harami1981´isimli üyeden Alıntı
arkadaşım aids hastalığının bugün çaresi yok. ama bir süre sonra bilim bunu bulduğunda biz 'döneklik etmeyelim, dün yok diyorduk bugün var diyemeyiz' mi diyelim.
daha önce de söyledim: bilimsel görüşteki insan yanılmaktan bile zevk duyar, çünkü bir hatadan vazgeçmiştir. gerçek bilim insanı, yanılmaktan asla korkmaz, bugün bildiği her şeyi yarın yeniden sorgular.
bilinen ve bilinebilecek her şey şu kitapta yazıyor deyip de kös kös oturmaz. hem bu kitapları yazanın (yazdıranın) amacı tanrıyı ispat etmekse ve milyonlarca insanı ikna edememişse, yazan (yazdıran) başarısız olmuştur açıkca.
|
Dedigim gibi sorun sizde degil, kilavuz olarak gördügünüz bilimde...
"bilinen ve bilinebilecek her şey şu kitapta yazıyor deyip de"
O sizin bakis aciniz...Ben o kitaba gercegin ta kendisi diyorum...
Bilim insaninin hicbir zaman dogrusu olmaz, olamaz...Bu yüzden burada bana dogru yolda oldugunuzdan, yada hakikati buldugunuzdan bahsetmeyin... Sizin dogrulariniz bugünün dogrularidir...Her dakika dogru sandiginiz seylerin, dogrulugundan süphe icindesiniz... Bu süphe sizleri belki arastirmaya itiyor... Ancak arastiriken dahi bulacaginiz olasi bi dogrunun, hakikatinden süphe icindesiniz...
Kisacasi hicbir zaman sahip olamayacaginiz gercegin pesinden süpheyle kosuyorsunuz...
Inanan insanlarin ise tek bir gercegi vardir...Bu gercekte tüm süpheleri ortadan kaldirir...Süphesi ortadan kalkan insan da yanilgilarindan kurtulur...
Bu sebele sizlere belirtmek istiyorum....YANILIYORSUNUZ!!!