Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-08-2011, 17:02
yalnizs yalnizs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın arkadaşım,
panteist olunca da sorun çözülmüyor, o zaman yaratıcı evrendir diyorsunuz fakat evrenin bir varlıklar bütünü olduğu doğrudur, varlık ise nasıl var olmuş? bilim evrenin oluşumunu açıklamak için yırtınıyor ama başaramıyor henüz, eğer ki ilk oluşum kendiliğinden ise, yani ağır kütleli herşeyi içinde bulunduran kozmik çorba pat diye ortaya çıkmışsa bu nasıl olmuş? en temel soru bu, ve benim panteizim yolumu kapatıyor. eğer ki anlayamadığımız fizik kurallarının işlediği bir yerse bu kanıtlanıncaya kadar deistim

Brahma kendini feda ederek zerreciklere bölündü ve evreni oluşturdu; her varlık özünde Tanrı Brahma'nın zerreciklerini taşır.
Alt 07-10-2011, 11:12
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Muslumanlarin onemli kismi deist, ancak bunu ifade etmekten kaciniyorlar veya farkinda degiller.
Alt 07-10-2011, 13:19
siparisci siparisci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kesinlikle yerinde tespit Sayın Ahbap ayakta alkışlıyorum.

Mesela benim annem kendine müslüman diyen bir deist. Ona Kurandan kadınlar hakkındaki ayetleri okuduğumda reddediyor ama dinden çıkmıyor ve çıktığının farkında olmuyor. Kayıtsız şartsız kafasındaki sonsuz merhametli bir yaratıcıya inanıyor. Ama kesinlikle tanrısı Allah değil, peygamberi Muhammed değil.

İmkânım olursa günün birinde tüm evlere ücretsiz Kuran Meali dağıtıcam.
Alt 19-07-2012, 21:58
Anti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anti Anti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Y.N.Öztürk: "İnsanlık Deizme Sığınmak Zorunda Kalacaktır."

Evet, insanlık buna mecbur kalacaktır, öncelikle Müslüman kitleler buna mecbur kalacaktır. Batı, laiklik sayesinde dinciliğin ağır yıkımından büyük ölçüde kurtulmuş durumdadır. Ama İslam dünyasının böyle bir şansı yoktur. İslam dünyası dincilik belasının kahrından kurtulmak için mutlaka bir çare arayacaktır. Çünkü İslam coğrafyalarında din adına hayatı cehenneme çeviren dinci tasallut her gün biraz daha güçlenerek kitleleri hegemonyası altına almaktadır. Hem Allah'a imanını korumak hem de dinci zulüm ekiplerinin günlük hayata tasallutundan uzak kalmak isteyenlerin bir sığınağa ihtiyaçları vardır. O sığınak, deizm olacaktır.

Mâûn suresi dinciliğinin lanetli riyakârlığı, hayatı giderek kuşatmakta ve hiçbir şer ideolojisinin cesaret edemeyeceği bir tasallutla günlük hayatı çekilmez hale getirmektedir. Haçlı emperyalizmin yıllardan beri Müslüman dünyayı, özellikle Türkiye'yi getirmek istediği yer burası olduğu içindir ki, sistemli bir biçimde laiklik ve Atatürk'ün altı oyuldu. Çünkü bugünkü dünyada dinci tasalluta karşı tek sığınak laikliktir.

Laiklik, İslam dünyasında zaten yoktu; Türkiye'de de yok edildi. Şimdi, laiklik öncesi dönemin ıstıraplı kulvarına yeniden girilecektir. Bu yeni dönemde, Allah'a imanında kararlı olan kitlelerin dincilik belasına karşı donanım ve şuur kazanmalarında deizm tek ve kaçınılmaz yol olarak görünüyor. Bu yol, hiç değilse Allah'a imanınızı korur. Sahte dini yaşamaya kalktığınızda ise ya tahammül edemeyip ateist olursunuz yahut ta tahammül etmek adına akıl ve insanlık değerlerinden koparsınız. İkisi birbirinden kötüdür.

Deizm, böyle bir durumda en ideal kurtuluş yoludur. Gerçek dini yaşama şansı kalmayanlar Kur'an'ın ruhuna ve beklentilerine uygun olan bu deizm yolunu elbette ki devreye sokacaklardır. Kur'an o kapıyı boşuna açık tutmamıştır.

Deizm, dindarlığa karşı geliştirilmedi, dinciliğe karşı geliştirildi. Dinciliğin hayatı bir zulüm, şiddet, riya kasırgası gibi kuşatması karşısında Allah'a iman bir tek şekilde korunabilirdi: Dini temsil ettiğini söyleyen habis ruhlu, şerir ekiplerin tasallutunu hayatın dışına atmak. Bunun tek yolu ise bu adamların temsil ettiği dine hayatın günlük akışı içinde yer vermemekti. İşte deizm de budur. Dini temsil ettiğini söyleyen habis ve şerir ekipleri günlük hayatınızda bir biçimde söz sahibi yaptığınız anda hayatınız cehenneme döner.

EN TEHLİKELİ VE EN ZALİM İDEOLOJİ DİNCİLİKTİR

Hiçbir ideoloji, dinci tasallutun kurduğu hegemonyayı kuramamıştır, kuramaz. İdeolojilerin en kötüsü bile sizi nihayet evinizin kapısına, en kötü ihtimalle yatak odanıza kadar kontrol eder. Rüyalarınızı kontrol edemez. Ama dincilik sizin rüyalarınızı bile kontrol eder. Çünkü dinciliğin melekleri, cinleri, ermişleri, ilhamları, kerametleri, daha bilmem ne melanetleri vardır. Bütün bu unsurları sizin hayatınızı karartmak için kullanır. Daha da kötüsü, siz bu kullanımdan şikâyetçi olamazsınız. Çünkü bu kullanım ‘Allah adına ve Allah rızası' (!) diye yaftalanmıştır.

Dindarlar ve deistler kadar, insana saygılı ateistler de ortak bela olan dincilik karşısında bu gerçekleri bilerek mücadele edeceklerdir. Yoksa dincilik tümünü yerle bir eder. Dincilik dinsizliği, dini Allah'ın iradesine uygun olarak yaşamak isteyenlere rahat yüzü göstermemekte, onları dindışı ilan ederek kararsızlık ve perişanlığa itmektedir.

Samimi insanlar; dini, dinciliğin istediği gibi yaşasalar akılları, vicdanları isyan ediyor, gerçeğine uygun yaşasalar dinciliğin ithamlarından kurtulamıyorlar. Böyle zalim bir tezgâhı, hiçbir ateizm veya zulüm ideolojisiyle kıyaslamak mümkün değildir. Bu kahır, Mâûn suresinin tanıttığı dinci dinsizlik tarafından üretilmektedir. Bunun içindir ki, biz, insanlığın inanç tarihiyle meşguliyeti meslek edinmiş insanlar olarak şunu tespit etmiş bulunuyoruz:

İnsanlığın bütün zamanlarında, bugün ve yarın en büyük ıstırap kaynağı dincilik belası olmuştur, olmaktadır ve olacaktır. Bu belayı ikinci sıraya atacak bir musibete henüz rastlanabilmiş değildir. Sözün özü şudur:

İnsanlık, mutluluk, Cenabı Hakk'ın rızası ve nihayet gerçek din adına verilecek en onurlu ve en önemli mücadele dincilikle mücadeledir. İnsanlık bunu gerçek anlamıyla kavradığı ve gereğini yaptığı gün, ancak o gün, mutlu olacaktır.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/insan...kale,1447.html

Tanrı, insanı yarattı ve ona "yürü ya kulum" dedi, "ben artık yokum."
Alt 19-07-2012, 22:11
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bazı şeyler zamanında olur .Çok geç kalınmış tavırlar.
Şimdi yapacağı bir çok şey var çünki;Bir bölüm insan hala ona kulak kabartıyor.
Gerçekleri anlatabilir.Televizyonlarda.Turan Dursun onca kitap yazdı.Daha ilk kitabında bile ölümü göze alarak.İlhan Arsel ustamda ölümü göze aldı.Bizlerde her yazımızı bu uğurda ölümü göze alarak yazıyoruz.Bu halk gerçekleri görme hakkına sahiptir.
Saygılar yürekleri insana ,tüm canlılara ve doğaya sevgiyle dolu olanlara.
Saygılar çıkarlarının üzerine çıkabilen yürekli insanlara.
Ve saygılar gerçek uğruna ölümü hiçe sayan aydınlarımıza.
Alt 19-07-2012, 22:15
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Zaten toplumun önemli bir bölümünün aslında teist değil deist olduğunu düşünüyorum ama bunu kendileri de bilmiyor. çünkü deizmin ne olduğunu bu tanımı bilmiyorlar...
Alt 19-07-2012, 23:00
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Müslümanların Önemli Bir Kısmı Aslında Deist mi?

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 19-07-2012, 23:13
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Nasıl ki, bir bebek doğduğunda kimse ona sormadan dinini belirliyorsa, kafasındaki din ve tanrı tanımını da ona bırakmadan belirliyorlar. Bağışlayan, yardımsever, bonkör bin tanrı imajı çiziliyor. Bu bakımdan, insanların pek çoğu aslında ütopik bir tanrıya inanıyorlar. Bu sebeple, "Bunu ben yazdım nasıl olmuş ayetim" diyen bir insan gördüklerinde, küfrettiklerinin aslında kuran ayeti olduğunu bile bilmiyorlar.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 20-07-2012, 02:00
imlasz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imlasz imlasz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

recluse´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana gelince (bunlar kisisel goruslerim):
Ben Tanrinin varligina inaniyorum ve bu benim icin islamdaki Allah 'tir.
(cunku henuz bana madde ve mana alaninda bir DENGE kazandiracak bildigim daha iyi bir dusunce sistemi yok)
İslamın allahına tanrı olarak inanmanızın sebebi bildiğiniz daha iyi bir düşünce sistemi olmaması öyle mi? Dinine pamuk ipliğiyle bağlı bir müslümanın ağzından çıkabilecek sözler. Kurana göre yargılarsam dinden çıkmanız muhtemel. Deizme mi kapı aralar başka bir şeye mi bilemem ama müslümanlıga kapıyı kapattıgı kesin. İnandığınız islamın allahından ve sözlerinden değil de insan ürünü bir düşünce sisteminden bahsediyorsunuz sanki. Meditasyon yapmakla aynı şey olmasa gerek. Ne Kuran bu kadar masum ne de yazarı muhammed. Denge dediğiniz şeyi sorgulamak gerek gerçekten öyle mi..
Alt 20-07-2012, 03:47
Sayokan Sayokan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yaşar Nuriyi bu söyledikleri dinden çıkarır.Deizm peygamber ve din tanımaz sadece Tanrı tanır.Ne söylediğinin farkında değil heralde hoca.

Önerilen Siteler