Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-08-2010, 10:31
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin troyya herzaman duyariz,müslüman nasil olmali nasil yasamali diye,isin icinden ibadeti cikarirsak anlatilan insan modeli herzaman sosyalist komunistdir ama gerceye bakdigimizda yüzlerce birbirinden farkli birbirine zit insanlarda kendini müslüman diye tabir ediyor ve bu mantiga aykiri,mesela ben sayin tebessüme abi bana hz muhammedi anlat desem bana gandiyi tarif edicek ama hz muhammed diyede yutdurucak,aslinda bütün mesele bu,ya müslümanlar kendi kendini kandiriyor veya bizleri kandirmaya ugrasiyor.saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 30-08-2010, 11:28
Kıdemli Üye

http://haber.gazetevatan.com/hem-din...25928/1/Gundem

m.s.ergi hoca bu konuyada biraz deginmis.

M.K.ATATÜRK
adolf hitler
Alt 30-08-2010, 18:51
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

kendini kandıran insan senide kandırmaya calısır o ayrı bir mevzu...mesela ben seni kandırmaya calısma gibi bir durum icinde hiç bir zaman olmadım sende aynı şekilde...

ama mesele ondan daha vahim...kendi kitabını bilmeyen tonla musluman modeli var bu memlekette...lafzanlık başa geldiğinde elhamdulillah muslumanım derler...

yahu 40 bin defa cevaplanana soruları temcit pilavı gibi soran zihniyete ne denir ki sen cevap ver...

hadi onu geçtiim o kadar çok bidat var ki...hangi birini ayıklayasın...millette üzüm üzüme baka baka kararır misalinden aynı tohuma bürünüyor haliyle...

velhasıl düzelirmiyiz bilmem...ama acı bir gerçek...bilgisizlikten ve hurafelerden geri kaldığımız bir gerçek...buna bende kanaat getiriyorum...

körü körüne inanan toplum olmaktan mutlaka vazgecmeliyiz..ya adam gibi ilmiyle amel edeceksin yada hiç bu işe girmiceksin...

şart budur..ki her dalda böyledir bu...
Alt 30-08-2010, 21:10
Joe Joe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hiç unutmam müslüman bir arkadasımla bi yerde oturmus 2 kadeh birseyler iciyorduk.

Sonra arkadasıma(şakasına)gel yarın sana domuz eti ısmarlıyayım dedim.

Hiç beklemedigim sertlikte bir tepki verdi olmaz domuz eti dinimizce haram dedi ama bu lafı söylerken elinde agzına kadar dolu bira bardagı vardı.

Bende merak ederim hep gercek bir müslüman modeli nasıldır diye.
Alt 30-08-2010, 21:26
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben spesifik bir müslüman modeli olduğunu düşünmüyorum. Yani bence ''işte böyle müslüman olunur.'' denilemez.

Onlarca kavram kargaşası, çelişki, anlaşılmazlık, kargaşa vs. dolu bir kitaptan bir sürü mezhep, tarkat, cemaat vs.'den hareketle bırakın belirli bir müslüman modeli oluşturmayı, belirli bir kalıba oturtulmuş, sınırları çizilmiş bir, ne olduğu/dediği bellii bir inanış biçmi oluşturmak bile imkansız.

Bence müslümanlığı herkes kafasına göre yorumluyor. Bir başka değişle ''Herkes kafasını yaşıyor.''

Saygılar.

... ve insan Tanrı'yı yarattı ...
Alt 30-08-2010, 21:32
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir de aklıma gelmişken şunu ekleyeyim.

Bir de ''Herkes müslüman doğar.'' derler ya!

Hey Yarabbim!

Buyrun burdan yakın.

Saygılar.

... ve insan Tanrı'yı yarattı ...
Alt 30-08-2010, 22:31
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ya adam çelişki olduğunu felan anlamaz onun...sorgulamaz ki...evet çok doğru der geçer...geçen birine burdaki yayınlanan ayetlerden bir tanesini gösterdim...

msn de yazıyorum ya :s işaretini de gönderdim nedir bu ayet diye...

adam direk bana cenabı hak cok dogru soylemiş diyor....yahu yuhhh...okumuyor ki ayeti tastamam ustun koru okuyup geciyor...cogu da okumamıs zaten...

okusada çelişki demezler...Allahın hikmeti derler..yani sorgulamaları sıfır...gidip aratırsalar o da yok...

Allah hidayet veriyor boyle kolayca işte...kendilerini kandırıyolar başka yaptıkları bir şey yok...
Alt 31-08-2010, 00:27
KÜP ADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KÜP ADAM KÜP ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

niye öyle bir model arama ihtiyacı duydun? araba mı bu?
Alt 31-08-2010, 00:43
Kıdemli Üye

[QUOTE=KÜP ADAM;334069]niye öyle bir model arama ihtiyacı duydun? araba mı bu:
--------------------------------------------------------------------------
Öncelikle hosgeldiniz,umarim sitemizde iyi vakit gecirirsiniz,benim bir müslüman modeline ihtiyac duydugum yok ama müslümanlarin artik bir modele ihtiyaci var,akil sürekli gelisiyor ve dolayisiyla sorguluyor,bir animi anlatayim,otobüsteyim ve ön koltuklarda baslari örtülü ilkokuldahi okumadiklarini anladigim iki bayan bosna hersek üzerine sohbet ediyor ve bir kelime beni ilgilendirdi,,onlarda müslüman KIIIZZ,,evet onlarda müslüman ama orda tektip insan yok,herkes var,yeri geldiyinde basbakan bile türkiyenin yüzdedoksansekizinin müslüman oldugunu söylüyebiliyor,dolayisiyle akil merak ediyor hertürden insanin yasadigi bu yüzdedoksansekizden hangisi müslüman?hepsi kesinlikle deyil,kimdir bu müslüman nedir bunun modeli?ateisti deisti tanimlayabiliyoruz,dinliyi dinsizi tanimlayabiliyoruz ve artik su müslümanida bir tanimlayabilelim,hersey olmasin birsey olsun,tamam kuran herseydir ve hicbirseydir ama en azindan su müslüman modelini ortaya koyunki,ya herkes müslümanim demesin yada müslümanin kim oldugunu bilelim,herkesin kimliyi belli ateisti,deisti,sosyalisti,komunisti,fasisti,vesair e vesaire ama ne hikmetse su müslümani birtürlü taniyamadik,herkes ayni zamanda hickimse bu mantiga ters.saygilar

M.K.ATATÜRK
adolf hitler
Alt 31-08-2010, 00:59
KÜP ADAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KÜP ADAM KÜP ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[QUOTE=breymin;334076]
KÜP ADAM´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
niye öyle bir model arama ihtiyacı duydun? araba mı bu:
--------------------------------------------------------------------------
Öncelikle hosgeldiniz,umarim sitemizde iyi vakit gecirirsiniz,benim bir müslüman modeline ihtiyac duydugum yok ama müslümanlarin artik bir modele ihtiyaci var,akil sürekli gelisiyor ve dolayisiyla sorguluyor,bir animi anlatayim,otobüsteyim ve ön koltuklarda baslari örtülü ilkokuldahi okumadiklarini anladigim iki bayan bosna hersek üzerine sohbet ediyor ve bir kelime beni ilgilendirdi,,onlarda müslüman KIIIZZ,,evet onlarda müslüman ama orda tektip insan yok,herkes var,yeri geldiyinde basbakan bile türkiyenin yüzdedoksansekizinin müslüman oldugunu söylüyebiliyor,dolayisiyle akil merak ediyor hertürden insanin yasadigi bu yüzdedoksansekizden hangisi müslüman?hepsi kesinlikle deyil,kimdir bu müslüman nedir bunun modeli?ateisti deisti tanimlayabiliyoruz,dinliyi dinsizi tanimlayabiliyoruz ve artik su müslümanida bir tanimlayabilelim,hersey olmasin birsey olsun,tamam kuran herseydir ve hicbirseydir ama en azindan su müslüman modelini ortaya koyunki,ya herkes müslümanim demesin yada müslümanin kim oldugunu bilelim,herkesin kimliyi belli ateisti,deisti,sosyalisti,komunisti,fasisti,vesair e vesaire ama ne hikmetse su müslümani birtürlü taniyamadik,herkes ayni zamanda hickimse bu mantiga ters.saygilar
1: ilk önce hoşgeldin dileklerine hoşbulduk dileklerimi iletmek isterim
2: otobüsteki bayanların söylemi şöyle olmuştur kanaatimce. biri bosna herseğin dil,din, bilgisinden yoksundu ötekide diğerine onlarda müslüman diyerek cevap vermiştir diye düşünüyorum.. ama otobüste sen vardın ve şahit olmadığım bir şey hakkın da yürütebildiğim fikrim bu kadardır...

3: bence hiç kimsenin ben böyle veya şöyle bir modelim demesine gerek yok kısacası bir model aramaya gerek yok.... kısaca inananlar ve inanmayanlar diyelim ve model olayını tatlıya baglıyalım....iyi forumlar

Önerilen Siteler

Etiket
imaj, müslüman, önyargılar