24-09-2009, 18:57
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Benim yorumu gören olmadı galiba (.
|

24-09-2009, 21:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
VraeL´isimli üyeden Alıntı
Bu fikri çürütmek çok kolay. Çünkü yazıdaki benzerlikleri okuduğunuz zaman, bu benzerliklerin var olmasının sebebinin, sümerlere de hak dininin inmesinden değil, Tevrat'ı tasarlayan zümrenin "sümerlerde varsa bizde de var uleyn" mantığı ile yaklaşmasından dolayı var olduğu çok net bir şekilde anlaşılmaktadır.
Bunun örneklerini verelim.
En basit örnek:
Satürn gezegeni ve tatil günü olayı:
Sümerlerde Satürn gezegeni kötülüğü temsil ediyor. Bu yüzden Satürn gezegenin simgelediği Saturday(türkçede Cumartesi) günü yas günü, kötülüklere karşı dinlenme günü, hüzün günü olarak kabul görülüyor.
Bu olay yahudilerde ve müslümanlarda da var. (hristiyanlarda varmı bilemem). Fakat yahudilerde bir fark ile varlık gösteriyor bu benzerlik. Saturn gezegeni sümerlerin tersine iyiliği simgeliyor. Bu yüzden yahudilerde ismi Satürn gezegeninden gelen Saturday (cumartesi) günü iyilik, neşe, sevgi, mutluluk ile dinlenme günü olarak kabul görülüyor. Günümüzde islam aleminde ise bu Cuma günü olarak devam ediyor!
Madem sümerlerede hak dini indi, o halde neden tanrı Satürn gezegeni hakkındaki görüşlerini değiştirdi ? ? ? Cevabını vereyim.
Çünkü öyle birşey olmadı.
Yahudiler Tevrat'ı dizayn ederken "Madem sümerlerde, eski çağlarda Satürn kötülüğü simgeliyor ve madem biz hepsine karşı büyük bir dini simgeliyoruz, o halde Satürn gezegeni bizde tam tersi iyiliği temsil etmeli" mantığı ile Satürn gezegenin niteliğini değiştirmişler ve onu iyilik gezegeni ilan etmişlerdir. Bu çok açık ve net bir şekilde belli olmaktadır.
Başka bir örnek: Suların kana çevrilmesi olayı!
Sümerlerde tanrıça tacize uğradığı için suları kana çeviriyor. Tevrat'ta ise firavun yehovaya tapınmadığı için, yehova aracılığı ile, suları musa kana çeviriyor. Bu hikayenin detaylarına da bakacak olursak yahudilerin "ulan onların tanrıları yaparsa, bizimde peygamberimiz yapar, tanrımız inananlarına işte böyle güç verir" havası yaratmaya çalıştığı çok açık.
Başka bir örnek: Mesela Levh-i Mahfuz olayı.
Tanrının bütün alemlere, uygarlıklara gönderdiği kurallarının yazılı olduğu kitap. Bu kitap Allah ile birlikte gökte yer alıyormuş.
Sümerlerde ise tanrıların istekleri gökteki yıldızlarda yazıyor. Madem sümerlerede hak dini inmiş ise, neden sümerlerde de tanrıların adı Levh-i Mahfuz olan yada benzer anlama gelen bir kitabı yok.
Sebebi çok basit.
Çünkü sümerlere de hak dini indiği falan yok. Semaviler yine eski dinlere bakmışlar ve "eğer onlarda tanrıların istekleri göklerde yazıyor ise bizde de tanrının göklerde olan ve tüm kuralların yazılı olduğu bir kitabı olsun" mantığı ile Levh-i Mahfuz kitabını uydurmuşlar.
Bu kadar basit !
Bunun yanı sıra:
Aradaki benzerliklere bakarsak ne kadar yüceltici, korkutucu, halkı bağlayacı, büyüleyici olay ve gelenek varsa hep onlar alınmış, taklit edilmiş! Genel olarak hep bu tür şeylerin alınmasının/taklit edilmesinin/benzemesinin sebebinin, bunun bilinerek yapıldığı, amacın insanları dine bağlamak ve büyülemek olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. Örneğin neden Sümerlerde dünyayı 6 günde yaratan bir tanrı yok. Eğer sümerlerede hak dini inmiş olsaydı onlardada tanrıların dünyayı 6 günde yarattığı geçerdi. Yada bunun gibi detaylar.
Hayır bilmiyoruz, çünkü öyle birşey yok. Sümerlerin sami ırkından olduğunu söylemek, Allah´ın Türk olduğunu söylemek kadar komik. Sümerlerin ırki yapısı ve kim oldukları günümüzde kesin olarak bilinmemekte. Fakat dilleri , yaşayış şekilleri ve kimi gelenekleri dolayısı ile Türk ve Orta asya ırkı ile yakından alakaları olduğu tahmin edilmekte. BUNU DESTEKLER NİTELİKTE İSE "SÜMERLERİN ORTA ASYADAN MEZOPOTOMYA YA GÖÇTÜKLERİ" KESİN OLARAK DA KANITLANMIŞTIR.
Sizin bahsettiğiniz Akadlardır. Mezopotamya' ya yerleşen ilk Sami ırkıdır. Sümerleri yıkarak bir Sümer ırkı - Sami ırkı birleşiminden oluşan melez, karışık bir toplum oluşturmuşlar ve babil devletini kurmuşlardır. Sümerleri tarih sahnesinden silen bu olay ve bu ırktır. Sargon´u duymuşsunuzdur umarım.
Konumuz Amerika değil. Şimdi amerika ve yahudiler ile ilgili düşünceleri ve tezleri olan biri atlayacak olaya, konu dağılacak. O yüzden bu konuya hiç girmeyelim.
|
kaynak lütfen kaynak?
sümerlerin yazıtları daha yeni yeni çözülmekte. o sebeten kaynağın çok ama çok buyuk onemi var.
gelelim iddalara.
vrael bey efendi; umarım yakında atlantiside buluruzda onlarda sümerler gibi yavaşyavaş gün ışıgına çıkarlar. o zaman sümerler out olup atlantis in olur. bu şekilde sislerin arasından yine aforizmalar savrulmaya başlar.
düşünsenize; Kuranda tevratın veya hiristiyanlığından Allahtan oldugu beliritlmese idi siz şimdi hiristiyanlık ve Yahudılık ile İslamı degerlendirip spekülasyona çok daha rahat ulaşacaktınız.
Bey ler Hz İbrahimde Sümerden gelmedir bilirmisiniz? neden hep paganist yaklaşımlar gün yüzüne çıkar bu dunyada diğer olgular neden hala dile gelmez o sorgulanmalıdır. daha öncede bu konuların irdelendiği bir çok konu vardı ve orda Tek Bir Allaha inanamanın 14000 yıl geriye kadar gittiğini kesin olmasada gösterebilecek yazıtlardan bahsedilirken bunlara ulaşmak nedense imkansızlaşıyor?
"Akıl en ağır yüktür" Cyctec23
|

26-09-2009, 00:02
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
cyctec3´isimli üyeden Alıntı
kaynak lütfen kaynak?
sümerlerin yazıtları daha yeni yeni çözülmekte. o sebeten kaynağın çok ama çok buyuk onemi var.
gelelim iddalara.
vrael bey efendi; umarım yakında atlantiside buluruzda onlarda sümerler gibi yavaşyavaş gün ışıgına çıkarlar. o zaman sümerler out olup atlantis in olur. bu şekilde sislerin arasından yine aforizmalar savrulmaya başlar.
düşünsenize; Kuranda tevratın veya hiristiyanlığından Allahtan oldugu beliritlmese idi siz şimdi hiristiyanlık ve Yahudılık ile İslamı degerlendirip spekülasyona çok daha rahat ulaşacaktınız.
Bey ler Hz İbrahimde Sümerden gelmedir bilirmisiniz? neden hep paganist yaklaşımlar gün yüzüne çıkar bu dunyada diğer olgular neden hala dile gelmez o sorgulanmalıdır. daha öncede bu konuların irdelendiği bir çok konu vardı ve orda Tek Bir Allaha inanamanın 14000 yıl geriye kadar gittiğini kesin olmasada gösterebilecek yazıtlardan bahsedilirken bunlara ulaşmak nedense imkansızlaşıyor?
|
Verdiğim örneklerdeki sümerlerle ilgili bilgilerin/hikayelerin/yazılanların kaynağı için:
- Muazzez İlmiye Çığ - Kur'an, İncil ve Tevrat'ın sümer'deki Kökeni.
( Ayrıca bu kitapta kanıt olarak sümerlerle ilgili anlatılan hikayelerin/bilgilerin yazdığı tabletlerin resimleri de bulunmaktadır !)
Sümerler ile ilgili diğer/benzer bilgilerin kaynağı için:
- Samuel Noah Kramer, The Sumerians, Their History, Cultur And Character, Chigago, 1965
- S.N. Kramer, Tarih sümerde başlar, 1999
- C.L. Woolley, the Sumerians, New York, 1965
- S.N Kramer, The sacred Marriage Rite, Aspects of Faith, Myth and Ritüel in Ancients Sumer, 1969
- N.K. Sanders, The Epic of Gilgamesh, 1972
- S.N. Kramer, In The World of Sumer, 1986
- Muazzez İlmiye Çığ, Sümerli Ludingirra, kaynak yayınları, 1996
- Muazzez İlmiye Çığ, Mezopotamyada Cinsel yaşam, bilim ve ütopya dergisi, Nisan, 1995
Evet. Sanırım kaynaklarınızı aldınız. Gelelim "Sümerlerin yazıtları daha yeni yeni çözülüyor" sözünüze:
Dikkat edersiniz ki (ki kırmızıyla yazdım) verdiğim kaynakların/kitapların tarihi oldukça eski. 1960´lardan bahsediyoruz.
Şimdi birdaha dikkat edin, kitap diyorum. Tablet falan değil. Yani 1950´li yıllarda adamlar kitap yazmış. Yani tabletler çoktaaan bulunmuş, temizlenmiş, deşifre edilmiş, çözülmüş ve tabletlerdeki anlatılan şeyler ile ilgili bir ton da kitap yazılmış ! ! !
Sümer tabletleri 1930´lu yıllardan öncesine kadar gider. Bu sözüme dayanak olarak Vikipedia´nın Samuel Noah Kramer adlı sayfasındaki " Sümer dili ve edebiyatı üzerine uzmanlaştığı kariyerine, 1930-31’de Irak’a yaptığı önemli yolculukla adım attı. Bu sırada Sümer tabletlerinin kazı ve çözme çalışmalarını yürüttü." cümleyide gösterebiliriz.
( http://tr.wikipedia.org/wiki/Samuel_Noah_Kramer)
Bu arada S.N Kramer'in de kim olduğunu anlatmama gerek yoktur umarım, bildiğinizi varsayarak konuşuyorum.
KISACASI sevgili Cyctec3;
Sümerlerin tabletlerinin günümüzde yeni yeni çözüldüğü falan yoktur. Çözülüş tarihleri oldukça eskiye gider. Üstüne birde tabletlerde anlatılanlar ile ilgili bir tonda kitap yazılmıştır !
Yukardaki yorumumda sümerler ile ilgili yazdığım/anlattığım şeyler ise bu kitaplara, kitaplar ise tabletlere dayanmaktadır.
Saygılarımla...
Konu VraeL tarafından (26-09-2009 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir.
|

27-09-2009, 13:00
|
 |
Üye
|
|
|
|
VraeL´isimli üyeden Alıntı
Verdiğim örneklerdeki sümerlerle ilgili bilgilerin/hikayelerin/yazılanların kaynağı için:
- Muazzez İlmiye Çığ - Kur'an, İncil ve Tevrat'ın sümer'deki Kökeni.
( Ayrıca bu kitapta kanıt olarak sümerlerle ilgili anlatılan hikayelerin/bilgilerin yazdığı tabletlerin resimleri de bulunmaktadır !)
Sümerler ile ilgili diğer/benzer bilgilerin kaynağı için:
- Samuel Noah Kramer, The Sumerians, Their History, Cultur And Character, Chigago, 1965
- S.N. Kramer, Tarih sümerde başlar, 1999
- C.L. Woolley, the Sumerians, New York, 1965
- S.N Kramer, The sacred Marriage Rite, Aspects of Faith, Myth and Ritüel in Ancients Sumer, 1969
- N.K. Sanders, The Epic of Gilgamesh, 1972
- S.N. Kramer, In The World of Sumer, 1986
- Muazzez İlmiye Çığ, Sümerli Ludingirra, kaynak yayınları, 1996
- Muazzez İlmiye Çığ, Mezopotamyada Cinsel yaşam, bilim ve ütopya dergisi, Nisan, 1995
Evet. Sanırım kaynaklarınızı aldınız. Gelelim "Sümerlerin yazıtları daha yeni yeni çözülüyor" sözünüze:
Dikkat edersiniz ki (ki kırmızıyla yazdım) verdiğim kaynakların/kitapların tarihi oldukça eski. 1960´lardan bahsediyoruz.
Şimdi birdaha dikkat edin, kitap diyorum. Tablet falan değil. Yani 1950´li yıllarda adamlar kitap yazmış. Yani tabletler çoktaaan bulunmuş, temizlenmiş, deşifre edilmiş, çözülmüş ve tabletlerdeki anlatılan şeyler ile ilgili bir ton da kitap yazılmış ! ! !
Sümer tabletleri 1930´lu yıllardan öncesine kadar gider. Bu sözüme dayanak olarak Vikipedia´nın Samuel Noah Kramer adlı sayfasındaki " Sümer dili ve edebiyatı üzerine uzmanlaştığı kariyerine, 1930-31’de Irak’a yaptığı önemli yolculukla adım attı. Bu sırada Sümer tabletlerinin kazı ve çözme çalışmalarını yürüttü." cümleyide gösterebiliriz.
( http://tr.wikipedia.org/wiki/Samuel_Noah_Kramer)
Bu arada S.N Kramer'in de kim olduğunu anlatmama gerek yoktur umarım, bildiğinizi varsayarak konuşuyorum.
KISACASI sevgili Cyctec3;
Sümerlerin tabletlerinin günümüzde yeni yeni çözüldüğü falan yoktur. Çözülüş tarihleri oldukça eskiye gider. Üstüne birde tabletlerde anlatılanlar ile ilgili bir tonda kitap yazılmıştır !
Yukardaki yorumumda sümerler ile ilgili yazdığım/anlattığım şeyler ise bu kitaplara, kitaplar ise tabletlere dayanmaktadır.
Saygılarımla...
|
tam hatırlamıyorum ama 60 larda fransız bır konsolos veya elçinin tesadufen buldugu tabletin incelenmesi ile tarihin karanlık sayfalarından ortaya çıkan sümerlerin ve onun (farabinin memeleketi) gibi ortaya çıkmayı bekleyen ama daha bir baba olan medeniyetlerin ortaya çıkması ile verdiğiniz bu kaynakların :crutch  lacağı aşikardır.
bilirmisiniz sayın vrael; kurulan şehirler yuzunden tepeleşmiş mekanların varlığı ortada ama nedense daha gun yuzune cıkmamışken bana uygarlıkların tarihi sumerlerdir deyip onlara bilim uzaydan mı geldi acaba savlarını onume koyan kaynaklara az bıraz daha zahmet edin arastırında iki tablet ile gaza gelmeyın demek ıstıyorum.
vrael arkadaş buradaki sonuc; sumerlerde kapanıp kalmayalım daha sumerın 10 katı baba medenıyetler var dunyada hatta sumerlere okuma yazma oreten medenıyetler .
gerçi otrar ı daha yenı kazıyorlar ama o bittiğinde mevcut kaynakları banada iletirsin bende okurum ama ıngılızce olsun fransızca olsun daha bir tesirli oluyor.
Konu cyctec3 tarafından (27-09-2009 Saat 13:43 ) değiştirilmiştir.
|

27-09-2009, 13:13
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
tam hatırlamıyorum ama 60 larda fransız bır konsolos veya elçinin tesadufen buldugu tabletin incelenmesi ile tarihin karanlık sayfalarından ortaya çıkan sümerlerin ve onun (farabinin memeleketi) gibi ortaya çıkmayı bekleyen ama daha bir baba olan medeniyetlerin ortaya çıkması ile verdiğiniz bu kaynakların :crutch  lacağı aşikardır.
bilirmisiniz sayın vrael; kurulan şehirler yuzunden tepeleşmiş mekanların varlığı ortada ama nedense daha gun yuzune cıkmamışken bana uygarlıkların tarihi sumerlerdir deyip onlara bilim uzaydan mı geldi acaba savlarını onume koyan kaynaklara az bıraz daha zahmet edin arastırında iki tablet ile gaza gelmeyın demek ıstıyorum.
vrael arkadaş buradaki sonuc; sumerlerde kapanıp kalmayalım daha sumerın 10 katı baba medenıyetler var dunyada hatta sumerlere okuma yazma oreten medenıyetler .
|
Hangi medeniyetler onlar?
|

27-09-2009, 13:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
theatre´isimli üyeden Alıntı
|
farabi dayının memeleketide var olması gerekiyor aralarında.
sumerlerın yazıları vb bır cok seyın sumerlerden coook ama cook once var olduguna dair kanıtlar su an ıcın olmamasına ragmen yazı vb medenıyet ısereetlerının sumerlere aitodugunun ıspatlarıda daha ortada yoktur. o sbebeten bazı kısıler sumer abılere bunları uzaylılar vemıs bılımene kacmaktadır(içten ve sessizce)
|

27-09-2009, 13:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
theatre´isimli üyeden Alıntı
|
arkadaşlar dunya medenıyet tarıhını ortadan kaldıran izlerini dahi barbarlığı ile sile moğolları andıktan sonra tarihin en sağlam sehirlerinden otrar ı tarıhten silip türkleri kendisi gibi çadıra mecbur eden moğollara beddualarım ile .
http://www.absoluteastronomy.com/topics/Otrar
linkte aydınlatıcı bilgiler mevcuttur.
bu arada farabinin memleketi otrar ı yakan yerler bir eden babile milyonlarca kitabı ile babil kütüphanesini yakan moğollardır.
|

27-09-2009, 13:43
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
farabi dayının memeleketide var olması gerekiyor aralarında.
sumerlerın yazıları vb bır cok seyın sumerlerden coook ama cook once var olduguna dair kanıtlar su an ıcın olmamasına ragmen yazı vb medenıyet ısereetlerının sumerlere aitodugunun ıspatlarıda daha ortada yoktur. o sbebeten bazı kısıler sumer abılere bunları uzaylılar vemıs bılımene kacmaktadır(içten ve sessizce)
|
En doğrusunu ben anlatayım..
Bari..
Uzayın derinliklerinde..
Çok zamanlar önce..
Evrimleşen..
Ve yüksek bir kültür kuran..
İki ayrı..
Gezegen vardı..
Kedisoylular..
Ve..
Yılansoylular..
In gezegenleri..
Milyonlarca..
Yıl..
Birbirleri ile savaşan..
Bu iki tür..
Kavgalarına..
Dünyada devam ediyorlar..
Kedi soylu insanlarla..
Yılan soylular..
Bu savaşı sürdürüyor.
Yeni soru sormayınız.
|

27-09-2009, 13:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
theatre,
her satıra bir iki kelime yazarak bizi okurken ve anlamaya çalışırken zorlamasan da şunları yan yana yazsan... valla helak oluyorum
|

27-09-2009, 13:52
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
K.C.´isimli üyeden Alıntı
theatre,
her satıra bir iki kelime yazarak bizi okurken ve anlamaya çalışırken zorlamasan da şunları yan yana yazsan... valla helak oluyorum
|
Sevgili K.C.,
Ben de uzun cümleler kuracak sabır olsaydı..
Şimdi en azından bakan olurdum.
Ben bu sitede nasıl sabırla duruyorum..
O kısa cümleleri nasıl sabırla kuruyorum..
Ona bile şaşıyorum..
|