Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-05-2006, 02:21
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Kuranın sureleri nasıl oluştu?

KNB kardesin senaryosu biraz daha gercekci gorundu bana. Hic degilse ,seytani ossura ossura kacirtmamis masalinda.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 27-05-2006, 03:02
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Nadir kardeşim;
Nick'imin analizine kadar indirgemişsin konuyu. Seviyesizliğinin yanında haddini bilmezliğin de cabası. Sorsaydın açıklamasını yapardım. "...dar" takısı sadece din için değildir. Türkçe dersi veriyorum sanıp da alınma sakın. Benimle ilgili yanlışını düzeltiyorum;
payidar, kindar, manidar vb. sözcüklerde olduğu gibi sahip olma anlamında kullanılan ektir.
Yani, panteist/panenteist kullanmak yerine ...dar eki ile kullandım.
Benim nick'im beni yeterli yansıtmıyor haklısın, seninki gibi cuk oturmamış yapıma Sayın KıymetNadirBindeBir.
O nedenle senin gönlün kırılmasın diye nickimi de istediğin gibi düzeltirim, yeter ki sen seviyeyi düşürme.
Alt 27-05-2006, 11:06
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Forum yöneticilerimiz forumdaki seviyesizliği görüyorlardır umarım.
Alt 27-05-2006, 12:05
Kıdemli Üye

Turan Dursun sitesini geçen yılın baharında ilk tıkladığımda belden aşağı yazıların ve küfürlerin yer aldığını ve karşılıklı hakaretlerin ve seviyesizliğin diz boyu olduğunu görmüştüm. Bir süre sonra tekrar tıklayıp göz gezdirdiğimde tablo yine aynıydı. Hatta bir ism de verebilirim, birçok isme örnek olarak. Gameover kardeşimizin neredeyse tüm yazıları Tanrıya ağza alınmayacak küfürler içeriyordu. Hala daha silinmemiş olanlarına rastlayabilirsiniz 30.sayfa civarında. Talihin cilvesine bakın ki, benim küfürlerine tahammül edemediğim bu arkadaşımız, bugün İslami saflarda ve benim fikirlerime karşı yapıda. Ne oldum dememeli ne olacağım demeli. Mevlana'nın deyişiyle "Kafir demeyin, olur ya inanabilir sonra!" Siz de Gameover gibi aşağılamayın, olur ya, yarın aşağıladığınız saflarda buluverirsiniz kendinizi.

Neyse, bu seviyesiz görüntüye rağmen tartışma platformu olarak TD'yi kendime daha uygun buldum ve üye oldum. Her yazımda her inanca saygılı olmaya, asla alay, aşağılama ve hakarete yer vermemeye çalıştım. Bunu yapanlara karşı da hep tavır koydum. Koymaya da devam edeceğim. Bu benim ve benim gibi düşünenlerin hakkı. Nasıl ki eğer yapınız elvermiyorsa küfürbaz, serseri, çevresine tedirginlik veren bir arkadaş grubu içinde yer almak istemezsiniz bu da öyle işte. Katıldığım forumun seviyeli olmasını, katılımcıların olgun ve terbiye sınırları içinde sadece inançları ve fikirleriyle boy göstermelerini istemek en doğal hakkımız. Foruma ailesiyle birlikte iştirak eden üyelerimiz de var. Bu seviyesizlik onları nasıl etkiler hiç düşünmüyor *musunuz? Yasak olmasa, birileri de kalkıp bu tür aşağılamaları Atatürk için yapsa kabullenebilir misiniz?

Ki sırf cevap verebilmek için benim inancımı, felsefemi dahi alıntı yapmışsınız, bu mu sizin fikirlere, düşüncelere, inançlara saygınız? Meas arkadaşımızı kibarca uyarısından dolayı neredeyse terörist ilan ettiniz? Nedir bu ön yargı? Kişileri, kişilikleri henüz tanıyamamışsınız..

Daha önce de yazdım, foruma katılmadaki amacım bilgi hazinemi genişletebilmek, forum sayesinde daha fazla araştırabilmek, sizlerden ve size cevap için incelediğim linklerden bilgilerimi arttırabilmek, katılımcılara bilgi transferi sağlayabilmek, inandığım düşünce ve görüşlerimi aktarabilmekti. Ama hepsinden önemlisi, her kesime ateistine de dincisine de inançlara, fikirlere saygılı olma, farklı inanç ve fikirleri kabullenebilme ve barış içinde tüm inanç ve fikirlerin birarada yaşatabilme gayesi yolunda çaba sarfetmek, katkı sağlamaktı.
Bu katkıyı gördüğüm onlarca isim var bu forumda. Siz de hepsini gayet iyi tanıyorsunuz. Farklı da olsa pırıl pırıl düşünceleriyle ve tertemiz tavırlarıyla saygın isimler. Her kesimden...
Sizi de köstek olan değil katkı sağlayanlar arasında görmek isteriz Kıymetlinadir kardeşim.
Alt 27-05-2006, 12:32
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bir gün giremedik siteye, neler olmuş. Baktım ki, açtığım topic 2 sayfaya çıkmış, çok sevindim. Yani böylesine üzerinde tartışılmayan, nedense pek ilgi alanı olmamış bir konuda düşünen, tartışan arkadaşların olması sevindirdi beni. Ancak yazıları okumaya başlayınca anladım ki, konu benişm bıraktığım yerde kalmış, Kıymet arkadaş birkaç cafe'lik yazıyla konuyu darmadağın etmiş. Tartışma martışma kalmamış, herşey darmadağın olmuş.

Bu duruma birkaç söz söylemem gerekiyor.

Kıymet arkadaş,

birincisi, açtığım tartışmanın bu şekilde provoke edilmesi hoşuma gitmedi. Bu bir seviyesizliktir. Araya bir espri girilmesine diyeceğim birşey yok. Ancak ortada konu falan bırakmamış, önce komik senaryolarla, sonra da site yazarlarının kimlikleriyle ilgili tartışmalarla tartışma konularını değil, kendinizi öne çıkarmışsınız.

ikincisi, espri ve kurgu yeteneğiniz gerçekten oldukça iyi. Ancak bunları tartışmaları provoke etmek için değil de, cafe bölümünde yada daha uygun yerlerde kullanırsanız diyeceğim birşey olmaz. Dinlerle, peygamberlerle, inançlarla ilgili aşağılama mı espri mi tartışması ayrı bir tartışmadır, bence yazdıklarınız da yazılır ama bu topicde değil.

üçüncüsü meas ve panteidar arkadaşlar değerli arkadaşlardır. Bu siteye küfürler, hakaretler eden, sürekli belaltına çalışan bir sürü dinci ve dinsiz geldi. Belli bir düzeyi tutturmaya çalıştık. İster dinci, ister ateist yada dinsiz olsun hepsine karşı tavır aldığımı siteyi izleyenler bilir. Arkadaşların farklı bakışları var ve bu doğalda. Kimse aynı düşünmez zaten. Ancak bu tartışılmasına engel değil, tersine geliştirici oluyor. Hiramusta olmasa, pateidar olmasa, meas olmasa ben kimle tartışma yapacağım. Kendim çalıp kendim mi oynayayım.

dördüncüsü, bu sitenin konusu din. Dinleri, paygamberleri, kutsal kitapları vb. tartışıyoruz. Bunlar da oldukça ciddi konular. Her konuya girişinizde tartışılan konuları aşağıladığınızı görüyorum. Daha önce alevilikle ilgili tartışmalar yaparken "siz daha alevilerin gıllıgışıyla uğraşın" demiştiniz. Şimdi de aynı tutumu sürdürüyorsunuz. Ben gidip bir felsefe sitesine girsem ve "ne felsefesi lan düdükler, sizin gibi hödükler uydurmuşlar felsefe dediğiniz şeyi, adam mıçmış, mokum neden kahverengi demiş, adı felsefe olmuş" desem herhalde olay yaratırım ama anlamsız bir olay yaratmış olurum. Yani Kuran surelerini de, alevileri de, belki sizin hoşunuza gitmeyecek yüzlerce başka konuyu da tartışırız ve tartışacağız. Bu sitenin amacı bu.
Alt 27-05-2006, 14:25
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kimin kıymeti nedir,
nadir bulunduğundan mı,
yoksa varlığından mıdır bilemiyorum.

Ama sevgili Pante için laf söylendiğinde,
şöyle bir irkilirim.

Binaların,sağlamlığını heybetini gösteren,sağlayan,
köşetaşları'dır.(kolonlarıdır)

Pante bu güzel sitenin,bu güzel binanın köşe taşlarındandır.

Mantığı düzgündür.
Araştırmacılığı kafi miktarda derinliğinedir.
Terbiye derseniz,elhamdülillah.

Ara sıra , hareket için kullandığı esprileri,
beğenirsiniz veya beğenmezsiniz.
İnanclarına da iştirak eder veya etmezsiniz.

Ama bir binanın rengine bakarak,
sağlamlığı hakkında ahkam kesmeye kalkarsanız,
açığa düşersiniz,göbeğiniz güneş görürür.

Başaltına güreşenler,
başa güreşenlere heves edip güreş tutabilirler.
Ama fazla özgüven ve rakibini küçük görenler,
paçayı çabuk kaptırıp,tek ayak üstünde seke seke yürürler.

Pante, sağlamdır,iyidir,kalitelidir,dosttur.
Arada kızarsa,fazla ve mantıksızca üstüne gitmişsiniz demektir.

Ben böyle görüyorum.

Sevgilerimle.
Alt 28-05-2006, 04:32
akson akson isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Taraf tutmak gibi algilamazsaniz bende dusuncelerimi belirtmek isterim.Birinci Kiymet arkadasimizin yazilarini bende takip ediyorum.Panteninkileride,ama gordugum o ki sizler erkek erkek erkege algiladiginiz 'seviye olcunuzu"yine kendiniz belirliyorsunuz.Ben her zaman gorusler ve fikirler belirtilirken tutarli ve dengeli olmayi konulari saptirmadan genel olculerde ortaya koymaya ozen gosterirken burada bazi kisilerin bu tutarliliktan taraf olmak adina uzaklistigini uzulurek goruyorum.Elestirilerinizi yaparken lutfen "dengeli"olun.Cafe ortaminda yapilacak dediginiz sohbet Kiymet arkadasimizin yazdiklari ise ayni olcude Pante ninde yazdigi ve alakasiz topîcte bulunan bir bayan olarak benim yazimin altinda olan ve *seviyesizce fikrasidir da.Bu tip fikralarin *cafe degil "mahalle kahvesi"seviyesindeki paylasimlar oldugunu bir bayan olarak bende dusunuyorum.Herkesin fikrine saygiliyim ama "dengeli"ve"tarafsiz"olalim.Ayrica Pante bana karsida elestirilerini cok"acimizca"ve"gaddarca"yapmistir.Bu fikir belirtmekten ziyade benim fikirlerime ve dusuncelerime beni anlama gayretine girmeden "yaftalarla(yobaz)gibi benzetmelerle yapmistir.Bu sevgi dolu arkadasin bayanlara karsi bu tutumu beni rahatsiz ediyor.Ayrica bana geriye donerek cevap yazmasini istemiyorum.Tartismak ve sende sunu yapmistin ben ondan boyle dedim gibi gereksiz boyutlarda lafi uzatmak istemiyorum.Demek istedigim lutfen biraz daha yumusak ve gercekten art niyetiniz yoksa ozellestirinizi yapmanizdir.Aksi takdir de bir bayan olarak bu erkek erkege kalmak istediginizi dusunmek uzere oldugum siteden bende ayrilacagim.

Bazilari icin akil aksesuardir
Alt 28-05-2006, 10:45
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

akson arkadaşım, bir yere gitme. Sadece tartışacak İslamcı sıkıntısı çekmiyoruz, tartışacak kadın arkadaş sıkıntısı da çekiyoruz. Sitede karşılaştığın seviyesiz tutumları ortaya koyman hepimiz için yararlı olur. Bir zamanlar burda küfürden geçilmiyordu gerçekten. Kadınların olduğu bir yerde insanlar ikide bir "erkek muhabbetine" giremezler. Hem de sen forum yöneticisisin.

Kıymet arkadaş Türkçeyi çok iyi kullanıyordu ve espri yeteneği de oldukça iyiydi. Dediğim gibi onu tutumu yüzünden eleştirdim. Baskıcı bir tutumda ısrar ediyordu. Bu tutumu sürdürmediği sürece bence sorun yaşanmaz.
Alt 28-05-2006, 10:56
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çok muhterem ve pek kıymetli arkadaşımızı göstermiş olduğu seviyesizliğe,taraftar da toplayabildiği için tebrik ediyorum.Ayrıca kendileri topici baltalamak için üstün gayret ve başarı göstermişlerdir.Kendisine bir madalya verilse dahi azdır.
Alt 28-05-2006, 11:19
Kıdemli Üye

Akson;
Üstelik bir forum yöneticisisin ve sen de silah olarak siteden ayrılma kararı alabileceğini yazıyorsun. Yazdığına da cevap yazılmamasını istiyorsun.. Neden? Çünkü başta belirttiğin gibi, "taraf tutmak gibi algılamazsanız" sözüne kendin de inanamıyorsun ve bu haksız yanlılığına karşı gelecek olan haklı cevap altında ezilmek istemiyorsun. Aşağıdaki yanıtlarımı okuyup okumama tercihi sana ait, polemiğe girmek istemiyorsan okumaz ve yazmazsın, yazdığın takdirde ise cevap hakkı vermiş olursun değil mi? Bir yönetici olarak, böyle olduğunu bilirsin.

1.si ben Kıymet kardeşimizin bir bayan olduğunu, gideceğini yazdığı yazıdan öğrendim.

2.si bugüne kadar ne kendimi bir bay/bayan olarak tanıttım ne de bir başkasını bay/bayan olarak düşünüp yazdım. Yazılarımı cinsiyet düşünerek yazmadım. Yazdıklarım kadın olsun erkek olsun herkese hitap eder nitelikte olmuştur. Bu kadın erkek ayırımını nereden çıkarıyorsunuz?

3.sü cinsiyetinizi belirtmeye neden gerek duyuyorsunuz, sorulmadıktan sonra?

4.sü bugüne kadar hiç kimseye cinsiyetini sormuş değilim. Ama forumda erkek egemenliğinden bahsedenler benim cinsiyetimi soruyor. bay/bayan panteidar diyerek (KıymetNadir)
Demek ki bilmiyor ve öne süremez benim bir ayırım içinde hareket ettiğimi.

5. Benim yazdığım fıkraya seviyesiz diyorsan eğer, bir bayan olarak senin yazdığın daha seviyesizini ortaya çıkarmamı ister misin?

6. Gözünün içine soka soka geçmiş yazılarımı linkleyerek, Fetullahçı değil karşıtı olduğumu kanıtladığım halde, bana hala ısrarla bu zihniyeti yapıştırmaya çalışana, yine aynı "yobaz" eleştirisini yaparım.

7. Laf uzatmak, polemiğe girmek istemeyenler, çamur atmamalı, yanıt gerektiren yazı yazmamalıdır. Hem yaz, hem cevap isteme. Oh ne ala!

8. Bu sitede kadın olduğu halde erkek, erkek olduğu halde kadın, hristiyan olduğu halde ateist, * müslüman olduğu halde dinsiz görüntü verenler olduğuna eminim. Bunlar da sanal alemin oportünistleri, münafıklarıdır. O nedenle ben yazılarımı, sadece çizgim doğrultusunda ve kadın/erkek, dinli/dinsiz ayırımı yapmadan, yanlışları eleştirmeye, doğruları savunmaya devam edeceğim. Kimse benden "ben bayanım" diye daha fazla nezaket beklemesin. Madem Kadın erkek eşitliği, işte benim eşitlik anlayışım.

9- Bu forum, fikir tartışması platformudur. Beni nickimle, tarzımla, fetullahçı vb.etiket yapıştırmalarıyla değil, düşüncelerimle, görüşlerimle eleştirin, tartışın. Asıl mahalle kahvesi anlayışı sizin bu tartışma yönteminiz. Gelin "Gerçekler ve adım adım aydınlanma" ya, gelin "Dincileri pehlivanları gelsin" e, gelin " Diyalektik Tasavvuf" a ben işte o'yum, beni başka yerde aramayın. Varsa farklı bir görüşünüz tartışalım..

Önerilen Siteler