Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-06-2006, 01:05
ESLEMTU ESLEMTU isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: HUZUR İSLAM'DA

Pante delilleri değerlendiremiyorsun..Halk diyorsun..Fotoğrafta kaç kişi var..Muhakemat 1,itirazın devam ettirme bak muhakemat elif baya gönderirim..hatta başına k.c yi atarım.çift dikiş bile geçemezsin.. :=)
Alt 21-06-2006, 01:07
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yargılamanın bilmem kaçıncı kuralı: şüphe,
yargıç taraf olmamalı, objektifliğini yitirmemeli.

bir diğer temel kural ise: şüphe sanık lehine yorumlanır.

İslam dininde de öyle değil midir zaten, bir suçsuzu mahkum etmektense bin suçluyu salıvermek...
bin suçlunun salıverilmesi taraftarı değilim elbet ancak kesin kanıt yoksa mahkum etmemek lazım.

panteidar: sizin şüpheyle yaklaştığınız ve başka bir şeyi ima etmeye çalıştığınız gayet net anlaşılıyor, müsterih olun.
Alt 21-06-2006, 01:15
ESLEMTU ESLEMTU isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şia'dan önce kendi tereddütü mü yazmak istiyorum.
İran hala bu kadar geri mi?
Yanlış anlamayın. Cezalandırma yöntemi ve uygulanış tarzı bu resimdeki gibi geri mi? demek istiyorum. Yani bir devlet ağırlığı görünmüyor resimde. Çocuğun başında bir sivil çömelmiş o kadar. Sanki halk ceza veriyor gibi..

Bir de çocuğu kimse zorlamadan kolunu yatırdığını görüyoruz. Çocuğun tepkisi böyle mi olur normalde. Bir aşıdan dahi korkan, ağlayan, kaçan bir çocuk çok rahat bir şekilde kolunu ezdirmek için yatırmış. Bunun sebebi ne olabilir?

Pante hiç müsterih olma..ben sana doğruyu gösteriyorum..Halk ceza verior gibi...Yani devlet yerine halk ceza veriyor.Burada şüphe edilecek birşey yok.Şüphee ne gerek var..Ayrıca halk ceza veriyor,derken fotoğrafta kaç kişi gördünde bu topluluğa halk ceza vermiştir diyorsun..

Şühelenmiş ama delillerine güvenmemiş ve halkın(?) cezasına yorumlamış..
Alt 21-06-2006, 01:36
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kendimi ispatlamaya çalıştığım sanılmasın. Mal bulmuş mağribi gibi, "işte nihayet yakaladım bir açık" tarzı yaklaşımı çürütmeye çalıştığımdan izah ediyorum.
Yazımdan şu sonuçlar çıkarılabilir:
1- Bu resimlere karşı tereddütüm var.
3- İran bu denli geri olmamalı, devlet ağırlığı olmalı
3- Sanki orada devlet değil halk var.( ya da sivil insanlar) resimde birkaç kişi görünmesi, resmin çocuğa ve tekere yakınlaştırılmasından dolayıdır. Uzak çekim olmadığı için kalabalık görünmeyebilir.
4- Bir çocuk elini ezdirmek için böyle rahatça uzatmaz. ( Yani ortada ya bir rol var, ya kandırma var, ya gösteri var. Yani aktarılan haberin dışında bir gerçek var?

Senden başka da, bu resimdeki görüntüyü doğruladığımı algılayan olduğunu sanmıyorum. Soröğren dahi tersini düşünmez. Çünkü beni yeterince tanıdığını düşünüyorum.
Alt 21-06-2006, 01:55
kaya kaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

eslemtüüü dediğin okul nerede? harç parası ne kadar? eğitimi kaç yıl sürüyor? benim için iyi bi fırsat oldu çift anadal yapmış olurum.....ha bu arada madem allah ıslah etsin onaylamak oluyor allah senide ıslah etsin deyim şimdi ben senle neyi onaylamış oldum?görüüşmek üzzere
Alt 21-06-2006, 02:52
M.rted M.rted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

merhabalar,

gecenlerde buna benzer bir resmi, bir alman bulvar gazetesinde görmüsdüm, onlara göre sokakda yapilan bir sirk gösterisi idi.

Hoscakalin.
Alt 21-06-2006, 10:14
Üye Değil

Olayın bir sirk ve gösteri işi olduğu açıkça belliydi.Panteidarın bu resimlere yaptığı ilk ve sonraki yorumu benim onun samimiyeti hakkındaki fikirlerimi değiştirmez;yalnız yinede bu yorumları yaparken işini ciddiye, en azından forumdaki ağırlığını *hissettiren yorumlar yapmalıydı.
Sağlıcakla
Alt 21-06-2006, 10:28
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yani, bunun bir kol kesme cezası olmaması, bir show vs. olması meseleyi aklıyor mu?

Burada gene bir tür işkence görüyoruz. Sebebi şu veya bu olsun. Bir çocuğu bu şekilde bir işkenceye tabi tutmayı hiç bir sebep haklı gösterebilir mi? Bu eğer bir showsa, oradaki insanların show anlayışını gösterir. Bir cezaysa ceza anlayışını. Al birini vur ötekine. Bunlar yarın bir gün ne bileyim kadınları ortaya koyup kızgın demiri içine sokma gibi daha atraksiyonlu şovlar da yaparlar.

Böyle bir şov yapılıyorsa, insanlardan bunu pişkin pişkin seyrediyor, hatta belki zevk alıyorsa.. Sadizm bu kadar ayan olmuşsa.. Evet, huzur islamda. İşte islam ülkesi, işte huzura ermiş gözü dönmüş müslümanlar..

Soröğren gibilerinin bunu görmeyip birde insanları şöyle ve böyle diye yargılamaya çıkmaları da, ikiyüzlü olmaktan ötesi değil. Adamın önüne bir informasyon gelmiş. Ama aynı informasyon inkar edilemez şekilde bir çirkin vahşeti ortaya koyuyor. Buna itiraz edeceğinize vs. Adamları itham ediyorsunuz. Bilimsel olmakmış? Sen değil miydin, zerre kadar haberin olmayan çeşitli bilimsel teorileri vs. güya H.Y. lafları ile çürüttüğünü idda eden? forum burada, duruyor. Bilimsel olmak lafını ağzına alacak son adam (değilsende adamlardan biri) sensin bu forumda...
Alt 21-06-2006, 11:11
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

liopleurodon,sen bu forumdaki ender kişilerden birisin.Senin gibileri burada bulmak normal değil maalesef.neyse sende kendi çabaların içinde bir savaşım veriyorsun. ama mantıklı ama mantıksız.bu da senin tarzın.
seni kendi haline bıraktık ama saldırmadan edemiyorsun.evrin teorisi gerçek mi yoksa.

demişsin ki,
"Soröğren gibilerinin bunu görmeyip birde insanları şöyle ve böyle diye yargılamaya çıkmaları da, ikiyüzlü olmaktan ötesi değil. Adamın önüne bir informasyon gelmiş. Ama aynı informasyon inkar edilemez şekilde bir çirkin vahşeti ortaya koyuyor. Buna itiraz edeceğinize vs. Adamları itham ediyorsunuz. Bilimsel olmakmış? Sen değil miydin, zerre kadar haberin olmayan çeşitli bilimsel teorileri vs. güya H.Y. lafları ile çürüttüğünü idda eden? forum burada, duruyor. Bilimsel olmak lafını ağzına alacak son adam (değilsende adamlardan biri) sensin bu forumda..."

yalana karşı çıkmak sizin lügatınızda ikiyüzlülük olabilir belki,karışamam.
sen beni nasıl yargılıyorsun peki şimdi,benim hakıım olmayan senin nasıl hakkın oluyor.
o amerikan sitelerinden antiislam ve antiiraan provokasyon yazı ve resimlerini daha önce spartacus de getirmişti.neyse.
O resimdekileri tasvip etmedim ve etmemde ama bundan çok daha vahşilerinin senin modern dünyanda bolca varolduğunu inkar edemeyiz herhalde çocuk ve kadınların istismarı din ve imanla ilgili değil.bu insanların adiliğinden kaynaklanan birşey.

şimdi gelelim asıl mevzuya dedin ki;
"Sen değil miydin, zerre kadar haberin olmayan çeşitli bilimsel teorileri vs. güya H.Y. lafları ile çürüttüğünü idda eden"

hayır ben hiç h y dan bahsetmedim be ondan alıntı veya onu övmedim.sen iddianı daha doğrusu yalanını ispatlamazsan ş e r e f s i z s i n .ve bir daha benimle muhatap olma.benim senin gibilerle işim olmaz.
ispatlarsan ben ş e r e f s i z i m.
Alt 21-06-2006, 11:47
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Doğru, senin "güya H.Y. lafları" derken, "H.Y.den alıntılarla" anlayacağını düşünmek lazımdı. O zaman izah edelim. Sen, aklınca deli saitten alıntı yaparsın. Ama laf etmek olunca icap eden, H.Y. nin kullandığı malum laflardan başkasını etmezsin. Ama hakkını yemeyelim, C/P vs. gibi alıntılar yapmazsın. Fakat bu laflarının H.Y. ekolünün söylevlerinden ibaret olmadığı anlamına gelmiyor elbette.

Kendi ettiğin yalanlara hiç bakıyor musun? Evrim teorisine yalan demekten büyük bir yalan olabilir mi? Hala ikiyüzlülük, tipik müslo-oryantal tavırları içinde kıvırmaya çıkıyorsun..

ş e r e f s i z veya aksi.. Senin ne olduğundan bana ne? Senin öyle olmandan bana ne? Benim sorunum senin böyle yalan dolan vs. ile boyuna milletin beyninin yıkamaya çalışmandır. Maçan çıkıyorsa, gidersin, biyoloji okursun, öğrenirsin, evrimin karşısına kendi tezini koyarsın. Daha hayatında iki hayvanı eline alıp bunun şundan farkı şudur demediğin belli, fenotip ile genotip arasındaki farkı bile bilmediğin belli. Ama bu kadar cahilken, "evrim yalandır" diyebilecek kadar arsız olduğunda belli. Nerden belli? Çıkıp "Yahu burada bir zulüm var, bu çocuğa bu yapılmaz, yapılmamalıdır, sebebi her ne olursa olsun diye olayın özüne bakacağına, milletin anlayışıyla boğuşuyorsun oradan belli.

Önerilen Siteler