Sayın dağcı ;
Ben sadece görelilik getiren bir insanım o kadar...
dağcı´isimli üyeden Alıntı
sayın aliyarasfal,
bigbang teorisi bir noktadan yoktan varolduk diyor (tabiki maddesel anlamda) yani enerjinin maddeye dönüşümüdür. yani atomların oluşumudur, atomlara baktığınızda öyle basit yapılar değildir kusursuz tasarımları vardır.. enerji bilinçli bir şekilde bu yapılara kendiliğinden dönüşemez çünkü ortada mükemmel bir tasarım vardır.
|
Enerjiden ortaya çıkan yapıların olabileceği şekil ancak budur belki? Bunun içinde akıllı bir tasarımcının parmağı olmayabilirde. Ancak bu kadar olur dediğiniz hiç bir şey yok mu? Ben atom için bile ancak bu kadar olur derim.
Bakın aynı saçma önermeleri siz de yapıyorsunuz. "Tanrı bu düzenin içinde nerde?" bu ne demek şimdi!? Allah zamandan ve mekandan münezzehtir. Bakınız Allah bu dünyayı bir sınav olarak yaratmıştır, Kendini gösterdiği takdirde bu sınavın ne anlamı kalır. Ancak öldükten sonra onun varlığını direkt olarak algılayabileceğiz.
|
Şeytanla yapılmış olan bir anlaşma vardı yanlış hatırlamıyorsam. Kendini göstermesi sınava anlam katmaz ise, "Benim Kitabım" dediklerini niye göndererek varlığından dem vuruyor? Benim peygamberim dedikleride sınava anlam katmaz... Ha kendini göstermiş ha kendi kitabını, ha kendini göstermiş ha elçisini...Sonuçta sürekli varlığından dem vuruyor. Kitabın ve resülün varlığı sınavın anlamını öldürür zaten...
İyi peki ben de şöyle bir soru sorayım, seni atomlarına ayıralım şu bilimadamlarınız ve filozoflarınız bir araya getirsinler. Ya Allah aşkına şu canlılık kendiliğinden nasıl oluşabilir!? neden eğik büğük canlılar oluşmamış da (kalıntıları yok) hep tasarımları göze hoş gelen canlılar oluşmuş, birde neden hayvanlar alemi hep simetriktir mesela neden 2 göz!? bilinçsiz bir karar mekanızması şöylemi düşünmüş.. 2 göz olmalıki 3 boyutlu görüntü sağlanabilsin!? bu nasıl bir ihtimaller silsilesi böyle!?
|
2 göz 3 boyutlu görmek için gereken bir etmen değildir. Askerlik yaptı iseniz tüfek dürbünündende bakmışsınızdır. Tek çıkışlı dürbünde bakarken nesnelerin uzaklık-yakınlığını fark edemiyormusunuz? Kaldıki örümceğin birsürü gözü vardır. Birsürü+1 boyutlumu görüyor dünyayı?