Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-02-2010, 23:35
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın barudi
şu ateizm de bir dindir önermenize takıldım aslında.
ama başka birşey var asıl sormak istediğim.
şu an ılımlı islam adı altında müslümanların uluslararası emperyalizmle flörtü devam ediyor.
feodal görüntülerin törpülenerek islamın kapitalizmle uyumlu modernize edilmiş versiyonunu hayata geçirme projesinde bazı dinibütün fiyatı ödenmişler görevlerini yerine getiriyorlar.
eğer din afyon değilse,
sizler nasıl bunların kuyruğuna yapışıp kalıyorsunuz.dillerinde allah oldumu iş bitiyor değil mi.
işte din tam da bu yüzden afyon.
bu bile yetiyor sizin politikasızlaştırılmanıza ve sadece kelimeler üzerinden idare edilen manupule edilen bir sürüye dönüşüyorsunuz.şu an türkiyedeki müslümanların tamamı fetullahın sürüsüne dönüşmüş durumda.
sadece dilindeki allah kelimesi yüzünden.
siz müslümanlar daha bin yıl emek ile sermaye arasında nası bi çelişki olabilir arkadaş yahu.şu anarşistler, marksistler ne diyo diye soramayacaksınız kendi kendinize.
ama birileri salya sümük ağlayıp allah muhammed dedikçe cuşu huruşa gelip sürüye katılacaksınız.
işte sana din afyon.
afyon hiç olmazsa uyuşturuken kafayı da güzelleştiriyo.
din onu da beceremiyo.
din gönüllü köleleşmenin sistematiğidir.
en tepede tanrıya köle olmakla başlar ve devam eder.
sakın bana tanrıya köle olan özgürleşir deme.
o masaldan gına geldi.
Alt 02-02-2010, 23:42
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Müslümanlar köle değildir sevgili anarchist, kuldur. Sizin olduğunuz gibi. İnanmıyor oluşunuz bunu değiştirmez.

Müslümanların amacı bir olmaktır ama her müslüman bir değildir. Çünkü Allah böyle yaratmıştır.

Bir müslümanın bulması gereken, araştırması gereken kendisidir. Kendini bulduğunda yerini bilir.
Müslümanların, bazı kişilerin peşine takılmasının önlenebilmesi için yapmaları gereken veya kendilerine önerilmesi gereken, inandığını öğrenmek ve kendini bulması için okumasıdır.

Saygılarımla

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 03-02-2010, 00:12
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın envy me
kul ile köle aynı şeydir.kelimeleri eğip bükerek gerçek örtbas edilemez.
bir müslümanın bulması gereken kendisidir önermeniz ise edebi açıdan etkileyici gibi görünebilir.
ancak;
paradigmanızın bütün bileşenleri hiyerarşi itaat ve kulluk sistemi üzerine kurulu oldukça eşitsizlikle mücadele adına tek bişey ortaya koyabilme potansiyeliniz ne yazıkki yok.
verili sömürü biçimlerini olumlamaktan öteye gidemiyor oluşunuz özelde islamın genelde tüm dinlerin afyon olduğu tezinin ne derece haklı olduğunun delilidir.
hemen şu an burda verili koşullar üzerine daha iyi bir dünya ve daha iyi bir yaşama biçimi önermiyorsunuz.
önerebildiğiniz şey varolanı kabullenmek sorgulamamak itaat etmek daha iyi olanı belirsiz bir zaman ve mekana yani ahirete ertelemek ve olana bitene vardır bir hayır geyiğiyle rıza göstermek.dünya bu biçimiyle dönerken sizin mistik aydınlanma ve içhuzuruyla dolmanız ise eğer kendini bulmak; bu din afyondur tezinin kapsamına giren durumlardan bir diğeri olmaktan öte bir anlam ifade etmez.

Konu Khaos tarafından (03-02-2010 Saat 00:20 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-02-2010, 02:11
incik incik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu arada ben bu tolantıya katıldım. TD sitesinden biri oradaydı. .) Yukarıda yazılanlara bakıyorum da doktorları apolitize etmek isteyen elitisit kariyerci mantıkla karşı karşıyayız. "Sen doktorsun işini yap" diyenlere sorarım. Siyasetin aldığı bir kararla ben yazdığım reçeteyi değiştiriyorum bakılan hasta bakılamaz oluyor ya da para vermek zorunda kalıyor. E hani işimi yapacaktım ??? Bakın arkadaşlar politika hayattan bağımsız, üst zümrenin tartıştığı karara bağladığı bşirşey değildir ve hepimizi etkiler sonuçlarıı, doktor olmak da gerekmez. Ayrıca o toplantıda Muhammed'e en ufak bir saldırı da yoktu. STV nin direkt hedef göstermesi vardır. Aynı sivastaki maraştaki gibi. Umarım kötü birşey gelmez başımıza....
Alt 03-02-2010, 06:14
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

anarchist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın barudi
şu ateizm de bir dindir önermenize takıldım aslında.
ama başka birşey var asıl sormak istediğim.
şu an ılımlı islam adı altında müslümanların uluslararası emperyalizmle flörtü devam ediyor.
feodal görüntülerin törpülenerek islamın kapitalizmle uyumlu modernize edilmiş versiyonunu hayata geçirme projesinde bazı dinibütün fiyatı ödenmişler görevlerini yerine getiriyorlar.
eğer din afyon değilse,
sizler nasıl bunların kuyruğuna yapışıp kalıyorsunuz.dillerinde allah oldumu iş bitiyor değil mi.
işte din tam da bu yüzden afyon.
bu bile yetiyor sizin politikasızlaştırılmanıza ve sadece kelimeler üzerinden idare edilen manupule edilen bir sürüye dönüşüyorsunuz.şu an türkiyedeki müslümanların tamamı fetullahın sürüsüne dönüşmüş durumda.
sadece dilindeki allah kelimesi yüzünden.
siz müslümanlar daha bin yıl emek ile sermaye arasında nası bi çelişki olabilir arkadaş yahu.şu anarşistler, marksistler ne diyo diye soramayacaksınız kendi kendinize.
ama birileri salya sümük ağlayıp allah muhammed dedikçe cuşu huruşa gelip sürüye katılacaksınız.
işte sana din afyon.
afyon hiç olmazsa uyuşturuken kafayı da güzelleştiriyo.
din onu da beceremiyo.
din gönüllü köleleşmenin sistematiğidir.
en tepede tanrıya köle olmakla başlar ve devam eder.
sakın bana tanrıya köle olan özgürleşir deme.
o masaldan gına geldi.
sevgili anarchist

Sunu söylemek gerekir ki "Ilimli Islam" "Beyaz Islam" gibi bazi Islamlar yoktur. Bunlar sadece gruplasmanin eseridir. Hak Yol Bir dir Nasil ki Hz.Muhammed e seni lider yapalim ama dininden vazgec dedilersede O "Bir elime Günesi, Bir elimede Ayi verseniz davamdan vazgecmem." buyurmustur. Zengin olmak isteseydi bu teklifi zaten genc yasta almisti degerlendirirdi, hemde zahmet cekmeden acilara katlanmadan.

Fethullah a geliince o da piyonluktan baska bir sey yapmamaktadir, Peygamberin vermedigi tavizleri vermektedir, cemaatini genisletmek adina..

Fethullah Gülen hakkindaki düsüncem Kadir Misiroglu ile aynidir.
Iste o görüsler:

Yaradanin kölesi olmak neden istemeyim ki? O insanlari yeryüzün Halifesi yapti...

Selametle
Alt 03-02-2010, 09:50
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

incik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu arada ben bu tolantıya katıldım. TD sitesinden biri oradaydı. .) Yukarıda yazılanlara bakıyorum da doktorları apolitize etmek isteyen elitisit kariyerci mantıkla karşı karşıyayız. "Sen doktorsun işini yap" diyenlere sorarım. Siyasetin aldığı bir kararla ben yazdığım reçeteyi değiştiriyorum bakılan hasta bakılamaz oluyor ya da para vermek zorunda kalıyor. E hani işimi yapacaktım ??? Bakın arkadaşlar politika hayattan bağımsız, üst zümrenin tartıştığı karara bağladığı bşirşey değildir ve hepimizi etkiler sonuçlarıı, doktor olmak da gerekmez. Ayrıca o toplantıda Muhammed'e en ufak bir saldırı da yoktu. STV nin direkt hedef göstermesi vardır. Aynı sivastaki maraştaki gibi. Umarım kötü birşey gelmez başımıza....
Sayın incik,

Siz o gün orada veya oradakiler o gün orada siyaseti tartışmak için mi toplanmışlardı yoksa dini tartışmak içinmi? Haberde okuduğumuz konferansın adı Ilımlı İslam ve Bilim, Siyaset ve Siyaset yüzünden yapamadığımız doktorluğumuz değil. Eğer siz siyasetin aldığı bir karar yüzünden reçetenizi değiştirmek zorunda kalıyorsanız ve bunun yanlış bir uygulama olduğunu söylüyorsanız buyrun söyleyin, doğru ve mantıklı konuşuyorsanız yanınızda oluruz inancınıza hiç bakmadan.

Bence beyhude bu çabalarınız. O gün o insanların öyle bir konu ile toplanıp o sözleri, konuşmaları tartışmaları savundukları dava adına üzücüdür. Domuz eti harammış, peki niye haram diye söyleyeceğine, bilimsel açıklasaymış, domuz eti böyledir, sığır eti böyledir. Ya da HIV virüsünün sır perdesi aralanıyor diyip anlatsaydı, Çin'de yapılan bir araştırmada kısırlığa sebep olan genin sırrı çözüldü deseydi, her yıl 12 milyon insan kanser oluyor, bunlardan korunmanın yolları bunlar deseydi.

Saygılar

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 03-02-2010, 10:32
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kavram kargaşaları yine ortalıkta dolaşmakta. Fikir sahipliğimiz bilgi sahipliğimizin önünde at koşturmakta.
Sakin olun. Akan su yatağını mutlaka bulacaktır.

Taş yerinde ağırdır.

Önce o taşın yerine ve ağırlığına bakmakta fayda var.

Konuya özne olan Tabipler Birliği hakkında birkaç kelam edelim. Kaynağımızı da vererek.(Kim bilir belki biraz okur da daha yakından anlamaya çalışırız.)

http://www.ttb.org.tr/index.php/ttb/...k-mainmenu-146

Söz konusu sayfanın bir bölümü de Tabipler Birliğinin varlık nedenleriyle birlikte yapacağı işleri ortaya koymuştur.

"•Türkiye halkının sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmak,
•Meslek ahlakını en iyi şekilde korumak,
•Tıp eğitiminin her alanında söz söylemek,
•Hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek,
•Mesleğin, üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur."

Değerli yazarlarımız ülkemizdeki söz konusu görevleri hakkıyla yerine getiren bir birliğin varlığından eminler ki; konuları ile uzaktan yakından alakası olmayan platformlarda arzı endam ettiklerini savunmaktadırlar.

Ülkemizde eğitim alan (ya da almaya çalışan), TUS kazanan (ya da kazanmaya çalışan), mesleğe atılmış, (ya da birilerinin elinde oyuncak olan) doktorlarımıza bir danışsınlar.
Ya da daha kolayı, sitemizde doktor olan yazarlara bir sorsunlar. Kaç tanesi birliğin görevini hakkıyla yerine getirdiğinden bahsedebilir.

- Devlette çalışan bir uzman hekimin maaşını bilen kaç kişi vardır aramızda)
- Yeni yasalar ile ek bir gelir kapısı kapandığını bilen kaç kişi vardır?
- Bir doktorun 30 yaşından önce doğru dürüst para kazanamayacağını, aile kuramayacağını ve hatta günün gece vaktinde 7 saat kesintisiz uyuyamayacağını bilen kaç kişi vardır?
- Yeni doğum yapmış bayan doktorun zorunlu olarak Şırnak'ta, Cizre'de görevlendirildiğini kaç kişi biliyor?
- Baktıkları ve şifa verdikleri binlerce kişiye rağmen, gerek hata ile gerekse hastalığın doğal seyrinden ötürü kaybedilen bir kişi için, tartaklanan, astronomik tazminat davaları açılan, aşağılanan ve hatta öldürülen doktorlarımızdan kaç kişi haberdar?
- Ülkemizin bunca geri kalmışlığına rağmen görevlerini hakkıyla yerine getirirken siyasi baskı altında inleyen doktorlarımızı biliyor muyuz?
- Tüm erdemi ile kıt kanaat geçinmeye çalışan doktorlarımızın yanında, mesleğini ticaret ile karıştıran adı doktor kaç tane tüccar tanıyoruz?
- Aldıkları eğitimin git gide bozulduğunu, mezun olan bir tıp doktorunun kadavrayla dahi tanışmadan mezun olduğunu, tansiyon almasını bilmeyen doktorlarımızın olduğunu ya da tüm bunları öğretemeyen bir sistemin varlığından kaç kişimizin haberi var?
- Kaç tane doktorumuzun kendi evinin, arabasının, insani yaşam şartlarının olmadığının farkındayız?
.
.
.

Tüm bunlar için kurulmuş olan bir birliğin asli görevini yerine getirdiğini söylüyor isek; evet bu birliğimiz de kendi düşünceleri ile siyaset ve din hakkında söz söyleyebilirler.

Evet diyenlerin ellerini görelim.
Alt 07-02-2010, 05:27
Error999 Error999 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nerede kaldı düşünce özgürlüğüüz, hani teoride olan hoşgörünüz nerede ben göremiyorum, sizin yaptığınız nedir sormak istiyorum hiç bir eleştirel düşünceyi kabullenmeyip, dahası eleştirel düşünceyi çarpıtarak yozlaşmış halkdan destek alma girişimleriniz çok basit, tabi beklediğiniz destekleride görüyorsunuzdur eminim ve linç girişimine ön ayak olup bunu gizliden gizliye destekliyorsunuz, sonra bunuda haber edersiniz bir şekilde. utanın.
Alt 07-02-2010, 07:05
TurkceRap TurkceRap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dünyada büyük Ateist bir kuruluş olsa ve ben bunun başkanı olsam (ki Ateist değilim), dinden soğutma Üstün hizmet madalyasını her dinden klasik muhafazakarlara
verirdim.

işlerine gelen şeyde insan hakları, demokrasi özgürlük, işlerine gelmedimi de vurun kahpeye.

Hoş fetoş tayfası tatlısu müslümanı ama onların da dinden soğutma konusunda klasiklerden pek farkı yok.

şimdi birşey aklıma geldi, belki bilirsiniz "vüyük buluşma" diye bir dizi vardı stv.de, hatta zaman zaman hala oluyor galiba, emin değilim.

ALLAH'ın günü bu milletin kutsalı askere haber bültenlerinde açıp ağzını, yumup gözünü giytdirenler, yaptıkları dizilerde bir bakıma hedef gösterip, henüz sonuçlanmamış bir davada kendilerini yargıç yerine koyarak sanıkları zan altında bırakanlar kendi yaptıkları bu diziyi oturup kaç kere izlemiştir?

bi taraftan falanca amcam, filanca teyzem o dizileri izleyip hayıflansın, diğer taraftan birileri atı alıp Üsküdar'ı geçsin.

Ne ala memleket.

Saygılar.

Konu TurkceRap tarafından (07-02-2010 Saat 07:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-02-2010, 18:10
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Efendilerin efendisi" kim oluyor acaba?...tanıtan duyan el kaldırsın.

Önerilen Siteler