Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-04-2010, 00:06
harami1981 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
harami1981 harami1981 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Len Terani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dürüst insan bugün yok dedigine yarin var der mi?
arkadaşım aids hastalığının bugün çaresi yok. ama bir süre sonra bilim bunu bulduğunda biz 'döneklik etmeyelim, dün yok diyorduk bugün var diyemeyiz' mi diyelim.
daha önce de söyledim: bilimsel görüşteki insan yanılmaktan bile zevk duyar, çünkü bir hatadan vazgeçmiştir. gerçek bilim insanı, yanılmaktan asla korkmaz, bugün bildiği her şeyi yarın yeniden sorgular.
bilinen ve bilinebilecek her şey şu kitapta yazıyor deyip de kös kös oturmaz. hem bu kitapları yazanın (yazdıranın) amacı tanrıyı ispat etmekse ve milyonlarca insanı ikna edememişse, yazan (yazdıran) başarısız olmuştur açıkca.

bilgisiz insan davula benzer: sesi çok çıkar ama içi boştur.
Alt 19-04-2010, 01:21
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Len Terani´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dürüst insan bugün yok dedigine yarin var der mi?

Anlayan anladi zaten..Sen devam et sacmalamaya...Her sacmaligi kilavuz olarak secerler, tek dogrudan yüz cevirirler..Farkinda olmadan üstüne kitaplar yazilan ateistligi, bi kac cümleyle acikladin...Aferin, bu yolda devam et...Rüzgar da savrulan yaprak seni..
Len oğlum...

evet dürüst adam mert adam eğer doğru başka birindeyse fikrini değiştirip ben yanıldım der demesini bilir eğer araştırır ve tersini bulursa artık böyle düşünüyorum der... bu bir erdemdir... fazilettir !!!!

fikir değiştirenden korkma Len oğlum... fikri sabitten kork len. bağnazlıktan kork. at gözlüklülükten kork.. ama dedim ya kafa örümcekli olunca anandan babandan duyduklarınla kalırsın böyle. bunu da bi .ok sanırsın...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 19-04-2010, 22:12
Len Terani Len Terani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Len oğlum...

evet dürüst adam mert adam eğer doğru başka birindeyse fikrini değiştirip ben yanıldım der demesini bilir eğer araştırır ve tersini bulursa artık böyle düşünüyorum der... bu bir erdemdir... fazilettir !!!!

fikir değiştirenden korkma Len oğlum... fikri sabitten kork len. bağnazlıktan kork. at gözlüklülükten kork.. ama dedim ya kafa örümcekli olunca anandan babandan duyduklarınla kalırsın böyle. bunu da bi .ok sanırsın...
Anliyorum savrulan yaprak, her yapragin basina gelir..Üzülme
Alt 26-04-2010, 16:29
Len Terani Len Terani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

harami1981´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım aids hastalığının bugün çaresi yok. ama bir süre sonra bilim bunu bulduğunda biz 'döneklik etmeyelim, dün yok diyorduk bugün var diyemeyiz' mi diyelim.
daha önce de söyledim: bilimsel görüşteki insan yanılmaktan bile zevk duyar, çünkü bir hatadan vazgeçmiştir. gerçek bilim insanı, yanılmaktan asla korkmaz, bugün bildiği her şeyi yarın yeniden sorgular.
bilinen ve bilinebilecek her şey şu kitapta yazıyor deyip de kös kös oturmaz. hem bu kitapları yazanın (yazdıranın) amacı tanrıyı ispat etmekse ve milyonlarca insanı ikna edememişse, yazan (yazdıran) başarısız olmuştur açıkca.
Dedigim gibi sorun sizde degil, kilavuz olarak gördügünüz bilimde...

"bilinen ve bilinebilecek her şey şu kitapta yazıyor deyip de"

O sizin bakis aciniz...Ben o kitaba gercegin ta kendisi diyorum...

Bilim insaninin hicbir zaman dogrusu olmaz, olamaz...Bu yüzden burada bana dogru yolda oldugunuzdan, yada hakikati buldugunuzdan bahsetmeyin... Sizin dogrulariniz bugünün dogrularidir...Her dakika dogru sandiginiz seylerin, dogrulugundan süphe icindesiniz... Bu süphe sizleri belki arastirmaya itiyor... Ancak arastiriken dahi bulacaginiz olasi bi dogrunun, hakikatinden süphe icindesiniz...

Kisacasi hicbir zaman sahip olamayacaginiz gercegin pesinden süpheyle kosuyorsunuz...

Inanan insanlarin ise tek bir gercegi vardir...Bu gercekte tüm süpheleri ortadan kaldirir...Süphesi ortadan kalkan insan da yanilgilarindan kurtulur...

Bu sebele sizlere belirtmek istiyorum....YANILIYORSUNUZ!!!
Alt 28-04-2010, 15:36
Khan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Khan Khan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dini olana saygı gösteririm. Ancak.... Çoğunlukla onları aptal diye terimliyorum. Bana sakın gelipte ''ateistsin, aşağılıyorsun'' demeyin. Çünkü verdikleri tepkiyle, aşağalanacak düzeye geliyorlar kendileri zaten.

Ben her hafta din dersinde aptal hocanın saçma sapan sözlerini duyuyorum. Ancak onlar dine karşı birini gördüklerinde dövecek gibi oluyorlar, hatta bazıları dalmaya bile kalkıyor. Dine inananlar aptal değil, ancak dindar olanlar gerçekten aptal. Belkide dindar da akıllıdır, belki de her ikiside aptaldır. Çünkü dindar biri hayatını Bismillah çekerek geçirir. Bazı dine mensup insanların akıllı olduğu da oluyor. Bunlara ise ''beyni yıkanmış'' kavramını kullanıyorum. Ya da daha doğrusu ''Yanlış öğretilmiş''

Bugün din dersinde hocamız, dinsizlerin kötü yola saptıklarını, hepsinin madde bağımlısı olduğunu ve hepsinin zengin, şımarık, sorumsuz olduğunu dile getirdi. Bende sırada oturuyordum o bunları söylerken. Ben nasıl bir insanım? Zengin bir insanım; sorumsuzluğum herkesin ki kadardır, şımarık değilimdir, içki ve sigara gibi maddeler kullanmam. Uyuştumu? Sadece zengin ve dinsiz olmam uyuştu. Hoca ayrıca kafirlerle arkadaş olmanın hata olduğunu, sizi yanlış yola düşüreceğini ve onlarla tartışmaya girmememizi hatta konuşmamızı söyledi. Daha sonrada Münafık (allah'a inanmadığı halde saklayan)'ları ezdi. ''En kötü onlardır'' dedi. Ha, bir şey diyebildimmi? Hayır diyemedim tabii ki. Açıklayamam da zaten, sadece belli kişilere açıklarım ben dini reddettiğimi. O da beni dışlamayacak arkadaşlarıma.

Yani ateistler ne derse desin, karşıdaki dindar ikna olmaz. Hem münafık olunca ezer, hem ateist olduğunda ezer. Müslümanların %80'ı aptaldır.
Alt 28-04-2010, 16:12
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hukuk için bilim gerekir, sağlık için bilim gerekir, iletişim için bilim gerekir. İnsanlara yanıldıklarını ispatlayabilmek için bile bilim gerekir. Bunların hiçbirini kabul etmiyorum, ben bilime karşıyım diyen biri şu yazdığım yazıyı okuyamaz. Zira bu internet dediğimiz nesne de bilimin bir ürünüdür.

İnsan cahil olur fakat onun da bir sınırı olmalı. Maalesef bu sınır internet sayesinde ortadan kalktı. Artık her yer ipini koparan cahillerle kaynıyor. Alabildiğine boş laf...

Öylesine cahilsiniz ki daha din tarihinizin islami bilginlerinden, yaptıkları bilimden haberiniz yok.

Onluk sayı sistemini, matematikte doğrusal eşitlikleri, coğrafi ve astronomik birçok bilimsel alanda veriyi en önemlisi algoritma kavramını insanlığa kazandıran insan evladı: http://en.wikipedia.org/wiki/Muhamma...a_al-Khwarizmi

saygıyla.

Önerilen Siteler