusudru.evrenın dıger noktalarında farklı zaman sekıllerı ortaya cıkar ve evrenın kendısınde yanı kendı ılerleyısınde daha farklı.ama Allahın kendısı için zaman söz konusu degıldır.o zaman ve mekan ustudur.su na yasadıgımız ve yasayacagımız hersey aslında olup bıtmıstır.bana evrenın sırrını acıklayabılırsen bende sana bunu acıklarım.yanı o sızın anladıgınız anlamda bır muhlet degıl.yasadıgımız hayat hatta evrenın varlıgı bır kıbrıtın alev alıp sonmesınden daha kısadır.sonsuzun içinde yasanan bir an milyarlarca yıl bıle olsa ne ifade ederki??
ve ayrıca İslamda kadere ve kaza ya iman vardır ki bu da aslında yobaz kadercı anlayısın karsısındakı en buyuk engeldır.yasadıgın bır evde sana her turlu esyalar verılmıstır tv ,buzdolabı,müzik sistemi,bıcak,yemek.hatta evı bıraz daha buyutelım araba(bılıyorum bu örneğe sınır oluyorsunuz
bu evde yasamak ve hayatınızdakı bu esyalar kaderınızdır ama onları nasıl kullanacagınız sızın elınızdedır
Alt 01-11-2005, 00:35
aragonn
Üye Değil

adam gıbı neyı tartıstıgınızı anlatırsanız cevap yazacam
Alt 01-11-2005, 00:36
Üye

kapasitemiz yetmiyosa allah niye bizim gibi kapasitesiz varlıkları yaratıyor ki ? hem onu anlayamayacağımızı biliyor ve ona kulluk yapmamızı istiyor.bizim anlamadan yaptığımız kulluğun manası nedir? allahın onu anlamayan varlıklara bana tapının demesinin manası nedir?
Alt 01-11-2005, 00:42
burkay
Üye Değil

ONUN GÜCÜNÜ KUVETTINI KABULLENELIM DIYE ... BEN ANLIYORUM ONUN VARLIGINI VE HISSEDIYORUM SEN ANLAMIYORSUN ...
Alt 01-11-2005, 00:42
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insanların onu algılamaya kapasitesi yetmez o yuzden dusunmesinler demek çok kolay bir kaçış yolu olsa gerek
Alt 01-11-2005, 00:47
aragonn
Üye Değil

GAME OVER LUTFEN KELIME OYUNLARI YAPMAYALIM ORADAKI KAPASITE KONUSU ZAMAN VE MEKAN KAVRAMLARIYLA ILGILIYDI
AMA INANMAK ISTEYENLER İÇİN YETRINCE DELIL VAR VE INAN ONU INKAR EDENLERIN YAZDIKLARINDAN ÇOK DAHA GUCLU DELILLER.ALLAH BIR DIR VARDIR VE ASLINDA TEK OLAN VARLIK TA BİRİN KENDISIDIR ZAMAN VE MEKAN(EVREN) ÜSTÜ 4 OLABILMEK İÇİN 3 E MUHTACTIR 3 TE 2 YE 2 DE 1 E AMA 1 VAROLMAK İÇİN HİÇBİRSEYE MUHTAC DEGILDIR VE SIFIRDAN(YOKTAN VE TESADUFEN VAROLUS) USTUNDUR

Önerilen Siteler