kompLeks´isimli üyeden Alıntı
peki soralım bakalım yalnız kesin ve net bir şekilde cevap verin
1) sizin tanrınız ile peygamberiniz aynı kişi mi?
2) muhammed peygamber değil mi? eğer değilse gösterdiği mucizeleri nasıl açıklarsınız?
3) eğer incil, tevrat ve zebur birbirini tamamlıyorsa neden 3 farklı din var neden herkes hristiyan değil?
4) muhammed yalancı ise neden böyle bir yalan söyleme ihtiyacı duysun?
|
1) Bu soruyla çok sık karşılaşıyorum tam anlamıyla açıklamak çok uzun çünkü işin içine çok fazla Hristiyanlığa ait ve eminim sizin farklı düşündüğünüz öğretiler girecek ama kısaca açıklamaya çalışıcam eksik bir yer varsa sorarsınız
Hristiyan inancında Tanrı'nın sözünün insan biçiminde dünyaya geldiğine inanılır. İsa için %100 Tanrı ve %100 insan denmesinin nedeni budur. İsa için uyarıcı peygamber denmekle birlikte Tanrının sözü yani Oğul olduğu(Üçlü birlik) için Tanrı da denir.
Bunu sakın şununla karıştırmayın. Asla ama asla bir insan Tanrı yapılmamıştır Tanrının sözü İnsan olmuştur bu çok önemli bir fark.
islami inançta da isa için kelamullah(allahın sözü) dendiğini biliyorum. Ama sanırım onlar söz İsanın içinde içinde ama söz onun Tanrı olduğunu göstermez diyor. Şimdi bu noktada belli ki bir yorum farklılığı var. hristiyanlar tanrının üç şekilde kendini belli ettiğine inanır Baba(Öz) Oğul(söz) Kutsal Ruh(Ruh) şu şekilde düşünebilirsiniz. Bir insan için insanın aklı sözü ve ruhu vardır bunlarla 3 insan olunmaz ama insanın 3 farklı yansımasından söz edilebilir ve ruhu da aklı da sözü de toplam olarak kabul ederiz bu da 1e yani insana eşittir birbirinden ayrılmaz ayrı kabul edilmez. Burdaki örnek gibi hristiyanlar sözü Tanrıdan ayrı düşünmez söz İsa'nın içinde yaşamışsa İsa Tanrının insan biçimine girmiş halidir...
Anlaşılmayan bir şey varsa sorularınızı beklerim...
2) Muhammed hristiyan inancına göre peygamber değildir. Çünkü İsa ile birlikte peygamberlik döneminin kapandığına inanılır. Hristiyan inancına göre zaten bütün peygamberler Mesihi müjdelemiştir. Mesih de gelince daha niye uyarıcı gelsin ki?
Zaten İslamiyet de bütün bunların değiştiğini iddia ediyor çünkü değişmese gelmesi için gerek kalmıyor. Haliyle Hristiyanlık tarafından sapkın olarak nitelendirilen bir inançtır. Ayrıca Kutsal Kityaplar değişebilirse Kuran'ın da değişmemesi için hiç bir sebep yoktur.
Gösterdiği mucizeler nelermiş ben tam tersi İslamiyette mucize gösterilmediğini biliyorum hatta Kuran'da bile ayeti var.... Öncekiler mucize gösterip yalanlanmış bu nedenle bir daha mucize gösterilmeycekmiş zaten gösterilse de inanılmazmış.... Bu ayetin tam olarak numarasını bilmiyorum Müslüman olan arkadaşlar bahsettiğim ayeti anlamıştır...
3) 3 farklı din yok bunu dediğinize göre sanırım Müslümansınız
tevrat Yahudilerin kitabıdır Mezmurlar da Yahudi peygamberi tarafından yazılmış Mesihe ve Tanrıya dair şiirlerdir. Ayrı bir din değil. Yahudilerin Mesih inancı olduğunu biliyorsunuz herhalde. İsa geldiğinde ona inanan Yahudiler de inanmayan Yahudiler de olmuştur(nedenlerini merak ederseniz yazarım) İlk havariler Yahudilerdir İsa'ya ilk iman edenler ve onun ölümünden sonra ona inandıkları için ilk ölüme gidenler de Yahudilerdir. Dolayısıyla Yahudiler neden isa'ya inanmadı demek yanlıştır. Tarih boyunca da İsa'ya inanıp Hristiyan olan Yahudiler de olmuştur günümüzde de olmaktadır. Ancak sizin inanmıyor dediğiniz Yahudiler hala Mesih beklemektedirler...
4) Bu konuda ancak yorum yapabilirim...
Öncelikle Hz. Muhammed tarihte peygamberim diyen tek kişi olmamıştır ama en çok tutunanı olmuştur. Kim bilir nedeni belki de Kuran'ı Kutsal Kitap'a bağlamısındandır...
Belki de Hz. Muhammed putperest toplumun tek Tanrıya inanmasını istemiş ama Hristiyanların İsa'ya Tanrı demesini yanlış bulup Kitaplarını değştirdiğine inanmıştır. Herkesin yanlış yolda olduğunu düşünmüş ve onları doğruya çağırmak istemiştir...
Ama Kuranın bazı ayetlerinde Kutsal Kitap'a inanın onalrı Tanrı koruyor derken bazılarında tahrif edilmiş demesi aklı karıştırır ve bu ayetlerin de Hristiyanların ve Musevilerin hz. muhammedle sorun yaşamaları sonrasında geldiği göz önüne alınırsa şu yorumda yapılabilir Hz . muhammed çıkarlarına göre hareket etmiştir
Başka nedenler de geliyor aklıma ama onları söyleyip Müslüman arkadaşları üzmek de istemiyorum... Sonuç olarak islamiyet öğretisi bugün hristiyanlar tarafından doğru bulunmamakta...