Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-01-2011, 18:55
kenos kenos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Musaya iman etmek, Musa'nın söylediklerini yapmak Mesih çağı için zaten Oğula iman etmek demektir. Musa O'nun hakkında yazmıştı. Kendisi bunu Musaya iman etseydiniz bana iman ederdiniz diyerek göstermişti. Zina etmeyin, adam öldürmeyin vb. evet bunlar iyi işlerdir. Çoğu zaman imanın göstergeleridir. Fakat kurtaran bunların köküne iman etmektir. Arada hiç bir çelişki yok.

İyi işler konusunda yeterli açıklamayı zaten yukarıda yaptım. Nuh örneği bu konuda tam yeterli oldu. İman etmek ve tanımak ifadeleri iyi işleri içinde barındırır. Kutsal Kitap bunu defalarca gösteriyor. İman bizi iyi işler konusunda harekete geçirir. Sizin verdiğiniz ayetin daha açığını ben zaten gösteriyorum;

1.Yu.2: 4 "O'nu tanıyorum" deyip de buyruklarını yerine getirmeyen yalancıdır..."

Bunu yeterince açıkladım sanırım. Şimdi konumuz 'Hristiyan olmayanlar cehenneme mi gidecek' olduğu halde siz onu 'Eylem mi İman mı' başlığına sürüklediniz şimdi de 'seçilmişliğe' getiriyorsunuz. Her konu sayfalar gerektiriyor ama ordan oraya atlamayı seçiyorsunuz. En iyisi konunun başlığı 'aklıma esenler' yapalım herşeyi bir konuda konuşalım. Her soru her başlıkta istenildiği gibi sorulacaksa niye bu bölümde bir sürü konu var? Hepsi tek olsa daha iyi değil mi?

Seçilmişliği de konuşabiliriz elbette ama ordan Papaların hayatlarına ordan Eski Anlaşma'ya ordan meleklere geçeceğimizi şimdiden görüyorum. Böyle konuşamayız. Seçilmişlikle ilgili başka bir konu açın eğer uygun görürsek bizde cevap yazalım. Konuşmak istemezsek de konuşmayız.

Ben burada altarın sorusuyla ilgili ayrıntılı konuşmak istiyorum ama böyle olunca mümkün olmuyor. Bir konuda sabit kalmak en doğrusu.
Alt 26-01-2011, 19:00
Üye

Altar kardeşim benim senin müslüman olmana elbetteki saygım var fakat Muhammedin sözleri benim için hiç bir anlam ifade etmiyor. Eğer söylediğin kişi Petrus ise önemli biridir tabi ki fakat oda havaridir ve insandır. Biz gözlerimizi başkasına çevirelim.

(soruyu yanlış kişiye sorduğumu farkettim.)

Konu kenos tarafından (26-01-2011 Saat 19:12 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-01-2011, 19:21
Altar_ Altar_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kenos aynı tanrıya inanıyorsak isimlerin ne önemi var ki önemli olan seçtiğin yol değil varmak istediğin hedeftir...eğer bugün islamın evrensel mesajları açıklansaydı aramızda hiç bir fark olmadığını musanında,isanında,muhammedinde aynı kişi olduğunu kavrayacaktık..bu bir süreçtir..aynı mesajlar aynı varlıklar tarafından sürekli tebliğ edildi fakat her defasında ayrılıklar bölünmüşlükler meydana geldi...bu bireysel tekamül dışında toplumsal tekamülün tamamlanamamış olmasının sonucudur...bizler teferruatlara takılıp kaldık gerçek mesajın ne olduğunu kavrayamadık...tevrat-incil-kuran birer araçtır,peygamberler birer elçidir..peki as olan ne hakikat nerde onun peşine düşmedik...artık sürecin son aşamsına geldik hakikatler kavranmaz ise bu sistemden mezun olamayacağız....
Alt 26-01-2011, 22:46
Üye

Aynı mesaja inanmıyoruz, aynı Tanrıya da inanmıyoruz. Aynı süreçte de değiliz, ayrılıklarımız teferruatta değil ama ben müslümanları kardeşim olarak görüyorum.
Alt 26-01-2011, 22:51
Üye

nedir aramızda ki fark? senin tanrın ile benim tanrım arasındaki fark nedir?aldığımız tebliğde mesajda ne fark var?
Alt 26-01-2011, 23:14
Üye

Senin mesajın ile Hristiyanlığın mesajı aynı anda doğru olamaz. Tanrı bir konu hakkında bir yerde A deyip diğer yerde B demez. Farklılık varsa kaynak aynı değil demektir.

Farkları saymaya gerek yok sanırım bunları herkes biliyor. Yok eğer senin mesajında Kuran yoksa (ki müslüman olduğunu düşünüyorum) Tanrı tasavvurumuz konusunda tekrar konuşabiliriz. Ama müslümansan biz kesinlike aynı mesajın takipçileri değiliz.
Alt 26-01-2011, 23:24
Üye

sanırım bugüne kadar gerçek bir müslüman ile karşılaşadığın için bu şekilde düşünüyorsun....evt tanrı bir yerde a diğine b demez dinler ve kitaplar arasında ihtilaflar vardır fakat bu bizim yani insalığın suçudur..ilahi kelamlar ehli olmayanların elinde kalırsa bu sonuç kaçınılmazdır...aynı farklılığı sen kendi dininde de tatbik edebilirisin,neden tek ve bütün bir incil yok veya neden farklı mezhepler var,teslis inancını neden bütün hristiyanlar değilde bir kısmı kabul ediyor gibi binlerce ihtilaf bulabiliriz..aynı ihtilafları dinler arasındada görebiliriz..farklılılarımız bir ayrışma nedeni olmasın gel biz ortak kanaatlerimizde buluşalım bunun üzerinden vahdet dinini tesis edelim...
Alt 26-01-2011, 23:31
Üye

Eyvah eyvah...

Yani İslam ile uzlaşmak için kendi inancımdan uzaklaşmam gerek öyle mi? Neden bunu yapayım? Neden seninle uzlaşmak ve buluşmak için kendi kitabımı yargılayayım? Buna hiç bir lüzum yok.

Bütün bir İncil var ancak siz tanımıyorsunuz onu. Mezhepler olabilir bu İncil'in yada İnancın hatası değildir. Teslis inancına ben inanmıyorum çünkü İncil'de yazılı değil. Aramızda ayrışma olmasın diyorsan iman et ve kurtul. Bu tarz teklifler gerçekten temelsiz.
Alt 26-01-2011, 23:38
Üye

dostum aramızda ki fark nedir biliyormusun ben senin peygamberini peygamberim, tebliğ ettiği kitabını (orjinalini) kutsal kitap olarak kabul ederken...sen, bana seninde inanadığın Tanrı tarfından gönderilen ne kitaba nede peygambere inanıyorsun..sence hangimiz daha uzlaşmacı ve incilinde vurguladığı gibi sevgi,dosluk ve kardeşlikten yana tavır alıyor ? sence hangimiz Hz isa,nın öngördüğü yaşam tarzını seçmiş?
Alt 26-01-2011, 23:45
Üye

İşte garip olan şey şu; Sen İsa'ya inandığını söylüyorsun ancak inandığın sanal bir İsa. Aslında İsa'ya inanmıyorsun ama inandığını sanıyorsun.

Birisi şöyle derse sence Muhammede inanmış olur mu?

"Muhammed Allahın beden bulmuş halidir ve Allah'ın oğludur. Kuranda da bu anlatılıyordu ama sonradan bozuldu olsun ben orjinal haline inanıyorum."

Böyle biriyle karşılaşsan senin söyleyeceğin şey O'nun aslında Muhammede inanmadığı olur. O sanal bir Muhammede inanmıştır.

Kısacası aramızdaki fark şu ki sadece ben samimiyim. Sanalını yaratıp ona inanmak yerine gerçeğini tanıyıp inanmadığımı söylüyorum.

İstediğin kadar İsa'ya inandığını söyle. İnanmıyorsun.

Önerilen Siteler